12/3/11

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Απάντηση στον συνειδητά Ανθέλληνα Νάσο Θεοδωρίδη

Εφ. Τράκιανιν Σεσί  3-3-2011

Αρθρογράφος Νάσος Θεοδωρίδης
Ο μύθος της ¨γνήσιας ελληνικότητας¨ των Ποντίων
"Οι αυτοαποκαλούμενοι Πόντιοι είναι το εκχριστιανισμένο σκέλος της παρακαυκάσιας ιθαγενούς φυλής των Μουσουλμάνων Λαζών που αποπέμφθηκε στην Ελλάδα το 1923 βάσει της συνθήκης της Λωζάνης.
Το δέυτερο και πλειοψηφόν σκέλος των Λαζών παρέμεινε στο Λαζιστάν (Πόντος) επειδή ασπάζεται το Μουσουλμανικό θρήσκευμα.………………………..
Ταυτιζόμενοι φυλετικά με τους Πόντιους, οι Λαζοί αποτελούνε γηγενή λαό της ΒΑ Τουρκίας με Καυκάσια καταγωγή και ιδιάζουσα γλώσσα που μοιάζει με την Γεωργιανή.
……………………………
Η ιστορία ουδέποτε ανέδειξε Ελληνοποντιακή εθνότητα."


Η απάντηση του Γιώργου Πολυχρονίδη
Εάν δεν είναι μισθοδοτούμενος πράκτορας της Τουρκικής ΜΙΤ, το γελοίο αυτό υποκείμενο, είναι τελείως δογματικός εμπαθής και  ενοχικός βλάξ. Αγνοεί στοιχειωδώς την Ιστορία του Πόντου. Η τοποθέτησή του είναι άκρως αντιεπιστημονική.
Είναι αυτός που θεωρούσε πώς δεν έπρεπε να πολεμήσουμε τους Ιταλούς το 40, διότι δεν άξιζε τον κόπο τόσο αίμα...
Από το επώνυμο, υποθέτω πώς έχει προσφυγική, πιθανώς Ποντιακή καταγωγή, την οποία μισεί σαν το διάολο το λιβάνι.
Θεωρώντας ότι κάνει "αντιεθνικιστικό αγώνα",  δέχεται να συνταχθεί με τον χειρότερο εθνικισμό του κόσμου, τον Τουρκικό που βάσισε την ύπαρξη του "Έθνους" του στην πρώτη κρατικά αποφασισμένη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Κάνει δηλώσεις στις Τουρκικές εφημερίδες και αναμασά τα ευτελέστερα επιχειρήματα των Τουρκικών μυστικών Υπηρεσιών.
Πρίν απο μερικά χρόνια, η Τουρκία όρισε τον κίνδυνο απόκτησης Ελληνικής συνείδησης από τους Ελληνόφωνους (Ποντιόφωνους) μουσουλμάνους του Πόντου, σαν τον υπ' αρίθμ. 2 δυνητικό κίνδυνο ασφαλείας, μετά το Κουρδικό, παρά τις έμπρακτες διαβεβαιώσεις του Ελληνικού κράτους πως αποτάσσεται τους μουσουλμάνους Ρωμαίους Πόντιους, των περιοχών Τόνιας (Θοανίας) Τραπεζούντος, Όφεως Τραπεζούντος, και Σουρμένων (Μπέσκιοϊ= πενταχώρι).
Μετ΄ επιτάσεως, το Τουρκικό κράτος, διακίνησε την ιδέα πως δεν υπάρχουν διακριτές εθνότητες στην περιοχή του Πόντου, αλλά πως όλες οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες είναι παραλλαγές της "Μαυροθαλασσίτικης" πολιτισμικής απόχρωσης του Τουρκικού Έθνους.
Τα επιχειρήματα που διακινεί ο ανωτέρω πρακτορίσκος, είναι βγαλμένα απο το σαθρό και γελοίο κρατικό Τουρκικό οπλοστάσιο.
Η αλήθεια είναι η εξής:
1. Οι Χριστιανοί Πόντιοι της Ελλάδας και οι Μουσουλμάνοι Ελληνόφωνοι Πόντιοι της Τουρκίας, προέρχονται απο τους Έλληνες που αποίκισαν την Σινώπη τουλάχιστον το 700 π.χ. Τό μαρτυρεί η Γλώσσα τους και τα ήθη τους.
2. Οι μουσουλμάνοι Ελληνόφωνοι Πόντιοι της Τουρκίας, εκμουσουλμανίστηκαν δια της βίας γύρω στο 1600. Πολλές οικογένειες θυμούνται ακόμα το Ελληνικό τους επίθετο.
3. Οι Λαζοί του Ανατολικού Πόντου, είναι οι αρχαίοι Κολχοί, Μεγρελικής καταγωγής (Γεωργιανό φύλο).
4. Υπάρχουν κοινές παραδόσεις μεταξύ Λαζών, Ελλήνων Χριστιανών Ποντίων, και Τουρκων πολιτών μουσουλμάνων Ελληνόφωνων ποντίων. Μουσικές, ενδυματολογικές, κλπ. Οι βασικές παραδόσεις που τους διαφοροποιούν, είναι η γλώσσα και η θρησκεία. Οι Λαζοί είναι μουσουλμάνοι και έχουν δική τους ξεχωριστή γλώσσα. Η ανταλλαγή των πληθυσμών έγινε βάσει της θρησκείας. Η γλώσσα όμως, ως φορέας παραδόσεων, κοσμοαντίληψης και τρόπου ζωής, είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγων αυτοπροσδιορισμού. Βάσει της γλώσσας, οι Ποντιόφωνοι μουσουλμάνοι αυτοπροσδιορίζονται ως "Ρωμαίοι", και ολοένα και  περισσότεροι τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιούν την σχέση του Ρωμαίος με το Έλληνας. Και δεν εννοώ με το Ελληνικό κράτος, αλλά με τον Ελληνισμό.
5. Κάποια παρεξήγηση προέκυψε από την αναφορά ημών των Ελλήνων Ποντίων ως "Λαζών", και το λάθος κάποιων ανιστόρητων δικών μας να αποδεχθούν την ονομασία. Η αγράμματη γιαγιά μου, που ήρθε πρόσφυγας από τον Πόντο, όταν άκουγε να μας αποκαλούν λαζούς, εξεγείρονταν και έλεγε: 'Εμείς κ' είμες Λάζ'. Εμείς είμες Ρωμαίοι". Δηλαδή, πρός Θεού βρέ παιδιά, εμείς δεν είμαστε Λαζοί, εμείς είμαστε Έλληνες."

Γιώργος Πολυχρονίδης 11/3/2011 
Ιστολόγιο: Ου παντός πλείν ες Πόντον

64 σχόλια:

  1. αυτό το λαμογιο τρώει με δέκα μασέλες από τις ΜΚΟ

    ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΞΩΜΟΤΗ
    ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ
    ΟΣΟΙ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ...ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο.Άς προσέξουν διότι μέσα μας ρέει η ελληνικότητα καί η μνήμη καί άς μήν θυμόμαστε τίποτε από τό παρελθόν.Είναι μέσα μας βαθειά ριζωμένοη.Arnold Toynbee.
    "Oi ΈΛΛΗΝΕΣ καί οι Κληρονομιές τους"
    Τώρα θά βρούν αντιμέτωπους αυτοί οι ανιστόριτοι,όχι τούς κατατρεγμένους σφαγιασθέντες Ποντίους συμπατριώτες μας,αλλά τούς ορεσίβιους απανταχού Αρκάδες!
    Πρόγονοι μας ήσαν οι Τραπεζούντιοι Αρκάδες.*
    "..αναπλεύσαντες ναυσίν ες τόν Πόντον συνοίκους εδέξαντο μητροπολίτας τ'όντας καί ομωνύμους οι έχοντες Τραπεζούντα τήν εν τών Ευξείνω".Παυσανίας,Αρκαδικά 27,5.
    "...καί επιβιβασθέντες σέ πλοία κατευθύνθηκαν στόν Πόντο,όπου έγιναν δεκτοί ως μητροπολίτες από τούς Τραπεζουντίους τού Ευξείνου(Πόντου)...".
    Από τήν παραπάνω ιστορική μαρτυρία προκύπτει αναμφισβήτητα πλέον ότι οι Λυκαονίδες Παράσσιοι Αρκάδες,Τραπεζούντιοι πιό συγκεκριμένα,είχαν μεταναστεύσει από πολύ παλαιά(πιθανόν τό 1370 π.χ.)καί εγκατασταθή στόν Εύξεινο Πόντο,όπου καί ίδρυσαν ομώνυμη μέ τήν μητρόπολή τους πόλη,τήν
    Τ ρ α π ε ζ ο ύ ν τ α τού Π ό ντου.
    Η Τραπεζούντα αυτή αναπτύχθηκε εντυπωσιακά τόσο στήν αρχαία εποχή όσο καί στούς Βυζαντινούς χρόνους-τό 1204 μάλιστα έγινε καί πρωτεύουσα τής Αυτοκρατορίας τών Κομνηνών- καί στήν Οθωμανική περίοδο αναδείχθηκε σέ σπουδαίο εμπορικό καί πνευματικό κέντρο τού Ελληνισμού.
    Πάρα δίπλα αναφέρει ο Παυσανίας
    "ΑΡΚΑΔΙΑ Η ΜΥΣΤΙΚΉ ΒΙΒΛΟΣ ΤΉΣ ΓΕΝΈΣΕΩΣ ΤΏΝ ΕΛΛΉΝΩΝ"ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ(ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)

