28/3/11

Δρούτσας προς Αχμέτ:"Υπογράψτε το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και πάμε Χάγη".

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Η Ηürriyet στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο " τα 12 μίλια είναι το νόμιμο δικαίωμα μας" κάνει αναφορά στις δηλώσεις Δρούτσα.(http://www.radikal.com)
Ο υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη του στην τουρκάλα δημοσιογράφο Τζανσού Τσαμλίμπελ στέλνει μήνυμα στην Τουρκία και τονίζει " υπογράψτε τη Διεθνή Σύμβαση του δικαίου της Θάλασσας και τότε να πάμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το βήμα για την ειρήνη".

Ο Δημήτρης Δρούτσας υπενθυμίζει οτι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και συνεχίζει " το δικαίωμα αυτό το δίνει το Διεθνές Δίκαιο σε όλα τυα παράκτια κράτη, αλλά η Τουρκία αυτη την κίνηση μας τη θεωρεί "casus belli" αιτία πολέμου".

O έλληνας υπουργός εξωτερικών δηλώνει κι εμείς δεν θέλουμε προβλήματα με την Τουρκία και εχω πει στον τούρκο ομόλογο μου " Αχμέτ έχουμε κοινό όραμα. Είμαστε και στρατηγικοί εταιροι. Πάνω απο κατοικημένα νησιά που ζουν έλληνες πετούν τουρκικά μαχητικά.Τα τουρκικά πολεμικά πλοία περνούν κοντά απο τα χωρικά μας ύδατα. "Αχμέτ, σκέψου την ένταση που προκαλεί αυτό στον ελληνικό λαό. ...Οταν πετούν 10 τουρκικά μαχητικά απο ύψος 200 μέτρων πάνω απο ελληνικό νησί , πως μπορεί ο Παπανδρέου να πάει στο Ερζερούμ για να υπερασπιστεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;" O Δρούτσας υποστηρίζει οτι η τουρκική κυβέρνηση δεν απαντά στις ερωτήσεις αυτές ή δηλώνει " δεν μπορούμε να ελέγχουμε κάθε μαχητικό".

Ο Δρούτσας τονίζει οτι οι δηλώσεις Νταβούτογλου σχετικά με το Καστελόριζο δημιούργησαν μια ψυχρότητα στις επαφές και υπενθύμισε " συνεχίζουμε τις διμερείς επαφές για να καθοριστεί το όριο της υφαλοκρηπίδας απο τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο".http://www.onalert.gr

2 σχόλια:

 1. Είναι νόμιμο δικαίωμα (μας) τα 12 μίλια. (αυτό λέει το πτωτοσέλιδο) ΨΕΜΑΤΑ;

  Από το 1995 και μετά έχει καλλιεργηθεί στον λαό της γειτόνισσας η εντύπωση -(προπαγάνδα) , ότι εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ , τότε το Αιγαίο θα είναι μια Ελληνική λίμνη και μάλιστα η προπαγάνδα φτάνει ακόμη και σε γελοιότητες κατά τις οποίες θα έπαιρνε η επέκταση αυτή ακόμη και παραθαλάσσια εδάφη μέχρι να φτάσει τα 12 νμ. από τα νησιά μας που βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές της.
  Η αναμόχλευση των 12 μιλίων σε πρωτοσέλιδο τεχνηέντως θέλει να συσπειρώσει για τον Έρντο , ενόψει εκλογών, τους «παραλίμνιους» κεμαλικούς ψηφοφόρους που τον «μαύρισαν» στην τελευταία αναμέτρηση με τον φόβο της επέκτασης.

  Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
  Πέτρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν ακούσετε να γίνεται λόγος για τα 12 μίλια, τοτε το ποθούμενο είναι κοντά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.