2/3/11

Nά γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την Τουρκία. Έχει ήδη αρχίσει η αυτονόμηση των Κούρδων!

 Ο αστυνομικός μετά το λυντσάρισμα, λίγο πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο

Είναι τραγικό και συνάμα θλιβερό να εναποθέτει ένα κράτος και ένα έθνος τις ελπίδες του σε γεγονότα ή εξελίξεις που επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες και εμείς τουλάχιστον δεν το κάνουμε και δεν θα το κάνουμε. Δεν είναι δυνατόν όμως να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη 'γειτονιά' μας και ιδιαίτερα τις εξελίξεις που σχετίζονται με ένα γείτονα που έχει αναγάγει τις Γενοκτονίες, τη βαρβαρότητα, την επιθετικότητα και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου σε επιστήμη.
Έχουμε γράψει σ' αυτό το ιστολόγιο (σχετικές αναρτήσεις Κουρδικό: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση; (1), Κουρδικό: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση; (2)) ότι οι Κούρδοι πρόσφατα έχουν υιοθετήσει ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σταδιακά στην δημοκρατική και πολιτική αυτονομία την περιοχή της ΝΑ Τουρκίας-Βόρειο Κουρδιστάν, και όχι μόνο.

Σήμερα το πρωί έγινε ένα γεγονός που, κατά την άποψή μας, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Κουρδιστάν.
Το μεταφέρουμε όπως το περιέγραψαν οι τουρκικές και όχι οι κουρδικές ηλεκτρονικές εφημερίδες, και ο καθένας άς βγάλει τα συμπεράσματά του:
Όλα ξεκίνησαν στις 11:30 σήμερα το πρωί, όταν τέσσερις αστυνομική πήγαν με αστυνομικό όχημα στο σπίτι του Muhsin D., στην οδό Güngör Caddesi, της κωμόπολης Γιουκσέκοβα και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού έπρεπε να οδηγηθεί στις φυλακές για έκτιση ποινής 3,5 χρόνων, που του είχε επιβληθεί τελεσίδικα από τουρκικό δικαστήριο.
Την ώρα που το αυτοκίνητο της τουρκικής αστυνομίας περνούσε από τη λεωφόρο Cengiz Topel, ο προαγόμενος έσπασε το κρύσταλο του αυτοκινήτου και φώναξε στον κόσμο που βρισκόταν στο δρόμο: "Με πάνε μέσα, γλυτώστε με!".
Μόλις άκουσαν την κραυγή οι διαβάτες, έτρεξαν και σταμάτησαν το αυτοκίνητο της Αστυνομίας. Σε ένα λεπτό είχαν συγκεκντρωθεί εκατό άτομα, τα οποία έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και απελευθέρωσαν τον κρατούμενο, ενώ επιτέθηκαν με βία στους τέσσερις αστυνομικούς. Ενώ οι τρεις αστυνομικοί κατάφεραν να ξεφύγουν με μώλωπες και αμυχές, ο ένας ξυλοκοπήθηκε και έμεινε στο έδαφος λιπόθυμος. Την ίδια στιγμή οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους χίλιους και πήραν θέσεις για να αντιμετωπίσουν τα τεθωρακισμένα των ειδικών δυνάμεων της τουρικής αστυνομίας, που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και αναγκάστηκαν να ρίξουν ριπές στον αέρα και δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.
Ακολούθησαν συμπλοκές και τα γεγονότα επεκτάθηκαν σε όλες τις συνοικίες της πόλης.
Ο αστυνομικός, που γλύτωσε γιατί το πλήθος τον θεώρησε νεκρό, μεταφέρθηκε πρώτα στο νοσοκομείο της κωμόπολης και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Βαν, όπου διαπσιτώθηκε ότι η κατάσταση της υγειας του είναι κρίσιμη, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων που φέρει σε όλο του το σώμα.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα μηχανισμοί του βαθέος κράτους διένειμαν προκήρυξη στη Γιουκσέκοβα, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά προπύργια του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, προαναγγέλοντας τη δράση μιας νέας οργάνωσης, που θα φέρει τέλος στην παντοδυναμία του ΡΚΚ στην πόλη.
Το γεγονός, που θεωρείται τυχαίο πλην όμως ενδεικτικό, δείχνει την αποφασιστικότητα του λαού να μην επιτρέψει τη φυσιολογική λειτουργία του τουρκικού κράτους, όπως για παράδειγμα η επιβολή των τουρκικών νόμων και η υλοποίηση των αποφάσεων των τουρκικών δικαστηρίων.
Και για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο μας, έχουμε να πούμε ότι μια χώρα που δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πλήρη κυριαρχία σε μια έκταση 100 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, μέσα στην ίδια την επικράτειά της, είναι δυνατόν να απειλείσει μια χώρα σαν την Ελλάδα και ένα λαό σαν τους Έλληνες, που παρόλη την δεινή θέση που έχουμε περιέλθει, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε, όταν χρειαστεί. Και κυρίως, ξέρουμε να κρατάμε ψηλά το κεφάλι.
Πηγή: http://www.internethaber.com

