29/3/11

Δώσε θάρρος στον (βάρβαρο γενοκτόνο) χωριάτη, να σου αμφισβητήσει και τη Ζουράφα

Νά γιατί μιλάμε για βάρβαρους μογγόλους
Ακολουθεί δημοσίευμα του Έθνους

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο κατήγγειλε... παρενόχληση τουρκικών αλιευτικών ανατολικά της βραχονησίδας που βρίσκεται κοντά στη Σαμοθράκη αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία
Μετά το Καστελόριζο η Τουρκία επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για την άλλη άκρη του «τόξου» των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, τη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης.
Μετά το Καστελόριζο η Ζουράφα 
Αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στη Ζουράφα, η Τουρκία κατήγγειλε... παρενόχληση τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού ανατολικά της Ζουράφας την περασμένη Πέμπτη.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η «παρενόχληση» δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.
Μετά το Καστελόριζο η Ζουράφα
Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη Ζουράφα δεν είναι τυχαία, καθώς η βραχονησίδα έχει κρίσιμο ρόλο στη χάραξη της θαλάσσιας οριογραμμής μεταξύ των δύο χωρών και στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.
Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη υδρογονανθράκων, εξ ου και το όνομα «Λαδοξέρα», από την ελαιώδη ουσία που αναβλύζει γύρω από τη συγκεκριμένη βραχονησίδα.
Την ίδια στιγμή μάλλον αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνει η Αθήνα, με συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στη «Χουριέτ». Θέτοντας χρονοδιάγραμμα το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου στην Τουρκία, ο κ. Δρούτσας θέτει και ένα δίλημμα στην τουρκική πλευρά, το οποίο όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έκφραση επιθυμιών της ελληνικής κυβέρνησης.
Το μήνυμα
«Μετά τις εκλογές είναι η ώρα των αποφάσεων: Ή λύση ή Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» είναι το μήνυμα του κ. Δρούτσα, όταν είναι σαφές ότι και για τα δύο προϋπόθεση είναι η άρση του casus belli, η εγκατάλειψη της θεωρίας των «γκρίζων ζωνών» και η αποδοχή του δικαίου της θάλασσας, ενώ ακόμη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η μη επίτευξη συμφωνίας διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας κάθε άλλο παρά οδηγεί αυτομάτως στη Χάγη. Η ελληνική στρατηγική, πάντως, δεν έχει απάντηση για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ούτε λύση ούτε προσφυγή στη Χάγη.
Στην συνέντευξή του, πάντως, ο κ. Δρούτσας καλεί τον κ. Νταβούτογλου να αντιληφθεί ότι με τις παραβιάσεις και την ένταση που δημιουργείται «δεν αλλάζει το καθεστώς του Αιγαίου», αλλά αντιθέτως δημιουργείται καχυποψία και στην ελληνική κοινή γνώμη.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

7 σχόλια:

  1. Τήν ιστορική διαδρομή τού ελληνικού έθνους,σύμφωνα μέ τήν μαρτυρία αρχαίων καί μετέπειτα συγγραφέων,διέκρινε η αγωνιστικότητα,η πρός τό ΘΙΟΝ ευσέβεια,η υπακοή στούς νόμους,τό αίσθημα φιλοτιμίας καί φιλοξενίας.
    Η αρχική κοιτίδα τού πολιτισμού είναι ο ελλαδικός χώρος τού Αιγαίου.Είμαστε απόγονοι φυλετικώς τών αρχαίων Ελλήνων,τών Βυζαντινών καί ιστορικά κληρονόμοι καί συνεχιστές τών:
    Πρωτοέλληνων Πελασγών!
    Μινωίτες,
    Μυκηναίοι Αχαιοί,Αλεξανδρινοί,Ελληνορωμαίοι,
    Βυζαντινοί,Νεοέλληνες:Όλοι Έλληνες !είπε ο ΆΡΝΟΛΝΤ ΤΟΥΝΒΕΕ.
    Διαφωτισμός-Αναγέννηση!
    Εάν διαγράψουμε κάποια "περίοδο",είναι σάν νά μήν έχουμε Γονείς,Προγόνους.
    Εάν αθελά μας πούμε:
    εμείς είμαστε απόγονοι τού Λεωνίδα,τού Περικλή,τού Φιλοποίμενα,τού Μ.Αλέξανδρου,....είναι
    νά πέφτουμε στό κενό!
    Εάν πάλι πούν μερικοί: εμείς είμαστε ρωμιοί
    "Room Orthodox"χριστιανοί ορθόδοξοι,τάχα δέν έχουν γονείς,προγόνους;ποιός τούς γέννησε,πώς προσδιορίζονται;
    Θά πούν μέ τήν "ρωμιοσύνη"!
    Μά ρωμιοσύνη δέν είναι άραγε καί "ελληνοσύνη";9όχι γιά όλους..)
    Άν τό πούν στερούνται καί αυτοί τής ιστορικής συνέχειας,καί δράσης στήν εποχή τού "Διαφωτισμού"καί της Αναγέννησης τής Δύσης!
    Μήπως τελικά πατρίδα δέν είναι μιά πέτρα,αλλά είναι οι Έλληνες Πολίτες πού δημιουργούν Πολιτισμό μέ τίς δράσεις τους διαχρονικά;
    Άν θέλουμε νά μετέχουμε ως Πολίτες στήν μεγάλη πορεία τού Έθνους τών Ελλήνων,νά μήν διαγράφουμε καμιά περίοδο τής ιστορικής διαδρομής;
    Καί δέν τά ξεκινήσαμε,τά επινοήσαμε,ανακαλύψαμε τά πάντα εμείς ο Έλληνες,αλλά όσα δανειστήκαμε, φροντίσαμε να τά τελειοποιήσουμε κατά τό δυνατόν.
    Συμπέρασμα:ιστορική γνωση,καί πάτημα γερά στό παρόν,γιά νά βαδίσουμε ελπιδοφόρα στό μέλλον.
    Κάποιοι μάς θέλουν γονατισμένους,άχρηστους Πολίτες,γιά νά τούς κάνουμε τά θελήματα.
    Θά το καταφέρουν;εάν δέν τό πέτυχαν ήδη....

