7/3/11

Έκκληση βοηθείας των Ελλήνων του Λιβάνου


του Rodrigue (Δημήτρη) El Khoury || 3. Οκτωβρίου 2008
Η Λιβανική κοινωνία, όπως είναι γνωστό, είναι μια πλουραλιστική κοινωνία. Υπάρχουν Σύροι, Άραβες μουσουλμάνοι και Έλληνες, γνωστοί και ως Ρουμ. Είναι αλήθεια ότι όλοι αυτοί σήμερα, μιλούν αραβικά, μετά τις αραβικές κατακτήσεις, αλλά αυτές οι κοινότητες διατήρησαν την ταυτότητά τους.
Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου, διατηρεί πολλές συνδέσεις με τους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα, αφού έχουμε την ίδια ιστορία, τους ίδιους εθνικούς ήρωες, την ίδια πίστη, την ελληνική γλώσσα στις λειτουργίες, τους ίδιους Αγίους. Πολλοί Έλληνες άγιοι μάλιστα, είναι από την Αντιόχεια. Διατηρούμε έως σήμερα ειλικρινή και εγκάρδια προσήλωση στην σύγχρονη Ελλάδα. Μαρτυρία της ελληνικότητάς μας είναι η γλώσσα των θρησκευτικών μας τελετών.
Έως και σήμερα χρησιμοποιούμε την Ελληνική, παράλληλα με την Αραβική. Είναι επίσης γνωστό πως πολλές περιοχές του Λιβάνου έχουν Ελληνικές ονομασίες.
Η Αραβική κατάκτηση πέτυχε στο να υποχρεώσει την κοινότητά μας να μιλάει αραβικά, αλλά μέχρι και σήμερα διατηρούμε την συνείδηση πως είμαστε Έλληνες που εξαναγκάστηκαν να εξαραβισθούν. Ο κίνδυνος σήμερα είναι ότι η αραβική προπαγάνδα, κατόρθωσε να πείσει μερικούς ορθόδοξους της Αντιοχείας, πως κατάγονται από προϊσλαμικούς αραβικούς πληθυσμούς και πως θα πρέπει να διατηρηθεί αυτή η ταυτότητα στο παρόν και στο μέλλον. Αυτή η προπαγάνδα γίνεται από τα πολιτικά κόμματα της περιοχής, και εξ αυτής κινδυνεύουν οι νέοι μας. Γιατί; Εξαιτίας της απουσίας ορθοδόξων πολιτικών κομμάτων.
Κάθε κοινότητα εδώ, έχει τα δικά της κόμματα, οι Μαρωνίτες έχουν το κόμμα των Λιβανικών δυνάμεων, το Kataeb, το FPM, το Marada, οι Σουνίτες έχουν επίσης μερικά κόμματα (μελλοντικές ισλαμικές οργανώσεις), οι Σιίτες Amal και Χεζμπολάχ, οι Αρμένιοι Tashnak και Hanshak, οι Δρούζοι PSP, Δημοκρατικό Κόμμα και Attawhid. Μόνο οι ορθόδοξοι δεν έχουν κόμματα. Γι\' αυτό τον λόγο, η νεολαία μας έχει εγκλωβιστεί σε αυτά τα κόμματα. Υιοθετώντας παράλληλα και την θέση των κομμάτων αυτών σχετικά με την ταυτότητά μας. Δεν υπάρχει κανένα κόμμα στο Λίβανο, που να λέει στην Ελληνική Ορθόδοξη νεολαία, ότι είναι οι διάδοχοι των Ελλήνων Αντιοχέων, και ότι είναι Έλληνες από την ελληνιστική εποχή. Τα περισσότερα από αυτά τα κόμματα λένε ότι είμαστε ορθόδοξοι Σύροι ή Άραβες.
Αυτό που προσπαθούμε είναι να ιδρύσουμε ένα πολιτικό κόμμα για την Ελληνική ορθόδοξη κοινότητα, το οποίο θα έχει ως στόχους:
  • Επιστροφή στην πραγματική μας ταυτότητα, την ελληνική ταυτότητα.
  • Ενίσχυση της παρουσίας μας στην λιβανική πολιτική σκηνή.
  • Σύνδεση της ελληνικής Αντιοχείου νεολαίας μας με τους δικούς τους ανθρώπους και αδελφούς στην Ελλάδα.
  • Πρέπει να μάθουμε την ελληνική γλώσσα στην νεολαία μας.
