29/3/11

Σαμαράς: "Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό". Άραγε τα λόγια θα γίνουν πράξεις;

«Όχι» Αντώνη Σαμαρά στα σενάρια συγκυβέρνησης 
«Όχι» στα σενάρια συγκυβέρνησης και τις «θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές οποτεδήποτε κι αν γίνουν», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ξεκαθάρισε: «Δεν θα δεχθώ συγκυβέρνηση με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τον εαυτό του, ούτε συμπράξεις με όσους στήριξαν το μνημόνιο, ούτε θα προσφέρω συναίνεση σε θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις». «Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Δεν παίζω μικροκομματικά παιχνίδια, δεν χρωστάω σε κανένα παρά μόνο να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το ΛΑ.Ο.Σ.. «Δεν με απασχολούν», τόνισε, «οι επίδοξοι ενοικιαστές μίας ανύπαρκτης πολυκατοικίας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε και στις φήμες των τελευταίων ημερών περί εσωκομματικών προβλημάτων, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Την ώρα που η πολιτική μας κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη έδινα αγώνα για την Ελλάδα, την ώρα που η κυβερνητική πολιτική κυλάει σε νέα αδιέξοδα και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, την ώρα που ετοιμάζουμε την πρότασή μας για την οικονομία που θα αποτελέσει εναλλακτική λύση, κάποιοι υστερόβουλα και άκομψα προσπαθούν να εμφανίσουν ότι υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ και να στερήσουν την χώρα από μία ισχυρή εναλλακτική λύση».

27 σχόλια:

  1. Αντώνη και κάποιος άλλος τα έλεγε αυτά....

    Μήπως "υπάρχουν και λεφτα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αλλαζω ολα σημαινει οτι θα καλεσει ολους τους διατελεσαντες πρωθυπουργους,υπουργους και θα ελεγξει τα οικονομικα τους;Δηλ θα πει εχεις περιουσια 189 εκατομμυρια ευρω που τα βρηκες αρα αφου δεν βγαινουν φερτα πισω;Αν δεσμευεται τοτε να τον ψηφισω και εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας σοβαρος πολιτικος πρεπει ναναι εντιμος ,εξυπνος και βεβαια οχι πρακτορας του Δ.Ν.Τ.
    Στην τρεχουσα δε φαση πρεπει να ακυρωσει το μνημονιο και να γυρισει την πλατη του απεναντι στο τρομοκρατικο παγκοσμιο τραπεζικο συστημα.
    Αρα θα πρεπει να βαλλει την χωρα στην χρεωκοπια.
    Ετσι ομως θα θιξει τις "ελληνικες" τραπεζες,τα ελληνικα ασφαλιστικα ταμεια,τις τραπεζες και τα ασφαλιστικα ταμεια της Ευρωζωνης.
    Αρα θα πρεπει να κοντραριστει με την Ο.Ν.Ε. πρωτιστως και δευτερευοντως με τα χρηματοπιστωτικα μπου@@@λα περαν του ατλαντικου.
    Νομιζω οτι η κοντρα με την Ο.Ν.Ε. οπως και με τα εγχωρια τραπεζοασφαλιστικα συστηματα μαλλον αποκλειεται.
    Αρα θα πρεπει να επενδυσει γρηγορα
    σε κατι που θα αποδωσει ταχεως εσοδα σαυτην την χωρα.
    Και αυτο ειναι μονο το υπεδαφος (κατα την αποψη μου)και δευτερευοντως στην πρασινη ενεργειας.
    Δηλαδη στο φυσικο αεριο στην λεκανη του Ηροδοτου,στους υδριτες, στην γεωθερμια και βεβαιως στον αγωγο του φυσικου αεριου απο την κυπρο και το ισραηλ.
    Επειδη ομως η Ελλαδα δεν εχει οικονομικη δυνατοτητα για να επενδυσει ως κρατος,ή θα πρεπει να δανειστει παλι ή να χρησιμοποιησει το ιδιωτικο κεφαλαιο.
    Αν λοιπον το ιδιωτικο κεφαλαιο ειναι Ελληνικο θα πρεπει να -ή τουλαχιστον ναναι αποφασισμενος να- συγκρουστει με την τουρκια.
    Αλλιως θα πρεπει να φερει την Βp ή την Noble energy ή καποια αλλη ξενη εταιρεια.
    Περι αυτου προκειται...
    Αλλα θα πρεπει πρωτιστως να ακυρωσει το μνημονιο και να δικασει τους σημιτη,giorgos ,καραμανλη και ναναι ετοιμος να αδρανοποιησει τα προβοκατορικα στοιχεια του βαθεος Πασοκ ναναι ετοιμος να αντιμετωπισει προβοταρικες ενεργειες ξενων μαφιοζικων στοιχειων και να κυβερνησει με πυγμη ,οχι σαν "τρομοκρατημενο "κοτοπουλο.
    Το τελευταιο ειναι το πιο δυσκολο κομματι.
    Μια καλη αρχη θα ηταν να κοψει τα εξοδα της βουλης κατα 70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να γίνουν τα λόγια πράξεις, θα πρέπει πρώτα και πάνω απ' όλα να καθαρίσει 'την κόπρο του Αυγείου', δηλαδή το κόμμα του, και φυσικά να διατηρήσει το περιβάλλον του άφθαρτο -αν είναι έτσι- και ορκισμένο στο στόχο που έχει θέσει.
    Αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, γιατί οι συγκρούσεις με τους γίγαντες δεν είναι εύκολες.
    Λιώνουν ακόμα και τα σίδερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή δεν θα τιμήσεις τις υπογραφές του παιντιού τελικά;
    Ασε μας να χαρείς..αλλού αυτά,σας μάθαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβούμαι ότι ο Σαμαράς πέφτει λίγος, όπως ακριβώς παρατηρεί και στην τελευταία επιφυλλίδα του ο Χ. Γιανναράς:

