31/3/11

Η βρώμα και η δυσωδία των πολιτικών πνίγουν τη χώρα

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων
Στη Βουλή οδηγείται και το σκέλος της δικογραφίας των υποβρυχίων, που αφορά τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Στη Βουλή για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών τριών πρώην πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της περιόδου 2002 έως το καλοκαίρι του 2009, αποστέλεται η δικογραφία για την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, που προμηθεύτηκε το ελληνικό Δημόσιο με απευθείας ανάθεση στη γερμανική HDV και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Οι αρμόδιοι Εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διαβιβάζουν στον Άρειο Πάγο με τελικό αποδέκτη το Κοινοβούλιο, το τμήμα της δικογραφίας των υποβρυχίων που αφορά ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή των πρώην υπουργών, κυρίων Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που θήτευσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 2002 έως το 2009.
Η «αμελλητί αποστολή» στη Βουλή και αυτού του τμήματος της ογκώδους δικογραφίας, μετά το μέρος που αφορούσε τη θητεία Άκη Τσοχατζόπουλου, κρίνεται απαραίτητη καθώς νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο Οικονομικό Τμήμα από την έρευνα του ΣΔΟΕ, αλλά και από το υπουργείο Άμυνας, σηματοδοτούν για τους Εισαγγελείς λόγους για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το νέο υλικό που τέθηκε υπόψην των εισαγγελικών λειτουργών εντοπίζει δεδομένα για μη ενεργοποίηση ρητρών των αρχικών συμβάσεων σε εκπρόθεσμες παραδόσεις και μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων, κακοκτεχνίες στην κατασκευή προβλεπομένων, με συμβάσεις για τα αντισταθμιστικά ωφέλη, έργων ή και μη εκτέλεση αντίστοιχων έργων.
Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία θα αποστείλει περίπου δέκα κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση προς εμπλεκόμενους στην πρώτη φάση (1998-2002) της προμήθειας των όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό. Τα νέα πρόσωπα θα προστεθούν στη λίστα των 37 που έχουν ήδη κληθεί με την ιδιότητα των υπόπτου για τη διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Εφέτη - Ανακριτή για τα υποβρύχια ζητά η ΝΔ
Αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ταχύτερη δυνατή περάτωση της προανακριτικής εξέτασης που ήδη διεξάγεται υπέβαλλε η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει τη σοβαρότητα του σκανδάλου των Υποβρυχίων, τον αριθμό των εμπλεκομένων προσώπων και την πιθανότητα ανάμειξης πρώην Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος στο σκάνδαλο αυτό.
Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι το κόμμα του συνεχίζει να ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα επισημαίνοντας πως αν ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά μη πολιτικών προσώπων για αδικήματα που δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της βουλής, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτίθεται να υποβάλλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κίνηση της διαδικασίας ορισμού. Εφέτη - Ανακριτή.
Για πρωτοφανή ανακολουθία κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επισημαίνοντας χθεσινές δηλώσεις του οι οποίες, οπως υποστήριξε, βρίσκονται σε πλήρη ανακολουθία με σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο οποίος στις 25 Μαρτίου δήλωνε ότι « δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του.» « Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες μέρες και οι αποφάσεις για τις οποίες πανηγύριζαν έγιναν απειλές για τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μιχελάκης υπενθυμίζοντας δήλωση του κ. Παπακωσταντίνου ότι οι αποφάσεις της ΕΕ « δεν έχουν ισορροπία και δεν είναι πλήρεις."
«Από αυτή την πρωτοφανή ανακολουθία το μόνο επακόλουθο που μπορεί να περιμένει η κοινωνία είναι νέα σκληρά μέτρα ή τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις όπως είπε χθες ο κ. Παπακωσταντίνου που σαν άλλος καλόγερος του Μεσαίωνα βαφτίζει το κρέας ψάρι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση οτι «είναι σκορποχώρι» υποστηρίζοντας πως η λέξη αλαλούμ δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου ο οποίος και ζήτησε την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημονίο αλλά και δηλώσεις εισηγητών των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι και εξαπέλυσαν οξύτατες επιθέσεις εναντίον υπουργών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





13 σχόλια:

  1. Δεδομένης της αντισυνταγματικότητας της δανειακής σύμβασης, καταγγελία της από 180+ βουλευτές σημαίνει ex post αποδοχή της ως συνταγματική.