Θα πρέπει να επιμείνουμε για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, για να σωθεί το έθνος μας από την Αραβική και Ισλαμική αφομοίωση. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι κληρικοί και επίσκοποι που παρασύρθηκαν από την αραβική προπαγάνδα, έγιναν υπέρμαχοι του αραβικού εθνικισμού και λένε στην ελληνική ορθόδοξη νεολαία μας ότι είναι Άραβες, όχι Έλληνες. Και ορισμένοι άλλοι, αυτοί που έχουν πληγεί από την προπαγάνδα των Μαρωνιτών, λένε στην νεολαία μας ότι είναι Σύροι, και όχι Έλληνες.
Η δική μας κοινότητα στην περιοχή του Λιβάνου, είναι ως εξής:
  • αποτελεί περίπου το 7% του συνολικού πληθυσμού.
  • είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χριστιανική εκκλησία, και η τέταρτη μεγαλύτερη θρησκεία στο Λίβανο.
  • η αποτελεσματικότητά μας στο πολιτικό πεδίο είναι ανύπαρκτη.
Η δική μας κοινότητα, όπως και οι περισσότερες κοινότητες Λιβανέζων που ζουν σε κακές οικονομικές συνθήκες. Γι' αυτό και η ορθόδοξη νεολαία μας έχει απορροφηθεί σε μη-ορθόδοξα κόμματα, ώστε να λαμβάνει χρήματα από αυτά.
Η Λιβανική πολιτική πραγματικότητα είναι σεκταριστική. Κάθε θρησκευτική κοινότητα έχει κάποια δύναμη. Ο πρόεδρος είναι από τους Μαρωνίτες, ο πρωθυπουργός είναι από τους Σουνίτες, και η προεδρία του κοινοβουλίου δίνεται στους Σιίτες. Οι Ελληνορθόδοξοι έχουν τον αναπληρωματικό πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου, αλλά δεν έχουν οποιαδήποτε σημαντική δύναμη εκ του συντάγματος. Ο εκλογικός νόμος υπολογίζει τις περισσότερες κοινότητες του Λιβάνου, αλλά δεν υπολογίζει την Ελληνορθόδοξη. Γιατί; Επειδή δεν έχουμε ένα οργανωμένο πολιτικό σώμα να μιλά εξ ονόματος της κοινότητος μας, όπως συμβαίνει με τις άλλες κοινότητες.
Επικοινωνώ μαζί σας εξ ονόματος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας των περιοχών που ανήκουν στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και στο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, σε μια προσπάθεια δημιουργίας κόμματος ή ενός οργανισμού ο οποίος θα εργαστεί για τους προαναφερθέντες σκοπούς. Επίσης έχω τελειώσει ένα βιβλίο στα Αραβικά για την Ελληνική ταυτότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας (με άνω των 100 ιστορικών βιβλιογραφικών παραπομπών).
Στην πραγματικότητα η έλλειψη ενός κόμματος είναι η αιτία που κάνει την νεολαία μας να προσχωρεί σε Αραβικά κόμματα και για αυτό τώρα λένε πως είμαστε Άραβες και δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ Ελλήνων αδελφών και το Ελληνικό Πατριαρχείο των Αγίων Τόπων, υποστηριζόμενα από τα Αραβικά κόμματα και μηχανορραφούμενα από τους Εβραίους.
Εάν μας υποστηρίξετε θα γίνουμε δυνατότεροι. Μην ξεχνάτε πως ένας μεγάλος αριθμός δικών σας ανθρώπων κατοικεί εδώ. Εάν μας ξεχάσετε η Ελλάδα ίσως χάσει ένα ακόμα κομμάτι της τεράστιας Αυτοκρατορίας που χτίστηκε με αίμα και θυσίες των Ελλήνων προγόνων μας.
Σας ευχαριστούμε που ακούσατε την έκκλησή μας.

