31/3/11

Σάββας Καλεντερίδης για Οτζαλάν: Άφρονες και ανεύθυνοι πολιτικοί τον έφεραν, υπεύθυνοι πολιτικοί τον έδωσαν

25 σχόλια:

  1. Είναι αδύνατον να λήφθηκε η απόφαση από άλλον εκτός του τότε Πρωθυπουργού; Συγγνώμη, μιλάμε για τον άνθρωπο που δεν πήγαινε στο υπόγειο του Πενταγώνου από "κλειστοφοβία"; Που δεν ήξερε τί σημαίνει ο όρος "κανόνες εμπλοκής"; Είσαι σίγουρος ότι δεν το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος;

    Πέρα από αυτά, αναρωτιέμαι για πολλοστή φορά: ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης έχει υποχρέωση να εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους, τα οποία υπερισχύουν οποιασδήποτε προφορικής εντολής οποιουδήποτε πολιτικού προϊσταμένου ή κομματικού παράγοντα, τηρουμένης προφανώς της νομικής ισχύος έκαστου. Οι υπόλοιποι, κυρίως οι μη πολιτικοί, τα εφάρμοσαν;

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμε κ. Καλεντερίδη, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι χιλιάδες Έλληνες σκεπτόμενοι πολίτες γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται γεγονότα που έχουν συμβεί και κυρίως δεν λησμονούν. Μακάρι όταν εσείς το κρίνετε αναγκαίο και δυνατό στο βαθμό που πρέπει να "μιλάτε" συχνότερα. Αυτό που με λυπεί είναι ότι αυτοί που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα αποτελεσματικά και τίμια απομακρύνονται ή δεν αξιοποιούνται, έστω με συμβουλευτικό χαρακτήρα, όπως ο "μέντοράς" σας στγος Β.Γ. και άλλοι πολλοί...

    με εκτίμηση
    από Λαυρεωτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Είσαι σίγουρος ότι δεν το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος<

    Αν το είχε παίξει, ο Σάββας θα το γνώριζε, τουλάχιστον ως προς το Πόντιος :-)

    Τι τα θες, τι γυρεύεις, ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός αυτόν ψήφισε για πρωθυπουργό τον Σ/μβριο του 1996 (μετά τα Ίμια), αυτόν ξαναψήφισε τον Απρίλιο του 2000, μετά την Μαδρίτη, Οτζαλάν, Ελσίνκι, χρηματιστήριο και δεν συμμαζεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΗΜΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΗΜΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    31 Μαρτίου 2011 12:28 μ.μ.

    --------------------

    Φίλε, αν κάποιος ονομαζόταν Παναγιώτης Κρητικός ή Βασίλης Καρπενησιώτης ή Νίκος Καλαματιανός, τι θα υπέθετες για την καταγωγή του;

    Ε, έτσι και ο "Κώστας" Σημίτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που χαρακτηριστικά θυμάμαι εγώ είναι οι δηλώσεις Ναξάκη των πρώτων ωρών και ημερών: Ισχυρός Επιχειρηματίας ναύλωσε το αεροπλάνο που τον έφερε και έτρεχε μετά κάθιδρος ο Χοντρός στο Ψυχικό να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Και ερωτώ: Ποιός Ισχυρός Επιχειρηματίας με προσβάσεις στις μυστικές υπηρεσίες δρούσε τότε στην Ελλάδά; Ο οποίος αποδείχθηκε και διακοματικός; Τώρα αν είχε και πολιτική υποστήριξη σε ανώτατο επίπεδο θα το μάθουν ίσως τα δισέγγονα του Σημιτιστάν.
    (Και τη μη δημοσίευση θα την εκλάβω σαν απάντηση και ο νοών νοείτω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε
    το θέμα είναι ποιός έπεισε τον Οτζαλάν να έλθει στην Ελλάδα, όχι με ποιό μέσο ήλθε.
    Κάποιοι πολιτικοί τον διαβεβαίωσαν ότι θα τον στηρίξουν και θα πείσουν την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, κατεβάζοντας στους δρόμους ένα εκατομμύριο κόσμο.
    Μιλάμε για δεκάδες βουλευτές.
    Όλοι αυοτί εξαφανίστηκαν όταν ήλθε ο Οτζαλάν στην Ελλάδα.
    Αυτά που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα.
    Ίσα-ίσα και αυτοί που τον έφεραν και αυτοί που τον έδωσαν, προσπαθούν να φέρουν το θέμα στο πεδίο των μυστικών υπηρεσιών, για να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες.
    Αυτό κάνεις και συ, ηθελημένα ή άθελά σου, με το σχόλιό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. skal, επειδή δεν θα ήθελα να παρερμηνευτούν τα γραφόμενά μου (31 Μαρτίου 2011 11:01 π.μ.), επέτρεψέ μου να διευκρινήσω τη θέση μου.