    Επιπλέον, λόγω της εχθρικότητας των αγορών, αυτό θα σήμαινε άμεση ένταξη στο νέο μηχανισμό, δηλαδή μεταφορά του εθνικά παραγόμενου πλεονάσματος στους δανειστές για μερικές εκατονταετίες.

    Αυτό που φαίνεται αντίδραση είναι επί της ουσίας η χειρότερη υποταγή.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχθροι της δημοκρατίας οσοι λένε και ισχυρίζονται οτι οι πολιτικοίμας είναι κλέφτες και απατεώνες...
    Προτείνω στυς φίλους του blog ένα εκπληκτικό ντοκυμαντέρ που είδα εχθές και που δείχνει πως πραγματικά γίνονται οι δουλειες.
    INSIDE JOB πήρε και βραβείο οσκαρ διοτι οι επαγγελματίες βρίσκονται στην αλλη πλευρά του Ατλαντικού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πατέρας:Αξιωματικός της ΕΥΠ, η μητέρα του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ΑΥΤΟΣ στούς Πυρήνες της Φωτιάς !!

    Αξιωματικός της ΕΥΠ ο πατέρας 26χρονου που κατηγορείται για τους Πυρήνες της Φωτιάς
    Οι συμπτώσεις που στροβιλίζονται μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της ζωής είναι πολλές φορές απίστευτες και κατασκευάζουν αληθινά σενάρια που ανταγωνίζονται τις πιο πολύπλοκες υποθέσεις αστυνομικών ταινιών.

    Αρκεί να είναι απλές συμπτώσεις και όχι ιστορίες συνωμοσίας με ύποπτα κίνητρα και παρακρατικές προεκτάσεις. Ένας από τους κατηγορούμενους ως μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος συνελήφθη στο Χολαργό στις 14 Μαρτίου στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φέρεται να κατάγεται από οικογένεια που έχει θητεύσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Δημοκρατία, ο πατέρας του 26χρονου Κ.Π. ήταν στο παρελθόν από τα πιο έμπειρα στελέχη στον τομέα της ελληνικής αντικατασκοπίας, ενώ η μητέρα του εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να υπηρετεί ως πολιτική υπάλληλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Η επαγγελματική ταυτότητα της μητέρας και του πατέρα του φερόμενου ως μέλους του νέου αντάρτικου πόλης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κριτήριο ποινικοποίησης οικογενειακών καταβολών.

    Έχουν όμως δημιουργήσει -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- σοβαρό εσωτερικό προβληματισμό σε υψηλά ιστάμενα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τα οποία, πληροφορούμενα της σατανικές «συμπτώσεις», έχουν μείνει άναυδα.

    Ο πατέρας του συλληφθέντος 26χρονου, που μετά από την παρουσία του ενώπιον του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είναι σήμερα απόστρατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς. Επί σειρά ετών ήταν αποσπασμένος από το ΓΕΣ στο 4ο Τμήμα της Γ’ Διεύθυνσης της ΕΥΠ.

    Σύμφωνα με την πληροφόρηση που παρέχεται για το θέμα με εξαιρετικά προσεχτικό τρόπο ώστε να μη θιγεί η προσωπικότητα, η προσφορά και το κύρος των αναφερόμενων προσώπων, ο τότε αξιωματικός του Στρατού ήταν επιφορτισμένος στο πλαίσιο των καθηκόντων του με θέματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.
    Βγάλτε τα συμπεράσματα σας… (αντιγραφή από το HellenicRevenge)

    http://olympia.gr/2011/03/31/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρέ παιδιά ποιός είναι ο φούστης υπουργός μέ τά 200 εκατομμύρια στήν Ελβετία; Ολους τους απατεώνες τούς καλύπτουν μήν θιγούν τά ... προσωπικά τους δεδομένα.

