31/3/11

Θα πεινάσουμε χωρίς τα εμβάσματα της Τουρκίας;

....Ο τουρκικός στρατός. Τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν. Από όσα μεταδίδονται και πληροφορούμαστε, το νησί είναι διαμετακομιστικός σταθμός ναρκωτικών. Λέγεται ότι κάποιοι καρπούνται από τη δουλειά αυτή 35 εκατ. δολάρια. Το κονδύλι αυτό δεν το υπολόγισε ούτε ο οικονομολόγος , ούτε εμείς. Επικεντρωθήκαμε μόνο στις νόμιμες πράξεις....
‘Αρθρο του Άλι Οσμάν στην Αφρίκα

ΥΠΑΡΧΟΥΝαυτοί που μας εκφοβίζουν λέγοντας ότι αν η Τουρκία αποχωρήσει από το νησί, θα πεινάσουμε. Πρόκειται για ψέμα πρώτου βαθμού. Δεν γνωρίζω το πώς βλέπουν το θέμα οι οικονομολόγοι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι και αυτοί έγιναν μέρος του κατεστημένου. Υπάρχουν, σαφώς, οικονομολόγοι που μπορούν να εκφράσουν γνώμη πλην όμως η φωνή τους δεν πολυακούεται. Οι υποστηρικτές της Τουρκίας και οι αξιωματούχοι της Τουρκίας συχνά- πυκνά να υπενθυμίζουν ότι η Τουρκία εμβάζει κάθε μήνα 600.000 δολάρια λες και πρόκειται για ένα σημαντικό κονδύλι. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Χωρίς να αναφερθώ ονομαστικά, θέλω να σχολιάσω τη μελέτη ενός εκ Τουρκίας οικονομολόγου ο οποίος πρόσφατα μας επισκέφθηκε και συζητήσαμε θέματα που για χρόνια σχολιάζουν από τις στήλες του οι Σενέρ Λεβέντ, Αρίφ Χασάν, Τουργκούτ Αφσάρογλου. Η μελέτη του οικονομολόγου τιτλοφορείται: «Τι θα κάνετε αν η Τουρκία σταματήσει τα εμβάσματα;» Ποιος είναι ο σκοπός και φρουρός των συνόρων της «ΤΔΒΚ»;

Ο τουρκικός στρατός. Τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν. Από όσα μεταδίδονται και πληροφορούμαστε, το νησί είναι διαμετακομιστικός σταθμός ναρκωτικών. Λέγεται ότι κάποιοι καρπούνται από τη δουλειά αυτή 35 εκατ. δολάρια. Το κονδύλι αυτό δεν το υπολόγισε ούτε ο οικονομολόγος , ούτε εμείς. Επικεντρωθήκαμε μόνο στις νόμιμες πράξεις.

Η Τουρκία εμβάζει κάθε μήνα 600.000 δολάρια. Εφόσον έχει ανακοινωθεί ότι ο πληθυσμός μας είναι 300.000, σημαίνει ότι ο αριθμός των παρανόμων είναι 600-700.000.Ας πάμε παρακάτω. Υπάρχουν άτομα από την Τουρκία που εργάζονται στο νησί και κάθε μήνα στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους.

Ας υποθέσουμε ότι ο αριθμός τους είναι 60.000, όσο μικρός και αν φαίνεται ο αριθμός αυτός. Αν κάθε ένας από τις 60.000 στέλνει στην Τουρκία από 10 δολάρια συνολικά τον μήνα το έμβασμα φθάνει τις 600.000 δολάρια όση και η βοήθεια της Τουρκίας.

Ας δούμε και κάτι ακόμη: Όπως ανακοινώνεται, οι εισαγωγές από την Τουρκία είναι 1 εκατ. 200 χιλ. δολάρια.

Ας αφήσουμε στο περιθώριο όλα τα άλλα κονδύλια. Και μόνο από τις εισαγωγές μας οι 600.000 δολάρια επιστρέφουν στην Τουρκία. Με άλλα λόγια η Τουρκία μας δίνει ένα και παίρνει τρία. Ως εκ τούτου, τα όσα λέγονται ότι δήθεν θα πεινάσουμε αν η Τουρκία σταματήσει τα εμβάσματα είναι αέρας κοπανιστός και στοχεύουν στον εκφοβισμό.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 30/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.