    *Οι Παράσιοι Τραπεζούντιοι Αρκάδες,τήν εποχή πού ιδρύθηκε οι Μεγάλη Πόλις(Μεγαλόπολις)τών ΑΡΚΑΔΩΝ(371 π.χ.).Τά ερείπια ευρέθησαν κοντά στό Λύκαιον Όρος δίπλα από τήν Μεγαλόπολη,από τής εκσκαφές τής Δ.Ε.Η.
    Επίσης ο Παυσανίας αναφέρει ότι υπήρχε καί άλλη πόλις μέ τήν ονομασία "Κρώμοι"εξ ού λέει καί Κρωμίτιδα χώραν...τέτοιο όνομα υπάρχει καί στόν Πόντο!
    Καί ερωτώ τόν κύριο αυτόν,
    νά μάς εξηγήσει γιατί προέβησαν οι Τούρκοι σέ "γενοκτονία"τόσων χιλιάδων ανρώπων;
    Γιά ποιούς λόγους;
    Η θεωρία τού ανεκδιήγητου Γερμανού
    JAC.PH.FALLMERAYER γκρεμοτσακίστηκε,στά τσακίδια παλιάνθρωποι!
    Ακούστε το καλά,δέν τρώμεν λάχανα...
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΩΣΣΑ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΊ ΤΌΝ ΧΡΌΝΟ,ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΉΝ ΙΣΤΟΡΊΑ,ΚΑΘΏΣ ΚΑΊ ΤΟΎΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΏΠΟΥΣ!
    "Η Μάνα μ' έντον χριστιανή,
    μά ο Κύρης έντον ΈΛΛΕΝ"
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΝΤΑΛΛΕΝΟΙ!
    Συμπατριώτες απανταχού (Αμερική,Γερμανία...Αυστραλία) Αρκάδες Έλληνες στήν ψυχή,υποστηρίξτε τούς συμπατριώτες μας πού μετά τήν φοβερή "γενοκτονία"πέζουν μέ τόν Πόνο τους!Τόν Πόνο τών ξερριζωμένων από τά σπίτιαν τους,τίς περιουσίες τους,καί αμαυρώνουν τήν ιερή "ΜΝΗΜΗ"τών αδικοχαμένων συνελλήνων!
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kala den exei kanenas KAKALA NA TON STEILEI STO LAZISTAN?
    I Ston Dia. Arketa pia arketa ola ta Anthellinika Tsoutsekia pirane fora kai lene oles tis Marksistikes Lamakies made in Turkey?
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καστανίδη βλέπω στις πρώτες θέσεις του sea diamond.....anarxotalibanorthodoxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άλλοι για να γίνουν φίρμες (το πεντάλεπτο του Warhol)
    1. γυρνάνε τσόντες
    2. ξεφτιλίζονται στα κανάλια
    3. ξεφτιλίζονται στα ραδιόφωνα
    4. λένε τέτοιες π@π@ριές

    Ο κασιδιάρης ξεφτίλας δεν αξίζει ούτε καν απάντηση- ούτε μελλοντική ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε σεις, τι ασχολείστε; Είναι δυνατόν να σχολιάζετε στα σοβαρά ένα άτομο που περιφέρει τέτοια φάτσα; Άσε που πέρασαν κι οι Απόκριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνομε ένα μεγάλο λάθος όταν με βάση τις σημερινές συνθήκες προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε καταστάσεις που υπήρχαν αιώνες πρίν και να αποδείξουμε την ιστορική συνέχεια. Αυτό που σήμερα λέμε Ελλάδα ή Έλληνες προσδιορίζεται με στοιχεία που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που χαρακτηριζότανε ως Έλληνες του Πόντου ή ως Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας (Νότια Ιταλία κ.λ.π. )ή Έλληνες της Μικράς Ασίας. Ο Ελληνισμός μέχρι την κατάκτησή του από τους Ρωμαίους είχε τα δικά του χαρακτηριστικά,όριζε τις σχέσεις του με τους άλλους λαούς με πολιτισμικά χαρακτηριστικά και όχι με φυλετικά χαρακτηριστικά. Οι Ρωμαίοι που κατέλαβαν την περιοχή δράσης των Ελλήνων δεν κατέστρεψαν τον Ελληνικό Πολιτισμό. Αντίθετα τον αξιοποίησαν και προσπάθησαν να τον εξελίξουν. Αυτό επέτρεψε στον Ελληνικό πολιτισμό να επιβιώσει και να αναδειχθεί μέσα στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.Ο χριστιανισμός που προέκυψε όμως, ήταν αυτός που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τον Ελληνισμό.Είναι γνωστές οι αναφορές των θρησκευτικών κειμένων κατά του Ελληνισμού. Ο ολοκληρωτικός πόλεμος του χριστιανισμού κατά του Ελληνισμού δημιούργησε τις προϋποθέσεις μεγάλες ενότητες πληθυσμών, μέσα και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές και ιστορικές στιγμές να διαφοροποιηθούν από αυτό που σε κάποια στιγμή είχαν δεχτεί ως πολιτισμό τους,όπως είναι η γλώσσα και οι έλληνες θεοί. Σαυτό βοηθήθηκαν και από την νέα θρησκεία η οποία είχε λόγους να διασπάσει την δύναμη της Ελληνικής γλώσσας. Αργότερα η θρησκεία και για δικό της συμφέρον ήταν αυτή που στερούσε το δικαίωμα της ιθαγένειας από τους πολίτες με πρόσχημα την θρησκεία. Χαρακτηριστική είναι η φράση όσων αποδέχονταν τον μουσουλμανισμό .. Αυτός τούρκεψε..! Ακόμα και σήμερα πολλοί από όσους καταφέρονται κατά της Τουρκίας δεν έχουν πρόταση συνεργασίας μέ όσους "Τούρκεψαν" ή μη μόνον εάν ξαναγίνουν χριστιανοί και αποκυρήξουν την θρησκεία τους που αιώνες τώρα αποδέχονται. Αυτό εξυπηρετεί την θρησκεία όχι το έθνος!Προτάσεται ό βίαιος εξισλαμισμός, γιατί ο εκχριστιανισμός των Ελλήνων έγινε ειρηνικά? Απορώ γιατί δεν μπορεί να διαμορφωθεί μια πλατφόρμα ενότητας που να αναγνωρίζει ως Έλληνες, Ορθόδοξους, Καθολικούς, Μουσουλμάνους, Δωδεκαθεϊστές,Αθέους ή ότι πιστεύει ο καθένας ! Πόσοι σημερινοί Έλληνες μπορούν να προσέλθουν σε μια τέτοια στάση απέναντι στην Έννοια ΕΛΛΗΝΑΣ? Η Μάνα του φίλου που αποτίναζε από πάνω της την έννοια της "Λαζής" το έκανε από βαθύ αίσθημα Ελληνικότητας ή από βαθεια ταύτιση του Έλληνα με τον Ορθόδοξο! Δεν την πείραζε που την λέγανε "Ρωμιά" αλλά δεν διεκδικούσε και το δικαιωμά της να την βλέπουν και την λένε ΕΛΛΗΝΙΔΑ! ( Οι Ρωμαίοι ήταν οι κατακτητές των Ελλήνων και από τότε οι Έλληνες ηταν κατακτημένοι. Οι Οθωμανοί την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέλαβαν! )Το Νεολληνικό κράτος απελέυθερωσε και περιέλαβε στους κόλπους του τους Ρωμιούς ,τους χριστιανούς. Οι Έλληνες δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα! Με τις σημερινές συνθήκες έχει δίκιο ο Θεωδορίδης. Μόνο με ριζική , επαναστατική ανατροπή των θεωρήσεων ο Θεωδορίδης έχει άδικο και όσοι τον κατακρίνουν είναι τα θρησκόλειπτα θύματα της ορθόδοξης χριστιανικής προπαγάνδας που βλέπουν και εργάζονται για την εξάπλωση του χριστιανισμού και όχι για την απελεύθέρωση του Ελληνισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΤΟΣ ΕΝ ΛΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑΝ Ο ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσιογνωμικα θυμιζει γεωργιανοτσετσενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το θέμα είναι ότι σπείρουν αμφιβολία
    και αυτό είναι πολύ σοβαρό
    διότι κλονίζεται η αυτοπεποίθηση ειδικά των νέων

    και όπως οι σκοπιανοί που έχουν τους καλύτερους δασκάλους (ξέρετε ποιούς)
    πες πες θα τους πιστέψουμε στο τέλος διότι ο περισσότερος λαός ξέρει μεν την Τζούλια αλλά δεν ξέρει ιστορία

    να πάρουμε στα σοβαρά αυτούς τους προδότες που υποθάλπτουν την ίδια μας την ύπαρξη και να τους τιμωρήσουμε παραδειγματικά για να μαζευτούν τα φίδια στις φωλιές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΤΟΣ Ο ΤΣΑΤΣΑΛΟΚΕΦΑΛΟΝ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΔΕΝ ΚΙ ΞΕΡ, ΕΠΛΗΡΩΣΑΝΑΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝ, ΤΣΑΚΟΜΑΝ ΘΕΛ ΤΟ ΚΕΦΑΛΝΑΤ, ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΑΚΟΣΑΝ ΤΟ ΑΚΟΜΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικα ο ανθρωπος ειναι για γελια..Με αυτον τον τιγκι ταγκα θα ασχολουμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρώτησα ένα φίλο και μού είπε επί λέξει: "Στο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι υπόλοιποι γελάμε μ' αυτόν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποια στοιχεία κα απόψεις Θεοδωρίδη. Διαβάστε όλοι.