    Ας πάρω ένα εντελώς θεωρητικό και εντελώς ακραίο παράδειγμα (δεν ισχύει ούτε υπάρχει ποτέ περίπτωση να λάβει χώρα, γιαυτό και το αναφέρω ως εντελώς ουτοπικό):

    Αν υπήρχε ένας Υπουργός που είχε μια... σύμβουλο (είμαι ευγενικό παιδί) και την πλάσαρε ως σύμβουλο στις μυστικές υπηρεσίες, η διοίκηση δεν θα είχε το χρέος (εθνικό, ηθικό, κτλ) να αρνηθεί ευγενικά και να αιτηθεί κάτι καλύτερο; Ίσως θα μου πεις.
    Αν δεν το κάνει, ευθύνεται μόνο ο Υπουργός; Όχι. Κυρίως ο Υπουργός; Ναι.

    Αν αυτός ο Υπουργός έβαζε έναν κομματικό μπούλη που δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του ως μέλος ΔΣ ενός κρίσιμου φορέα, η διοίκηση δεν θα είχε το χρέος (εθνικό, ηθικό, κτλ) να αρνηθεί ευγενικά και να αιτηθεί κάτι καλύτερο; Ίσως θα μου πεις.
    Αν δεν το κάνει, ευθύνεται μόνο ο Υπουργός; Όχι. Κυρίως ο Υπουργός; Ναι.

    Αν όμως αυτός ο Υπουργός έβαζε αυτόν τον κομματικό μπούλη ΚΑΙ υπεύθυνο των έργων αυτού του κρίσιμου φορέα (project manager, όπως λέει και στο βιογραφικό του), ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, η διοίκηση δεν θα είχε ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ να αρνηθεί ευγενικά και να αιτηθεί κάτι καλύτερο; ΝΑΙ.
    Αν δεν το κάνει, ευθύνεται μόνο ο Υπουργός; Όχι. Κυρίως ο Υπουργός; ΟΧΙ.

    Συμφωνώ ότι πολλές φορές η ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη μεταφέρεται σκοπίμως στο σκοτάδι που περιβάλλει τις μυστικές υπηρεσίες. Αντιστρόφως, εκτιμώ ότι πολλές φορές οι ξεκάθαρες υπηρεσιακές ευθύνες μεταφέρονται στο σκοτάδι λόγω αντικειμένου. Τα περισσότερα πράγματα ΔΕΝ είναι σχετικά: είναι ξεκάθαρα. Απλά συμφέρει κάποιους να τα κάνουν σχετικά για να διαχυθεί η ξεκάθαρη ευθύνη τους.

    Στο θέμα της ανάρτησης δεν είμαι ειδικός ούτε ξέρω τις λεπτομέρειες. Είναι πασιφανές όμως ότι αφενός εσύ ήσουν τότε έλληνας πολίτης και λειτουργούσες υπό των εντολών των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, άρα εντός του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας. Στο 1ο μέρος της ιστορίας εκπλήσσομαι που δεν περίμενες αυτή τη συμπεριφορά από τους πολιτικούς: ήθελαν να είναι αυτοί που θα τον καλέσουν, αυτοί που θα δοξαστούν εάν η κυβέρνηση τον έκανε δεκτό, και αυτοί που θα εξαφανιστούν εάν δεν τον έκανε δεκτό, πράγμα που έγινε. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πού ήταν; Δεν ήξεραν τίποτα; Ήξεραν και απλά έκαναν την πάπια; Ότι και να έγινε, δεν συγκρίνεται με το 2ο μέρος του πανηγυριού: η συμπεριφορά προς εσένα και τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες ήταν εξευτελιστική - για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος είναι άλλη συζήτηση. Για να γίνω πιο σαφής, η συμπεριφορά τους δεν ήταν υπηρεσιακού παράγοντα αλλά πολιτικού: αν τα καταφέρεις να κάνεις το ακατόρθωτο θαύμα, εμείς που σε καθοδηγούμε είμαστε ήρωες και εσύ ένα πιόνι, αν κάνεις το οτιδήποτε άλλο εμείς είμαστε αυτοί που ακολουθήσαμε τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας και εσύ ο μπιπ που τα σκάτωσε.

    Δεν σου κάνει εντύπωση ότι ακόμα και σήμερα ο πολύς κόσμος ούτε καν φαντάζεται ότι ευθύνονται οι πολιτικοί με τις υποσχέσεις τους; Ποιός θα το καταστήσει σαφές; Οι άλλοι πολιτικοί από εντός;

    Τυχαίο; Δε νομίζω!

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 31 Μαρτίου 2011 12:28 μ.μ.

    Έλληνας είναι και Πειραιώτης, αλλά τι να το κάνεις; Το θέμα είναι πώς νοιώθει. Ο άνθρωπος αυτός, με τον εθνομηδενισμό του, δεν άφησε τίποτε όρθιο στην Ελλάδα. Έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάντια της χώρας σε ψοφοδεές κρατίδιο και των Ελλήνων σε ηττοπαθών ανθρωπάκων, που ενδιαφέρονταν για το χρηματηστήριο και τα υλικά αγαθά, μέχρι που έχασαν τα λεφτά τους. Είναι ο ίδιος, που για να ικανοποιήσει Κύριος οίδε ποια συμφέροντα, έβαλε με πλαστά στοιχεία την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κάτι που πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά.