    ”Eχει αποδειχθεί πια περίτρανα ότι σε καμιά από αυτές τις ιστορικές απαιτήσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Aντώνης Σαμαράς. Σεμνός, μετρημένος, συμπαθής, αλλά χωρίς τη στόφα του ριζοτόμου ηγέτη. Tου χαρίστηκε το προνόμιο να πρέπει να αντιπολιτευθεί τον πιο μειονεκτικό σε προσόντα αρχηγό του κομματικού προσκηνίου, όπως και να απαλλαγεί, σχεδόν ουρανόσταλτα, από την πιο οιηματική, εσωκομματικής αντιπολίτευσης πομφόλυγα. Kαι αυτός καυγαδίζει με τον μειονεκτικό κατεβαίνοντας απελπιστικά στο ίδιο ευτελές επίπεδο, ενώ παράλληλα τρέμει μήπως και διολισθήσει η κομματική του δευτεράντζα προς δορυφορίαν της πομφόλυγος”.

    Oυδέποτε μου ενέπνευσε ελπίδα άνθρωπος που είναι (κι αυτός) γέννημα και θρέμμα του συστήματος των επαγγελματιών πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμα πρέπει να καθαρίση το κόμμα του ο Σαμαράς Μια φορά, τοτε ο Παπανδρέου τι πρέπει να κάνει στο δικό του κόμμα?Εξάλλου ο Σαμαράς έχει και εναν "αέρα" λογο του οτι έδιωξε το Μητσοτακέϊκο απο τα κοινά-σε κάποια φάση.Ο Παπανδρέου...? Ποιός αέρας τονε πετάει... Της αποτυχίας του Παπακωσταντίνου?Της συνέχειας της επικίνδυνης πολιτικής στο Υπουργείο Παιδειας απο τη Διαμαντοπούλου και τη θαλεια τη Δραγωνα!Του Δρούτσα, που οι φήμες θέλουν το Ρόντος παρα αυτόν?Ο μόνος που κρατιέται στο ύψος του ειναι ο Βενιζέλος λόγο του οτι είναι μεθοδικός, ασχετα αν ο Μπεγλίτης τις πατάει τις μπανανόφλουδες που του πετάνε.Υπάρχει πολιτική λύση, αλλά κάποιοι επειδή δε θα βγουνε ποτέ ή τα ψωμιά τους τελειώνουν επιδιώκουν την απαξιωση και το πολιτικό χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξυπνο κόλπο τα κόμματα που δημιουργήθηκαν για να διασπούν και να εξαπατούν την μάζα... Ο Σαμαράς είναι μέρος του συστήματος όπως και κάθε άλλος πολιτικός. Δεν είναι ελεύθερος να κάνει του κεφαλιού του αλλοιώς ξέρουν οι κάποιοι πως να τον συνετίσουν...