    01

    02

    03

    04

    05

    06

    07

    08

    09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και όμως ,το κοπρόσκυλο,με αυτά και τα παρόμοια ,τα κονομάει, περνάει μια χαρά και εμείς τον σπονσάρουμε...ακούσια μεν αλλά αυτή είναι η ουσία.Ενας φορολογικός έλεγχος δεν θα ηταν άδικος.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΥΝΕΧΕΙΑ να θυμίζουμε στους γενίτσαρους ότι:
    1. σουλτάνος αφάνισε τους τελευταίους 'ορίτζιναλ' γενίτσαρους το 1826, και
    2. ΤΡΕΜΕΤΕ τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ λαούς, και πρώτα τους Έλληνες, ακριβώς γιατί έχουν παραδόσεις ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ, που εσείς μισείτε για να παρασιτείτε.
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κανείς τους δεν πρέπει να γλιτώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο δημιουργος αυτων των ανοητων αποψεων δεν ειναι παρα ενας ανιστορητος πιθανοτηατα "περιορισμενου καταλογισμου ευθυνων" η σεω απλα ελληνικα ημιπαραφρων στο οποιο αρμοζουν παραφρασμενοι οι στιχοι του Δαντη Αλιγκερι (Θεια Κομωδια, Ασμα 3ο- Κολαση) περιφρονα τον και περνα! αρα αναξιος περαιτερω σχολιασμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Πολυχρονίδη,

    Μήπως ξεχνάτε πως την ευθύνη της "απάντησης" σε αυτή την στοχευμένη και εθνικά επικίνδυνη θέση την έχει κάποια αρμόδια υπηρεσία; Το γεγονός ότι τα στελέχη της δεν πράττουν απολύτως τίποτα δεν σας λέει κάτι πολύ συγκεκριμένο;

    Ίσως γιατί δεν θέλετε να πιστέψετε ότι ταυτίζονται με το εισαγωγικό σας συμπέρασμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η αρχαιολόγος Μαρία Βλασσοπούλου-Καρύδη στό βιβλίο της ΑΡΚΑΔΕΣ "ARCADIANS",2010,σελ.13 αναφέρει:"Ο Ηρόδοτος τονίζει ότι τό Ελληνικό έθνος αποσχίστηκε από τό Πελασγικό.Ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς ταυτίζει τούς Πελασγούς μέ τούς Έλληνες "ήν γάρ δή καί τό τών Πελασγόν γένος Ελληνικόν εκ Πελοποννήσου αρχαίον".Αλλά καί ο Πλάτων δέχεται τή φυλετική ταύτιση τών Πελασγών καί τών Ελλήνων καί τονίζει στούς "Νόμους"του ότι τά ελληνικά φύλα προήλθαν από τό Πελασγικί έθνος.Μέ τή θεωρία αυτή συμφωνεί καί ο Θουκυδίδης,όταν υποστηρίζει τή μεταξύ τών Πελασγών σταδιακή επικράτηση τών Ελλήνων καί τήν προέλευση από αυτούς τών ελληνικών φύλων,πού μιλούσαν τήν ελληνική γλώσσα.................
    Εκτός από τούς Πελασγούς ως προέλληνες,σύγχρονοι ή προγενέστεροί τους αναφέρονται οι Λέλεγες καί οι Κάρες,μέ προέλευση τή Μικρά Ασία,τήν οποία φαίνεται ότι κατείχαν επίσης προελληνικοί πληθυσμοί από τήν 3η χιλιετία π.χ.,δεδομένου οτι κατά τήν περίοδα εκείνη στήν ηπειρωτική Ελλάδα,στό Αιγαίο καί τήν Εγγυς Ανατολή,σύμφωνα μέ τα΄ανασκαφικά δεδομένα,ο πολιτισμός εμφανίζεται ενιαίος χωρίς σημαντικά κενά καί αλλαγές,πού να τεκμηριώνουν καθοριστικές ανατροπές.Λέλεξ(πληθ.λέλεγες)σημαίνει αδελφοί(Καρνέζης Γ.,Ιστορικά Μυθολογούμενα,Αθήνα 1986,39 Σακελλαρίου Μ.,Ιστ.τού Ελλην.ΈΘΝΟΥΣ τόμ Α356).
    Σύμφωνα μέ τήν μυθολογία ο Λέλεγας είχε γυιό τόν Πολυκάονα ,πού παντρεύτηκε τήν Μεσσήνη καί εγγονό τόν Ευρώτα,ένα στοιχείο,πού συσχετίζει τούς Λέλεγες μέ τήν Πελοπόννησο καί μάλιστα τή Λακωνία καί τήν Μεσσηνία.Ένα άλλο φύλλο οι Κάρες συγγενείς μέ τούς Χετταίους(Χάτι),κυριαρχούν στό Αιγαίο κατα΄τήν τρίτη χιλιετία π.χ.καί έχουν θεωρηθεί φορείς τού Κυκλαδικού πολιτισμού.Εκτός από τούς Πελασγούς καί τούς Λέλεγες,η μυθολογία αναφέρει ως προελληνικά φύλα τούς Λαπίθες καί τούς Κενταύρους μέ προέλευση τή Θεσσαλία...."
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Με τις σημερινές συνθήκες έχει δίκιο ο Θεωδορίδης"12 Μαρτιου 10:57

    Είπες ένα σωρο πράγματα, ολόκληρη επιστημονική ανάλυση για να πλαισιώσεις το φαρμάκι σου.Τον πούλο και εσυ και το άθλιο υποκείμενο αυτό.

    ΓΙΑΤΙ ΑΤΟΥΝΟΥΣ ΚΙ Γ@ΜΕΙ ΑΤΣ ΚΑΝΕΙΣ; ΑΤΟΣΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝ ΕΝ;

    ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΙΚ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΡΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ) ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ, ΚΑΖΙΝΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΣΥΡΡΙΖΑ, ΜΠΙΣΤΗΣ,)ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (ΙΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ)ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
    ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ),Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΖΙΝΑ (ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΚΑΖΙΝΟ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ "ΠΡΟΕΔΡΩΝ" ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο άνθρωπος έχει πέσει στην παγίδα της προπαγάνδας του Μπουλγάρμακ και του γιατορύ από την Ολλανδία.
    Το όριο κατοίκησης Ελλήνων και Λαζών είναι ο σημερινός νομός Ριζαίου.
    Στο νομό αυτόν μέχρι και σήμερα τα χωριά έχουν τα παλιά τους ονόματα, αυτά χρησιμοποιεί ο λαός.
    Όσα χωριά κατοικούνταν από Λαζούς έχουν λαζικά ονόματα, όσα από Έλληνες ελληνικά και όσα κατοικούνταν από Αρμενίους αρμενικά.
    Είναι τόσο απλό και αυταπόδεικτο το ζήτημα.
    Όμως, όταν έχουμε δημόσιο λόγο και δεν φροτίζουμε να τεκμηριώνουμε αυτά που λέμε και γράφουμε, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
    Ανοησίες και αναμασήμματα περιθωριακών κύκλων που χρηματοδοτούνται από κύκλους του εξωτερικού.
    Παρεμπιπτώντως, η προσέγγιση του κ. Θεοδωρίδη είναι καθαρά ρατσιστική και εθνικιστική.
    Τελικά τί σου είναι τα άκρα, πράγματι συναντιούνται.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε, 13 Μαρτίου 2011 9:09π.μ.,πού να βρεθεί σήμερα τέτοια υπηρεσία; Σήμερα που οι ταγοί μας ή είναι εντελώς ανιστόρητοι ή εκτελούν εντολές ξένων κέντρων...
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εμφανησιακά και μόνο να τον δείς καταλαβαίνεις .
    Χαρακτηριστική περίπτωση ρουφιάνου-δοσήλογου που τα παίρνει από ΜΚΟ και έχει κάνει βίζνα το ρουφιανιλίκη και την εκμετάλλευση του λαθρομεταναστευτικού.
    Κάτι τέτοιοι τα οικονομάνε βάζοντας τους μαγκρεμπίνους να κάνουν απεργείες πείνας εκβιάζοντας την ανύπαρκτη κυβέρνηση και γεμίζουν την Ελλάδα με κάθε είδους εγκληματία -παράσητο τριτοκοσμικό μετατρέποντας αργά αλλά σταθερά αυτή την χώρα στο αποχωρητήριο του τρίτου κόσμου και της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν έλεγε τα ίδια ή ανάλογα για τους Τούρκους και την καταγωγή τους στην Τουρκία απλά σήμερα θα ήταν μακαρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σάββα
    δεν συμφωνώ μαζί σου.
    Δεν συναντιούνται τα άκρα.
    Κομουνιστές και φασίστες είναι το ίδιο πράγμα.
    Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
    Ολοκληρωτικές ιδεολογίες.
    Δικτατορία του προλεταριάτου ο ένας, των Αρίων ο άλλος.
    Το ίδιο πράγμα, ολοκληρωτισμός, με περυτίλιγμα ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά ο τύπος του Εφιάλτη, του Άρτεμη Μάτσα σε νεοτέρα έκδοση ζεί και βασιλεύει.
    Ο Άρτεμης Μάτσας ήταν όμως αξιόλογος ηθοποιός ενώ αυτός
    ενα παράσητο σκουπίδη που κοιτάει να τρώει και να κονομάει κάνοντας εκδούλευση σε τουρκολάγνες , τουρκοπροσκηνημένες ΜΚΟ.
    Βερέμης και Τατσόπουλος ακολουθούν κατά πόδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @@Ο άνθρωπος έχει πέσει στην παγίδα της προπαγάνδας του Μπουλγάρμακ και του γιατορύ από την Ολλανδία@@
    Ποιά παγίδα έχει πέσει ο "άνθρωπος"? Αφού είναι εκ των προθύμων του ..γιουσουφακισμού..!
    Γεννημένο γιουσουφάκι!Για το χαρέμη του πασά. Ούτε για γεννήτσαρος δεν κάνει!
    Και ο πασάς ο ίδιος θα τον συχαινόταν.
    Από αυτούς που μισούν την πατρίδα και τον εαυτό τους τον ίδιο.
    Πού είναι ανίκανοι να προσφέρουν κάτι θετικό στην πατρίδα την κοινωνία ή τον ίδιο τους τον εαυτό.Για αυτό και μετατρέπονται σε παράσιτα και καταδότες -δοσίλογους.
    Είναι άνθρωπος αυτό το γλειώδες υποκείμενο?
    Την φάτσα του και μόνο δεν βλέπεις?
    Θα μπορούσε ποτέ γυναίκα να πάει με τέτοιο καύκαλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. προς 12 μαρτ. 10.57

