13/3/11

Το θράσος Νταβούτογλου και οι Nεοραγιάδες

Του Κώστα Πικραμένου*
Ο Τούρκος ΥπΕξ βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να προετοίμασει το Β’ Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας που θα λάβει χώρα τους προσεχείς μήνες στη γείτονα Τουρκία. Μέχρι τότε βέβαια δεν θα γνωρίζουμε την Υπουργική σύνθεση της Ελληνικής αντιπροσωπείας καθώς σύννεφα εκλογών καλύπτουν την πολιτική σκηνή της πατρίδος μας. Η αντιπολίτευση δεν έχει δηλώσει ευθαρσώς αν θα καταγγείλει το ΣΣΣ σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές. Καλό θα ήταν να είχε ξεκάθαρη θέση επ’αυτού...
Το θράσος του Αχμέτ Νταβούτογλου είναι μεγάλο και θα συγκεκριμενοποιείται όσο συνειδητοποιεί ότι η Ελλάς (του ΔΝΤ και των νεοραγιάδων) δεν έχει ούτε την βούληση ούτε τα μέσα (υλικά και ανθρώπινα) να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα. Η συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά (του ΕΛΙΑΜΕΠ βεβαίως βεβαίως) είναι άκρως ενδεικτική της θεώρησης των Τούρκων για την Ελληνική στρατηγική. Ποια στρατηγική; Αυτή που ΘΑ διαμορφώσουμε ΜΕΤΑ την ανοικτή διαβούλευση για το Δόγμα Εξωτερικής Πολιτικής του κ. Δρούτσα. Δηλαδή συμμετέχουμε σε Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας προτού διαμορφώσουμε Δόγμα Εξωτερικής Πολιτικής.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου λίγο πριν την νεο-οθωμανική βόλτα του (yürüyüş) στη δική του Δυτική Θράκη δηλώνει σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής ότι «μια διευθέτηση θα είναι λειτουργική μόνο αν είναι αμοιβαία αποδεκτή και έχει ως βάση έναν κοινό παρονομαστή, δηλαδή τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και νόμιμων συμφερόντων των δύο κρατών». Δηλαδή ο κοινός παρονομαστής δεν είναι το Διεθνές Δίκαιο για την Θάλασσα (1982) ΑΛΛΑ τα νόμιμα συμφέροντα και θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτά αναγνωρίστηκαν στη Μαδρίτη (1997) από τον Έλληνα Πρωθυπουργό (του Τσουκάτου και του Μαντέλη).
Σε ερώτηση για το «Στρατηγικό Βάθος» ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι περισσότερο απο σαφής και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνιών: «Πρόκειται για μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το στρατηγικό όραμα και ο ρόλος που πρέπει να επιδιώξει η Τουρκία, κηρύσσοντας μια νέα προσέγγιση που ονομάζεται «στρατηγικό βάθος», με γνώμονα την ενσωμάτωση περιοχών γειτονικών με την Τουρκία, εφόσον όλοι οι λαοί που ζουν στην ευρεία αυτή περιοχή έχουν κοινά πεπρωμένα, βασισμένα στη μακρά κοινή τους ιστορία.» Εν ολίγοις ο Αχμέτ Νταβούτογλου μας λέει ότι η μεγάλη του χώρα πρόκειται να ενσωματώσει τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας καθώς έχουμε κοινά οθωμανικά πεπρωμένα βάσει της μακράς κοινής ιστορίας δηλαδή των 5 αιώνων Τουρκοκρατίας. Απορώ πως ο κ. Παπαχελάς συνέχισε την συνέντευξη και δεν σηκώθηκε να φύγει έξαλλος. Εκτός αν οι ερωτήσεις εστάλησαν με ΦΑΞ...
Σε ερώτηση για την ΑΟΖ και το Καστελλόριζο ο Τούρκος ΥπΕξ έγραψε πραγματικά ιστορία καθώς υποστήριξε ότι «οι διερευνητικές επαφές έχουν ρητό στόχο να εξετάσουν όλα τα θέματα που αφορούν τις διαφωνίες μας στο Αιγαίο. Επομένως, είμαστε επικεντρωμένοι κατά προτεραιότητα στο θέμα του Αιγαίου. Ωστόσο, το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο». Δηλαδή για το κ. Νταβούτογλου το οικόπεδο Ελλάδα φτάνει μέχρι τη Ρόδο. Από εκεί και πέρα δεν τίθεται θέμα Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων καθώς μόνο το Αιγαίο συζητάει η Τουρκία. Με άλλα λόγια «αδειάζει» την κυβέρνηση Παπανδρέου που υποστηρίζει ότι οι διερευνητικές επαφές αφορούν τη γραμμή Έβρος – Μεγίστη. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν λίγο πριν τη συνάντηση με τους κκ Παπανδρέου – Δρούτσα. Θα περίμενε κανείς λόγω των θρασύτατων αυτών θέσεων να είχε ακυρωθεί η συνάντηση και να είχε κληθεί ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα (στο ΥπΕξ) για εξηγήσεις. Αλλά βέβαια στη Ελλάδα του νεοραγιά δε ζει ο Γέρος του Μοριά..
Το θράσος Νταβούτογλου ολοκληρώνεται με την πρόσκληση Ελληνικού πολεμικού πλοίου για Τούρκικο καφέ στη Σμύρνη.Συγκεκριμένα δηλώνει: «Πρέπει επίσης να προσθέσω ότι αυτές οι διελεύσεις δεν συνιστούν απειλή για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Κατ’ αναλογία, αν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο πραγματοποιήσει αβλαβή διέλευση από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ακόμη και αν περάσει πολύ κοντά από την τουρκική ενδοχώρα, δεν θα αντιδράσουμε καθόλου. Τουναντίον, θα το καλωσορίσουμε σε κάποιο από τα λιμάνια μας και θα προσφέρουμε και μία κούπα καφέ στο πλήρωμά του.» Άρα εμείς είμαστε αγενείς και άξεστοι που δεν καλούμε τα Μεμέτια για καφέ στο Pasaliman κάθε φορά που έρχονται για εκδρομή στο Σούνιο και τη Ραφήνα.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες. Το πολιτικό προσωπικό αδυνατεί να αντιληφθεί και να διαχειριστεί την καταιγίδα που έρχεται. Οι στρατιωτικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις αμήχανοι και η κοινή γνώμη βυθίζεται στην ανεργία, την ύφεση και την ανασφάλεια. Ακούει κανείς;

