25/3/11

Έγγραφο-φωτιά αποκαλύπτει τις τουρκικές θηριωδίες Μαρτυρία: Οι Τούρκοι έκοψαν κεφάλια και τα κρέμασαν σε πασσάλους

ΤΟΥΣΩΤΗΡΗ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΙΑ από τις πιο μακροσκελείς και αποκαλυπτικές καταθέσεις που δόθηκαν στην Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ήταν αυτή του συνταγματάρχη εν αποστρατεία του Ελληνικού Στρατού Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, που υπηρέτησε στην Κύπρο μεταξύ 1970 και 1980 στο Τμήμα Αντικατασκοπείας του κλιμακίου της Ελληνικής ΚΥΠ. Η κατάθεση έγινε κατά την 159η συνεδρία και περιλαμβάνει 130 σελίδες. Ήταν και ο πρώτος υπήκοος της Ελληνικής Δημοκρατίας που προσήλθε και κατάθεσε στην Επιτροπή για τον Φάκελο. Υπηρετούσε στην Κερύνεια και έστελλε τακτικά αναφορές στο ΓΕΕΦ, την ΕΛΔΥΚ και την Αθήνα για τις κινήσεις των Τούρκων. Μετά το πραξικόπημα όλες οι αναφορές μιλούσαν για ετοιμασίες του τουρκικού Στρατού και απόβαση στην Κερύνεια, αλλά η Αθήνα δεν λάμβανε κανένα υπόψη. Από την άλλη η ελληνική Πρεσβεία, ακόμα και την ώρα που ξεκίνησαν τα πλοία γεμάτα τανκς και στρατό -ώρα 11:30 μ.μ. της 19ης Ιουλίου 1974- έγραφε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα: «Από πληροφορίες ημέτερου κλιμακίου ΚΥΠ φαίνεται ότι υπάρχουν αποβατικά σκάφη τουρκικού στόλου έξω από τις ακτές της Κύπρου.

Πέντε αποβατικά, δώδεκα ναυτικά μίλια βορείως Αποστόλου Ανδρέα, δώδεκα αποβατικά μεγαλύτερου εκτοπίσματος τριάντα ναυτικά μίλια βορείως της Κερύνειας. ΓΕΕΦ δεν ανησυχεί». Στη συνέχεια γίνεται περιγραφή το πρωί της εισβολής όταν αντίκρισαν μπροστά τους ξαφνικά στις 4:30 τα πολεμικά πλοία, τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα.

Οι αρμόδιοι δεν πίστευαν ακόμα ότι είχε αρχίσει η εισβολή, ενώ υπήρχε μια πλήρης αποδιοργάνωση των μονάδων της Εθνικής Φρουράς. Συγκινητικές είναι οι αναφορές στο αλαλούμ που επικρατούσε την πρώτη και δεύτερη ημέρα της εισβολής, με τον σφαγιασμό τόσων Ελληνοκυπρίων στρατιωτών, όχι μόνο στο χώρο της εισβολής αλλά και στην Κερύνεια, την Κλεπίνη και στο Καζάφανι.

Τραγική είναι η περίπτωση έξη Ελληνοκυπρίων, των οποίων σύμφωνα με τη μαρτυρία έκοψαν τα κεφάλια και τα έβαλαν σε πασσάλους. Αναφέρονται και ονόματα. Αυτή η περίπτωση περιγράφεται για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους βουλευτές που άκουσαν τα γεγονότα.

