5/3/11

Ωστε και ρατσιστές!


Tης Φωτεινής Πιπιλή
Την ώρα που από το μέγαρο Υπατία αναδύεται η πολιτειακή ανικανότητα και η ανοχή σε ακραίες θέσεις μειοψηφιών με άγνωστες και πιθανόν τραγικές συνέπειες, λίγες μέρες μετά το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών στη Ρώμη για την αντιμετώπιση της απειλής εισβολής 1.000.000 βορειοαφρικανών και ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως δεν θα εφαρμόσει το Σύμφωνο Επανεισδοχής με την Ε.Ε, δημοσιεύθηκε στο opengov προς διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοσχέδιο υπό τον βαρύγδουπο τίτλο: «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Στην αιτιολογική έκθεση, ο υπουργός αναφέρεται στις «πολύ σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία», θέλοντας μόνος του να επιβάλλει στην Ελλάδα μια έννοια που, ήδη, έχει καταδικαστεί ως αποτυχημένη από τα εθνικά Κοινοβούλια πιο «ευρωπαϊκών» χωρών από εμάς, Βρετανία, Γαλλία κ.α., όπου καθιερώνεται πλέον ο εθνικός προσδιορισμός των λαών. Η πατρίδα μας, ουδέποτε κατηγορήθηκε για ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές ή διακρίσεις με θύματα τις λογής μειονότητες. Αντιθέτως, για άλλα κατηγορείται. Ως πολύ ανεκτική σε καταστάσεις που έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωής, με την καταπάτηση των νόμων-καταλήψεις βανδαλισμοί, αυθαιρεσίες, ετσιθελισμός.
Εάν πράγματι μόνος ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει διαπιστώσει πολλαπλά κρούσματα ρατσισμού και εχθροπάθειας από Ελληνες, εάν όντως ενδιαφέρεται να προσδώσει έναν αέρα ευρωπαϊκό στον χώρο της Δικαιοσύνης, γιατί δεν καταθέτει νομοσχέδιο όπου θα επιβάλλεται η επίσπευση σημαντικών υποθέσεων που, όντως εκθέτουν τη χώρα μας. Υστερα από 7 αναβολές, άρχισε 7 χρόνια μετά, η δίκη για την εθνική ντροπή της υπόθεσης Κεντέρη-Θάνου και των «άλλων παιδιών», ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει η δίκη των αλλοδαπών και τινών Ελλήνων νυχτόβιων εμπρηστών της ιστορικής Συναγωγής στα Χανιά, τον Γενάρη του 2010. Αλήθεια, γιατί ακόμα δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία στους εμπόρους μαύρης εργασίας στη Μανωλάδα παλαιότερα, στα Χανιά της Κρήτης προσφάτως, ώστε να αποδοθεί σ’ αυτούς τους πραγματικά υπεύθυνους η τιμωρία και όχι συλλήβδην στον ελληνικό λαό των «διεφθαρμένων» κατά τον πρωθυπουργό και ρατσιστών κατά τον υπουργό του!
*Η κ. Φωτεινή Πιπιλή είναι γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ.
Καθημερινή

6 σχόλια:

  1. "ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει η δίκη των αλλοδαπών και τινών Ελλήνων νυχτόβιων εμπρηστών της ιστορικής Συναγωγής στα Χανιά, τον Γενάρη του 2010" ...Επειδη εχεις χασει επισοδια Φωτεινη σε πληροφορω οτι δικαστηκαν και παρεδωθησαν στην κοινωνια ΑΘΩΟΙ οπως και αυτοι που δικασατε για τις υποκλοπες τηλ του πρωθυπουργου της χωρας οπως δικαστηκε το σκανδαλο Αιξωνης ,βατοπεδιου, ζαχοπουλου και τοσα αλλα ..."ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ" Φωτεινη μου "ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ"...λιγο ντροπη δεν βλαπτει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και κάτι ακόμα...

    ...εάν πάτε στο search του youtube και βάλετε:

    1) Κώστας Πλεύρης

    δεν θα βρεθεί κανένα δικό του βίντεο των τελευταίων 6 μηνών...ενώ καθημερινά ανεβάζουν σχόλια του στο youtube.

    π.χ. δοκιμάστε να ψάξετε τον τίτλο των παραπάνω βίντεο για τον Αντιρατσιστικό Νόμο...

    2) O Κώστας Πλεύρης στον ΕΚ 3/3 Αντιρατσιστικός Νόμος 2Mar'11

    Δεν θα βρείτε τίποτα


    Οι Σιωνιστές τον έχουνε φακελώσει κανονικά και τον μποϊκοτάρουν με...