12 σχόλια:

  1. Μηπως θαπρεπε να ρωτησουμε τους κυπριους;
    Noμιζω μας απαντησε καποιος απο κει κατω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση, αλλά όχι τόσο ρεαλιστικό κλείσιμο: το "ξέρουμε να κρατάμε ψηλά το κεφάλι" δυστυχώς εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις που η επίσημος εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κα. Αράπογλου αρνείται να ασπαστεί την χείρα του Οικουμενικού Πατριάρχη!!!

    http://www.amen.gr/uploads/Ecumenical%20Patriarchate%20life11/BART%20H%20SIOPILI%20SXOLI2.jpg

    Όποιος άλλος πλην εμού ήταν εκεί, μπορεί να το επιβεβαιώσει.

    Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δυστυχώς το κεφάλι δεν το έχουμε ψηλά...

    Όσο για το αν ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε, δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να αποτρέπουμε τους εγχώριους εφιάλτες από την καταδυνάστευση - οικονομική, ηθική, πνευματική - των κεκτημένων μας: τζάμπα δηλαδή οι αγώνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς, ο λαός. την Τουρκία την έχουμε....εσμένη.... οι ταγοί μας όμως είναι με την Τουρκία ...εσμένοι και δεν πιστεύω ότι το Κουρδικό όπως κι αν λυθεί ακόμα και εις βάρος της Τουρκίας, θα αλλάξει τίποτα στον τρόπο που την βλέπουν οι ελίτ μας... Για να μην πω ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από πλευράς γιουσουφακισμού και βιλαετοποίησής μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΠΟ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"

    ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιοι "δοσίλογοι" ρε φίλε και πράσινα άλογα... Η Ελλάδα μας δεν ειναι ο πάγκαλος και οι πολιτικοι αρχηγοί πρώτα... Η Ελλάδα μας ειναι τα μνήματα των πατεράδων μας και των προγόνων μας, οι οικογένειές μας-οι γυναικα μας και τα παιδιά μας-, ο Θεός που πιστεύουμε.Με το που έβγαλε το κεφάλι του ο κούρδος εξω απο το περιπολικό και φώναξε βοήθεια πλακώσανε 100 νοματέοι και μετα γινανε 1000!!! Τέτοια θέλω να 'κουω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο θα ισχυε 20 χρονια πριν. Τωρα με τους λαθρομεταναστες εχουμε το ιδιο ακριβως προβλημα. Γιατι νομιζεις πως μας τους στελνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άστε, εάν γίνει τίποτε οι δικοί μας τ(λ)αγοί θα κάνουν ότι έκαναν και το 1940, θα την κάνουν για Κάιρο και επειδή αυτό δεν είναι εύκολο για τας Ευρώπας και όταν οι άλλοι βγάλουν το φίδι απο την τρύπα θα έρθουν πάλι να μας κυβερνήσουν. Αυτούς που αγωνίσθηκαν αληθινά τους περιμένει η μοίρα του '49, είναι γνωστό το σενάριο Τσώρτσιλ. Ούτε για αποικία δε μας θεωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ίδια με τους κούρδους έκαναν οι Τουρκοι στην Κύπρο (κατά άγγλους "τουρκοκύπριοι") κατά την τουρκανταρσία που κλείστηκαν αυτόβουλα σε θύλακες για να ισχυροποιήσουν την θέση τους. Τότε τους έστελνε και η Τουρκία όπλα, και όρισμένοι από αυτούς πήγαιναν για στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία. Ετσι μπορουμε να βοηθήσουμε τους Κούρδους. Με όπλα και στρατιωτική εκπαίδευση. Αν θέλει να βάλει το χεράκι του και το Ισραήλ... η τουρκία μπορεί να γίνει 3 κομματια πιο σύντομα απότι όλοι νομίζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερά ρηχή ανάλυση, ενός καθημερινού γεγονότος που μπορεί να συμβεί (και συμβαίνει) σε δεκάδες χώρες του κόσμου.Και δω όταν πάει η αστυνομία να συλλάβει είτε κάποιον αθίγγανο(π.χ. στον καταυλισμό του Ζεφυρίου, στη Γιάννουλη της Λάρισας, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης) είτε κάποιον φυγόδικο στα Ζωνιανά ή στα Εξάρχεια, υπάρχει αντίστοιχη αναταραχή. Το γεγονός αυτό δεν συνιστά κατ'ανάγκην εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρα εξέγερση και δεν πρέπει να ερμηνεύεται αποκλειστικά ως τέτοια.Εξάλλου δεν γνωρίζουμε εαν η ποινή του συγκεκριμένου ατόμου αφορούσε πολιτική δράση ή απλό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου.Ας είμαστε προσεκτικοί στην ερμηνεία των γεγονότων, ειδικότερα όταν έχουμε περιορισμένη δυνατότητα άμεσης και αντικειμενικής ενημέρωσης.Το ότι οι Κούρδοι είναι "σκασμένοι" με το καθεστώς της Άγκυρας δεν είναι σημερινή εξέλιξη.Ανέκαθεν υπήρχε μίσος για την κεντρική εξουσία που επιβάλλει εθνικιστική πολιτική αφομοίωσης.Το θέμα είναι εαν μπορεί και εαν θέλει ο Κουρδικός λαός να ξεκινήσει και να συντηρήσει μια Ιντιφάντα,εαν διαθέτει επαρκείς συμμάχους στο εσωτερικό της τουρκίας αλλά και έξω από αυτήν και το κυριότερο ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.Μην ξεχνάμε ότι ο Κουρδικός πληθυσμός του Ιρακ, με πολλαπλάσια (αναλογικά) ισχύ, επίσημη υποστήριξη από τις ΗΠΑ, δικές του πλουτοπαραγωγικές πήγες κτλ ΑΡΚΕΙΤΑΙ και ΑΝΕΧΕΤΑΙ την συνδιαχείρηση με την Βαγδάτη.Είναι λοιπόν εύκολο για τους κούρδους της τουρκίας να κρατήσουν τον λαό τους επί χρόνια στα οδοφράγματα ? Και εαν ναι,έχουν συμφωνήσει αναμεταξύ τους τις κόκκινες γραμμές των αιτημάτων τους ?
    Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλο κομμάτι του κουρδικού πληθυσμού που δεν μετέχει στα τεκταινόμενα, και θα πρέπει να αφυπνιστεί σταδιακά.Πρωτίστως οι Κούρδοι θα πρέπει να συσπειρωθούν και σπάσουν -στην πράξη- το φασιστικό εκλογικό όριο του 10% διότι με βάση τα δημογραφικά δεδομένα η πραγματική αντιπροσώπευσή τους είναι άνω του 15% του υφιστάμενου εκλογικού σώματος.
    Θ.Ι.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11:36 στα περί ρηχής ανάλυσης ενός καθημερινού γεγονότος που αναφέρεις σε προκαλώ να αναζητήσεις το τί έγινε χτές στην Γιουκσέκοβα απο την πλευρά του Φασιστικού Τουρκικού Παρακράτους υπο την απόλυτη κάλυψη της Τουρκικής Αστυνομίας και το πως αντέδρασαν οι Κούρδοι.

    Σε ότι αφορά τον συσχετισμό μεταξύ Ζωνιανών,Δενδροποτάμου έχω να σου πώ το κάτωθι:Τα Μούσμουλα είναι κίτρινα, Τα Τρόλεϊ είναι κίτρινα, άρα τα Μούσμουλα είναι Τρόλεϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι Άκριτα, έτσι... Αυτα είναι γεγονότα που γίνανε, πολύ σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. https://papaleonidasdimitris.wordpress.com/2011/03/03/%c2%ab%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.