11/3/11

Διαδηλώνουν και οι Τσερκέζοι

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι Τσερκέζοι (Κιρκάσιοι) της Τουρκίας, αύριο, 12 Μαρτίου,  για να διεκδικήσουν τα πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματά τους. Η μειονότητα των Τσερκέζων που  αριθμεί 3 εκατομμύρια  μέλη , καταγγέλλει τις προσπάθειες που γίνονται για την αφομοίωσή  τους και ζητά το δικαίωμα  χρήσης της μητρικής τους γλώσσας. Είναι η πρώτη φορά που θα διαμαρτυρηθούν μαζικά   και θα υποβάλουν δημόσια τα αιτήματά τους.
Μετά τους Κούρδους διεκδικούν και οι Τσερκέζοι τα δικαιώματά τους για τη διατήρηση της μητρικής τους γλώσσας και της πολιτιστικής τους ταυτότητας.

Αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η απάντηση του κ. Ερντογάν, ο οποίος  λίγες μέρες πριν ζήτησε από τους ομοεθνείς του στη Γερμανία  να μην αφομοιωθούν από τη γερμανική κοινωνία και να διατηρήσουν τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους. Δεν μπορεί λοιπόν να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά .
 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!Καιρός ήταν μετά από τόσες δεκαετίες!


    {Αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η απάντηση του κ. Ερντογάν,

    ο οποίος λίγες μέρες πριν ζήτησε από τους ομοεθνείς του στη Γερμανία να μην αφομοιωθούν από τη γερμανική κοινωνία και να διατηρήσουν τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους. Δεν μπορεί λοιπόν να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά.}

    μωρέ,αυτός θα συνεχίσει να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά,αλλά πιστεύω πως έρχεται ο καιρός που οι μεγάλοι θα απαντήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχισαν τα όργανα για τους Τουρκομογγόλους Σουλτάνους που ψάχνουν Μογγόλους σε λάθος περιοχή και αντί για τη Θράκη(μόνο μερικούς πουλημένους πρακτωρίσκους θα βρούν) ας ψάξουν συην Ανατολία που και εκεί είναι μειονότητα.
    Υπάρχουν και πολλές άλλες μειονότητες(και Ελληνικές) που αρχίζουν να ξυπνουν σαν τα σαλιγγάρια.
    Καλά ξυπνητούρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΡΚΕΖΙΑ ΤΩΡΑ!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα τουρκακια πρεπει να δουν το βιντεο με τον parvus ........χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.