    200 υπουργοί σάν καί αυτόν έχουν φάει τό μισό εθνικό χρέος της πατρίδος μας. Α ρέ θά μάς κάνουν όλους χρυσαυγίτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφελληνισμού συνέχεια;

    Για διαβάσετε τούτο εδώ, ειδικά όσοι έχετε παιδιά στα σχολεία και πέστε μου αν ξέρετε κάτι. Τελικά αυτή η Διαμαντοπούλου είναι επικίνδυνη, πολύ επικίνδυνη! Ομολογώ ότι την είχα υποτιμήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. greeks

    Η Ελλάδα δεν εξαντλείται στη νότια Βαλκανική και οι Έλληνες δεν είναι όλοι ΧΟ. Εμείς οι Έλληνες Μουσουλμάνοι είμαστε πρώτα ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά οτιδήποτε άλλο. Είναι καιρός να αποσυνδεθεί η θρησκεία από την εθνική ταυτότητα, να ανιληφθούμε όλοι οτι η Τουρκία δεν μπορεί να καπηλεύεται το Ισλάμ στην Ελλάδα. Στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί ελληνογενείς, ελληνόφρονες, οι λεγόμενοι 'μιξέλληνες' των αρχαίων, Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και Έλληνες στην ψυχή. Πρέπει και αυτοί να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι. Να διδάσκονται τη γλώσσα και τον πολιτισμό των προγόνων τους. Εμείς οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ποια θρησκεία ακολουθούμε, πρέπει να γνωρίζουμε οτι υπάρχουν σήμερα στην Τουρκία αρκετοί (πιθανόν πάνω από εκατομμύριο) Έλληνες που καταπιέζονται από το κεμαλικό κατεστημένο. Αυτοί πρέπει να παραμείνουν Έλληνες.

    Και μια παρατήρηση, για όσους επιθυμούν να διαβάσουν το Ιερό Κοράνι στα Ελληνικά: υπάρχει, εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, η επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά, σε έκδοση του Υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας. Διατίθεται δωρεάν από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τους βάλουμε τους αλήτες όλους μέσα στα υποβρύχιά τους αυτά και να τους φουντάρουμε στα πιο βρώμικα νερά να μην ξοδευόμαστε και για φέρετρα, τέτοια κρίση που μας κληροδότησαν, +Απ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γραφει ο Ανωνυμος 31 Μαρτίου 2011 9:57 μ.μ.:

    >>greeks
    Η Ελλάδα δεν εξαντλείται στη νότια Βαλκανική και οι Έλληνες δεν είναι όλοι ΧΟ. Εμείς οι Έλληνες Μουσουλμάνοι είμαστε πρώτα ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά οτιδήποτε άλλο. Είναι καιρός να αποσυνδεθεί η θρησκεία από την εθνική ταυτότητα, να ανιληφθούμε όλοι οτι η Τουρκία δεν μπορεί να καπηλεύεται το Ισλάμ στην Ελλάδα.<<

    Εσυ τι κανεις για να μην "καπηλευεται η Τουρκια το Ισλαμ στην Ελλαδα";

    >>Στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί ελληνογενείς, ελληνόφρονες, οι λεγόμενοι 'μιξέλληνες' των αρχαίων, Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και Έλληνες στην ψυχή. Πρέπει και αυτοί να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι. Να διδάσκονται τη γλώσσα και τον πολιτισμό των προγόνων τους. Εμείς οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ποια θρησκεία ακολουθούμε, πρέπει να γνωρίζουμε οτι υπάρχουν σήμερα στην Τουρκία αρκετοί (πιθανόν πάνω από εκατομμύριο) Έλληνες που καταπιέζονται από το κεμαλικό κατεστημένο. Αυτοί πρέπει να παραμείνουν Έλληνες.<<

    Οποιος ειναι "ελευθερος" δεν θα αποδεχτει ποτε την βαρβαροτητα του Ισλαμ.