    Μαζί με τον αλήστου μνήμης Παπανδρέου, αυτός είναι ο μοιραίος άνθρωπος της πατρίδας μας. Αυτός, που δεν καταδέχτηκε επί οκτώ συναπτά έτη πρωθυπουργίας, να πατήσει το πόδι του σε μία εθνική επέτειο. ΟΥΤΕ ΜΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Skal,
    Έχω την άποψη ότι τότε υπήρχαν δύο γραμμές στο κόμμα εξουσίας. Υπήρχαν εσωτερικές συγκρούσεις.
    Το παιχνίδι ήταν πουλημένο από την τότε κυβέρνηση πριν καν ξεκινήσει. Εσύ και ο πρέσβης ότι κι αν κάνατε δεν μπορούσατε να αποτρέψετε τίποτα. Ήσασταν απλά εργαλεία. Όταν διάβασα το βιβλίο σου συγκινήθηκα και οργίστηκα ταυτόχρονα. Σας πουλήσανε. Είστε πολύ τυχεροί που ζήσατε αν και σας έμεινε η πίκρα (ο κάθε Έλληνας στη θέση σας το ίδιο θα ένιωθε). Ειδικά εσύ διότι ως πράκτορας αν ήταν απαραίτητο μπορούσαν πανεύκολα (άσχετα το ότι ήσουν εκπαιδευμένος κτλ) να σε βγάλουν από τη μέση εκεί που θα περπατούσες καποια στιγμή στη Κένυα. "Ληστές", πυροβολισμός από το πουθενά κτλ. "Η Αφρική είναι όμορφη αλλά επικίνδυνη ακόμα και όταν την ξέρεις" λέει ένας θείος μου που εργάστηκε για πολύ καιρό στο Ζαίρ πριν πολλά χρόνια, πρώτος ξάδελφος συγγενικού μου προσώπου. Με ελάχιστα δολλάρια στη τσέπη νεαρός τότε,έξυπνος, με ατίθασο χαρακτήρα έφυγε από την Ελλάδα, αρχικά πρώτη δουλειά κάτω ως κυνηγός άγριων ζώων, στη συνέχεια δική του επιχείρηση εισαγωγής δυτικών τροφίμων για τους λευκούς. Μια φορά πριν τη μεγάλη αναταραχή στη χώρα, μπούκαραν στο σπίτι μαύροι και λήστεψαν (πιστόλι στον κρόταφο της γυναίκας του). Εκεί κάτω η ανθρώπινη ζωή -ασχέτως κράτους- δεν αξίζει τίποτα.
    Ο πρέσβης πιο δύσκολο να στοχοποιηθεί λόγω της ιδιότητας του αλλά και πάλι υπήρχαν πιθανότητες(φυσικά πιο λίγες απ' ότι εσένα). Στους μαύρους όταν πας μπορεί να σε φάει το μαύρο σκοτάδι. Ζούγκλα.
    Αν δεν έβαζαν τον Άπο σε άλλο αμάξι και εσάς στο αμάξι της πρεσβείας ώστε να διαχωριστεί η φάλαγγα στη πορεία -όπως είχαν σχεδιάσει και φάνηκε μετά εκ του αποτελέσματος- δεν θα είχατε καλό τέλος.
    Ακόμα και αν αποφάσιζε ο Άπο να κατέβει και να γυρίσετε μέσα στη κατοικία πιστεύω ότι δεν θα είχατε καλό τέλος. Ο Άπο ότι και αν γινόταν ήταν χαμένος για χαμένος. Ποντίκι στη φάκα από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αφρική.
    Τι άλλο έμενε να γίνει ως ύστατη λύση για το θέμα "Άπο - Κωστούλας - Έλληνας ταγματάρχης" μπορούμε να υποθέσουμε όλοι νομίζω. "Ατυχήματα" συμβαίνουν σε πολιτισμένες χώρες πόσο μάλλον στην Κένυα και στην Αφρική γενικότερα.
    Από τη μια σας "κάψανε" αλλά από την άλλη η δημοσιότητα σας βοήθησε να ζήσετε και να έχετε αμφότεροι(εσύ και ο πρέσβης) μια καλή και ήρεμη ζωή. Το καθήκον σας -στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού- το εκτελέσατε και με το παραπάνω. Εδώ πληρώνονται όλα. Κάτσε στη καρέκλα σου και απόλαυσε το ξήλωμα όλων αυτών που ευθύνονται. Μέσα από όλα αυτά που περνάει η πατρίδα θα βγει κάτι καλό. Θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, θα κινδυνέψει να βυθιστεί εντελώς το καράβι από τη καταιγίδα αλλά το ουράνιο τόξο θα το δούμε. Έρχεται το ξήλωμα skal. Δεν αργεί! :)

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλληνας είναι και Πειραιώτης, αλλά τι να το κάνεις;

    @ 31 Μαρτίου 2011 8:13 μ.μ.