Το άρθρο αυτό εκτυπώθηκε από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.      7 Μαρτίου 2011 

17 σχόλια:

  1. Ανάρτησα αυτή τη παλαιά έκκληση ενός Ελληνορθόδοξου Λιβανέζου γιατί δικαιολογεί, ιστορικά και πολιτικά από τη πλευρά του, το κίνημα κατά του σεχταρισμού στο Λίβανο, αντικείμενο άλλης πρόσφατης ανάρτησης μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δουλεία έχουμε με αυτούς; Είναι σαν τους Ρωσόπόντιους ψευδοέλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα και σκοτώνουν αστυνομικους.Δε μιλούν και Ελληνικά.

    Αυτό βρίσκεται στο μυαλό του Ελλαδιτη Ελληνα ειδικά τώρα με την κρίση, όπου τα πράγματα δυσκολεύουν.Η προπαγάνδα των τσοντοκάναλων των Αθηνών έχει ήδη ενοχοποιήσει μια ολόκληρη μερίδα της Ελληνικής κοινωνίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα ειναι να τους υποστηριξουμε επειδη ειναι ελληνες.
    Οπωσδηποτε ναι!
    Αλλα ποιος;
    H ελλαδα ειναι απουσα κιαπο την ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ''ΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΟ'',ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ,ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ,ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ,ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ,ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς μέ τόν ΣΥΡΙΖΑ καί τό ΚΚΕ στήν πρώτη γραμμή βοηθούμε μόνο τούς Πακιστανούς, τούς Αβγανούς, τούς Παλαιστινίους, τούς Κουβανέζους καί τούς αναρχικούς.

    Ειδικά όσους αισθάνονται Ελληνες δέν τούς βοηθούμε καθόλου διότι είναι φασιστικό καί εθνικιστικό τό νά δείχνεις αλληλεγγύη σέ Ελληνες.

    Αυτό τό γνωρίζουν οι βορειοηπειρώτες, οι Κύπριοι, οι Ρωμιοί της Πόλης καί της Ιμβρου, οι Γραικάνοι της Σικελίας, οι Πόντιοι του Καυκάσου κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8a tous boi8isei i mikri kypros telika...kai o diplomatis arxiepiskopos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @1:56μ.μ.
    Φιουυυ!
    Και μια σωστη αποψη...
    Ακομη και μεριδα των ισραηλινων ελληνες ειναι, αν δεν κανω λαθος...
    Τωρα μιλαμε σε σωστοτερη βαση...
    Παντα εχουμε βεβαια τον φοβο της ΜΙ5 και δεν ξερω ποιων αλλων...οποτε
    κινουμστε με δεδομενα μυστικων υπηρεσιων...νομιζω...υπογειως...
    Under cover...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ανώνυμος είπε...
    Τι δουλεία έχουμε με αυτούς;
    7 Μαρτίου 2011 1:41 μ.μ."
    Και είναι περισσότερο Έλληνες και Ορθόδοξοι απο εμάς και ξέρουν ακριβώς τί λένε όταν το λένε. Η δική μας Βαβαροφραγκοκρατούμενη παιδεία μας έχει κάνει να το ξεχάσουμε. Μετά, εκτός απο τα βατραχάκια στο νουφαράκι μας υπάρχουν και άλλα νουφαράκια με άλλα βατραχάκια παραδίπλα.
    Δε βλέπουμε ο "΄Αλλος" δίπλα πώς ψάχνει για τους δικούς του. Για τους Έλληνες υπάρχει η Ομογένεια, αυτό που οι Ισραηλινοί λένε Διασπορά. Αλλά είμαστε απόγονοι αυτού του Έλληνα που αποκαλούσε τους άλλος Έλληνες "βάρβαρους" με, για το σήμερα, τεράστιες παγκόσμια συνέπειες. Επίσης υπάρχει και ο "μηδισμός" πανάρχαιο ελληνικό φαινόμενο, σήμερα έχει άλλα ονόματα, όλα σε -ισμός.
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι ότι εάν δείς το χάρτη της Μεσογείου το 100μχ(Πτολεμαίου-Γεωγράφου) βλέπεις χιλιάδες Ελληνικές πόλεις στα παράλεια όλων των Μεσογειακών χωρών.
    Τί έγιναν όλοι αυτοί οι Ελληνες;
    Εξαφανίστηκαν όπως οι Δυνόσαυροι;
    Όχι.Είναι εκεί και περιμένουν τους Πραγματικούς Έλληνες(τα αδέλφια τους) και όχι τους ψοφοδεείς Ελληνόφωνους που φοβούνται τον ίσκιο τους.
    Αυτούς τους Έλληνες απόγονους του Κολοκοτρώνη,των Μανιατών(που ο Μπραίμης εσπασε τα μούτρα του και δεν μπόρεσε να τους καταλάβει),των Σουλιωτών που πίσω απο μία μάντρα ξεφτίλησαν στο Μεσσολόγγι 80000 Τουρκοαιγύπτιους του Κιουταχή,Ομέρ Βρυώνη,Ιμπραήμ κλπ.
    Άυτοί οι Ελληνες της Μεγάλης Ελλάδας,της Ισπανίας,Γαλλίας,Κορσικής κλπ εκλιπαρούν για πολιτιστική βοήθεια για να διατηρηθούν οι ρίζες μας και αντί αυτού παραλαμβάνουν αδιαφορία και εγκατάλειψη.Ευθύνη μεγάλη έχουν και οι Προξενικές αρχές στις χώρες αυτές.
    Αντί λοιπόν να στείλουν εκεί προξένους με Ελληνική φλόγα(όπως ο Δραγούμης,Κορομηλάς κλπ) στέλνουν Λαμόγια με ελλειπή και ελαστική συνείδηση γι΄αυτό μας γέμισαν τσετσένους χωρίς σταγόνα Ελληνικού αίματος,και φυσικά γεμίσαν τους λογαριασμούς τους ΄΄αργύρια΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.youtube.com/watch?v=b_KSQ2htUkc&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πεστα αρισταρχε!!!
    Επρος τα καλασνικωφ σας στος εφοπλισταδες να βοηθησουμε τα αδελφια μας στην κυρηναϊκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου είναι πανέξυπνοι άνθρωποι και ικανότατοι επιχειρηματίες. Τους έχω γνωρίσει στην Αμερική. Μεταξύ αυτών είναι και ο γνωστός μπασκετμπολίστας του NBA ο Σεικέλυ (μιλάει τα Ελληνικά καλύτερα από Έλληνα). Μια πολύ δραστήρια τεχνική εταιρεία από τις μεγαλύτερες στη Μέση Ανατολή που έχει έδρα το Μαρούσι, η CCC έχει βασικούς μετόχους και ιδρυτές Ελληνορθόδοξους του Λιβάνου. Δεν μιλάνε Ελληνικά αλλά αγαπάνε την Ελλάδα πιο πολύ από τους Έλληνες!