    καλος μ@λ@κ@ς εισαι και εσυ


    προς skal

    ευγε παλληκαρι!
    σε αγαπαμε και σε στηριζουμε!

    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Skal
    Διαβάζοντας την καταχώρηση του κ.Θεοδωρίδη, με κατέκλυσαν αισθήματα ίδια με αυτά που κατέκλυζαν τον αείμνηστο φοβερό ηθοποιό μας, Λ.Κωνσταντάρα ( σε γνωστή ελληνική ταινία), ο οποίος μετά από κάποιο του πάθημα, έλεγε την ακόλουθη ατάκα: " ΕΕΕΕ....άμα με πιάσεις απ΄τη μύτη θα σκάσω" , υποδηλώνοντας την αγανάκτησή του. Διάβασα το κείμενο και επίσης
    διάβασα και τις παραπομπές που ανήρτησε ο "13 Μαρτίου 2011 4:56 π.μ."...Ομολογώ ότι τον κ. Θεοδωρίδη δεν τον γνώριζα μέχρι τώρα και φυσικά δεν αισθάνομαι ότι κέρδισα κάτι γνωρίζοντας την ύπαρξή του. Έχοντας προσφυγική καταγωγή, όπως και αυτός, αισθάνομαι ότι η "βλασφημία" της αμφισβήτησης της ελληνικότητας ΜΟΥ, γίνεται άκριτα από μέρους του, αφού ο ίδιος βασίζεται σε έναν ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ και μερικούς "συγγραφείς" της σχετικά σύγχρονης εποχής μας, οι οποίοι άγνωστο γιατί μάχονται την ελληνικότητά μας. Ωραία, είναι άποψή τους. Δικαίωμα τους να μάχονται ΑΞΙΩΜΑΤΑ. Δικαίωμά τους να υποστηρίζουν ότι η "ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη γή!!!". Πρέπει όμως να το αποδεικνύουν κιόλας. Υποστηρίζοντας την ύπαρξη" ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" θα πρέπει να εμφανίζεις κάποιο αρχαίο κείμενο, κάποια μαρτυρία, κάποιο μνημείο...ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. Αλλιώς τα λεγόμενα σου αποτελούν απλώς ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, δηλαδή ΑΕΡΑ. Πως είναι δυνατόν όμως να μην χρησιμοποιεί κάποιος ως ιστορικές πηγές τις εκατομμύρια ιστορικές αναγραφές σύγχρονων των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι οποίοι μας δίνουν στοιχεία όχι μόνο για μεγάλα ιστορικά γεγονότα αλλά και για μικρολεπτομέρειες της τότε κοινωνίας, αλλά να θεωρεί σωστές θεωρίες όπως του ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ, ο οποίος πιθανόν δεν είναι γνωστό σε όλους μας, αρχικά και μετ΄επιτάσεως υποστήριζε την ελληνικότητα και προέλευση των σύγχρονών του ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά μετέπειτα εξαιτίας πολιτικών πιέσεων(η ίδρυση του ελληνικού κράτους δεν έβρισκε σύμφωνη την ΑΥΣΤΡΙΑ- ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ)ανάκρουσε πρύμνα!
    Με λίγα λόγια ο καθένας έχει την άποψή του και επειδή έχουμε δημοκρατία οφείλουμε να την ακούσουμε αλλά όχι και να την ΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ. Κατ΄αυτόν πιθανό να χαρακτηριζόμαστε ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ για την άποψή μας η οποία είναι αντίθετη με την δική του. Για μένα είναι απλώς ένας Έλληνας πολίτης ο οποίος έχει διαφορετική άποψη από εμένα, την οποία εκφράζοντας την αυτοδιαψεύδεται λόγω έλλειψης ιστορικού υπόβαθρου και ιστορικών αποδείξεων με παράλληλη σύγχυση των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ(που φυσικά είναι ελεύθερος να έχει ο καθένας μας) με την ιστορία και την πραγματικότητα. Είναι δε εξαιρετικά επικίνδυνο να συγχέεις τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ με τα ιστορικά γεγονότα, γιατί θα έρθει στιγμή που θα βρεθείς προ εκπλήξεως, όπως οι σημερινοί κομμουνιστές που λόγω ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κάποτε υποστήριζαν της αηδίες περί ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ και τώρα τα γυρίζουν γιατί φυσικά οι πολιτικοί λόγοι εξέλειπαν!
    Και τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι κακώς δίνουμε βάση σε δηλώσεις ανθρώπων των οποίων το υπόβαθρο είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ και τα ελατήρια τους ΣΚΟΤΕΙΝΑ και χρηματοδοτούμενα.....Θέλει πολύ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ να αρνηθείς την καταγωγή σου(ιδιαίτερα όταν είσαι πρόσφυγας) και περισσό θράσος και ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ για να υποστηρίζεις ότι το άσπρο είναι μαύρο σε απόχρωση του ΛΕΥΚΟΥ.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φυσιογνωμικα θυμιζει γεωργιανοτσετσενο...
    12 Μαρτίου 2011 11:13 μ.μ.

    Θυμιζει και φατσικα αλλα και νοηματικα στον λογο του εναν οιοδηποτε Τουρκοσπορο σε διατεταγμενη αποστολη.Κακως απαντηθηκε.Δηλαδη αν πλακωσουν 200 τετοιοι τουρκοσποροι σε διατεταγμενη αποστολη θα αρχισουμε να απανταμε σε αυτους που απλα αυτοι την δουλεια που τους ειπανε κανουν και πες-πες κατι θα μεινει?
    Θελει προσοχη ο χειρισμος της προπαγανδας και οχι συναισθημα διοτι το συναισθημα που θα μας βγει επανω στην συκοφαντια δεινει καποιο κυρος στον συκοφαντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ούτε για δοσίλογος δεν κάνει . Τα αφεντικά του δεν πρεπει να είναι και πολύ ικανοποιημένα.
    Μας λέει εμμέσως πλήν σαφώς πώς ούτε οι Λαζοί ούτε οι μουσουλμάνοι Πόντιοι είναι... Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ότι πρέπει με την φάτσα που έχει να παίξει σε καμιά ταινία τον ρόλο του σπιούνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε παιδιά δεν λέγεται Θεωδωρίδης! Άρτεμης Μάτσας λέγεται το άτομο.
    Και οι ιερόδουλες αρνούνται να πάνε μαζί του.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κε Πολυχρονίδη,
    ο Θεοδωρίδης, σύμφωνα με τον πολιτικό του αυτοπροσδιορισμό στο facebook, είναι ακροαριστερός=αριστεριστής.
    Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια- εκτός από την συμμετοχή του σε άγνωστες από πλευράς χρηματοδότησης ανθελληνικές ΜΚΟ- είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ προώθηση του Κεμαλισμού και τoυ Σλαβομακεδονισμού. Αυτό φαίνεται όχι μόνο από αυτό το άρθρο, αλλά και από προηγούμενα.
    Αυτός ο άνθρωπος και οι ΜΚΟ που εκπροσωπεί, καθώς και τα ΜΜΕ που φιλοξενούν τα αριστερά εθνικιστικά άρθρα του, είναι καθαρά φωνές που προοωθούν τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και κυρίως την ξένη προπαγάνδα.
    Σε ότι αφορά δε, τους Πόντιους, ο Φαλμεράυερ-που τόσο τον επικαλείται ο αριστεριστής- τον διαψεύδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΓΩ ΠΑ ΕΘΑΡΡΕΣΑ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΤΕΛΕΘΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΝΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ. ΑΤΟΣ ΑΜΑ ΥΛΑΖ ΑΜΟΝ ΚΑΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΦΗΝΟΜΑΤΟΝ?
    ΑΣ ΠΑΕΙ ΧΑΤΕ ΣΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΛΑΦΕΙ ΜΚΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΕ ΕΠΕΚΕΙ ΠΑΡΑΔΑΣ Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ,Ο ΝΕΡΕΞΙΑΣ! ΝΑΙΛΙ ΣΗΝ ΡΑΤΣΑΝΕΜΟΥΝ ΠΟΥ ΕΒΖΑΖ ΑΙΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΑΜΟΝ ΛΕΣ ΣΚΥΛΑΖ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μήν πέφτετε στήν παγίδα,καί λέτε,άστον είναι αυτός πού είναι λέει τίς ιδέες του.Χρειάζεται μεγάλη καί υ π ε ύ θ υ ν η αντιμετώπιση,διότι ο "γκεμπελισμός"αυτά πρέσβευε!:
    "πές πές ψεματάκια , στό τέλος κάτι θά μείνει".Χιτλεράκια....
    Αντίδραση από όλους τούς Έλληνες απανταχού!
    Θέλουν νά συρρικνώσουν τόν ελληνισμό Διαχρονικά, μέ τελευταίο σταθμό τήν μαρτυρική Κύπρο τήν ελληνική!Δουλεύουν ακατάπαυστα!
    Είναι σχέδιο!
    Ακόμα καί η λέξις "Λάθρα"επίρημα,πού σημαίνει κρυφά,ύπουλα,μέ πονηρό τρόπο καί σκοπό,καί αναφέρεται σέ αυτούς πού μπαίνουν λάθρα=παράνομα,κρυφά,ύπουλα,μέ πονηριά γιά αλλότριους σκοπούς,τήν λέξη λοιπόν "ΛΑΘΡΑ",τής αλλάζουν τόν όνομα καί λένε:
    μά οι άνθρωποι δέν είναι "λαθραία"τσιγάρα!!!
    Τί έλεγε ο φιλόσοφός μας;αλλαγή τών ονομάτων...τής έννοιας δηλαδή γιά νά δηλώνουν-σημαίνουν άλλες έννοιες!!!
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΉΝ ΔΡΆΣΗ ΤΟΥΣ!
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Κρατερός
    13 Μαρτίου 2011 10:50 π.μ.