    ---------------

    Φαίνεται πως ο Πειραιάς εκτός από καβούρηδες έχει και Αβούρηδες!!!!


    Χαχαχαχαχααχα!!!!


    Να είσαι καλά φίλε-η, με έκανες και γέλασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Skal Αγαπητέ, δεν μιλάω για το μέσον, μιλάω για το πώς ένας ιδιώτης παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλία και από ποιόν χρηματοδοτείται! Αν υπήρχαν δεκάδες "πολιτικοί που θα έπειθαν την κυβέρνηση και εξαφανίστηκαν" δεν το γνωρίζω. 'Ομως δεν μπορώ και να δεχθώ τέτοια συλλογική ανευθυνότα -πρόταση και συναίνεση για να αποφασίσουν αυτοί αν η Τουρκία θα μας κηρύξει τον πόλεμο -πράγμα βέβαιο δεδομένου του casus belli. Εκτός αν το επιδίωκαν! Η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα του πολέμου και όπως το βλέπω εγώ κάποιοι έφεραν εκβιαστικά την καυτή πατάτα εδώ και οι αρμόδιοι πιάστηκαν στον ύπνο.
    Και φυσικά η ζημιά έγινε,ανεξάρτητα αν δεν προέκυψε θερμό επεισόδιο.
    Όσον αφορά στο "πεδίο των μυστικών υπηρεσιών" και το πώς λειτούργησαν κρίνεται εκ του αποτελέσματος.
    Αν υπήρχε σαφής εντολή άνωθεν τότε αυτό το άνωθεν ή δεν ήταν Ελληνικό ή ήταν εσκεμένα προδοτικό-πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τη μια σας "κάψανε" αλλά από την άλλη η δημοσιότητα σας βοήθησε να ζήσετε και να έχετε αμφότεροι(εσύ και ο πρέσβης) μια καλή και ήρεμη ζωή.
    Κάτσε στη καρέκλα σου και απόλαυσε το ξήλωμα όλων αυτών που ευθύνονται
    Θεόφραστος
    31 Μαρτίου 2011 8:26 μ.μ.

    Θεοφραστε
    Καλα τα γραφεις αλλα δεν γνωριζεις
    τους Ποντιους και φυσικα τον Σαββα.
    Η καρεκλα μας εχει ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ και γιαυτο δεν μπορουν να ισχυσουν οι προτροπες σου εδω.
    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρχέλαε,
    Η προτροπή μου ήταν συμβολική.
    Επιπλέον, δεν κάθονται μόνο οι Πόντιοι σε αναμμένα κάρβουνα.
    Τους Πόντιους τους πάω. Έχουν στυλ και πλάκα. Συνήθως έξυπνοι και πεισματάρηδες άνθρωποι που τα καταφέρνουν στα δύσκολα και την πατάνε στα εύκολα. Τα ποντιακά ανεκδοτα δεν βγαίνουν τυχαία :).
    Αρχέλαε, κλείνοντας θα σου δώσω και σένα μια "συμβουλή": Αποκρυπτογράφησε ότι βλέπεις.
    Αν πιάσεις τι εννοώ το πιασες.
    Αν δεν το πιάσεις με την πρώτη επεξεργάσου το.
    Προσοχή στην λεπτομέρεια.
    Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι περιπέτεια.

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρχέλαε,
    Η προτροπή μου ήταν συμβολική.
    Επιπλέον, δεν κάθονται μόνο οι Πόντιοι σε αναμμένα κάρβουνα.
    Τους Πόντιους τους πάω. Έχουν στυλ και πλάκα. Συνήθως έξυπνοι και πεισματάρηδες άνθρωποι που τα καταφέρνουν στα δύσκολα και την πατάνε στα εύκολα. Τα ποντιακά ανεκδοτα δεν βγαίνουν τυχαία :).
    Αρχέλαε, κλείνοντας θα σου δώσω και σένα μια "συμβουλή": Αποκρυπτογράφησε ότι βλέπεις.
    Αν πιάσεις τι εννοώ το πιασες.
    Αν δεν το πιάσεις με την πρώτη επεξεργάσου το.
    Προσοχή στην λεπτομέρεια.
    Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι περιπέτεια.

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θεόφραστος
    1 Απριλίου 2011 7:16 μ.μ.

    Εγραψες "Αν δεν έβαζαν τον Άπο σε άλλο αμάξι και εσάς στο αμάξι της πρεσβείας ώστε να διαχωριστεί η φάλαγγα στη πορεία -όπως είχαν σχεδιάσει και φάνηκε μετά εκ του αποτελέσματος- δεν θα είχατε καλό τέλος.
    Ακόμα και αν αποφάσιζε ο Άπο να κατέβει και να γυρίσετε μέσα στη κατοικία πιστεύω ότι δεν θα είχατε καλό τέλος. Ο Άπο ότι και αν γινόταν ήταν χαμένος για χαμένος."

