8/3/11

Τους πληρώνουμε υπέρογκα διόδια, και δεν κατάφεραν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό. Αίσχος!

«Μπαλάκι» οι ευθύνες
Κόντρα υπουργείου Υποδομών-«Νέας Οδού» για την ταλαιπωρία των οδηγών στην Αθηνών-Λαμίας

Εγκλωβισμένοι για πάνω από πέντε ώρες έμειναν εκατοντάδες οδηγοί στο ύψος της Μαλακάσας
Εγκλωβισμένοι για πάνω από πέντε ώρες έμειναν εκατοντάδες οδηγοί στο ύψος της Μαλακάσας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Αντικείμενο κόντρας έγινε η ταλαιπωρία που υπέστησαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας εκατοντάδες οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών επιρρίπτει ευθύνες στην εταιρεία «Νέα Οδός» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, ενώ η ιδιωτική εταιρεία θεωρεί υπεύθυνη την Τροχαία, τονίζοντας ότι δεν απαγόρευσε την κυκλοφορία νταλικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών αναφέρει ότι «η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου».
Ακόμη στην ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με έντονη χιονόπτωση, έπρεπε να ληφθούν υπόψη ώστε οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο. Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, με τον πολύωρο εγκλωβισμό εκατοντάδων αυτοκινήτων και επιβατών εκτεθειμένων σε κίνδυνο, έδειξαν πως κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Γι’ αυτό αναζητούνται ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν».
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας «Νέα Οδός», Φ.Λάμπρου, τόνισε πως η εταιρεία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών. Ανέφερε ότι από τις 4 το απόγευμα βγήκαν στους δρόμους εκχιονιστικά μηχανήματα, ρίχνοντας τόνους αλάτι. «Μέχρι σήμερα το πρωί 50 εκχιονιστικά έχουν ρίξει 2.000 τόνους αλάτι στο συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου» είπε. Πρόσθεσε ακόμη, ότι ήταν ανοιχτοί όλοι οι σταθμοί των διοδίων για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Η κ. Λάμπρου, ωστόσο, επιρρίπτει ευθύνες στην Τροχαία, τονίζοντας ότι δεν απαγόρευσε έγκαιρα την κυκλοφορία στις νταλίκες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος. Όπως σημείωσε από τις 10 το βράδυ συνολικά έξι νταλίκες δίπλωσαν, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, δημιουργώντας έντονο κυκλοφοριακό φόρτο.
Newsroom ΔΟΛ

5 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ - ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΩΣΕΙΣ.

    ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σφοδρή χιονόπτωση" λέγεται στα ελληνικά το χιονάκι της μισής ώρας;

    Κατά τ'άλλα φταίει η Τροχαία και ο κακός τους ο καιρός. Τα διόδια, όμως, δεν τα εισπράττει η Τροχαία.
    Κάποια λαμόγια θεωρούν ακόμα τους ένστολους ως λακέδες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιτία για το μποτιλιάρισμα ήταν η μεγάλη έξοδος που ξεπέρασε τις άλλες χρονιές.
    Το μπάχαλο οφείλεται στο γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες (άσχετοι οι περισσότεροι) οδηγοί αυτοκινήτων θέλησαν να γυρίσουν στην Αθήνα την ίδια περίπου ώρα, ξεχνώντας ότι το οδικό δίκτυο της Ελλάδας είναι άθλιο και γεμάτο παγίδες.

    Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μη δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα σε ανάλογες περιπτώσεις μαζικών εξόδων αυτοκινήτων.
    Και ας έχουν αυτές σωστές κυβερνήσεις.
    Πόσω μάλλον εμείς που έχουμε τον Ρέπα, ο οποίος ενώ δεν κάνει ούτε για γιδοβοσκός, κατηγορεί όσους λένε "δεν πληρώνω", ως "τσαμπατζήδες" για λογαριασμό του Μπόμπολα και μερικών άλλων ιδιωτών εργολάβων για των οποίων την τσέπη νοιάζεται.

    Οι Τροχαίοι (άσχετοι οι περισσότεροι) έδωσαν λάθος εντολές να βάλουν όλοι αλυσίδες σε δρόμους που είχαν ακόμα και 2 πόντους χιόνι. Επίσης να μπουν στις εθνικές -με τόσο λίγο χιόνι- τα ογκώδη γκρέιντερ και τα εκχιονιστικά που ενώ δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, δημιούργησαν λάθος προσδοκίες στον κόσμο ότι τάχα αυτά θα τον σώσουν.

    Το επίπεδο του μέσου οδηγού στην Ελλάδα (το 80%) είναι πολύ χαμηλό.
    Οι πιο πολλοί, όχι μόνο δεν ήξεραν πώς μπαίνουν οι αλυσίδες -εάν είχαν- αλλά τις έβαζαν στους λάθος τροχούς, αφού αγνοούν εάν το χιουντάι τους είναι πίσω ή εμπροσθοκίνητο.