*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του ηλεκτρονικού βιβλίου “Wikileaks – Τα διπλωματικά έγγραφα για την Τουρκία» (ekdotika.blogspot.com)

12 σχόλια:

  1. Οι σεισμοί είναι προβλέψιμοι , αλλά οι εγωπαθείς κυβερνήσεις ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ώσπου να καταρρεύσουν.

    Ο μεγασεισμός στην Ιαπωνία και οι προηγούμενοι σε Ν. Ζηλανδία, Αϊτή, Χιλή, Κίνα κοκ, επιβεβαίωσαν εκείνους τους 'δασκάλους' μας, που από δεκαετίες προειδοποιούσαν για επερχόμενη ΑΥΞΗΣΗ σεισμών-ηφαιστειακών εκρήξεων:
    "lower solar activity, occurrence of huge volcanic events and lower surface air temperature could be expected in the next decades".
    http://rebel.ig.cas.cz/activities/Rocenka93-4/charv.htm
    I. Charvatova, J. Strestik
    Geophysical Institute of the Czech Academy of Sciences

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ σε όποιους διαβάζουν το παρόν, να προκαλέσουν παντού συζητήσεις για ΕΤΗΣΙΕΣ ασκήσεις εκκένωσης οικισμών στη χώρα μας, που είναι από τις πιο σεισμογενείς, αλλά παράλληλα και για κατεπείγουσα αποκέντρωση όλων των αστικών βαβυλώνων-παγίδων, ώστε να επιβιώσουν οι επόμενες γενιές σε ημιορεινά αυτάρκη χωριά, τα οποία δεν πλήττονται από πλημμύρες, που θα φέρουν οι αναμενόμενοι πολυετείς ηφαιστειακοί χειμώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφιερωμενο σε μερικους οπως στον ομαδεον ειδικα...
    Παρα το ασχετο με την παρουσα αναρτηση δεν μπορω να μη μεταφερω εδω ενα σχολιο του δικου μας Σιδηρουντιου σε αλλο blog για τον "πολιτισμο" στην Παλαιστινη.Και δεν ειναι παραβαση δεοντολογιας διοτι οτι δημοσιευει καποιος στο διαδικτυο μπορει να μεταφερθει με αναγραφη της πηγης.