    Στο σημειο αυτο το μονο που μπορω να εννοησω απο αυτα που γραφεις και οπως τα γραφεις ειναι οτι το παιχνιδι ητανε σικε,οι ελληνες χρησιμοποιηθηκαν και μετα την τελικη παγιδευση του Οτσαλαν [που εγινε για να προστατευτει ο Οτσαλαν για το μελλοντικο παιχνιδι=εγω ετσι το βλεπω και το εχω γραψει]οι ελληνες προστατευτηκαν απο "αορατες" δυναμεις για να χρησιμοποιηθουν στο μελλον (με Κουρδισταν και ελλαδα).Και μαλιστα λιγο παρακατω νομιζω οτι προτρεπεις τον Σαββα να γινει αρακτος μεχρι καποιο...πρωινο που θα χρησιμοποιηθει διοτι απο Κενυα και περα η εξελειξη μπηκε στον ...αυτοματο πιλοτο πλεον.
    Γραφεις "Το καθήκον σας -στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού- το εκτελέσατε και με το παραπάνω. Εδώ πληρώνονται όλα. Κάτσε στη καρέκλα σου και απόλαυσε το ξήλωμα όλων αυτών που ευθύνονται. Μέσα από όλα αυτά που περνάει η πατρίδα θα βγει κάτι καλό"
    Τιποτα αλλο δεν μπορω να πω και ουτε αλλη ερμηνεια προσφερεται συμφωνα με το γραπτο σου.
    Αν κατι αλλο εννοεις γραψε το και πιστευω θα ειναι ωφελιμο για εμας ολους.
    Φιλικα
    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θεοφραστε
    Συμπληρωματικα θα ηθελα να τονισω οτι ολη αυτη η ιστορια δεν ητανε ενα ...φωτορομαντζο με τον Τζειμς Μποντ.Ητανε μια σοβαροτατη υποθεση που βοηθησε στις μελλοντικες εξεληξεις και θα βοηθησει περισσοτερο στο μελλον.Αυτη η υποθεση ανοικει πλεον στην Ιστορια που για να γραφτει σωστα και οχι με ικασιες θα πρεπει πρωτα να ανοιξουν φακελλοι που ανοιγουν μετα 50 χρονια απο τα γεγονοτα οταν ολα εχουν επιτελεστει.Αρα οτι λεμε ειναι σχετικες υποθεσεις
    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έπιασες τι εννοούσα Αρχέλαε.
    Έκανες ανάλύση όλο το προηγούμενο σχόλιο μου εκτός από μια και μόνο λέξη που χρειάζεται να αποκρυπτογραφήσεις για να καταλάβεις τι εννοώ και δεν έχει σχέση με τον Άπο ή τον Καλεντερίδη ή τον πρέσβη ή την Κένυα. Βρες το.
    Για αυτά που είπες μια που τα είπες απαντώ:
    Ο Καλεντερίδης μια χαρά έκανε τη δουλειά του με τον πρέσβη ότι μπορούσαν κάνανε οι άνθρωποι, κρατικά εργαλεία ήταν και όσα περιθώρια ελιγμών είχαν τα εξάντλησαν.
    Όπως είπες και συμφωνώ όταν ανοίξουν τα αρχεία θα καταλάβουμε πλήρως τι έγινε.
    Αυτό που είπα με τη καρέκλα είναι συμβολικό καθαρά υπό την έννοια ότι ο Καλεντερίδης έκανε την στρατιωτική καριέρα του -που τα περιλαμβάνει όλα στρατό, ΕΥΠ...όλα-, έχει σήμερα τις εκδόσεις του, έχει το blog που είναι μια πηγή εθνικού προβληματισμού και αφύπνισης που το διαβάζουν Έλληνες κάθε ηλικίας, κάνει τις ομιλίες του όταν τον καλούν και γίνεται συζήτηση με σκοπό την αφύπνιση όσο πιο πολλών ατόμων γίνεται μέσω πολιτισμού και εθνικοκεντρικών ομιλιών κτλ. Με λίγα λόγια παραμένει στη πρώτη γραμμή αλλά απολαμβάνει ότι έσπειρε. Μια πιο ήρεμη ζωή αλλά στη πρώτη γραμμή ακόμα. Ο κάθε άνθρωπος θερίζει ότι σπέρνει. Αυτοί αυτά που έσπειραν σε Ίμια, Οτζαλάν, κατάχρηση δημόσιου χρήματος, κράτος ρουσφετιού και "δικαίου" κτλ θα τα θερίσουν. Εκτός αν πιστεύει κάποιος εδώ μέσα κάνοντας απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς ότι όλο αυτό που περνάμε θα έχει διάρκεια 1-2 χρόνια και θα περάσει ήρεμα χωρίς αλλαγές. Δεν βγαίνουν τα κουκιά αφού. Είναι σαν να λέει κάποιος ότι χωράει ελέφαντας σε μυρμηγκοφωλιά. θα γίνει ο θερισμός και ο καθένας θα πάρει ότι έσπειρε. Η Ελλάδα είναι στην πολιτικοοικονομική εντατική και όσο περνάει ο χρόνος ο κίνδυνος για σοβαρότατες επιπλοκές αυξάνει. Γιατρός εντατικολόγος ο Σαρκοζί, ιατροί ειδικευόμενοι και νοσοκόμοι τα υπόλοιπα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη, τα μικρομεσαία κράτη είναι οι γνωστοί, φίλοι και συγγενείς που στέκονται έξω από το θάλαμο και κοιτάνε από το τζάμι λέγοντας "Τι είναι ο άνθρωπος...ένα τίποτα αχ". Η Μέρκελ σε ρόλο ιδιοκτήτη και μάνατζερ της κλινικής. Οι οίκοι αξιολόγησης σε τοκογλύφων που τους χρωστάει ο ασθενής καθώς και σε ρόλο οίκων τελετών για να πάρουν τα μέτρα της Ελλάδας για την κάσα. Ζητούν επίμονα τα χρήματα. Μόλις πάρουν θα βγει ο αναπνευστήρας. Η Κύπρος σε ρόλο μικρότερου αδελφού, η Τουρκία, τα Σκόπια και η Αλβανία σε ρόλο μακρυνών συγγενών-φιδιών και γειτόνων που βλέπουν το σπίτι και το λαχταρούν ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό.
    Ομπάμα στη παρούσα φάση είναι η νοσοκόμα που μας κοιτάει με συμπονετικό βλέμμα και πιέζει όσο μπορεί για να σωθούμε.
    Το καζάνι βράζει. Απλά μαθηματικά.
    Όσοι έχουν καθαρή συνείδηση δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όταν είσαι καθαρός δεν φοβάσαι τίποτα.
    Η ζωή χρειάζεται να την φιλοσοφήσεις ακόμα και όταν είσαι νέος και δεν έχεις εμπειρία. Κερδίζεις έτσι τον άτιμο χωροχρόνο ζώντας κάθε στιγμή στη ζωή σου.
    Δεν έχει να κάνει με την ανάρτηση και το θέμα της Αρχέλαε. Αποκρυπτογράφησε για να καταλάβεις τον Θεόφραστο.

