21/3/11

Ενας κόσμος άνω-κάτω...

της Ελίνας Γαληνού
Τελικά ποιά σενάρια επαληθεύονται περισσότερο, εκείνα του Νοστράδαμος ή τα αναφερόμενα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη; Λές και ξαφνικά, πατήθηκαν όλα μαζί τα πλήκτρα για να απορρυθμιστεί το σύμπαν. Αλυσσίδα εκρήξεων που δεν προλαβαίνονται. Η οργή της φύσης συμβαδίζει με την οργή του κόσμου.

Να΄ναι τυχαία όλα αυτά τα μαζικά φαινόμενα καταστροφής; Η μήπως είναι απόρροια μιας σταδιακής χρόνιας απορρύθμισης που συντελούνταν σιγά-σιγά, αν όχι αθόρυβα, τουλάχιστον ούτε τόσο εκωφαντικά όσο τώρα; Να΄ναι μια απλή νομοτελειακή εξέλιξη μιας ακόμα αμαρτωλής εποχής που οδεύει προς το τέλος;
Πολλά τα ερωτήματα που γεννάει ο νούς του ανθρώπου, ακόμα και του πιό απλοικού που βρίσκεται μακριά από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, που δεν κουβεντιάζει με τους ιθύνοντες νόες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ούτε μπορεί να προσεγγίσει τα σχέδιά τους. Ωστόσο απάντηση δεν μπορεί να βρεθεί τουλάχιστον από την επίσημη λογική, όσο και αν ψάχνει κανείς εξηγήσεις. Ολα είναι τυλιγμένα σε έναν πέπλο μυστηρίου που κυριαρχεί είτε τεχνηέντως, είτε συμπτωματικά.
Ομως ο άνθρωπος, όσο ζεί και σκέφτεται, θ΄αναρωτιέται. Το μυαλό του, όσο και αν προσπαθούν τα διάφορα επιβαλόμενα συστήματα να το αποδυναμώσουν, θα γεννά ιδέες και απορίες. Αυτή άλλωστε είναι και η τελευταία ελευθερία του ανθρώπου και εκεί περικλείεται το ανθεκτικό νόημα της ζωής. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, έτσι έχει αποδειχτεί. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, όσο απλοικός ή μορφωμένος και αν είναι, αναρωτιέται για μερικά πράγματα. Για παράδειγμα, βλέποντας τον αιφνίδιο ξεσηκωμό στη Λιβύη εναντίον ενός δικτάτορα και τον δυτικό κόσμο να υποστηρίζει τους επαναστάτες, απορεί..."Μα ο Καντάφι δεν είναι κάτι καινούριο. Βρίσκεται εκεί 41 συναπτά έτη και κυβερνούσε με τον ίδιο τρόπο αυτόν τον λαό. Ολα αυτά τα έτη, κανείς δεν πήρε είδηση αυτή την δικτατορία, αυτά τα "σημεία και τέρατα" που αποκαλύπτονται τώρα όλα μαζεμένα; Πού ήταν ο ΟΗΕ, οι διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις που οργώνουν τον κόσμο για ν΄ανακαλύψουν τις αδικίες, τις γενοκτονίες, τα ανομολόγητα της εξουσίας του κάθε παράφρονα; Οταν ο Καντάφι κατέθετε τα τεράστια υπερκέρδη του στις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, δεν βρέθηκε ένας που να πονηρευτεί "πώς μαζεύονται όλα αυτά τα λεφτά, από μια χώρα που ο λαός της πεινάει;" Επρεπε να φτάσουμε στο 2011 στην αποκορύφωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης για να αρχίσουμε να ψάχνουμε τι και πώς;"
Ο Καντάφι δεν είναι το μόνο παράδοξο αυτής της κατάστασης, απλώς αναφέρεται λόγω της επικαιρότητάς του. Ανάλογες σκέψεις και απορίες έχουν εκφραστεί και για άλλους ομοίους δικτάτορες που ξαφνικά, στοχοποιήθηκαν προκαλώντας την γενική κατακραυγή. Γνωρίζουμε πια τα σενάρια γιατί λίγο-πολύ μοιάζουν, όπως και το τέλος των εκάστοτε "κακών παιδιών" που αδικούν τους λαούς και απειλούν με τον φασισμό τους την ανθρωπότητα. Το παράδοξο όμως είναι ότι αν και μετά το τέλος κάθε τέτοιας τραγωγίας, επέρχεται η "των τοιούτων παθημάτων κάθαρσις", ο κόσμος ούτε καθαρίζει ούτε ησυχάζει. Είναι μονίμως άνω-κάτω με απλές διακυμάνσεις εντάσεων, που άλλοτε βρίσκονται σε ύφεση και άλλοτε σε έξαρση. Οι δικτάτορες παρέρχονται, η βία όμως παραμένει αλλάζοντας το εξωτερικό της περίβλημα. Καμιά φορά, και το όνομά της...ποντάροντας ότι ο λαός της Πνύκας είναι πολύ μακρινός για να δώσει ένα άλλο όνομα στην έννοια της "δημοκρατίας".