    >>Και μια παρατήρηση, για όσους επιθυμούν να διαβάσουν το Ιερό Κοράνι στα Ελληνικά: υπάρχει, εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, η επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά, σε έκδοση του Υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας. Διατίθεται δωρεάν από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα.<<

    Δικαιωμα σου ειναι να μιμεισαι και πιστευεις το μουσουλμανικο Death Cult των Αραβων.

    "I have decided to fight Islam; please pay attention to my statement; to fight Islam, not the political Islam, not the militant Islam, not the radical Islam, not the Wahhabi Islam, but Islam itself...Islam has never been misunderstood, Islam is the problem....(Muslims) have to realize that they have only two choices: to change or to be crushed."
    (Wafa Sultan, http://www.youtube.com/watch?v=up3yuQDAWKQ)


    - dhimmi no more, "Another victim of Arabian imperialism"
    http://www.danielpipes.org/comments/183687

    - the Grand Infidel of Kaffiristan, "islamic hypocrisy 2"http://www.danielpipes.org/comments/183413

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ provokator

    Ποιός περίμενες να είναι στους Πυρήνες της Φωτιάς, κάποιος που ο πατέρας του είναι οδηγός και η μάνα του νοσοκόμα;

    Δεν έχεις καταλάβει ότι όταν το παράδειγμα που δίνεις στα παιδιά είναι μαύρο χρήμα, νταβατζιλίκι, κολλητός και φίλος και όχι σκέψη και δουλειά για να προσφέρεις στην πατρίδα, εκεί καταλήγουν;

    Όταν κάποιος γελάει ακούγοντας τη λέξη πατριώτης και κοροϊδεύει όποιον είναι (εκτός και αν διαπιστώσει ότι ο πατριώτης δεν είναι αξιοποιήσιμος γιατί δεν είναι τόσο πιόνι για να του δικαιολογήσει τα μαύρα που διαχειρίζεται αυτός και οι φίλοι του, οπότε και γίνεται επιθετικός), δεν περιμένεις το παιδί του να αγαπήσει την πατρίδα...

    Πες και 'συ τίποτα ρε Χρύσανθε...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΓ1. Για να μην παρεξηγηθώ από κανέναν κακεντρεχή, δεν αναφέρομαι για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, γενικά μιλάω για το κλίμα και την αίσθηση που αποπνέει.

    ΥΓ2. Μια και το έφερε η κουβέντα, για πες μου ρε Χρύσανθε, τί κάνει αυτή η ψυχή ο αξύριστος τετραθεσίτης συνεργάτης σου χωρίς ούτε ένα ένσημο; Έμαθα ότι συμβουλεύει τον Υπουργό που εγκρίνει τα έργα, είναι στο ΔΣ του φορέα που παίρνει τα έργα και είναι και project manager των έργων - πιο μεγάλη παρανομία δεν γίνεται!

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρύσανθε ο "συνεργάτης" μου επιβάλλεται να είναι αξύριστος. Εκτός του ότι είναι θέμα υγιεινής και δεν του πολύ αρέσει το ξύρισμα οι κύριες και δεσποινίδες τον βρίσκουν πολύ πιο θελκτικό και σέξι έτσι όπως είναι τριχωτός την ώρα που του "μιλάνε" από κοντά.
    Αλλά η ουσία είναι ότι εσύ και ο συνεργάτης σου Αρχέλαος αλληλοξυριζόσαστε μέρα παρά μέρα.
    Και μετά σας κάνει κούρα με λάδια και λοσιόν ο Χρήστος.
    Όχι τίποτα άλλο αλλά μην σας παρεξηγήσει κανείς.


    Ό ακοίμητος Φρουρός της
    ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να θυμάσαι πάντα:
    «ότι οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς ανθρώπους που δεν πάνε να ψηφίσουν»
    (George Jean Nathan).

    Always remember:
    "Bad officials are elected by good citizens who do not vote"
    (George Jean Nathan).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 2 Απριλίου 2011 2:32 μ.μ.

    ήρθε η ώρα να τη ρίξουν
    (την ψήφο τους εννοώ)

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.