30/3/11

Τραγικοί χειρισμοί στο Καστελόριζο. Ανίκανοι πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι-κομματόσκυλα οι υπεύθυνοι. Δεν θα πληρώσει κανείς;

Φάλτσο στο Καστελόριζο
Ανοικτό το πεδίο στην Αγκυρα να επιβάλει καθεστώς συνδιοίκησης στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και της Καρπάθου άφησε η Αθήνα, όταν το σκάφος έπειτα από παρενόχληση τουρκικής κορβέτας στράφηκε στην Τουρκία για να πάρει άδεια ερευνών
Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο OGS EXPLORA. Ελαβε άδεια από την Τουρκία για έρευνες νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο OGS EXPLORA. Ελαβε άδεια από την Τουρκία για έρευνες νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας
Σε φιάσκο εξελίχθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης του ιταλικού ερευνητικού σκάφους OGS EXPLORA από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αποκαλύφθηκε ότι το πλοίο μετά την παρενόχληση που είχε δεχθεί από τουρκική κορβέτα στράφηκε στην Τουρκία για να πάρει άδεια ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως του Καστελόριζου και της Καρπάθου.

Οι χειρισμοί του υπουργείου Εξωτερικών αποδείχθηκαν ανεπαρκείς αφήνοντας το πεδίο ανοικτό στην Αγκυρα να επιβάλει εμπράκτως καθεστώς όχι μόνο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και συνδιοίκησης στην κρίσιμη αυτή περιοχή.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη γνωστοποίησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, περιγράφοντας τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών.
Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο, που πραγματοποιεί έρευνες πόντισης καλωδίου οπτικών ινών από το Μπάρι στο Τελ Αβίβ, στις 12 Μαρτίου νοτίως του Καστελόριζου, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα που το υποχρέωσε να αποχωρήσει με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για τουρκική περιοχή.
Στο δρομολόγιο επιστροφής ξαφνικά εκδόθηκε τουρκική NAVTEX 206/11 για έρευνες του ιταλικού πλοίου σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ακόμη και νοτίως της Καρπάθου από 22-24 Μαρτίου.
Στις 23 Μαρτίου το ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του διαβεβαίωνε ότι το ιταλικό σκάφος θα έκανε συμπληρωματικές έρευνες σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας «βάσει σχετικής άδειας που έχει λάβει από τις ελληνικές αρχές».

Φρεγάτα
Στη διάρκεια του δεύτερου σκέλους των ερευνών η ελληνική πλευρά μάλιστα έστειλε τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» να επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή, η οποία φυσικά δεν χρειάστηκε να παρέμβει μια και το OGS EXPLORA ουδέποτε παρενοχλήθηκε από την Τουρκία, αφού έπλεε στην περιοχή έχοντας εξασφαλίσει άδεια από τις τουρκικές αρχές.
Τη Δευτέρα, και ενώ το πλοίο βρισκόταν ανοικτά της Πελοποννήσου και ζήτησε νέα άδεια ερευνών, το ιταλικό ΥΠΕΞ ενημέρωσε την Αθήνα ότι η εταιρεία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που το ίδιο είχε δώσει λίγες ημέρες πριν, είχε λάβει άδεια και από την Τουρκία.
Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας στη Ρώμη και την Αγκυρα και ανακλήθηκαν οι υπόλοιπες άδειες του σκάφους, το οποίο όμως έχοντας εκτελέσει το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο τμήμα της αποστολής του από χθες το μεσημέρι έχει επιστρέψει στο λιμάνι του Κρότωνα.
Αργά χθες ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα μεταβεί σήμερα στο Καστελόριζο για... δενδροφύτευση που διοργανώνει η «Εταιρεία Μελέτης και Καταγραφής Αποδήμου Ελληνισμού» σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγίστης και το ελληνοαμερικανικό Ιδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα».
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ

12 σχόλια:

  1. Φύτεψαν τις ρίζες τους στην Ελλάδα...
    Και βλάστησαν σκουλίκια που τρων τις σάρκες της. Μη χαμηλώνετε το κεφάλι αδέρφια. Θα ερθει η ώρα τους, η φωτιά θα κάψει και τους ίδιους εξόν απ'τον εχθρό! Ηθικόν Έλληνες, ότι και να γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΑΣΚΟ ΟΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δρούτσας με τα χέρια και ο Χρύσανθρος απέναντι ήδη έχει φυτέψει και έχει βάλει μπεκάκια για να ποτίζονται...