    Φιλικά
    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θεοφραστε
    "Από τη μια σας "κάψανε" αλλά από την άλλη η δημοσιότητα σας βοήθησε"

    Τα εχωμε τοποθετησει ολα τα κομματια στο πολυ ομορφο παζλ που εστρωσες εκτος απο το παραπανω που αν και αυτο δεν ειναι τοτε να φωναξωμε μια "καφετζου-χαρτορηχτρα"
    γιατι δεν μπορω να περασω περισσοτερο στην δικη σου σκεψη οπως και εσυ στην δικη μου.Και θα ηθελα να την πεις αν ειναι αλλη απο την κωδικη λεξη που εγραψα παραπανω για να την συζητησωμε γιατι βλεπω οτι με σενα εχει ...ψωμι εδω μεσα,ευτυχως!
    Και βαζω την λεξη "καψανε" γιατι οταν καποιον θα τον χρησιμοποιησεις στο μελλον στο ΣΩΣΤΟ παιχνιδι που ερχεται τοτε αναγκαστικα τον "καις" με πολλα εισαγωγικα,για να τον παρεις αμολυντο και να τον βαλεις στην ...ναφθαλινη και να τον βγαλεις στην μεγαλη "γιορτη".Και ακομα περισσοτερο αν αυτον τον βαλεις στη "ναφθαλινη" μετα απο πραξη που συνενωνει το 95% του πληθυσμου ε,τοτε εχεις το κερδισμενο λοτο στο χερι για το οποιο πρεει να εισαι ικανοποιημενος.Ε! τωρα που να ψαχνωμε καλος ειναι αυτος θα ειπανε οι ...μεγαλοι συμμαχοι.
    Φιλικα
    Αρχελαος
    ΥΓ
    Μοιαζει ομως με την παροιμια"δυο γαιδαροι...συζητουσαν σε ξενο αχυρωνα".Αλλα επειδη ο ...υπευθυνος
    του αχυρωνα δεν παιρνει τον λογο ειμαι βαβαιος οτι το απολαμβανει το παζλ.Αρε μαγκα μου,νομιζεις οτι θα εχεις συνεχεια την γυριστη σου πολυθρονα.Γιλιο και στο βουνο.Αν παλι δεν απαντησει τοτε ειναι και...καλα εκπαιδευμενος.Τοσες φωλες και δεν δαγκασε καμμια.Χαρα μου αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αρχέλαε,