9 σχόλια:

  1. Οι δικτάτορες, οι δημοκρατικά εκλεγμένοι , και γενικότερα οι πολιτικοί που υπάρχουν τις τελευταίες δεκαετίες στην διακυβέρνηση των χωρών υφίστανται μέχρι του σημείου που :
    1)θα ικανοποιήσουν τα θέλω των ολιγαρχικών αυτού του πλανήτη
    2)Θα πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα τους
    3)Θα λειάνουν τον δρόμο για την επιβολή της νέα παγκόσμιας τάξης πραγμάτων
    4)Δεν θα έχουν προσωπική άποψη την οποία θα θέλουν να επιβάλλουν και η οποία θα αντίκειται στην άποψη των παγκόσμιων δικτατόρων

    Ο Καντάφι, ο Χομεινι, ο Μπιν Λαντεν , ο Κάστρο , και ένα σωρό άλλοι δεν έγιναν ξαφνικά αιμοσταγής δικτάτορες και ακραίοι όσον αφορά τον πληθυσμό της χώρας τους .Ήταν μαριονέτες με συγκεκριμένους ρόλους. Όταν ο ρόλος τελειώνει ή όταν η μαριονέτα ξαφνικά λοξοδρομεί πρέπει είτε να γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή είτε να εξαφανίζεται.

    Όλες λοιπόν αυτές οι καταστροφές που ξαφνικά συνέπεσαν δεν έγιναν τυχαία , πιθανόν το πλήρωμα του χρόνου για την υποτέλεια σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση όπως είπε κάποιος είτε λέγεται οικονομική είτε όχι είναι κοντά και μόνο με τέτοιες ενέργειες θα επιβληθεί.

    Τα δε φυσικά φαινόμενα τα οποία ακολουθούν το ένα το άλλο ήταν αναμενόμενα οι επιστήμονες τα έλεγαν όσο επεμβαίνουμε στην φύση θα έρθει η μέρα που θα γυρίσει εναντίον μας .
    Κανείς δεν είπε πως θα γίνει σταδιακά για να μας βολέψει …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούρδες!

    Σε λίγο θα μας πεί και για καφετζούδες!

    Φυσικές καταστροφές, πόλεμοι,εξεγέρσεις κλπ πάντα συνέβαιναν. Απλά τώρα μας κάνουν εντύπωση γιατί υπάρχει η δυνατότητα να τα παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο απο TV/Internet.

    Οσο για την πρεμούρα της "δημοκρατικοποίησης" δικτατοριών "μετα 41 χρόνια", είναι απλό:

    Σε όλες τις μπανανοδημοκρατίες (Λατινική Αμερική,Αφρική, Ελλάδα,τέως Ανατολική Ευρώπη) οι Παγκόσμιοι Εξουσιαστές έχουν καταλάβει απο καιρό ότι ο έλεγχος μιας "κοινοβουλευτικής δημοκρατίας" είναι πιό εύκολος και σταθερός απ' οτι το παλιό σύστημα με τις στρατιωτικές Χούντες που μπορούσαν να ανατραπούν ανα πάσα στιγμή:

    Συνεργάζεσαι με τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα, αγοράζεις και μερικούς βουλευτές και δημοσιογράφους,και καθάρισες!

    Το σύστημα αυτό πάνε τώρα να εφαρμόσουν και στις Μουσουλμανικές χώρες.