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φταίει ο μογγολοχωριάτης, φταίμε εμείς που βάλαμε τις εβραίκές κότες για κυβέρνηση.

    ῾῾Η τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία TPAO έβγαλε σε πλειστηριασμό 11 θαλάσσια «φιλέτα», ορισμένα εκ των οποίων ανήκουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα πέριξ του Καστελόριζου. Απόλυτη σιωπή από την ηγεσία του ΥΠ.ΕΞ. Ορθώς ο καθηγητής Μαρκεζίνης ζήτησε την παραίτηση Δρούτσα και της παρέας του!

    Την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν δημοσίευσης στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης, η Turkish Petroleum Corp. ανακοίνωσε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στοιχείων (3D seismic offshore data acquisition) στην Μεσόγειο γενικώς (στην Μεσόγειο άλλωστε ανήκει και το Καστελόριζο…)῾῾

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 4:27 μ.μ.

    >εβραίκές κότες για κυβέρνηση<

    Μας τα έχετε ζαλίσει με τους Εβραίους πια! Ποιες είναι οι κότες αυτές, δηλαδή; Ονόματα δεν έχουν; Μήπως λέγονται Σαρόν, Νετανιάχου, Μπεν-Γκουριόν κλπ; Αυτοί δεν ήτ/είναι κότες, αλλά ΚΟΚΟΡΕΣ και τσιμπάνε άγρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mallon gia tis tourko-ebraikes kotes mesa sto Elliniko kotetsi grafei o sxoliastis oxi gia tous kokores tou Israel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεκτική προειδοποίηση ότι βρίσκονται εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, προειδοποιητικές βολές στο νερό όταν δεν απομακρύνοντα άμεσα και όταν επιμένουν γαζώματα με το πολυβόλο πάνω στο σκάφος. Σε περίπτωση που έρθει μέχρι και τουρκική ακταιωρός γάζωμα και σε αυτή.
    Στην Ελλάδα τα αυτονόητα αποτελούν είδηση. Σε άλλα κράτη ούτε που θα αναφέρονταν ένα τέτοιο περιστατικό. Υπόθεση δέκα λεπτών κατά τη καθημερινή ρουτίνα επιτήρησης των συνόρων μας θα είναι. Έλεος. Όχι ψαροκάϊκο αλλά ούτε τουρκική μύγα δεν θα ξανατολμήσει στη περιοχή Ανατολίτικη πονηριά. Όσο κατευνάζουμε τόσο διεκδικούν σταδιακά και μεθοδικά. Οι Τούρκοι είναι Τούρκοι και θέλουν πυγμή για να γίνουν καλά παιδιά. Σε περίπτωση που θα ναυαγούσε το ψαροκάϊκο, τους μαζεύεις, ιατρική περίθαλψη και απέλαση στη Τουρκία.

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 29 Μαρτίου 2011 6:22 μ.μ.
    Μπράβο που έβαλες αυτούς τους συνδἐσμους για την Κρήτη.

    Για αυτό μαζεύτηκαν όλες οι ύαινες στην Λιβύη, και όχι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρώτη-πρώτη η ῾῾φιλική῾ μας Γαλλία του εβραίου Σαρκοζύ. Για την ενέργεια, μέταλλα, χρυσό, ουράνιο που κρύβει στα εγγατά του ο Ελληνικός χώρος.

    Για αυτό η Τουρκομογγολία έπεισε την Αίγυπτο να μην ορίσει ΑΟΖ με την Ελλάδα. Για αυτό αμφισβητούνται Γαδος και Καστελόριζο. Για αυτό δεν μας αφήνουν να ενώσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο. Για αυτό μας κάνει τον φίλο το Ισραήλ ενω από την άλλη μεριά λέει οι ΜινωΪτες ήταν εβραίοι και ο πολιτισμός τους εβραϊκός. Για αυτό η Μέρκελ επιμένει να πουλήσουμε την Κρήτη. ¨Ολοι ξέρανε για τους θησαυρούς της Ελλάδας από παλήα και όλοι τους θέλουνε. Δεν τους φτάνει που γεμίσανε τα μουσεία τους με την Ελληνική μας τέχνη. Τα θέλουν όλα παναθεμά τους και μας έχουν κάτω από την μπότα τους.
    Μήπως η εκστρατεία κατά της Λιβύης γίνεται για να εκβιάσουν την Ελλάδα;
    Για σκεφτείτε το και αυτό. Για σκεφτείτε πόσα μαχητικά έχουν μαζευτεί στο νησί. Για αυτό άλλοστε παράτησε και το βέτο η Τουρκία. Τι να μην φάει και αυτή από τις σάρκες μας.

    Δεν θα το φάνε. Ακόμα δεν κατάλαβαν φαίνεται τι θα πεί Ελληνας.
    Μήπως πρέπει να ξαναδιδάξουμε τους βάρβαρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.