    Τί σου είναι τα μεγαλεία του μαύρου...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πισω εχει η αχλαδα την ουρα.μονο μη προλαβουν και την κοπανισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ilio21367 είπε...
    ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΑΣΚΟ ΟΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ..Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    30 Μαρτίου 2011 11:33 π.μ.
    ---------- ------------ ----------- ------------- ------------ ----------- ----------- ---------
    Για πες και σε μας τι είναι το μελετημένο σ’ αυτή την υπόθεση που δεν μπορούμε εμείς να γνωρίζουμε ή έστω να το καταλάβουμε.

    Διότι πρασινοφρουρό και μάλιστα του δημοσίου σε κόβω, καλό φιντάνι.

    Μπαστουνάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλεπετε λοιπον οτι η διαφθορα , η ανικανοτητα και η προδοσια μπορει ναναι εντελως ξεχωριστα και ανεξαρτητα προβληματα, που ομως οδηγουν στο ιδιο αποτελεσμα.
    Χειροτερο ολων ομως ειναι η πιστη σε διεθνιστικα ιδεωδη που οταν εφαρμοζονται χωρις την απαραιτητη αγαπη για την πατριδα, απλα καταληγουν ετεροβαρη και προδοτικα.
    Οι τουρκοι προσπαθουν να χρησιμοποιησουν την παγκοσμιοποιηση προς ιδιον οφελος,ενω εμεις αναρωτιεμαι προς οφελος ποιου την χρησιμοποιουμε;
    Mαλλον προς οφελος των υπερδανειστων περαν του ατλαντικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανείς δεν θα πληρώσει. Θα πληρωθούν κι από πάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ 12.47μμ.ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ;ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ,ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α/ Πισω εχει η αχλαδα την ουρα.μονο μη προλαβουν και την κοπανισουν.
    30 Μαρτίου 2011 12:47 μ.μ.


    Β/ Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ 12.47μμ.ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ;ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ,ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΑΝ.
    30 Μαρτίου 2011 3:37 μ.μ.

    Ρε Χρυσανθε!
    Τι μανια ειναι αυτη που εχεις να ρωτας και μετα απο δυο-τρια σχολια να απαντας στον εαυτον σου!
    Πασχεις απο καμια καταθλιψη;

    Τζιμαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ektos apo ta sxolia boroume na kanoume kati; Skoini yparxei;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. During 26m Demo….we were just behind the black block trying to join them, when suddendly we recognised the bastard Kostas Simitis(former Greek Prime Minister and former leader of the PASOK party)and his wife in Oxford street, as they were enjoying their high class shopping(just behind the black block) with the greek people’s stolen money, we moved fast and we attacked him with offensive vocabulary and we threw him red paint on his baldness, before he managed to hide in a high class shop in Oxford street, with his wife screaming. That’s what all the dirty politicians deserve…we should terrorise them and attacked them all as soon as they get out of their homes.
    SOLIDARITY TO THE STRUGGLE OF THE ENGLISH PEOPLE!!!! the Next Demo will be even more Destructive
    London Τερμα η βολτες και τα σουλουλου οπου και να πανε θα τους βρουμε .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Τζιμαρας
    30 Μαρτίου 2011 5:26 μ.μ.

    Χλωμό το βλέπω για τον 30 Μαρτίου 2011 3:37 μ.μ. να είναι ο Χρύσανθος: ούτε αυτός θα μπορέσει να κρυφτεί...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.