    Τρομακτική σιωπή των Ελληνικών ΜΜΕ μπροστά σε απίστευτα αποτρόπαιο έγκλημα
    Μαρτίου 13, 2011 — Γιώργος
    Αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που καταλαβαίνω πόσο βαθιά βουτηγμένα μέσα στην βρωμιά είναι τα ελληνικά ΜΜΕ στο παιχνίδι ενάντια στους Εβραίους. Το πρωϊ στις 12 Μαρτίου ένας Παλαιστίνιος Μουσουλμάνος εισέβαλε σε ένα σπίτι Εβραίων, κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά ενός τρίχρονου παιδιού, έκοψε την καρωτίδα ενός βρέφους που ήταν ενός μήνα, έσφαξε ένα αγοράξι 11 ετών, και έσφαξε και τους γονείς των παιδιών.
    Οι παραπάνω είναι η φωτογραφίες των θυμάτων. Μάταια ψάχνω να βρω την είδηση στα Ελληνικά ιστολόγια των εφημερίδων. Το έγκλημα αυτό είναι τόσο σκληρό και απίστευτο, όστε ορισμένοι αποφάσισαν να το κρατήσουν κρυφό. Αν είχε σκοτώσει Εβραίος Παλαιστίνιο θα είχε χαλάσει ο κόσμος. Αίσχος. Είμαι όχι απλά βαθύτατα θλιμένος, αλλά έχω σιχαθεί.
    Για όσους θέλετε για να μάθετε περισσότερα για το τι επαγγελματική και συστηματική προπαγάνδα γίνετε, ακολουθήστε το κλίκ που δίνει ο Κοέν στο άρθρο του που μπορείτε να δείτε εδώ http://gdailynews.wordpress.com/2011/03/08/ο-δίκαιος-και-καθαρός-ελληνικός-τύπος/

    Σιδηρούντιος

    http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=211777

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142843

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142842

    (Geopolitics & Daily News
    Μαρτίου 13, 2011 — Γιώργος )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούει κανείς;

    Pote; Toooora....;
    Tora xipnate pe Elladites;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αληθεια ειναι εκτυφλωτικη και καιει σαν υψηκαμινος δεν αντεχεται ,το σκοτεινο τερας με πυροβολει συνεχεια κι εγω δεμενος ,νιωθω κυματα οργης ,για τον ζοφο της παραδοσης ,τα μικρα ανθρωπακια μυρμιγκια μεσα στο καλυβη τους ,δεν ενοχλουν κανενα για να μην τους κανουν κακο ,καλα ανθρωπακια που ζαρωνουν απο φοβο απο την τρομαρα τους στην λεξη πολεμος ,μηδεν εις το πηλικιο ,θελουν να γεινουν νομαδες ,αισθανομαι να με ξεσχιζουν απο ολες της κατευθυνσεις ταυτοχρονα ,υφισταμεθα διαμελισμο ορατο και αορατο ξεκοιλιασμα εξαιτιας μιας φυγοκεντρης δυναμης ,το μαρτυριο ειναι παραπανω απο αγωνιωδες,ειναι αβασταχτο πρεπει να σφιξω τα δοντια και να προπαθησω το αντεξω ,περιμενοντας την αλλη επιλογη την φωνη ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ και να πεσει το χερι μου βαρυ στους κοκοβιους και τους χειροκροτητες τους .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μαγκιά από την πλευρά μας θα είναι να ανακηρύξουμε την Α.Ο.Ζ μεταξύ Καστελόριζου - Κύπρου και μετά να καλέσουμε τους Τούρκους λέγοντας τους: Η εκρεμότητα στη Μεσόγειο έληξε. Ελάτε να συζητήσουμε για το Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχελαε -συ που δεν θα σχολιαζες ξανα σε τουτο το ιστολογιο- τραβάς πολλά ζόρια.