    Καλά όλα αυτά, αλλά στο κράτος της πλάκας της αριστεράς και της προόδου του Ελλαδιστάν, προτεραιότητα μας είναι οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες. Τι θα γίνει με τον Χασάν και τον Μουσταφά; Αυτό είναι το μεγάλο άλυτο πρόβλημα της χώρας αυτή την εποχή!


    Κώστας Σταματάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 7 Μαρτίου 2011 1:41 μ.μ.,

    το ποιοι είναι αυτοί και το τι βρίσκεται στο μυαλό του Έλληνα,άσε να το πούμε μόνοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ελλάδα έχει καθήκον να υπερασπιστεί τους Χριστιανικούς-Ορθόδοξους-Ρωμαίικους πληθυσμούς των Αραβόφωνων χωρών, να τους χορηγήσει άσυλο, και να τους (επαν)ελληνοποιήσει(όπως κάναμε με τους Τουρκόφωνους Ορθόδοξους), χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον από αυτούς θέλει να (ξανα)γίνει Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τις αποικίες των Ελλήνων σε όλη την Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα είναι αυτό:
    Η καθημερινή ζωή στις ελληνικές αποικίες από τη Μαύρη Θάλασσα ως τον Ατλαντικό την εποχή του Πυθαγόρα 6ος αι.π.χ.


    Αν είχαμε ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ -όχι προτεκτοράτο του κερατά που ανέχεται τον κάθε τουρκαλά Νταβούτογλου (το Καστελόριζο ανήκει στην Μεσόγειο!!)- το ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η
    ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.

    Αλλά πόσο μακριά να δει κανείς με τις ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ που κυβερνούν -αλλά και με έναν λαό ΚΑΡΑ-ΣΥΜΒΙΜΑΣΜΕΝΟ με την ΕΥΤΕΛΕΙΑ-.

    Η Ελλάδα ΑΞΙΖΕ καλύτερη μεταχείριση ΠΡΩΤΑ απο εμάς τους ίδιους αλλά.. που...
    δεν βαριέσαι...έλα μωρέ τώρα...ότι να΄ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάλλον εμείς πρέπει να ζητήσουμε την βοήθεια των Ελλήνων του Λιβάνου για το χάλι που έχει η χώρα μας λόγω λαμόγιων πολιτικών μας...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάλλον εμείς πρέπει να ζητήσουμε την βοήθεια των Ελλήνων του Λιβάνου για το χάλι που έχει η χώρα μας λόγω λαμόγιων πολιτικών μας...
    τζιμης

    ton palaistinion tin boi8eia pou tin bazeis?
    oloi 8a klinete to goni otan 8a gino o pateroulis sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.