    Οι παρόντες καννίβαλοι έχουν υπογράψει διεθνείς συμφωνίες, έχουν μπεί υπογραφές πως θα τις ανατρέψεις κύριε Σαμαρά;

    Δείξατε όλοι τα πτυχία σας και τις ικανοτητές σας. Απολύεσθαι. Να φύγετε όλοι. Είστε όλοι σας ανίκανοι, δεν έχετε τα προσόντα να κυβερνάτε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Μέχρι και οι Μογγόλοι αποδείχτηκαν ανώτεροι πολιτικοί. ¨Οπλισαν την χώρα τους σαν αστακό και κερδίζουν σε όλα τα επίπεδα. Να φύγετε είστε όλοι ραγιάδες, εξαρτώμενοι και εκβιάσιμοι και επομένως άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1- την κοπρο του Αυγειου 2-Αντιπολiτευση αρχ@@@@@ 3-Απο ελπιδες εχουμε χoρταση 3-Σχεδια απο το Α εως το Ω 4-Οι πολιτικοι ειναι απληστοι για καθετι ,χρημα ,εξουσια,κοινωνικη θεση και οτι αλλο φανταστεις και φιλονικουν ακαταπαυστα για ολα αυτα ,αυτο ειναι και η μεγαλυτερη αδυναμια τους . 5- Δεν υπαρχη μερικο μνημονιο η ναι η οχι 6-Πως με παυλοπουλο ,μειμαρακι,καραμανλη,τι να τους γραψω ολους τους κοπρους τους ξερετε 7-Δεν υπαρχει εναλλακτικη αυτοι ολοι εχουν καει εχουν γινει παρασιτα που εξολοθρευουν τον ξενιστη ,βρηκαν λυση στην εισαγωγει νεων δουλοπαροικων .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κ. Σαμαράς λέει ότι απάλλαξε την ΝΔ από τα βαρίδια το παρελθόντος, ποτέ όμως δεν μας εξήγησε ποια ήταν αυτά τα βαρίδια και τι ήταν αυτό που άλλαξε. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το ΔΝΤ το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η φοροδιαφυγή και οι μίζες. Είναι πολύ εύκολο για τους πολιτικούς να κατηγορούν το ΔΝΤ για να κρύβουν τα λάθη και τις ανομίες τους. Ο κ. Σαμαράς δεν ήταν ικανός να αντιμετώπιση, ως υπουργός του Καραμανλή, ούτε τις μίζες ούτε τα σκάνδαλα τις κυβέρνησης της ΝΔ, τώρα σαν πρωθυπουργός θα τα διορθώσει όλα? Απλώς τώρα μίλα εκ του ασφαλούς, σαν αντιπολίτευση, αορίστως περί βαριδιών και ανάπτυξης. Ένα ακόμα κακομαθημένος πολιτικός γόνος που θέλει να μας κυβερνήσει. Μας λέει το απερίγραπτο ‘δεν χρωστάω σε κανένα παρά μόνο να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό’. Μα και φυσικά χρεωστάει στους Καραμαλικούς της ΝΔ που τον ανέδειξαν αρχηγό για να συνεχίσει την άτονη και άοσμη διακυβέρνηση με τους ίδιους ηθοποιούς που μας οδήγησαν στον ΔΝΤ.
    – Παν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Γιανναράς παίζει έναν συγκεκριμένο ρόλο. Αλλιώς δεν θα έγραφε και εκεί που γράφει. Αν ο Σαμαράς είναι λίγος, ο πολύς είναι ο Γιωργάκης; Δουλευόμαστε;
    Το Μητσοτακέικο κάνει οτι μπορεί βέβαια μέσω του παραρτήματος του που λέγεται ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπιζω skal να μην εννοεις οτι η μαχη με τους γιγαντες ειναι αδυνατη.
    Διοτι αν ειναι ετσι,τοτε δεν εχει νοημα να κανεις οτιδηποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οποιος δεν αντιλαμβάνεται οτι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και αγνός,είναι εκτός τόπου και χρόνου.Εχει πιάσει η προπαγάνδα του συστήματος οτι είναι ολοι είναι το ίδιο για να ξεπουλάνε την πατρίδα μας ανενόχλητοι.Ε,όχι δεν είναι ολοι το ίδιο και σίγουρα ο Σαμαράς αξίζει να δοκιμαστεί στο τιμόνι της χώρας.Εδώ κυβέρνησαν αλλοι και αλλοι που η νοημοσύνη και ο πατριωτισμος τους είναι κάτω του μετρίου.Οι τοκογλύφοι,το σύστημα ΠΑΣΟΚ,τα πουλημένα ΜΜΕ,οι διασπαστές και οι υπερπατριώτες-προδότες συνεργάτες τους ο,τι και να κάνουν οφείλουν να συνηθίσουν στην ιδέα οτι η Ελλάδα σύντομα θα ανήκει και πάλι στους Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηλία
    σαφώς και αξίζει να αγωνίζεται κανείς για το κοινό καλό και για το συμφέρον του ελληνισμού.
    Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος εκ προοιμίου.
    Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, εκτός και αν δεν τον δώσεις ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παν,
    η διαφθορα στην Ελλαδα ωφελει πρωτιστως τον ξενο παραγοντα οπως το Δ.Ν.Τ.
    Αρα ο ξενος παραγοντας επιδιωκει την διαφθορα.
    Ζει απο την διαφθορα μας.
    Κιοι διεφθαρμενοι εντος,ειναι τα φιλαρακια του.
    Ετσι και στην λιβυη ,δεν τους αρκει η διαφθορα του κανταφι.
    Θελουν κιαλλη...