    Πανε στα Ιστολογια που αναφερεις και σχολίασε το "συνταρακτικο θεμα" και μην μας ζαλιζεις αλλο τα "αυτια"

    Αντε να χαρεις ακου μας και μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τον Σιδηρούντιο. Όντως το έγκλημα πέρασε στο "ντούκου". Η αθλιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Τα όσα ζητάει ο Νταβουτογλου δεν είναι καινούργια. Είναι γνωστά από την εποχή Σημίτη-Παπανδρέου ΥΠΕΞ. Ο Νταβουτογλου δεν είναι θρασύς, είναι ρεαλιστης, παίρνει αυτό που μπορει να πάρει.
    Καινούργιο δεν είναι ούτε ότι ουδείς αντιδράεπί της ουσίας-ουδείς από αυτούς που θα μπορούσαν να βάλουν πράγματι εμπόδια ως θεσμοί: Πρόεδρος της Δημορατίας, βουλευτές, υπουργοί, αξιωματικη αντιπολίτευση. Από τα κόμματα αντιδρά το ΚΚΕ αλλά μόνο εντός Βουλής. Ουδείς καλεί το λαό σε υπερασπιση των εθνικών δικαιωματων/συμφερόντων. Ουδείς άλλος φορέας αντιδρά. Μένουν μόνο κάτι "Πικραμένοι" να γράφουν.
    Και ενώ έτσι είναι τα πράγματα, εμείς το χαβάμας. Με μια "συγνώμη παιδιά" (με όλο τον πραγματικό σεβασμό Αρχέλαε)ο ένας λέει τον πόνο του για τους Εβραίους (δεν παραλείπουν να κάνουν τα αναλογα στους Παλαιστίνιους)ο άλλος να πιάσει το θέμα των σεισμών κλπ. Πέρα βρέχει δηλαδή. Από σχολιαστές που γράφουν σε ένα ιστολόγιο πολιτικοποιημένο που το διαβάζουν (υποτίθεται συνειδητοποιημένοι)πατριω΄τες. Σκέψου οι μη συνειδητοποιημενοι. Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχέλαε,

    Δεν έχεις δίκιο. Η Ι.Μ. Πειραιώς έξέδωσε ανακοίνωση και ο Σεραφείμ παρέστη την κηδεία των θυμάτων. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 50 σχόλια γι αυτή την αναάρτηση.

    Αυτό πέρασε απαρατήρητο.

    Όντως, δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξομοιώνεις Στρατιώτη με Πολίτη;
    Αυτη την λεπτομέρεια την πρόσεξες ή την έκανες γαργάρα;

    Αναζήτησες τα αίτια της αποτρόπαιης και απάνθρωπης πράξης;

    Εδειξες το ίδιο θερμό ενδιαφέρον για την επιχείρηση Συμπαγές μολύβι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. /Η Ανώνυμος είπε...
    Αρχελαε -συ που δεν θα σχολιαζες ξανα σε τουτο το ιστολογιο- τραβάς πολλά ζόρια.
    Πανε στα Ιστολογια που αναφερεις και σχολίασε το "συνταρακτικο θεμα" και μην μας ζαλιζεις αλλο τα "αυτια"
    Αντε να χαρεις ακου μας και μας
    14 Μαρτίου 2011 8:39 π.μ.

    Μεγαλο ζορι τραβας Ανωνυμε με τους σχολιασμους μου.Εδω ομως απλα μεταφερω μια ειδηση και αντι να καταθλιβεσαι και να γραφεις ετσι θα ητανε προτιμοτερο και να τσεκαρεις την ειδηση που ειναι απιστευτη,ουτε εγω την πιστεψα αρχικα,αλλα και ενα ονομα να παρεις για να ανταλλαχθουν σωστα και χωρις παρερμηνειες οι σχολιασμοι.Εξ αλλου για αυτο ειμαστε εδω για να αλληλοσυμπληρωνονται πληροφοριες και γνωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.