Η Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό απόρρητων εγγράφων τα οποία όμως θα φυλάσσονται στα αρχεία της Βουλής. Πρόκειται για χιλιάδες σελίδες που θα αξιολογηθούν σιγά-σιγά στο μέλλον. Ένα από αυτά αναφέρεται σε συνομιλία του δικτάτορα Ιωαννίδη με το ΓΕΕΦ, η οποία έγινε στις 10 π.μ. της 15ης Ιουλίου ενώ συνεχιζόταν το πραξικόπημα. Ο Ιωαννίδης ζητούσε να γίνει στάχτη το Προεδρικό και να βρουν τον Μακάριο στα ερείπια. Όταν έμαθε ότι ήταν ζωντανός ζήτησε να ψάξουν παντού, διότι θα χαθεί το παιγνίδι. Σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά σε συνομιλία του Ιωαννίδη με τον Νίκο Σαμψών. Και εδώ κατέληξε ζητώντας το κεφάλι του Μακάριου. Καταγράφονται ακόμα πολλές άλλες αναφορές για τις δραστηριότητες των πραξικοπηματιών σε σχέση με την αντίσταση στην Αρχιεπισκοπή, την Πάφο και το αεροδρόμιο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 25/03/2011

5 σχόλια:

  1. Σ' έναν πόλεμο πάντα γίνονται θηριωδίες -το τι έκανε ο UCK το ξέρουμε-, αλλά οι Τούρκοι φαίνεται ότι το έχουν μέσα τους. Θυμάμαι εκείνη την φωτογραφία, που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, στην οποία ένας Τούρκος στρατιώτης κρατούσε παραμάσχαλα, σαν καρπούζια, δύο κεφαλές Κούρδων. Την είχε βγάλει, όπως εγράφη τότε, για να την στείλει στους ... γονείς του, να καμαρώσουν τι παλληκάρι έχουν!!

    Αυτούς τους κάφρους θέλουν στην ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και στην χιο ο βαχιτ πασα ο τοποτηρητης της χιου το 1822 αποκεφαλισε χιλιαδες ελληνες και εστελνε τα κεφαλια και τα αυτια τους σε βαρελια με σαλαμουρα για να τα δει ο σουλτανος και να πειστει οτι ο βαχιτ πασα δεν αστειευοταν εκει στην χιο,αν ποτε πατε χιο επισκεφτειτε το μοναστηρι του αγιου μηνα και την νεα μονη χιου να δειτε τα κεφαλια των ελληνων και τα σημαδια και τις τρυπες απο τα ξιφη και τα τσεκουρια των τουρκων,δειτε και τα κεφαλια απο μωρα λιγων μηνων, για να καταλαβετε με τι ζωα εχουμε να κανουμε,θα ηθελα ινφογνωμων να κανεις ενα ρεπορταζ για αυτο το θεμα της σφαγης της χιου αλλα να παραθεσεις και φωτο για να καταλαβει ο κοσμος τι εστι τουρκος, μπας και καταλαβουν οι νεες γενιες τι κανουν οι τουρκοι αν δεν δουνε εικονες δεν θα καταλαβουν,μια εικονα αλλωστε το λεει και η παροιμια οσο χιλιες λεξεις,ισως η νεολαια βλεποντας εικονες τοσο βιαιες ισως αρχισει να ξυπναει απο τον ληθαργο και δει την πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμερικάνοι στρατιώτες σκότωναν Αφγανούς αμάχους τους "στόλιζαν" με ΑΚ47 και μετά έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο με τους νεκρούς "εχθρούς". Πρότυπό τους ίσως ήταν ο Τούρκος που αναφέρει ο παραπάνω φίλος καθώς και αυτοί δεν παρέλειψαν να ποζάρουν με κομμένες κεφαλές των ανυποψίαστων θυμάτων τους.
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε 25 Μαρτίου 2011 9:52
    Μην κουράζεις τον Σάββα. Έχουν ασχοληθεί πολλοί άλλοι διεξοδικά με το θέμα.
    Ορίστε πληροφορίες που θέλεις εδώ για παράδειγμα:

    http://unews.pathfinder.gr/society/188-hronia-apo-th-sfagh-ths-hioy.html

    Πάνος Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αλλη μια φορα καμαρωστε το "μεγαλειο" του "τουρκικου πολιτισμου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.