    Συμφωνω skal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαμαράς: "Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό". Άραγε τα λόγια θα γίνουν πράξεις;

    όλα ;
    πως;

    με παυλόπουλο ;
    με μητσοτάκη ;
    με σπηλιωτόπουλο ;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμπαθής,έντιμος, αλλα...στην κατάσταση που είμαστε χρειαζόμαστε το Βασίλειο το Βουλγαροκτόνο!!!!!!!

    Πυροβολητής

    ΥΓ,Διευκρινίζω: Ο Βασίλειος ο Β' συνήθιζε να παλουκώνει τους προδότες,και να "διακοσμεί" έτσι με εκατοντάδες παλούκια τις δύο όχθες του Βοσπόρου!

    Αν ο Αντώνεις προτίθεται να "χειριστεί" έτσι τα λαμόγια και τους κρατικοδίατιτους συνδικαλιστές,μαζί του!

    Αλλα λίγο χλωμό το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα..."

    Ωραία λοιπόν, το πιο εύκολο είναι να ξεκινήσει αλλάζοντας σχετικά πρόσφατη πρότασή του που έλεγε: «Έλεγχος των πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά» και να προσθέσει: "και των συγγενικών προσώπων πρώτου βαθμού" (τουλάχιστον) και επίσης όσα δεν δικαιολογούνται να κατάσχονται. Και να δεις για πότε θα απαλλαγεί η πολιτική ζωή από τα περισσότερα "βαρίδια" (και βέβαια και το ίδιο του το κόμμα) και θα μπει και κάμποσο χρήμα στο ταμείο τού κράτους τώρα που έχει άμεση ανάγκη. Και με την ευκαιρία, μια καλή αρχή θα ήταν να μάθουμε επιτέλους ποιός είναι αυτός ο πρώην υπουργός τής ΝΔ που έχει 168 εκατομμύρια Ευρώ (προσοχή: Ευρώ, όχι Δραχμές) σε λογαριασμούς χωρίς να τα έχει δηλώσει. Κι ακόμα καλύτερα θα ήταν να το ζήταγε ο ίδιος ο Σαμαράς να γίνει αυτό, οπότε θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο την παραπάνω πρότασή του. Απλό και εύκολο δεν είναι; Ή μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να προσθέσω και κάτι: Οταν έχει για δεξί του χέρι δοκιμασμένους,χαλύβδινους ηγέτες σαν τον...Πάκη Παυλόπουλο ,πως να μη μείνουμε ήσυχοι?