    Όταν λέω "κάψανε" το εννοώ. Ευτυχώς που ήταν "κάψιμο" για τον πράκτορα και όχι τίποτα παραπάνω.
    Ο Άπο από τη στιγμή που οι δικοί μας τον πήγαν Κένυα ήταν χαμένος. Ήταν τόσο γελοίοι οι λεγόμενοι "από πάνω" που δεν τολμούσαν να το πουν ότι τον παραδίδουν. Το κρυφτούλι και το θέατρο του παραλόγου. Τρέμανε σαν παιδάκια οι κύριοι υπουργοί με τις πομπώδεις εκφράσεις. Ή θα τον δίνανε στους Αμερικανούς, Τούρκους κτλ από τη στιγμή που τον πήγαν Κένυα ή θα τον καθαρίζανε οι Αμερικανοί, Τούρκοι κτλ. Είτε μέσα στη κατοικία, είτε όταν θα προσπαθούσαν πιθανόν κάποιοι δικοί μας να τον φυγαδέψουν(με υπηρεσιακή εντολή είτε ανεπίσημα). Η τύχη του ήταν προδιαγεγραμένη εκεί κάτω: Ή αιχμάλωτος ή νεκρός. Ο Άπο δεν θα γλύτωνε από τη στιγμή που πήγε Αφρική. Όποιος έμπαινε εμπόδιο πέρα από ένα -δυσδιάκριτο η αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις- σημείο θα είχε την ίδια τύχη. Η Αφρική είναι ειδική περίπτωση για...ειδικές περιπτώσεις. Από την Αφρική ακόμ και όταν φύγεις σε κυνηγάει είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά. Όμορφη αλλά άγρια. Δεν ξέρω την Κένυα αλλά για το Ζαϊρ έχω ακούσει πολλά. Η Αφρική είναι παντού ίδια και όταν δεν είναι ίδια είναι χειρότερη. Και πήγαν τον Άπο στην Αφρική. Τι να πεις άλλο...τα λέει όλα.
    Μάλλον θα φωνάξουμε την καφετζού που ανέφερες αλλά να ξέρεις εγώ καφετζούδες δεν τις πιστεύω :)
    Μου αρέσει να σκέφτομαι μεθοδικά, συνήθως σε συνδυασμό με έναν περίπατο, φορτωμένος με ένα σακίδιο στην όμορφη Ελληνική φύση και να βγάζω συμπέρασμα για ότι με απασχολεί.
    Αρχέλαε, κλείνοντας, η κωδική λέξη είναι η λέξη: Θεόφραστος
    Ελπίζω να με πιασες αυτή τη φορά. Μην απαντήσεις όσον αφορά το τελευταίο.

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...μαθητής του Πλάτωνα...
    ...Μετά το θάνατο του δασκάλου του, το 347 π.Χ., ακολούθησε τον
    Αριστοτέλη , ο οποίος διακρίνοντας την φιλομάθεια και την ευφυΐα του,
    περιγράφει τα εσωτερικά και ψυχικά γνωρίσματα ανάλογα με το ήθος των ανθρώπων...
    ...ιστορία των επιστημών ή την μεταφυσική και κυρίως τη βοτανική και τη ζωολογία ...
    ...ιστορία των επιστημών ή τη μεταφυσική και κυρίως τη Βοτανική και τη Ζωολογία...

    "Περί φυτών ιστορία"
    "Περί φυτών αιτιών"
    "Χαρακτήρες κ.α."

    "... Έτσι πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι αλλά και όλα τα ζώα, ανήκουν στην ίδια ράτσα, γιατί οι αρχές στις οποίες βασίζονται τα σώματά τους είναι οι ίδιες από τη φύση (και δεν αναφέρομαι στις πρώτες ύλες από τις οποίες προέρχονται τα φυτά, αλλά αναφέρομαι στο δέρμα, στη σάρκα, στα υγρά που αφορούν τα ζωντανά) και ακόμα περισσότερο γιατί η ψυχή που έχουν μέσα τους δεν είναι διαφορετική εκ φύσεως, όσον αφορά, τις επιθυμίες, τις ορμές επιθετικότητας, τις σκέψεις και κυρίως τις αισθήσεις. Αλλά όπως γίνεται για τα σώματα, κάποια ζώα έχουν μια τέλεια ψυχή, ενώ σε άλλα αυτή είναι λογότερο τέλεια: πάντως οι αρχές είναι από τη φύση οι ίδιες..."
    "...Η θυσία των ζώων λοιπόν ήρθε αργότερα από τις άλλες και προέρχεται από κάποια δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πείνα ή κάποια άλλη συμφορά. Όλα αυτά έχουν τη ρίζα τους στην αδικία που καλλιεργεί το ανθρώπινο είδος.
    Άρχισαν τις θυσίες κάτω από κάποια πίεση μιας μεγαλύτερης ανάγκης, της οποίας γίναμε θύματα..."

    [Εδω Θεοφραστε συνεννοηθηκαμε απολυτα...]
    -----------------------
    [Και ενα απο τα καλυτερα του
    «Η κολακεία είναι ένα αισχρό εμπόριο που είναι χρήσιμο μόνο στον κόλακα.»]
    -----------------------

    Και σου "σφραγιζω" τα παραπανω με το τελευταιο που ανοικει σε εναν αλλο μεγαλο διανοητη
    «Κυνικός είναι ο άνθρωπος που ξέρει την τιμή των πάντων και την αξία του τίποτα.»
    Όσκαρ Ουάιλντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαβασα και μελετησα τον διαλογο
    θεοφραστου-Αρχελαου και συμβαλλοντας και εγω θα μου επιτρεπατε να σας μεταφερω ενα κομματι απο προσφατο επιστημονικο αρθρο,δεν γινεται ολοκληρο γιατι ειναι πολυ μεγαλο,για τα συναισθηματα των ζωων που αποδικνυονται οτι ειναι τα ιδια σε ζωα και ανθρωπους και διαφερουν μονο στην πολυπλοκοτητα εκφρασης μονο λογω διαφορετικων εξεληξεων μεταξυ τους.Συχνα ομως "ανθρωποι" εχουν συναισθηματα πολυ κατωτερα αυτων των ζωων και το αντιστροφο.