    Κατα τη γνώμη μου, θα γυρίσει μπούμεραγκ: Μιλάμε για χώρες με ανύπαρκτη παιδεία δημοκρατίας, και με τους Ισλαμιστές να καραδοκούν...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τελευταίοι στίχοι (Νίκος Γκάτσος) από το τραγούδι "Κεμάλ" τού Χατζηδάκη:

    «νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,
    με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πυροβολητής

    21 Μαρτίου 2011 1:42 μ.μ.

    Οπως τα εγραψες ,μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα προσπαθησω να απαντησω εκτενεστερα για τις κυριωτερες οικονομικες καταστροφες που απειλουν το διεθνες χρηματοπιστωτικο συστημα, την ιδια την παγκοσμια οικονομια και φυσικα και ολους εμας.
    1)Ο πολεμος στην Λιβυη που ειναι η μεγαλυτερη πετρελαιοπαραγωγος χωρα της Αφρικης
    2)Η εξαπλωση των επαναστασεων σε ολη την Βορεια Αφρικη και κυριως στην Συρια που εχει και τους πρωτους 5 νεκρους διαδηλωτες στην πολη της Daraa και το Σαββατοκυριακο εισεβαλαν σε κυβερνητικα κτιρια διαδηλωτες και τα ακαψαν.Φαινεται να γλυτωνει η Σαουδικη Αραβια διοτι αυτο επιθυμει η Δυση που κανει και τις "επαναστασεις".
    3)Ο σεισμος,το τσουναμι και το πυρηνικο ατυχημα στην Ιαπωνια που θα εχει μακροχρονες επιπτωσεις στην παγκοσμια οικονομια και ηδη ξεκινησε με απαγορευσεις σε ποσιμο νερο ,γαλα και αλλα τροφιμα.
    4)Η τιμη του πετρελαιου που στην πραγματικοτητα αυτο συμπεριφερεται σαν παγκοσμιο νομισμα και οχι το $.Και η Αμερικανικη οικονομια εξαρταται απο το φτηνο πετρελαιο που στην Καλιφορνια εφτασε τα 4$ το γαλονι βενζινης.
    5)Η αυξηση της πληθωριστικης τιμης των τροφιμων πραγμα που το αισθανονται ηδη στο πετσι τους και οι Αμερικανοι.
    6)Η Ευρωπαικη κριση δημοσιου χρεους
    οπως σε Ελλαδα,Πορτογαλια,Ισπανια,Ιρλανδια.
    7)Το θνησκων Αμερικανικο $ που η δευτερη παγκοσμια αγοραστρια Αμερικανικου χρεους (ομολογων)Ιαπωνια μετα την καταστροφη που της ετυχε θα ζητησει ρευστοποιηση αμερικανικων ομολογων και η Αμερικη θα πρεπει αμεσα να βρει νεον αγοραστη που θα παρει τα ρευστοποιουμενα ομολογα της που για το 2011 θα εχουν αξια(εξωτερικος δανεισμος ΗΠΑ) τρισεκατομυρια $.
    8)Η φουσκα των Αμερικανικων παραγωγων που ειναι τετρακις εκατομυρια $ και τα χρηματα της Wall Street δεν χρησιμοποιουνται για παραγωγικες επενδυσεις αλλα για εισπραξη αρπακτης που σημαινει οτι πηγαινουν σε στοιχηματα οπως ειναι και αυτα που εγιναν στην Ελαδα που επενδυθηκαν τεραστια ποσα σε στοιχηματα επανω στη εληνικη πτωχευση.

    Ετσι μια αποτομη επιβραδυνση στο Παγκοσμιο ΑΕΠ κατα το 2ο 6μηνο του 2011 δεν μπορει να αποκλειστει
    Ο Κοσμος ειναι πλεον ασταθης και απροοπτος και τα παντα μπορουν να συμβουν διοτι η ασταθεια και το απροβλεπτο "τρελαινει το Διεθνες Χρηματοποιστοτικο Συστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελίνα

    22 Μαρτίου 2011 9:30 π.μ.

    Ιδιωτικες εξυπηρετησεις δεν προσφερει το ...ντελιβερι.Σου φτανουν τα ...γενικα που συνενοηθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.