30/3/11

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Αποστολή στην Ίμβρο, αλά μπρατσέτα με Νταβούτογλου, θέλει ο Δημ. Δρούτσας!

Στο νησί με τις ελάχιστες ψυχές γερόντων δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του Έλληνας υπουργός κι αν αυτό  συμβεί …θέλουν και πολιτική επιστασία των Τούρκων.Σε αντίθεση ο Νταβούτογλου και μια κουστωδία πολιτικών της Τουρκίας όποτε θυμηθούν αλωνίζουν τη Θράκη και μάλιστα, ως ιδιώτες
Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών ότι σκέφτεται αποστολή στην Ίμβρο πραγματικά δείχνουν την ατολμία ενός κράτους να κάνει το αυτονόητο όσον αφορά τον ομογενειακό ελληνισμό και μάλιστα, σ΄ ένα πολύπαθο νησί, όπου οι περιουσίες των Ελλήνων ρημάχτηκαν, αφού το εγκατέλειψαν άρον- άρον μετά από όσα βίωσαν με τις ανοικτές φυλακές των καταδίκων, το βαρλίκ και άλλα γεγονότα που συνέτειναν στο να αποψιλωθεί από ίχνη του ελληνισμού και να κατοικηθεί από εποίκους.

Ο κ. Δρούτσας σχολίασε τις εκλογές στην Τουρκία που είναι τον Ιούνιο και είπε ότι με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες θα πρέπει να υπάρξει αμοιβαία, αποδεκτή συμφωνία, ώστε οι δύο χώρες να απευθυνθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάλεσε παράλληλα τη γειτονική χώρα να υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς εκτίμησε ότι «από τις επαφές μας και τις δηλώσεις που έχουν γίνει αντιλαμβάνομαι ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες».

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν οι δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στον εθνικό τύπο, όπου σχολιάστηκε η επίσκεψη Νταβούτογλου και καταγγέλθηκαν επισήμως οι μεθοδεύσεις του να αντιμετωπιστεί η μειονότητα ως όμηρος στην γεωπολιτική σκακιέρα. Μια στάση και μια νοοτροπία που συνηθίζει η Τουρκία τηρώντας μια κτητική συμπεριφορά απέναντι σε πληθυσμούς γειτονικών χωρών, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τη θρησκεία ως όπλο.

Ο Δημήτρης Δρούτσας ρωτήθηκε σχετικά για την πρόσφατη επίσκεψη Νταβούτογλου σε Αθήνα, Θράκη και Μακεδονία, αλλά αναφέρθηκε στο προσκήνιο και το θέμα των μειονοτήτων λέγοντας: «Θα ήθελα να ζωντανέψει η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο...
Θέλω να επισκεφθώ την Ίμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Νταβούτογλου.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συζητήσουμε με τους λιγοστούς Έλληνες που έχουν απομείνει στην Τουρκία και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τη ζωή τους». Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να θέλει μαζί του τον κ. Νταβούτογλου να συνομιλήσει για το ζωντάνεμα του νησιού με τους λιγοστούς Έλληνες.

Είναι εκτός τόπου και χρόνου ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης από 200.000 που ήταν κατέληξε σήμερα να αριθμεί μόλις 2000 χιλιάδες άτομα. «Στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν τίθεται θέμα αμοιβαιότητας μεταξύ των χωρών. Δεν νομίζω ότι ο Νταβούτογλου συμμερίζεται την αντίληψη αυτή. Γνωρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανάμειξη στα εσωτερικά άλλης χώρας. Και εξάλλου, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα δε θα επιτρέψει κάτι τέτοιο» είπε σε μια προσπάθεια να στηλιτεύσει κάπως τη στάση του.

Πάντως, το θέμα της Ίμβρου πρέπει το ελληνικό κράτος να το δει όπως και την τάση έστω και σε μεμονωμένες περιπτώσεις Ιμβρίων να γυρίζουν και να ανακαινίζουν τα σπίτια τους, δημιουργώντας θύλακες ελληνισμού, όπως υπήρχαν και στα περισσότερα χωριά πριν το νησί γίνει ένα σιδερόφρακτο, στρατοκρατούμενο νησί εποίκων. Οι μικρές ανάσες μεμονωμένων πολιτών να κρατήσουν τον πολιτισμό και να δημιουργήσουν, θα πρέπει να ενισχυθούν.