    Animals Have Emotional Lives, Too
    Grief, friendship, gratitude, wonder, and other things we animals experience.
    March 29, 2011 |
    Scientific research shows that many animals are very intelligent and have sensory and motor abilities that dwarf ours. Dogs are able to detect diseases such as cancer and diabetes and warn humans of impending heart attacks and strokes. Elephants, whales, hippopotamuses, giraffes, and alligators use low-frequency sounds to communicate over long distances, often miles; and bats, dolphins, whales, frogs, and various rodents use high-frequency sounds to find food, communicate with others, and navigate.
    Many animals also display wide-ranging emotions, including joy, happiness, empathy, compassion, grief, and even resentment and embarrassment. It’s not surprising that animals—especially, but not only, mammals—share many emotions with us because we also share brain structures—located in the limbic system—that are the seat of our emotions. In many ways, human emotions are the gifts of our animal ancestors.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αρχέλαε,
    Για εισαγωγή:
    Μπορεί να έχω πιεί τις μπυρίτσες μου απόψε με την αγαπημένη παρέα μου σήμερα αλλά πιστεύω δεν ότι δεν ήπια τόσο ώστε να μην μπορώ να απαντήσω. Άλλωστε δεν είμαι τύπος του αλκοόλ. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" :)
    Στο θέμα μας τώρα.
    Παιδιά, η κουβέντα μας έφτασε πολύ μακριά...ξεκινήσαμε από Κένυα και καταλήξαμε σε ρητά περί κολακείας και από εκεί φτάσαμε στην... ζωολογία.
    Πάντως περί κολακείας μια που έγινε λόγος υπάρχει ένα ρητό του Αριστοτέλη, δάσκαλου του Θεόφραστου, που μου αρέσει πολύ:
    «Ο έγκριτος πολίτης τιμά, αλλά δεν κολακεύει.»
    Μια λοιπόν που φτάσαμε μέχρι και στα συναισθήματα των ζώων με τη βοήθεια του φίλου ανώνυμου 4 Απριλίου 11:22 π.μ. αυτό που αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά είναι η ύπαρξη του θεού πίσω απ' όλα όσα συμβαίνουν. Είτε το προσεγγίσουμε το θέμα από φιλοσοφική σκοπιά είτε από τη πλευρά των θετικών επιστημών αυτό φαίνεται. Μόνο ένας πολύ εγωϊστής άνθρωπος θα αρνιόταν την ύπαρξη του. Μπορεί προσωπικά να ανήκω στον κλάδο των θετικών επιστημών ωστόσο για όσους θέλουν να προσεγγίσουν το θέμα φιλοσοφικά τους προτείνω το βιβλίο "Περί υπάρξεως Θεού", εκδόσεις Ζήτη όπου από μια ανάλυση βήμα προς βήμα από τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και πολλούς άλλους μέχρι σήμερα αποδεικνύεται από τη μεριά των θεωρητικών επιστημών η ύπαρξη του Θεού. Ότι είμαστε και ότι πράτουμε είναι θέμα συνειδήσεως. Εκεί κρύβεται η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα, σε ότι κάνουμε σε αυτή τη ζωή. Γι' αυτό είπα κάτι από την αρχή: "Ο καθένας παίρνει ότι έσπειρε".

    Φιλικά,
    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θεόφραστος

    6 Απριλίου 2011 1:53 π.μ.

    Επειδη εκτιμω την ολη σου παρουσια
    με θετικο τροπο σου λεω οτι και ο
    4 Απριλίου 2011 11:22 π.μ. εγω ειμαι.Οσον αφορα τα περι "Θεου" ειναι ατελειωτη η συζητηση.
    Κρατησε αρχικα οτι ο Θεος πρωτα πρεπει να ειναι μεσα μας και μετα να τον ...ψαχνωμε αλλου???ΠΟΥ??? σαν δηθεν οντοτητα ξεχωρη απο τα "δημιουργηματα του".Δεν εχωμε το δικαιωμα ομως να αναταρασσωμε παλαιοτερες γεννεες συγγενων και φιλων με τις αποψεις μας οταν δεν θα εχει κανενα αποτελεσμα παρα μονο το ψυχικο τους μπερδεμα και αυτο θα ητανε φασιστικο.Εκει σεβομαστε απολυτα τα πιστευω ολων και τα σιγονταρωμε επισης αναλογα ασχετα τι πιστευωμε εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.