28/3/11

Τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης θα αναλάβει η Τουρκία

Τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζη, η οποία βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, θα αναλάβει η χώρα του δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Συνήφθη συμφωνία (με τις τοπικές Aρχές) ώστε η Τουρκία να αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης προκειμένου να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια», υπογράμμισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, πριν αναχωρήσει για επίσκεψη εργασίας στο Ιράκ.Ο Τούρκος πρωθυπουργός δε διευκρίνισε πότε η Τουρκία θα αναλάβει την αποστολή αυτή.


Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο εξήγησε ότι η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης ύστερα από σχετικό αίτημα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και ότι θα στείλει εκεί «πολιτικό και τεχνικό προσωπικό»για να διασφαλιστεί η λειτουργία του αεροδρομίου. «Έχει σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες επαναλειτουργίας του αεροδρομίου»,τόνισε ο Τούρκο εκπρόσωπος.

4 σχόλια:

  1. Το ΚΨΜ παει να αναλαβει η τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να βάλουμε βέτο σε αυτό. Οι Τούρκοι επιδιώκουν να προσεταιριστούν τους αντικαθεστωτικούς για να αποτρέψουν μια συμφωνία μαζί μας για την οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι ειναι την ΑΟΖ πανε . Οπως και με το καλημερα οταν επεσε ο Μουμπαρακ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καντάφι μιλούσε για λιβυκή ΑΟΖ μέχρι την Γαύδο. να μην τα ξεχνούμε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.