    Μην ανησυχείς: οι προδότες θα έχουν κακό τέλος - και πολύ σύντομα.

    ΥΓ. Πάρτε το παπάκι από το διάδρομο: ενοχλεί αυτούς που γυμνάζονται, το ίδιο και τα γκρέμλινς που το παίζουν ότι συζητάνε και κάθονται στη μέση.
    Για τον τύπο "ντένιμ - για τον άντρα που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ" με το ρέιμπαν δεν θα το σχολιάσω...
    Καταστρέψατε την πατρίδα και συνεχίζετε με καραγκιοζιλίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μπορει να ειναι και Ντονμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @2:23 Πολύ ωραία τα ποντιακά-ναι αρχαία ελληνικά-,μπράβο σου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σάββα είσαι απίστευτος. Εκεί που όλοι είχαν να ασχοληθούν με τα μνημόνια, την οικονομία, τα γεγονότα στις Αραβικές χώρες, και το τσουνάμι της Ιαπωνίας, έβαλες αυτή την ανάρτηση και τους επανέφερες όλους εκεί που έπρεπε ! Άντε πάλι απο την αρχή, να μάθουμε και τον νεοραγιά όσοι δεν τον ξέραμε. Μην ασχολείστε μαζί του γιατί στο τέλος....θα τον βγάλετε και βουλευτή !!!
    Είδα και πολλούς εδώ μέσα να προσπαθούν να κάνουν αντίλογο με τον κυριο αυτό και να προσπαθούν να αποδείξουν τα αυτονόητα. Τζάμπα χρόνος αναλώνεται για ανούσιο λόγο.
    Τελικά είσαι μεγάλος μαέστρος Σάββα.
    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πρός 12 Μαρτίου 10.57 μ.μ

    Εχεις απόλυτο δίκιο για όσα λές, όμως στις τόσο δύσκολες εθνικά ώρες που περνάμε μήπως θα ήταν καλύτερα να μην σπέρνουμε ζιζάνια διάσπασης;Μήπως θα ΄ταν προτιμότερο να βαδίσουμε ενωμένοι;Εδώ τόσους και τόσους αιώνες φάγαμε μαζί, αν χωρίσουμε τώρα τι θα πετύχουμε; Ο Ελληνισμός έβρισκε πάντα τον τρόπο να επιβιώνει στα δύσκολα και να περιμένει. Να περιμένει να γνωρίσουν οι άνθρωποι η να ξαναθυμηθούν τις αξεπέραστες αλήθειες που κουβαλάει όταν το σκοτάδι γίνεται πιά πολύ βαθύ και η ανάγκη για φώς γίνεται επιτακτική. Πρέπει δε να μην συνδράμουμε έστω και μεταφορικά σε προπαγάνδες τύπου Θεοδωρίδη γιατι ξέρουμε απο που προέρχονται και που αποσκοπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητοί συμπατριώτες ΕΛΛΗΝΕΣ (Πόντιοι και μη), μην πέφτετε στην παγίδα του ονόματος αυτού του άθλιου συκοφάντη και προπαγανδιστή.
    Το ότι έχει επώνυμο με αρχαιοελληνική κατάληξη –ίδης δεν σημαίνει ότι είναι Πόντιος. Πιθανότατα ούτε καν Έλληνας.

    Μην ξεχνάμε ότι και ο άλλος ανθέλληνας ιδιοκτήτης και διαχειριστής της σελίδας bulgarmak, ονομάζεται Στοΐδης. Ενώ το κανονικό του όνομα είναι Στογιάνωφ.

    Και κατά «σύμπτωση» οι απόψεις και των δύο περί των Ποντίων ταυτίζονται απόλυτα. (Αν δεν τις έχει αλιεύσει από το ιστολόγιο του Στογιάνωφ).

    Μην ξεγελιέστε λοιπόν από το όνομα. Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ποντιακών ονομάτων να έχει κατάληξη-ίδης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όποιο όνομα έχει αυτή την κατάληξη είναι ποντιακό. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα.

    Τώρα θέλω να απευθύνω σ’ αυτόν τον ανόητο 2 ερωτήσεις:
    1. Πως τεκμηριώνει αυτές τις αυθαίρετες και ανόητες απόψεις, και
    2. Έψαξε να βρει αν υπάρχει κάτι κοινό μεταξύ των Λάζων και των Ελλήνων του Πόντου;

    (Ο ανιστόρητος ούτε πως ονομάζονται δεν ξέρει και θέλει να εκφράζει και απόψεις. Λάζοι λέγονται και όχι Λαζοί).

    Είναι γεγονός πως μερικοί Πόντιοι - ιδίως τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς - δήλωναν λαζοί, θεωρώντας ότι η λέξη προέρχεται από παραφθορά της φράσης «η Ελλάς ζει» =>’λλας ζει.

    Αναφέρει στο κατάπτυστο κείμενό του ότι οι Πόντιοι φυλετικά είναι Λάζοι. Έχει καμιά σχέση η ποντιακή διάλεκτος με τη γλώσσα που ομιλούν οι Λάζοι;

    (Η Ποντιακή διάλεκτος είναι μια από τις τέσσερις διαλέκτους της Ελληνικής γλώσσας, μαζί με τις άλλες τρεις, την Καππαδοκική, την Κατωϊταλική και την Τσακώνικη).

    Γιατί ένας λαός ή ένα μέρος του μπορεί να αλλάξει θρησκεία, αλλά την γλώσσα και τα έθιμά του ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Του Γκουζγκούνη φέρνει περισσότερο...



    @ 12 Μαρτίου 2011 10:57 μ.μ.
    -----------

    Του κ@@ου σου τα εννιάμερα εσύ...

    -----------------

    @ 13 Μαρτίου 2011 5:05 μ.μ.

    Εχεις απόλυτο δίκιο για όσα λές, όμως στις τόσο δύσκολες εθνικά ώρες που περνάμε μήπως θα ήταν καλύτερα να μην σπέρνουμε ζιζάνια διάσπασης

    ---------

    Σε τι έχει δίκιο;

