20/3/11

Πύραυλοι από αμερικανικό πολεμικό σκάφος κατά των δυνάμεων του Καντάφι

18/3Τα Ηνωμένα Έθνη έδωσαν εντολή για αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη με στόχο την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, λίγες ώρες μετά τις απειλές του Λίβυου ηγέτη ότι θα βομβαρδίσει το οχυρό των εξεγερθέντων στη Βεγγάζη στη διάρκεια της νύχτας, «χωρίς οίκτο και μετάνοια»
Αμερικανικό πολεμικό πλοίο εξαπέλυσε πυραύλους Τόμαχοκ κατά της Λιβύης αργά το Σάββατο, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας κατά του συνταγματάρχη Καντάφι, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.
Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι βομβαρδίστηκαν από αεροσκάφη «των σταυροφόρων του εχθρού» πολιτικοί στόχοι στην Τρίπολη.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν εξαπολύσει πάνω από 110 πύραυλους Κρούζ έως τώρα κατά λιβυκών στόχων στην πρώτη φάση της επιχείρησης της συμμαχίας με στόχο τις δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι, ανακοίνωσε αμερικανός ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος αργά σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.
Ο αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνει, επικεφαλής του αμερικανικού κοινού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, αρνήθηκε να αναφερθεί στο τι ακριβώς θα γίνει στην επόμενη δεύτερη φάση της επιχείρησης και αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχουν ήδη πληγεί πάνω από 20 στόχοι στο λιβυκό έδαφος.
Ανώτατος λίβυος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη δυτική στρατιωτική επιχείρηση «βάρβαρη επίθεση» τονίζοντας ότι έχει πλήξει στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους και έχει προκαλέσει έως τώρα «πάμπολλα θύματα» και «τεράστιες υλικές ζημιές» σε πολλές πόλεις.
Πρόσθεσε ότι χτυπήθηκε από αεροσκάφη της συμμαχίας και νοσοκομείο στα προάστια της Τρίπολης.

Η κυβέρνηση Καντάφι αξιώνει την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
ΑΠΕ Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011 01:51
Η Λιβύη απαίτησε το Σάββατο κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την έναρξη από Δυτικές χώρες στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοινωθέν του στην Τρίπολη.
Ακόμα, η λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θεωρήσει άκυρη την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιβάλει ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων από δυτικές δυνάμεις και υπογράμμισε το "δικαίωμά" της να χρησιμοποιήσει εκ νέου την αεροπορία της.
Παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να πάψει να συνεργάζεται με την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση που επικαλέστηκε αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
Μπ.Γ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

3 σχόλια:

  1. Οι αυτο/καταστροφικές κλίκες νομίζουν ότι τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου θα τους σώσουν από την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, τη στιγμή που 7 δις άνθρωποι άρχισαν να ξεσηκώνονται από την πείνα:
    http://www.youtube.com/watch?v=dyRcF6qDwY8
    ΠΕΡΑΣTIKA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ψηφησμα του οηε δεν ανεφερε οτι πρεπει να βορβαδιστει η λιβυη!ανεφερε για απαγορευση πτησης στρατιωτικων αεροπλανων.οι νατοικοι φονιαδες κ καμποηδες βορβαδισαν ηδη(συμφωνα με ρωσικους δορυφορους) νοσοκομειο δρομους στρατοπεδα κλπ.επιβολη της (δημοκρατιας ) της φιλελευθερης δημοκρατιας με αιμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θές να πής κάτι και μπροστά σε τέτοια αλητεία δεν ξέρεις αληθινά τι να πής. Να συνταχθής με το πλευρό ενός νεπωτιστή μισότρελλου δικτάτορα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΄πρόεδρος΄ λέει, για να παραιτηθή!, να συνταχθής στο πλευρό των πρακτόρων και προδοτών 'εξεγερμένων' που παίξαν καλά το παιγνίδι των Φράγκων; Να συνταχθής με τους εβραιομασσώνους που κάνουν και στην ευημερούσα ως χθές Λιβύη τα ίδια ακριβώς που κάναν και στις άλλες μπανανίες, όπως η Ελλάδα δηλαδή, εάν θυμάστε τον αλήτη Παπανδρέου τον δήμιο της Δημοκρατίας που αγκαζέ με τον Σκόμπυ σφάζανε παιδάκια στους δρόμους της Αθήνας το 1944 για παράδειγμα, την εισβολή και προδοσία στην Κύπρο, τους φουκαράδες τους κούρδους, τους παλαιστίνιους, δεν άφησαν οι αλήτες έθνος να μην το διαλύσουν και όλα τα έθνη τους ΧΡΩΣΤΑΝΕ! Εκείνο που τους χρωστάνε τα έθνη πρέπει κάποτε να τους το δώσουν. Να πιάσουν ο καθένας τους δικούς του αλήτες πΩλΗτικούς και να τους κρεμάση. Αυτό τους χρωστάνε τα έθνη. Πέντε βρωμομασσώνοι και πέντε πάγκακοι σε κάθε έθνος έχουν κάνει την γή μας κόλαση και χαβούζα. Εμείς όλοι, τα θύματα της σατανικής μασσωνίας πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Εάν όχι, τότε σέ όλη την γή σε λίγο δεν θα ξέρη ποιός μαλάκας βαράει ποιόν. Άϊντε και είσαι Λίβυος ας πούμε (όλοι μας είμαστε λίβυοι, όπως θάλεγε κ' η καραγκιουλέ: πρβλ. όλοι είμαστε εβραίοι!..., λοιπόν; ως λίβυος, θα χαρής που ο αξιοπρεπής τρελλός θα πουλήση ακριβά το τομάρι του; ως λίβυος θα χαρής που οι πράκτορες των φραμασσόνων θα παραδώσουν κάποιες σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές στα αφεντικά, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνουν οι ξεφτιλισμένοι πωλητικοί της Ελλάδας (χωρίς να μας βομβαρδίσουν κάν! ανήκουν στους δούλους του Στρός Κάν, στην Συμμαχία των προθύμων). Λοιπόν, ως λίβυος, την κοπανάς που έχουν κάνει την χώρα σου κόλαση; -το ίδιο δηλαδή που ετοιμάζονται να κάνουν πολλοί έλληνες... Νά, γι' αυτό λέω, είμαστε όλοι λίβυοι. Βλέπετε τα καλά την εβραϊκής παγκοσμιοσύγχυσης αλλού έρχονται κι αλλού, π.χ. Ελλάδα, ήδη έχουνε φτάσει, +Απόστολος Κ. Γάτσιας, με την ελπίδα ότι ο Θεός θα φωτίση τους πιστούς Του να γίνουν σοφώτεροι, βλέποντας τα γραφόμενα να επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας. Η λύση είναι: Μπαρούχ χά μπά μπε-σιέμ Αντωνάϊ. Αμήν και επί γής ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.