Καλά να πάει με τον πατριάρχη στο νησί που είναι και η γενέτειρά του αλλά τον Νταβούτογλου πώς το σκέφθηκε να τον έχει μαζί του ο Έλληνας ΥΠΕΞ; Δεν μπορεί να κάνει κι αυτός μια αποστολή με κουστωδία δημοσιογράφων εντελώς ιδιωτική;
Μελαχροινή Μαρτίδου
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=66698

16 σχόλια:

  1. Ο Χερ Δρούτσας θα κάνει και στην Ίμβρο δενδροφύτευση; Ρωτάω για να μην τρέχει τον καημένο τον Δαβίδογλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή θα δώσει ευκαιρία στους Τούρκους να στήσουν μιά προπαγανδιστική θεατρική παράσταση για να δείξουν πόσο καλοί και σωστοί είναι!

    Τέρμα παιδιά,δε μιλάμε απλά για ηλίθιους. Μιλάμε για πουλημένους προδότες!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δεν μπορεί να κάνει κι αυτός μια αποστολή με κουστωδία δημοσιογράφων εντελώς ιδιωτική;"

    Χα χα χα! Τι να κάνει μωρέ ο κατουρημένος που αυτός και το σκυλολόι που κυβερνά φοράν παντελόνια μόνο για να μη κρυώνουν.
    Ούτε καν πατριωτικές κορώνες που να μένουν στα λόγια δεν μπορεί να ψελίσει. Όχι ότι θα πάει έστω και με τον Νταβουτογλού, αλλά στα λόγια θα μπορούσε να έλεγε "θα πάω μόνος" και ας μη πηγαινε ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Θα ήθελα να ζωντανέψει η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο...
    Θέλω να επισκεφθώ την Ίμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Νταβούτογλου. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συζητήσουμε με τους λιγοστούς Έλληνες που έχουν απομείνει στην Τουρκία και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τη ζωή τους.»

    Ο Δρουτσας αντιπροσωπευει θαυμασια τον δειλο ζητιανο, οπως αλλωστε και ο καθε εφιαλτικα ονειροπαρμενος υποστηριχτης του Σχεδιου Αναν, που διαπραγματευεται τον διαχρονικα στυγνο εγκληματια και γενοκτονο.

    Οσο δεν εισαι προθυμος να εξουδετερωσεις τον αποδεδειγμενο δολοφονο - πριν σου το παρει το κεφαλι, μην περιμενεις γιατρεια απο εσφαλμενες επιθυμιες και φαντασιωσεις.

    - Η σφαγή της Χίου
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_2872.html

    - Άρθρο-παρέμβαση Βασίλειου Μαρκεζίνη: “Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα”
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_1200.html

    - Βολές Β. Μαρκεζίνη για την εξωτερική πολιτική
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/blog-post_1621.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΒΕΡΗ ΣΚΕΨΗ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ, ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ! «Θα ήθελα να ζωντανέψει η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο..." ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ?

    "Θέλω να επισκεφθώ την Ίμβρο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Νταβούτογλου." ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΤΟΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ? ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΜΕ?

    ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΝΦΟΓΝΟΜΩΝ ΝΑ ΚΑΛΗΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟ SEO ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΥΤΣΟ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η φωτογραφία του Ντρούτσα πολυ πετυχημενη. Τι κοθώνι είναι αυτό βρε παιδιά. Κλειστο στόμα σου μπρέ Ντρούτσα μην χάψεις καμμιά μυίγα.
    Γιατί αχ γιατί παραμένουν κυβέρνηση αυτά τα χαϊβάνια. Δεν γνωρίζουν γρί.
    Αν τους είχα στο γραφείο μου θα τους είχα απολύσει (μάλλον κλωτσοδιώξει). Γιατί ως Ελληνες τους αναθέσαμε την διαχείριση της πατρίδας μας; Το μόνο πτυχίο που έχουν όλοι τους ειναι Μάστερ Απατεωνιάς και Προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιμοκοντόροι,φλούφλιδες χλεχλέδες και γενικά για το γάιδαρο καβάλα είναι το 99 τίς εκατό της κυβέρνησης
    Μα ρε παιδιά βλέποντας και μόνο τη φάτσα του δρούτσα , αντικρύζοντάς τον μόνο μία κέξη έρχεται στο μυαλό τουν καθενός.ΠΑΠΑΡΑΣ.Για κανένα αυγό τηγανητό ,άντε το πολύ πολύ και να φυτέψει κανένα δέντρο καλός είναι αλλά όχι και να παριστάνει τον υπουργό εξωτερικών,θα τρελαθούμε τελείως.γιωρίκας, πάγκαλος,δρούτσας,διαμαντοπούλου,
    σιμήτης και πάρα πολλοί αλλοι υπόδικοι που δυστυχώς δεν πρόκειτε να δικαστούν ποτέ.
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά ρε παιδιά, όπως είπαν και οι 7:43μμ και 9:30μμ, η φάτσα του τα λέει όλα:
    "Δεν καταλαβαίνω τίποτα,
    τίποτα,
    και ας χάσω
    τη ζωή μου τη μισή...
    "
    (Κοινούσης speaking)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ!!!