    Σε ότι αφορά το δεύτερο συμφωνώ, είναι καλλιεργητής διάσπασης!! Από αυτούς που γουστάρω πολύ να τους περιλαμβάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπητέ ανώνυμε στις 13 Μαρτίου και ώρα 5:05 μ.μ.
    Βλέπεις καμιά πιθανότητα ενότητας των Ελλήνων Ορθοδόξων με άλλους ¨Ελληνες που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ασπάστηκαν το Ισλάμ? Ποιά είναι η πολιτική μας απέναντι σε τέτοιους πληθυσμούς, που σίγουρα υπάρχουν! Βέβαια το επίσημο κράτος για λόγους διπλωματικούς πιθανόν να μην μπορεί να κάνει πολλά! Τι κάνει όμως η ίδια η κοινωνία ? Από τα μέχρι τώρα 44 σχόλια στη παρούσα ανάρτηση είναι καταφανής η διάθεση της "κοινωνίας".Ακόμα και εσύ , με καλή πρόθεση βέβαια, προτείνεις ενότητα την ύπαρξη της οποίας μάλιστα διαπιστώνεις μέχρι πρόσφατα! Μήπως αυτή η ενότητα στην οποία αναφέρεσαι είναι μιά ενότητα στο χαμηλώτερο δυνατό επίπεδο? Μήπως είναι μια ενότητα μέσα στην οποία δεν χωράει ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ? Μήπως είναι μια ενότητατα που βολεύει τον μικρό Ελληνισμό τον επικυριαρχούμενο από την Εβραϊκή Αίρεση των Ορθόδοξων Χριστιανών?Ας πούμε κάποτε την Αλήθεια και μετά θα δούμε τι πρέπει να κάνομε! Δεν χωράει Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στο κουστούμι που ράψανε για τους "Ρωμιούς Χριστιανούς " οι τρεις νικήτριες Δυνάμεις στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου!Το μανουβράρανε το δημιουργημά τους μέχρι σήμερα. Τώρα διαπιστώνουν πως κινδινεύεινα τους ξεφύγει η κατάσταση και προσπαθούν το ποδηγετήσουν διασπώντας το, με κατασκευάσματα τύπου ΦΥΡΟΜ κ.λ.π.
    Η δύναμη του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ όμως είναιμεγάλη και τους ξεπερνά! Ο μόνος κίνδυνος που τον απειλεί είναι αυτό που βγαίνει από την πλειοψηφία των περισσοτέρων σχολίων της παρούσης ανάρτησης.Ψευτομαγκιές, ψευτονταηλίκια,ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δικαιολογημένη οργή ανθρώπων που έχασαν τις πατρίδες τους. Η οργή όμως δεν είναι καλός σύμβουλος για τις παραπέρα ενέργειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @7:27 Ο στωϊδης,στωϊδης γεννήθηκε, αλλά οταν αποφάσισε να γίνει βουλγαρίτσαρος(είναι και αυτός-ο άλλος είναι ο βοσκόπουλος- συνταξιούχος του ελληνικού δημοσίου;;;πως και από ποιά ηλικία και γιατί;;;) το άλλαξε σε Stoyianov,που είναι αρχαίο Μακεδονικό όνομα.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 13 Μαρτίου 2011 11:16 μ.μ.

    Μήπως είναι μια ενότητατα που βολεύει τον μικρό Ελληνισμό τον επικυριαρχούμενο από την Εβραϊκή Αίρεση των Ορθόδοξων Χριστιανών?

    ----------------

    Μικρός Ελληνισμός;

    Χαχαχαχαχαχα!!!!

    Είναι αλήθεια αυτό που λένε, πως ό,τι δεν φτάνει η αλεπού τα βγάζει κρεμαστάρια!!!

    Γύρνα λοιπόν στην τρύπα σου πρωτόγονε ειδωλολάτρη του αίματος!!!
    Και όταν θα είναι να θυσιάσεις στα είδωλα 100 βόδια, προτείνω, λόγω οικονομικής κρίσης να τα αντικαταστήσεις με κοτόπουλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Θυμάμαι τίς όμορφες Τραπεζούντες*,πού έστηναν στά πανηγύρια ,εκεί στά Αρκαδικά μας χωριά,καί πήγαινε τό γλεντοκόπι τών Ελλήνων ορεσίβιων ,σύννεφο....
    καί τό τραγούδι έλεγε:
    "Ένα κομάτι σύννεφο
    καί 'να κομμάτι αντάρα
    συμπεθέρα καί κουμπάρα...
    Νά σχίσω θέλω τά βουνά
    μέ τής ελιάς τό φύλλο!
    Νά στέιλω γράμμα
    γιά ναρθείς...
    νά σού το παραγγείλω!
    Έβγα στ'αγνάντιο νά σέ 'δώ
    καί γώ μέσα δέν μπαίνω
    τά μάτια σου μόνο νά ιδώ
    καί πέφτω καί πεθαίνω!"
    Μέ τά "εκατόν"βόδια νά κομματιάζονται καί νά μοιράζονται στούς πανηγυριώτες,καί κρασάκι νά ρέει...καί νά οι νιοί καί οι νιές νά σιγοτραγουδούν...καί νά ερωτεύονται!Ο νέος πρέπει νά κοιτάει τόν εαυτόν του!τό μέλλον,νά φκιάξει οικογένεια ,δικόν του σπιτικόν!
    Ο Πολιτισμός ο διαχρονικός τών Ελλήνων!Όπα...όπα...όπ...όπ!!!

    *Μεγάλα τραπέζια στήν σειρά....
    Καί ο χορός,τρείς δίπλες...
    Καί νά καί τά σμπάρα...τών τουφεκιών,νά ανεβάζουν τό αίμα τών γλεντοκόπων!Ψυχών αγαλλίασμα!
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Πρός 13 Μαρτίου 2011 11.16 μ.μ

    Μήπως αυτή η ενότητα στην οποία αναφέρεσαι είναι μιά ενότητα στο χαμηλώτερο δυνατό επίπεδο? Μήπως είναι μια ενότητα μέσα στην οποία δεν χωράει ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ?

    Aγαπητέ φίλε για να στο πώ πολύ εκλαικευμένα και χωρίς πολλές αναλύσεις: Μεγαλώνουμε μέσα σε μια οικογένεια και ξαφνικά μαθαίνουμε οτι οι πραγματικοί μας γονείς δεν είναι αυτοί που μας μεγάλωσαν και μας έφτασαν εως εδώ σήμερα όπως μας έφτασαν αλλά κάποιοι άλλοι, πολύ σπουδαίοι. Μπορείς να εγκαταλείψεις τους θετούς σου γονείς; Τους αγαπάς και αυτούς γι'αυτό που σου πρόσφεραν και τους άλλους γι'αυτά που έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα.
    Τώρα γιατί ενώ εμείς είχαμε τους δικούς μας γονείς βρεθήκαμε με άλλους ,είναι κάτι που πρέπει να το μάθουμε βέβαια , αλλά δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε ρήξη με την διαμορφωμένη ήδη οικογένεια μας. Θα σεβόμαστε για πάντα τον πατέρα μας αλλά εμείς θα προσφέρουμε γνώση στο παιδί μας και μ'αυτά τα καινούργια δεδομένα θα πορευόμαστε. Ο Ελληνισμός χωράει παντού γιατί είναι παντού.
    Η αλήθεια όσο υπάρχουν άνθρωποι δεν χάνεται, είναι πάντα εδώ και θα περιμένει να την αναδείξουν. Δεν γίνεται αλλιώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Απελλης
    Γύρνα λοιπόν στην τρύπα σου πρωτόγονε ειδωλολάτρη του αίματος!!!
    Και όταν θα είναι να θυσιάσεις στα είδωλα 100 βόδια, προτείνω, λόγω οικονομικής κρίσης να τα αντικαταστήσεις με κοτόπουλα!!

    14 Μαρτίου 2011 10:42 π.μ.

    Ρε παρανοικαρα απελη εμεις μεχρι τωρα γνωριζαμε οτι ειδωλολατρες ητανε οι προγονοι σου και σφαζανε ζωα στο δασος για τους παγανιστικους θεους τους.Για αυτο και οι εβραιοι τον αποστολο παυλο πρωτα πρωρα τον εστειλαν στην δικη σου περιοχη για να σας δειδαξει τον ενα θεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ιδεοληψία!
    Η ύπαρξη έμμονων ιδεών ή συναισθημάτων στή συνείδηση !
    Φανατική θρησκευτική Ιδεοληψία επικρατεί στίς μέρες μας!
    Θρησκείες πού έχουν τήν ίδια μητέρα(μήτρα),πώς στέκονται δήθεν αντίπαλες;
    Παρακολούθησα χθές σέ Τ/Ο Σταθμό ,τήν γνωστή Ψυχολόγο κ.ΣΙΔΕΡΗ(άν δέν κάνω λάθος)καί μίλησε γιά παιδιά,πού λόγω ιδεοληψιών θρησκευτικών, ανήλικα πού κάνουν τίς ζωές τους θρύψαλα!
    Είπε συγκεκριμένα ότι παντρεύουν ενήλικες μουσουλμάνους 25,30 χρονών μέ ανήλικα κορίτσια 8 καί 9 χρονών!
    Καί είπε:"θά σιωπήσουμε;"
    Θά σιωπήσουμε στόν βιασμό τών ψυχών ανήλικων παιδιών;
    Επίσης οι χριστιανική θρησκεία μιλάει νά είναι οι νέοι ενάρετοι...μέχρι ως ότου νυμφεφθούν!σωστό φαίνεται.
    Αλλά είναι έξω από τό φυσικό!
    Όταν σκοτώσεις τόν φυσικό άνθρωπο,σκοτώνεις τόν έρωτα,τά συναισθήματα,τήν αγάπη τών φύλων!
    Όμως η θρησκεία διδάσκει αθελά της καί ιστορία!
    Σέ πάει στήν προιστορία ενός άλλου λαού καί τήν θεωρεί αλάνθαστο κριτή τών πάντων.
    Αποτέλεσμα νά κάνει θρύψαλα τίς ψυχές τών Ελλήνων,διότι όταν μιλάς γιά "Θερμοπύλες",γιά "Κάθοδο τών Μυρίων",γιά "Μαραθωνομάχους",γιά τήν "Επανάσταση τού 21',γιά τήν "Εποποιία τού 40",πώς θά προβάλεις όλους αυτούς τούς Ήρωες,όταν κάποιοι τούς αποκαλούν "ειδωλολάτρες;!"
    ΈΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΊ ΑΓΚΙΛΩΣΕΙΣ;
    Προχθές πήγα στό τρισάγιο μπροστά στό "Άγαλμα" τού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,είμαι ειδωλολάτρης;
    Δεσπότες,Έλληνες συνέλθετε!
    Κόψτε τίς ιδεοληψίες και τούς ΕΥ ΡΕΜΟΥΛΆΚΟΥΣ,στίς ψαλμωδίες!
    Δέν φύτρωσαν όλα στίς ερήμους.
    Μήν μάς κάνετε τήν ψυχή μας
    θ ρ ύ ψ α λ α !
    Είμαστε Έλληνες!τελεία!
    Αγαπάμε καί τόν Πατέρα μας καί τήν Μητέρα μας,καί τούς Παπούδες μας καί όλους τούς Προγόνους μας,τούς Σοφούς καί Ενάρετους,όχι όλους!
    Τούς Προμηθείς!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Απ' ότι φαίνεται "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"...συγνώμη λάθος, Νάσο ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πετρος

    Ρε παρανοικαρα απελη εμεις

    --------------------

    Πετράκη,

    Στέκεσαι μπροστά σε καθρέπτη θαυμάζοντας τον εαυτό σου;

    Εσείς!!

