4/3/11

Αλβανία: «Περίπου τέσσερις χιλιάδες «Αλβανοί» έγιναν Έλληνες»

Ο αναπληρωτής  πρόεδρος του Ανωτάτου Αλβανικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Kreshnik  Spahiu,  πρότεινε στην  δικαστική εξουσία να ασκήσει ελέγχους, γιατί, όπως ισχυρίζεται, έχει διαπιστώσει σοβαρές παραβιάσεις στο θέμα της ιθαγένειας. «Ο αριθμός τω πολιτών  που έχει αλλάξει ιθαγένεια μέσα από νομικές διαδικασίες έχει φθάσει τις 3.900, κοντά στις 4.000. Οι πληροφορίες, όμως,  που έχουμε από το δικαστικό σώμα αυτό το γεγονός μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου, διότι μπορούν να γίνουν τέτοιες αλλαγές και από το διοικητικό επίπεδο. Ζητάμε από το κράτος να επαληθεύσει την πολιτική του» δήλωσε ο Spahiu.

Ο αναφερόμενος αναπληρωτής πρόεδρος, φέρνει ως απόδειξη της  παραβίασης των μητρώων των πολιτών στα Τίρανα, από την ίδια την υπηρεσία, όπου το πιστοποιητικό ιθαγένειας, ενός ατόμου έχει αλλάξει από την αλβανική στην ελληνική ιθαγένεια.

« Μερικοί Αλβανοί πολίτες, οι οποίοι ήταν αλβανικής καταγωγής, μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκαν στο Αργυρόκαστρο, σημειώνονται με ελληνική ιθαγένεια. Έπειτα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αστικό ληξιαρχείο, για το ίδιο πρόσωπο έχει συγχρόνως την αλβανική και την ελληνική ιθαγένεια», υποστήριξε ο Spahiu, ο οποίος, αντιδρά με όλα τα μέσα που διαθέτει κατά της αλλαγής της ιθαγένειας των πολιτών από αλβανική σε ελληνική και  επιπρόσθετα, έχει τεθεί κατά της απογραφής με εθνική καταγραφή των απογραφομένων.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η αναβολή της απογραφής που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, θα δώσει χρόνο στο Συνταγματικό Δικαστήριο, προκειμένου να προβεί σε αλλαγές του νόμου για την αλλαγή της ιθαγένειας και να επιβεβαιώσει, τυχόν, πλαστογραφήσεις που έγιναν στα αρχεία μητρώων των απογραφομένωνhttp://www.deropoli.com/?p=5011

3 σχόλια:

  1. Γιατί γράφετε το όνομα Kreshnik Spahiu (άσε που δεν ξέρω να το προφέρω)με λατινικούς (αλβανικούς) χαρακτήρες;
    Μήπως η αλβανοί γραφουν το Θανάσης Βέγγος στα ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 Μαρτίου 2011 8:45 π.μ.,

    καλά τα λες και αυτό γίνεται στα ΜΜΕ και με αμερικάνικα ή οτιδήποτε άλλα ξένα ονόματα ή λέξεις.Λες και δεν μπορούν να τα γράψουν με ελληνικούς χαρακτήρες.

    Ενώ το κείμενο είναι στα ελληνικά,χρησιμοποιούν δύο αλφάβητα, κουφό!

    Πόσες φορές ξεχνούμε το αυτονόητο σ'αυτήν τη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τώρα, ανησυχήσατε που κάναμε 4.000 Αλβανούς Έλληνες; Σιγά τα αυγά (και όχι αβγά). Πού να δείτε όταν κάνουμε 3.000.000 Ισλαμά Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.