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ!!!

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ!!!

    ***ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ***

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιασεμή, μην ανησυχείς.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ είπε...
    Πραγματικά ρε παιδιά, όπως είπαν και οι 7:43μμ και 9:30μμ, η φάτσα του τα λέει όλα:

    ------------------

    Αγαπητοί μου φίλοι, με προλάβατε με τα εύστοχα σχόλια σας!
    Ως φυσιογνωμιστής, που πιστεύω ότι είμαι σε ένα βαθμό, αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να εμπιστευτεί κάποιος την εξωτερική πολιτική της χώρας και το μέλλον της ζωής του, σε ένα τέτοιο πρόσωπο;
    Ένα πρόσωπο δίχως δυναμισμό, γλειμένο από την καλοπέραση και την πολυτέλεια, έναν παρά τρίχα ευνούχο λιμοκοντόρο, που όλες οι γραμμές του προσώπου του από τα χείλη ως το σαγόνι, δείχνουν έλλειψη αποφασιστικότητας ακόμη και θηλυπρέπεια.
    Αν πήγαινε ποτέ σε Δημόσιο σχολείο, θα ήταν ο μαθητής της καρπαζιάς, το υστερικό τσογλανάκι που θα έτρεχε συνέχεια στον Δάσκαλο φωνάζοντας "Κύριε!, κύριε!"

    Άντε πιάσε θέση στο χαρέμι του Ερντογκαν για να βρεις αυτό που δεν μπορείς στην Ελλάδα!
    Και μην ξεχάσεις τον φερετζέ!!


    Αι σιχτίρι μαμελούκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιασεμή, μην ανησυχείς.
    Ο Φρουρός της Πρεσβείας
    31 Μαρτίου 2011 8:35 π.μ.

    Να η λύση!
    Θα μας τον ξεσηκώσει ο Φρουρός Χρύσανθος!
    Με τόσα νάζια και κουνήματα που ξέρει και μας κάνει μέχρι και οι τρίχες μας θα ξεσηκωθούν.

    Έλα Φραπέ! Ήρθε η ώρα σου να μας δείξεις τι κόλπα έμαθες τόσο καιρό στη Συγγρού!

    Ό Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιασεμή, μην ανησυχείς.
    Ο Φρουρός της Πρεσβείας
    31 Μαρτίου 2011 8:35 π.μ.

    Να η λύση!
    Θα μας τον ξεσηκώσει ο Φρουρός Χρύσανθος!
    Με τόσα νάζια και κουνήματα που ξέρει και μας κάνει μέχρι και οι τρίχες μας θα ξεσηκωθούν.

    Έλα Φραπέ! Ήρθε η ώρα σου να μας δείξεις τι κόλπα έμαθες τόσο καιρό στη Συγγρού!
    Δές τι κάνω εγώ στην Άγκυρα για να μαθαίνεις!

    Ό Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ότι πεις εσύ τεμπελχανά Φρουρέ Χρύσανθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 31 Μαρτίου 2011 7:37 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=zM_1k6vwUBM

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΥΓ. Δεν ήξερα ότι ο Εισαγγελέας σας αγχώνει τόσο πολύ: όλοι οι νομοταγείς Έλληνες πολίτες αγαπάμε τη Δικαστική Εξουσία, τον Στρατό και την Αστυνομία - εκτός και αν δεν είστε... Χρύσανθε, εσύ τί λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόνο η φάτσα του Δρούτσα; Του Τζέφρυ; Του Γερουλάνου; Έτσι πρόχειρα 2-3 φάτσες για συμπεράσματα... μην πούμε κι άλλες. Αυτές φτάνουν... μυγοχάφτηδες με βούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.