    Ποιοι εσείς, ρε απολιθωμένε εγκέφαλε;

    ----------------------


    γιά τήν "Επανάσταση τού 21',γιά τήν "Εποποιία τού 40",πώς θά προβάλεις όλους αυτούς τούς Ήρωες,όταν κάποιοι τούς αποκαλούν "ειδωλολάτρες;!"

    Πολύβιος

    14 Μαρτίου 2011 5:36 μ.μ.
    ---------------------

    Πολύβιε,

    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ που αναφέρεις και άλλοι πολλοί εδώ και 2000 χρόνια, τιμημένοι Έλληνες ήρωες, ήταν χριστιανοί και όχι ειδωλολάτρες!!
    Τιμώ και αγαπώ τον Λεωνίδα και τον Αθανάσιο Διάκο το ίδιο.

    Η Θρησκεία άλλαξε, ΟΧΙ ο λαός!!

    Απορώ, πόσο μπερδεμένα έχετε τα πράγματα και τις έννοιες μέσα σας, ορισμένοι!


    "Προχθές πήγα στό τρισάγιο μπροστά στό "Άγαλμα" τού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,είμαι ειδωλολάτρης;"

    Είναι δυνατόν να κάνεις τόσο ανόητες και ρηχές ερωτήσεις;
    Αφού πήγες σε τρισάγιο και υπήρχε παπάς εκεί, το δικό σου πρόβλημα ποιο είναι;
    Δεν πήγες για να απόδωσεις Λατρεία στο "άγαλμα" του Κολοκοτρώνη, αλλά πατριωτική τιμή!
    Πας καλά;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δηλαδή όταν πάμε στήν Ακρόπολη καί βλέπουμε τό Άγαλμα τής "ΑΘΗΝΑΣ",δέν τιμούμε τήν Γνώση καί τήν Σοφία;αλλά καί τό άσυλο τους πού δέν πρέπει να παραβιάζεται;έμβλημα "κουκουβάγια!"Γλαύξ!
    Βλέπει καί τήν Νύχτα!
    Οι Φιλόσοφοι έπρεπε να τούς τιμούμε μέ μεγάλη Ευλάβεια!
    Χαιρε Ελληνικέ Λόγε!
    Χαίρε Ελληνική Αθάνατη Γλώσσα!
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΊ ΕΛΛΗΝΙΚΌΤΗΤΑ !
    Εάν ξεκόψουμε τήν συνέχεια τών αρχαίων Ελλήνων τότε πώς θά συνδέσουμε τήν συνεχή διαχρονία τής ελληνικότητας;
    "Μινωίτες,Μυκηναίοι,Βυζαντινοί,Νεοέλληνες,όλοι Έλληνες"είπε ο Αγγλος καθηγητής ARNOLD TOYNBEE!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Μινωίτες,Μυκηναίοι,Βυζαντινοί,Νεοέλληνες,όλοι Έλληνες"είπε ο Αγγλος καθηγητής ARNOLD TOYNBEE!
    Πολύβιος

    15 Μαρτίου 2011 2:34 μ.μ.
    ------------------

    Σε αυτό συμφωνώ και εγώ!
    Εσύ γιατί τα διαχωρίζεις;

    Εάν ξεκόψουμε τήν συνέχεια τών αρχαίων Ελλήνων τότε πώς θά συνδέσουμε τήν συνεχή διαχρονία τής ελληνικότητας;

    Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ξεκόψουμε; Όχι εγώ πάντως!
    Εθνικά είμαστε πάντα εκεί, αγαπώ την αρχαία μας ιστορία, θρησκευτικά μόνο έχουμε αλλάξει, αλλά η Ορθοδοξία είναι γεμάτη από Ελλάδα, μην πιάνεσαι από μερικά κείμενα που επιδέχονται διαφόρων ερμηνειών και αλληγορικών νοημάτων.

    Και σκέψου, ότι εν έτει 2011 που κινδυνεύει ακόμη και η ύπαρξη της νεοελληνικής γλώσσας, η Εκκλησία είναι ο μόνος φορέας που κρατάει ακόμη ζωντανή τη σχέση του λαού με την αρχαία του γλώσσα που διασώζεται στα λειτουργικά της κείμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο Σεφέρης είχε πεί:
    "...Στήν Τέχνη καί τό Πολιτισμό δέν υπάρχει "παρθενογένεση".
    Ο π.Γεώργιος Δ.Μεταλληνός έχει γράψει βιβλίο μέ τίτλο,"Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία;Εκδόσεις "Αρμός",2003.
    Εύκολα συμφωνείς μέ όσα γράφει.Όμως νά τί λέει σέ μιά παράγραφό του:"Πώς μπορεί,λοιπόν,νά ευρεθεί κάποια δυνατότητα συγκλίσεως;Κάτι τέτοιο θά απαιτούσε ένα θαύμα,ισοδύναμο μέ νεκρανάσταση τών εμμενόντων στήν πλάνη τών ειδώλων".
    Έχει λογική συνάφεια με όλα τά προηγούμενα πού γράφει;
    Ασυμφωνία,αντίφασις,ανακολουθία.
    Αρα πετάει στά σκουπίδια τήν "ελληνικότητα",τόν ελληνικό Πολιτισμό.Κρίμα! Μερικοί ιερωμένοι δέν θέλουν , παραδέχονται έμμεσα τόν Ελληνικό Πολιτισμό,καί άς έχουν πάρει τά πάντα απ'αυτόν!
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΚΑΊ ΜΌΝΟ ΦΤΑΝΕΙ!
    Δέν έχουν αντιληφθεί μερικοι ότι οι Έλληνες είμαστε λίγοι καί δέν περισσεύει κανείς!
    Γι'αυτό δεχόμαστε τρομακτικές επιθέσεις από ωρισμένους Παγκοσμίως!
    Στό βιβλίο τού Δρ.ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΗ "ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"τά υπέρ καί τά κατά΄,στήν σελ.193 αναφέρει:"Ο Βιργίλιος πάλι στή Δ'από τις Εκλογές (41 π.χ.)αναφέρεται ότι στήν εποχή τή δική του θά εκπληρωθούν οι χρησμοί τής "Κυμαίας Σιβύλλης"πού είχε προφητεύσει:
    Μεγάλη τών αιώνων τάξις γεννάται εξ'υπαρχής.Ήδη καί τής Παρθένου άστρον επανέρχεται διά νά φέρει τά χρόνια βασίλεια.Ήδη νέα γενεά καταπέμπεται από του υψηλού ουρανού.Παιδίον σιδηράς πυγμής γεννάται διά νά οδηγήσει τόν κόσμον εις ανώτερον βίον."Τί εννοούσε καί πώς;

    {Αλλά καί τό τροπάριον πού ψέλνεται καί σήμερα στίς εκκλησιές μας λένε ότι είναι τής ανωτέρω ιέρειας."Τό τρίς λαμπές τής μιάς θεότητος,τόν Άναρχον,τόν Συνάναρχον.....καί εκ τού πυρός εξάρπασον."}
    Εγώ λοιπόν προτιμώ νά βάζω πρώτα τήν απλή λέξη,ναί είμαι Έλληνας!
    Γιατί έτσι μού αρέσει!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αδυνατώ ρε φίλε να καταλάβω τον ειρμό της σκέψης σου!
    Με πας από εδώ με πάς από εκεί....

    Εγώ λοιπόν προτιμώ νά βάζω πρώτα τήν απλή λέξη,ναί είμαι Έλληνας!

    Το ίδιο κάνω και εγώ, αλλά είμαι και χριστιανός.
    Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα;
    Ορισμένοι ιερωμένοι;
    Ε, τους καταδικάζω και εγώ αν είναι έτσι, και το έχω κάνει σε κάθε ηθική και εθνική τους παρεκτροπή.


    Αλλά καί τό τροπάριον πού ψέλνεται καί σήμερα στίς εκκλησιές μας λένε ότι είναι τής ανωτέρω ιέρειας."Τό τρίς λαμπές τής μιάς θεότητος,τόν Άναρχον,τόν Συνάναρχον.....καί εκ τού πυρός εξάρπασον."}

    Αυτό που γράφεις, αλλά και το παραπάνω με τον Βιργίλιο, σε φέρνει τελικά στις δικές μου απόψεις, μιας και είμαι από εκείνους που δεν βλέπουν κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ Ελληνικού Πολιτισμού και Ορθοδοξίας.