    Α ρε κατάντημα, το μόνο που μας έμεινε είναι να γελάμε με τα χαλια μας...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξεχνάτε όλοι οι νεοδημοκράτες εδώ μέσα ότι από τους 95 βουλευτές οι 90 υποστήριζαν την Μπακογιάννη σε αντιδιαστολή με το κοινό αίσθημα, και μετά μου λέτε θα πάτε μπροστά? Δεν θα δείτε ποτέ κυβέρνηση, μόνο σκελετούς έχουν τα ντουλάπια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σαμαρά, αυτά να τα πεις στον κάθε πολιτικό σου απατεώνα πάκη, παναγιωτόπουλο, λυκουρέντζο, μεϊμαράκη και όλο το κακό συναπάντημα που ακόμα κουβαλάς. Τα ίδια είπε και ο μπουχέσας σαποκοιλιάς και μόλις πήρε την ψήφο γύρισε το κεφάλι στο πλάϊ σαν μέγας καβαλημένος Ναπολέων και μας έριξε στα σκατά. ψήφο δεξιού θα ξαναδείτε μόνο στον ύπνο σας. Μαζί με τον ΓΑΠ θα μετακομίσετε και σεις μαύρα μεσάνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο πόλεμος σε οποιαδήποτε μορφή λιώνει αυτούς που έχουν κάτι να χάσουν.
    Όταν σε λίγο το μόνο που θα έχουμε να χάσουμε θα είναι η σωματική μας βιωσιμότητα δεν θα μας νοιάζει, γιατί ακόμα και αυτή θα είναι υποθηκευμένη και θα χρειάζεται αγώνα για να επιβίωση.
    Όσο για το τι θα αλλάξει ο Σαμαράς ή όχι :
    Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια.
    Τα λόγια δεν κοστίζουν και οι ελπίδες δεν έχουν φόρο.Aκόμα.
    Κανείς σημερινός πολιτικός ο οποίος είτε έμμεσα είτε άμεσα έχει εμπλακεί στο σημερινό κατάντημα της χώρας δεν έχει :
    α) το δικαίωμα να μιλάει περί αλλαγής και ξεκαθαρίσματος
    β) το δικαίωμα να βρίσκεται στην πολιτική σκηνή
    Όπως δεν δικαιολογείται στο δικαστήριο άγνοια νόμου από τον πολίτη έτσι και στην διακυβέρνηση ενός κράτους δεν δικαιολογείται το , ‘’συγνώμη λάθος τώρα θα κάνω το σωστό’’.
    Παίξανε με το έθνος ,
    πουλήσανε την Ελλάδα
    Απαξιώσανε την υπόστασή μας
    Ποιος είναι εκείνος, που θα είναι τόσο, μα τόσο ,αφελής ώστε να πιστέψει ότι όσοι μας έφεραν σε αυτό το κατάντημα, οι ίδιοι θα καταδικάσουν τους εαυτούς τους, ή τους όμοιους και φίλους τους για να μας βγάλουν από αυτό.
    ''Τα χαλάσματα όσο και αν τα υποστυλώσεις ή ενισχύσεις δεν θα σου δώσουν ποτέ την καλή κατασκευή, είναι προτιμότερο να τινάξεις στον αέρα όλη την κατασκευή , να πετάξεις τα μπάζα , να ισιώσεις το χώμα και να ξεκινήσεις με νέα υλικά την οικοδόμηση''.


    Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενας καλος τροπος ειναι να "εξουδετερωθουν" ολοι οσοι θεωρουνται ως διεφθαρμενοι απο μια μη πολιτικη ειδικη ομαδα.
    Να βγουν απο την μεση,πως το λενε...με βιαια μεσα...θαναι κιενα καλο αποτρεπτικο μεσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 29 Μαρτίου 2011 11:46 μ.μ.

    Αγαπητέ σχολιαστή εσύ όπως φαίνεται ακόμα με τα κόμματα κοιμάσαι. Καλό ύπνο λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό...» Πότε ; Ή ποτέ ; 16 μήνες μετά την εκλογή, αρχίσανε τα θα ... Κρίμα, στα χνάρια του κουρασμένου και ο Σαμαράς ; Σημειολογική και η φωτο, δίπλα στον αβραμό, στον λυκουρέντζο (που θεωρεί ότι οι πρόωρες εκλογές θα επιφέρουν αβεβαιότητα .... δηλ. το πασοκ μας παρέχει βεβαιότητες ... πότε θα πάψουν να μας μιλούν ανάποδα ;;;), απέναντι στην κα με τον κότσο και τον φιόγκο (απειλητικός συνδυασμός, και κότσος και φιόγκος), και όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Λείπουν από το κάδρο ο αρούλης, ο φάπας, το παυλόπουλο, το μητσοτάκι, και τα λοιπά κουνιοτράμπαλα. Ας πρόσεχε, η σκούπα – ντόρα που ρουφάει την σκόνη από μακριά ήταν πρόθυμη να βάλει ένα χεράκι, αλλά φοβήθηκε ο νέος πρόεδρος μην του φύγουν οι κλόουν και πώς να δουλέψει το τσίρκο μετά...