    ...ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ

    Έτσι θα γίνει και με εμάς και τους ψευτοΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΟνόμους του ΓΑΠ

    Ένας νόμος παραπάνω για να μάθουμε να ντρεπόμαστε που είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η κατάσταση πάει προς αντιμετώπιση του προβλήματος με βία.Είναι ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει αυτή η εισβολή.Γιατί περί εισβολής πρόκειται.Και δεν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη.

    Σε λίγο καιρό (από μήνες εώς λίγα χρόνια), θα πυροβολούν στα σύνορα όποιον πάει να περάσει με το έτσι θέλω.

    Και για να πω την αλήθεια, πλέον δεν μου κακοφαίνεται αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθήνα, 5 Μαρτίου 2011
    Κύριοι,
    Η χωρίς επεμβάσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στην εφαρμογή της μέχρι 31.12.2010 μεταναστευτικής νομοθεσίας θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα.
    Διαφωνώ με την οποιαδήποτε νομιμοποίηση λαθρομετανάστη, λάθρα εισελθόντος στη ελληνική επικράτεια αλλοδαπού, χωρίς δηλαδή να έχουν τηρηθεί οι νόμινες διαδικασίες μετάκλησης αλλοδαπού εργαζόμενου για εποχιακή ή μόνιμη εργασία (Ν. 3386/2005, άρθρο 14), ή αλλοδαπού που αφού έλαβε θεώρηση εισόδου για οποιοδήποτε λόγο (τουρισμό, σπουδές κλπ) δεν εξήλθε στην ταχθείσα ημερομηνία,
    Τόσο ο Ν. 3907/2011, όσο και ο προγενέστερός του 2910/2001, οι νομιμοποιήσεις που ήδη έγινα καλό θα ήταν να επανεξετασθούν, είναι απόρροια δειλίας των αρμοδίων και κερδοσκοπικού καιροσκοπισμού των οικονομικά κρατούντων και πολιτικού και οικονομικού καιροσκοπισμού των όσων ταλαιπωρούν πολιτικά τη χώρα, η νομιμοποιήσεις, υπό όρους ομολογουμένως, οπερέττα, εδώ παράνομα ευρισκομένων αλλοδαπών,τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα, αποτελούν εκβιασμό για τον Έλληνα αλλά και τον νόμιμα ευρισκόμενο αλλοδαπό από αποψεως ημερομισθίου, ασφάλισης, εργασιακών σχέσεων κλπ. .
    Ο λαθρομετανάστης γι αυτούς, εργοδότες,πολιτικούς, υπόκοσμο κλπ., είναι άκρως εκμεταλλεύσιμος, και πάνω απ΄ όλα πάμφθηνα, λόγω ένδοιας, άγνοιας και ανασφάλειας αγόμενος και φερόμενος, κατά το δικό τους δοκούν.
    Με εκβιαστικές μεθόδους δεν δημιουργούνται πολιτικές μετανάστευσης, ούτε και Νόμοι.
    Πιστεύω ότι ηθική και νομική υποχρέωση υφίσταται μόνο στους νόμιμα εισελθόντες, μετακληθέντες, αλλοδαπούς, ευθύς εξ΄ αρχής νόμιμα και στη συνέχεια νόμιμα διαβιούντες στη χώρα.
    Πιστεύω ότι οι παράνομα ευρισκόμενοι στη χώρα θα πρέπει είτε οικειοθελώς,είτε με ήπιες μορφές απέλασης, αφού φιλοξενηθούν
    σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ελεγχόμενης διαβίωσης,να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους,αφού πρώτα καταγραφούν, κι ελεγχθούν για τυχόν έκνομες ενέργειες, στη συνέχεια εφ΄ όσον η οικονομία της χώρας χρειάζεται περισσότερο εργατικό δυναμικό από το γηγενές εργατικό δυναμικό και τους νόμιμα εδώ εργαζόμενους αλλοδαπούς, να τους δοθεί προτεραιότητα στη μετάκλησή τους ως αλλοδαπών εργαζομένων, αφού πρώτα οι χώρες καταγωγής τους υπογράψουν σχετικές συμβάσεις με τη χώρα μας (Ν. 3386/2005, ΥΠΕΣ Α.Π. 24696/05, Εγκ. αριθ. 38/23.12.2005).
    Με εκτίμηση,
    Ιωάννης Στασινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Έλληνας ΠΟΤΕ δεν υπήρξε "ρατσιστής"!!! Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το χρώμα του δέρματος, ΟΥΔΕΝΟΣ!!!
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!
    Και ΟΛΟΙ οι "πολιτικοί", δηλαδή τα λαμόγια και οι τυχοδιώκτες που μας "κυβερνούν", έχουν ΣΙΓΟΥΡΑ ΨΥΧΗ ΜΑΥΡΗ!!!
    ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!!! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.