    Προσθέτω ότι ο Όμηρος στην Οδύσσεια παραθέτει και την εξής φράση σχετικά με τον ήλιο που παραπέμπει στην τρισυπόσταση της Αγίας Τριάδας, όπως και η παραπάνω που ανέφερες:

    "Ήλιε μου, Τρισήλιε μου, κορφιά του νου, κόκκινο φλαμπουρό μου!"

    (Οδ. Ξ., 96, σε μετάφραση Ν. Καζαντζάκη).

    Εκεί όμως που υπάρχει πραγματικά ασυμβίβαστο είναι μόνο ανάμεσα στην Ορθοδοξία και στην αρχαία λατρεία των ειδώλων!

    Είναι σαφές αυτό;;;

    υγ: Ελπίζω ότι έχεις καταλάβει το λάθος σου που με αδίκησες, για το ότι μου αρέσει μόνο να σχολιάζω τους άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Είδωλον!
    Ομοίωμα,φάντασμα.
    (Είδω)ειδήμων,-ον,ο έχων γνώση ή πείρα γιά κάτι,ο γνώστης.
    Πλάτ.Νό.959R"ΕΊΔΩΛΑ ΕΊΝΑΙ ΤΆ ΤΏΝ ΝΕΚΡΏΝ ΣΏΜΑΤΑ".
    Επίσης κάθε άυλος νοητική μορφή,έννοια,πνευματική παράσταση.
    Αισχ"είδωλον σκιάς"(Αγ.839),"αιώνος είδωλον".Μιά εικόνα δηλαδή τού μυαλού,έννοια,ιδέα.
    Η εικόνα μας στόν καθρέπτη.
    Ισοκρ 3,7 "λόγος...ψυχής..είδωλόν εστιν(ο λόγοςείναι εικών τής ψυχής).
    Άγαλμα!Παλαμ.Ασάλ.Ζ.124,23,"από σταυρούς κι από είδωλα νά πλάσωμε ζητάμε".
    Ψευδείς Ιδέες,πρόσωπα πού στά οποία απονέμεται υπερβολική αφοσίωση,παντοτινή λατρεία.
    Ειδολοποίηση,η ανάπλαση εικόνων εν τή διανοία.
    Ειδωλοποιία,σχηματισμός,κατασκευή εικόνων από ζωγράφους.
    Ο Ησίοδος στήν Θεογονία του (404)λέγει γιά τήν σύγκρουση τών θεών μέ τους Τιτάνες ως "μέγαν δούπον".
    Αυτό δέν είπε καί ο Στίβεν Χόκινγκ χιλιάδες χρόνια μετά στήν θεωρία του γιά τό "big bang",τής κοσμογονίας.Θές αυτό νά το πείς Γένεσιν καί η ιστορία έχει τελειώσει καί ταυτοχρόνως έχουν πεθάνει καί οι ιδεολογίες.
    Μέ εκτίμηση καί σέβας στίς απόψεις όλων καί
    πρός "Απελλήν"!!!
    Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΏΝ ΤΉΣ ΨΥΧΉΣ!
    "ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΊ Ο ΛΟΓΟΣ ΉΝ Ο ΘΕΟΣ...."
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΣ!Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ'ΥΜΩΝ!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολύβιος

    16 Μαρτίου 2011 5:18 μ.μ.

    Πολυβιε
    Παρανοηκαρα ο Απελλης με τασεις καταδιωξης και υπομανιακο συνδρομο.
    Μου τα ειπε ψυχιατρος που μενει στην πολυκατοικια μου οταν του εδειξα 4-5 σχολια του Απελλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εντάξει, σου αντεύχομαι!

    Όμως, συμπληρώνω:

    Αγαλμα=είδος ειδώλου υλικού, αν και αναπαριστά μια πνευματική μορφή-ιδέα.

    Εκ του αγάλλομαι=χαίρομαι πολύ, εννοείται χαίρεται ο θεός για το άγαλμα του.

    Δυστυχώς η γλυπτική, λόγω της μεγάλης συνάφειας της με την αρχαία θρησκεία, δεν έγινε αποδεκτή στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία* για λόγους που μπορούν να συζητηθούν και είναι εύλογοι.
    Αναπτύχθηκε όμως υπό άλλη μορφή διακοσμητικών ανάγλυφων κλπ.
    Η ζωγραφική όμως, ως πιο πνευματική από την γλυπτική λόγω των δυο της διαστάσεων και ως έχουσα μικρότερη σχέση με την ύλη που απαιτείται για την δημιουργία της, έγινε αμέσως αποδεκτή και απόκτησε άμεση συνάφεια με την Ορθόδοξη λατρεία μέσω της εικόνας.
    Αυτό δείχνει ότι η Ορθοδοξία δεν ήταν δογματικά εναντίον των Τεχνών, ούτε απόλυτη ως προς αυτό, και το κυριότερο είναι πως διατήρησε τη θεϊκή μορφή στο επίκεντρο της λατρείας που είναι γνώρισμα καθαρά ελληνικό.
    Για αυτό οι περισσότεροι, και σήμερα ακόμη, ετερόδοξοι και αλλόδοξοι, αποκαλούν τους Ορθοδόξους "ειδωλολάτρες"!!

    Ο Έλληνας έχει ΑΝΑΓΚΗ από την ΜΟΡΦΗ!
    Θέλει να ΒΛΕΠΕΙ τον ΘΕΟ του!!
    Αυτή είναι η θρησκευτική μας κουλτούρα εδώ και 4000 χρόνια!

    Τέλος, υπάρχει μια διαφορά ουσίας ανάμεσα στην εικόνα του Χριστού, η ο,ποιας χριστιανικής εικόνας και στο είδωλο ενός αρχαίου θεού.

    Αυτό είναι η απόλυτη συνείδηση της γνώσης για την ιστορική ύπαρξη του θεού που έχει ο πιστός στην πρώτη περίπτωση. Πράγμα που σημαίνει ότι η εικόνα ενός αγίου αναπαριστά ένα πρόσωπο του κόσμου, ένα πρόσωπο που σωματικά υπήρξε.
    Όπως αν εγώ ζωγράφιζα εσένα!

    Ενώ στην δεύτερη περίπτωση, ο πιστός λατρεύει στην μορφή του αγάλματος την υλική μεταφορά της πνευματικής μόνο ιδέας που μπορεί να έχει για τον θεό. Αφού τον ίδιο τον θεό δεν τον είχε δει ποτέ, η αισθητική του ευαισθησία και φαντασία του χάρισε μια σύμβαση ανθρώπινης ομορφιάς (επαναστατική ιδέα για την εποχή της, όταν οι περισσότεροι λαοί ήταν ζωολάτρες).

    Να, γιατί η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ υψώνεται πάντα προς στην θέωση στις θρησκείες των Ελλήνων, αρχαία και νέα.
    Στην νέα θρησκεία η μορφή του είναι ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ που υψώνεται στον Ουρανό.
    Όμως τώρα πια ενός Ανθρώπου που ΕΖΗΣΕ πάνω στην Γη, και αυτό αποτελεί τεράστια θρησκειολογική εξέλιξη και μεγάλη διαφορά στην ανθρώπινη αντίληψη περί του θείου.

    Α ρε Ελλάδα πάντα ζωντανή!
    Πάντα προς τα Υψηλά πετάς!



    *Έγινε αποδεκτή όμως στην Δυτική Εκκλησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "Ξέφυγες ως πρός"τά είδωλα τών νεκρών"!
    Οι Έλληνες εκφράζονταν μέ ιδέες καί σύμβολα.
    Κανένας δέν έχει δεί τόν Θεόν!
    Γι'αυτό ανέβηκαν πρός ΤΌ "ΘΙΟΝ".
    Η διαφορά είναι οτι μέ τήν χριστιανική πίστη,ο Θεός προσωποποιήθηκε καί ήλθε από τον Ουρανό "ουνανοκατέβατος".
    Ο συμβολισμός όμως συνεχίστηκε καί μέ τήν έλευση τού "ΧΡΙΣΤΟΥ".
    ΠΧ "μέ τήν άμπελον.."μέ τούς "ΙΧΘΕΙΣ"...μέ τήν ανάσταση τής ζωής...μητέρας ΦΎΣΙΣ!
    Σήμερα περισσότερον μάς λένε γιά τήν Π.Δ.παρά γιά τόν Χριστόν πού είπε :ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ".
    Μάς λένε γιά τήν "προιστορία"αθελά τους;,ενός άλλου λαού.Σεβαστή.
    Αλλά τί σχέση έχω εγώ μέ τό όρος "Θαβώρ".Γνωρίζω μόνο τόν Έλαμπο(Όλυμπο),Ταυγέτην(-ον),Πάρνωνα....
    Καί γιατί αφού ταυτιζόμαστε ως Έλληνες δέν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί,γιατί ειμαστε λίγοι,δηλαδή Έλληνες, Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι,καθολικοί,μουσουλμάνοι,
    καί σέ όποια θρησκεία καί άν πιστεύουμε καί νά είμαστε υπερήφανοι,τί μάς χωρίζει καί όταν αλλάζουμε θρησκεία,γινόμαστε αντι-Έλληνες;Μάλλον η "ΠΑΙΔΕΊΑ"δέν είναι ελληνική!
    Ξεχάσαμε τίς ΑΡΕΤΈΣ ΜΑΣ!
    Τί φταίει δέν είναι τού παρόντος.
    Πολύβιος(εδώ τελειώνω τόν λίγο διαλογό μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.