    Είχα πιστέψει στον Σαμαρά, όχι πια : Μεταξύ πολλών άλλων : Συνταγματικό το λαθρονομοσχέδιο, κουβέντα για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, στο αθόρυβο η νδ για τις τουρκικές προκλήσεις, την βολτίτσα του αχμέτ, τον πανωλεθρίαμβο με το ιταλικό πλοίο. Ο φάπας αποκαλεί τους πολίτες που αντιδρούν κίνημα του τζάμπα... Ο θταϊκούραθ θεωρεί επιτυχία την –μελλοντική – επιμήκυνση (της μύτης όλων τους), και αυτή η καραμέλα δεν λέει να λιώσει... Για την ΑΟΖ κουβέντα, για την ΠΑΙΔΕΙΑ το ίδιο, αλλά ποιος να μιλήσει, ο αρούλης ; Πληρώνονται οι επιλογές κε Σαμαρά, η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για λάθη, για περίμενε, για θα .... κι εμείς βγάζουμε συμπεράσματα. Είμαστε αυτό που κάνουμε, όχι αυτό που λέμε...ότι θα κάνουμε !

    Βέβαια για να μην είμαι άδικη, ο Σαμαράς είναι η μόνη λύση για αυτό το κόμμα. Όχι όμως ο Αντώνης, αλλά ο Τρύφωνας ! : είναι επαγγελματίας, χαμογελαστός, ξέρει να χορεύει, είναι πολυπράγμων, τον είδα χθες στο Ράδιο Αρβύλα να βουτάει στις λάσπες, να χοροπηδάει πάνω σε κάτι σαμπρέλες, και εντυπωσιάστηκα, λέω αυτός είναι ο πραγματικός Σαμαράς, αυτός θα το φτιάξει το κόμμα : θα τους φτιάξει το μαλλί, την μόστρα, τα μανικετόκουμπα, τους κότσους, θα ξεφορτωθεί τους φιόγκους, θα φωνάξει και τον Κωστέτσο με την Stirella να μην μείνουν και τα τζιν χωρίς τσάκιση. Χαράς ευαγγέλια ο αρούλης, ο φάπας θα αποκτήσει μπούκλες αντικραδασμικές να απορροφούν και τους κραδασμούς από τις επερχόμενες φάπες. Ιδιαίτερα συμπαθής ο Τρύφωνας, του κάηκε από την χαρά του είπε το πιστολάκι όταν τον κάλεσαν στο χοροπηδηχτάδικο σόου, άμα αναλάβει τη νδ τι θα πάθει, θα του καεί το βίντεο ; αν και πιστεύω δεν θα τα ανεχόταν ούτε μία μέρα τα κουνιοτράμπαλα.

    «Θα τα αλλάξω όλα». Εντάξει, καμία αντίρρηση. Κι εγώ όταν μεγαλώσω, θα γίνω μπαλαρίνα. Ερωτώ : αν πάω τώρα να κάνω αίτηση στα μπαλέτα Μπολσόϊ, θα με προσλάβουν ως πρίμα-μπαλαρίνα ; Αφού λέω, ΘΑ γίνω μπαλαρίνα. Το υπόσχομαι.