    Ενώ στο πορτμπαγκάζ είχαν από ...σφαγμένα αρνιά και κατσίκια, μέχρι ντενεκέδες με λάδι και κρασιά, που έκαναν βαρύ το αυτοκίνητό τους πίσω και ελαφρύ μπροστά ώστε οι μπροστινοί τροχοί να σπινιάρουν, δεν είχαν μαζί τους τα πιο απαραίτητα, όπως 2-3 λίτρα νερό, γάλα για τα παιδιά, πάμπερς για τα μωρά, καμιά κουβέρτα για τα γεροντάκια και μερικά μπισκότα.

    Έπαιρναν στο τηλέφωνο ραδιοφωνικούς σταθμούς για να πουν τον ...πόνο τους, ότι είχαν στο αυτοκίνητο μικρά παιδιά και αρρώστους γονείς που κινδύνευαν, μιλώντας σε κατάσταση υστερίας κάτι που επιβάρυνε την ψυχολογία των παιδιών και των ηλικιωμένων.
    Έλεγαν δε ΟΛΟΙ, τα ίδια με τους προηγούμενους.

    Το στέρεο όταν ξεκίνησαν την Παρασκευή έπαιζε ασταμάτητα σι ντι με Άτζελα, Νταλάρα, Νότις και -οι προχωρημένοι- Καράς και ουδέποτε το γύρισαν στο ραδιόφωνο όπου οι μετεωρολόγοι (από την περασμένη Τρίτη) προειδοποιούσαν για "χιόνια την Καθαρή Δευτέρα".

    Ελάχιστοι είχαν προνοήσει να ζητήσουν μια ή δύο ημέρες άδεια, ώστε να γυρίσουν υπό ασφαλέστερες συνθήκες σήμερα ή αύριο.

    Απογοητευτική η κατάσταση με τους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρας σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Ενώ είναι ικανοί -εάν τους πιάσει ο πατριωτισμός- να ρίξουν τον μεγαλύτερο εχθρό στην Θάλασσα, πνίγονται σε μια κουταλιά νερό.

    Οι πολιτικοί του μέλλοντος, εκτός από το να διώξουν αυτά τα λαμόγια που έχουμε και το παίζουν πολιτικοί σήμερα, πρέπει να βρούν τρόπους επανεκπαίδευσης των πολιτών σε απλά πράγματα.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φταίνε καί οι Πολίτες!
    Αλλά μερικοί Πολιτειακοί Αρχοντες πού τούς ψηφίζουν οι Πολίτες αυτής τής Χώρας-Ελλάδας,έχουν μπερδέψει τίς έννοιες τής Κρατικής εξουσίας,καί τίς Υποχρεώσεις τής Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας!
    Η Κρατική Αρχή βάζει τούς κανόνες τού παιχνιδιού!
    Όποιος κάνει "ζαβολιές",είναι δηλαδή ζαβολιάρης,λαμόγιο,απατεών,κλέβει στά χαρτιά πού λέμε στήν γλώσσα τών χαρτοπαικτών,τού κόβεις τόν...κώλον!ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΕΙΑ!
    Τόσο απλά,τόσο ωραία,τόσο μοιραία...
    Αλλά η "ΔΙΑΠΛΟΚΗ"τών Κρατικών Λειτουργών(εκλέγονται οι ίδιοι γιά πολλά χρόνια,καί έχουν διορίσει όλο τους τό σόι...),είναι τρομακτική!σέ όλα τά επίπεδα!
    Αυτός είναι δικό μας κομματικό στέλεχος!Ο άλλος είναι σημαίνον "πολιτικό στέλεχος" τού άλλου σχηματισμού!ο άλλος είναι τής "κλαδικής"ιδιωτικού τομέα....
    Ο τάδε Δημοτικός άρχων...είναι τής "δημοτικήςσυμμαχίας"...διαπαραταξιακής...καί πάει λέγοντας τό γαιτάνι...παραμύθι...
    Α!Ξέχασα....ο δείνα είναι μεγκάλος "χορηγός"μας...ο μεγαλοτέτοιος ντέ...τόν ξεχνάω!
    Πού αντί νά δίνει τίς "μεγαλοχορηγίες"υπέρ τών Ελλήνων,τής πολιτείας δηλαδή γιά κοινωνικά έργα,τά δίνει στήν
    "ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΙΑ"!
    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Chear up,τουρισμο κανουν οι ανθρωποι και την βρισκουν να βριζουν τις εταιρειες που τα παιρνουν...
    Παντως θα πρεπει να το σκεφτει σοβαρα η εταιρεια να βαλλει υπασφαλτιο θερμανση στα επικινδυνα
    σημεια...
    Τι τα παιρνει τα φραγκα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.