    Αρκετά με το δούλεμα !
    Ας μου επιτρέψει η Χριστίνα να επαναλάβω τα εύστοχα λόγια της :
    ''Τα χαλάσματα όσο και αν τα υποστυλώσεις ή ενισχύσεις δεν θα σου δώσουν ποτέ την καλή κατασκευή, είναι προτιμότερο να τινάξεις στον αέρα όλη την κατασκευή , να πετάξεις τα μπάζα , να ισιώσεις το χώμα και να ξεκινήσεις με νέα υλικά την οικοδόμηση''»

    Καλό μεσημέρι σε όλους – και αντίο στα «θα» !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προθέσεις μπορεί να έχει καλές ο Σ. Ομως έχει ακόμα βαρίδια στους ώμους του, τόσο από πρόσωπα όσο και από πικρές μνήμες.
    Ο κόσμος τώρα, ακούει πολιτικούς και το στρίβει. Ακόμα και αν είναι άφθαρτοι και καινούριοι-μην ξεχνάτε ότι με τέτοια παρουσία μας ήρθε και ο ΓΑΠ-με νέους και άφθαρτους και ...αναπαυτήκαμε.
    Σε πρώτη φάση βέβαια, ορθά δηλώνει ΟΧΙ στη συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ.
    Κατά τα άλλα, ακόμα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κάτι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θυμάμαι τον Δεκέμβριο του '09 που ξεροστάλιαζα έξω από το Δημαρχείο της πόλης μου να γραφτώ μέλος της Ν.Δ. και να ψηφίσω Σαμαρά μόνο και μόνο για να μην πάρει την αρχηγία η γνωστή χανούμ. Κάτι που σε άλλη περίπτωση, δηλαδή να γραφτώ μέλος κόμματος, δεν θα το έκανα ποτέ! Το ίδιο κάνανε και εκατοντάδες χιλιάδες ΝεοΔημοκράτες και ίσως και πολίτες από άλλους χώρους. Αυτό και μόνο δεν σας λέει τίποτα για την υπευθυνότητα των πολιτών κ. Γιανναρά; Ότι έδωσαν μήνυμα πως οι ηγεσίες δεν είναι ανεξέλεγκτες; ότι ενδιαφερόμαστε και δεν περμένουμε τα μαγικά ονόματα να μας σώσουν; Δεν τον ξέρω καλά τον Σαμαρά, όμως πιστεύω ότι μετά από τόσες αναποδιές που έλαχαν στον τόπο από το ΠΑΣΟΚ, χειρότερος από το παιντί αποκλείεται να είναι. Ακόμα και ο Καραμανλής να ξαναερχόταν στα πράμματα καλύτερος θα ήτανε. Ο παθός μαθός... Θα ξαναπώ το τετριμμένο αλλά τόσο αληθινό, ότι το ΠΑΣΟΚ για να ανέβει στην εξουσία έκαψε Αττική Πελοπόνησσο και Εύβοια και δεν άφησε πέτρα όρθια στον τόπο τον Δεκέμβριο του '08. Δικαιούμαι να το λέω γιατί με τα τόσα που γίνονται με το παιντί "πρωθυπουργό" δεν κουνιέται φύλο. Πάνε και οι κουκουλοφόροι πάνε και οι εμπρηστές πάνε όλοι. Όπερ έδει δείξαι. Φάγανε καλά και τώρα περιμένουν να πάρει την εξουσία κάποια στιγμή η ΝΔ για να ξαναπιάσουν δουλειά και να ξανανέβει κάποιο άλλο παιντί και λοιπά... Μόνο και μόνο γι' αυτό δεδικαίωνται όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ. Ίσως ο κ. Γιανναράς έχει ένα δίκιο ως προς την ιδανική θεώρηση σε σχέση με το τι πραγματικά χρειάζεται ο τόπος. Φωτιά και τσεκούρι στην ουσία χρειάζεται. Δεν έχει λάβει υπ' όψιν του το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Αυτό για να νικηθεί, ακόμα και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, θέλει αίμα και ιδρώτα. Τι να πούμε τώρα για το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Μια ζωή δεν φτάνει. Κύριε Γιανναρά, είστε έτοιμος να δεχτείτε κάτι τέτοιο; Αν ναι, τότε θα συμφωνήσω σε όλα. Αν όχι, τότε ως αντιπολίτευση, θα πάμε με αυτούς που έχουμε πάντα έχοντας στο νου ότι με δεδομένη την απολύτως υπεύθυνη συμπεριφορά των ΝεοΔημοκρατών όπως ανέφερα πιο πάνω, ο όποιος αρχηγός, ο Σαμαράς εν προκειμένω, δεν δικαιούται να αποτύχει. Και το ξέρει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.