31/3/11

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ Τουρκικούς συλλόγους oνειρεύεται στη Θράκη, το DEB (κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας)

Ζητά να εφαρμόσει η χώρα μας απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε το 2008 την ΤΕΞ και τον πολιτιστικό Σύλλογο «Τούρκων Γυναικών» Νομού Ροδόπης επικαλούμενο την δημοκρατία

Έκκληση να εφαρμόσει η χώρα μας απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δικαίωσε συλλόγους της Θράκης αναφορικά με την χρήση του όρου “τουρκικός” στην επωνυμία τους, κάνει το DEB το κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, που ίδρυσε ο εκκολαπτόμενος Ντεκτάς της Θράκης, Αχμέτ Σαδίκ και συνεχίζει την δράση του με πρόεδρο πλέον τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Μάλιστα για πρώτη φορά αποστέλλει ανακοίνωσή του στα ελληνικά και στο «Χ» ενώ μέχρι τώρα περιοριζόταν στην χρήση αποκλειστικά της τουρκικής γλώσσας και μόνο στα μειονοτικά τουρκόφωνα έντυπα.

Το άνοιγμα λοιπόν δεν είναι τυχαίο αφού το κόμμα που αποφάσισε να βγει από την ναφθαλίνη παίρνοντας ενεργό ρόλο θέλει όχι απλά να δώσει το παρόν του στο πολιτικό προσκήνιο όσο να σηματοδοτήσει την έναρξη αγώνων με συγκεκριμένα αιτήματα και δράσεις που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την τουρκική ταυτότητα που θέλουν να προσδώσουν στην μειονότητα. δραστηριοποιείται το τελευταίο διάστημα με διάφορες ανακοινώσεις και δράσεις, που κοινοποιούνται όμως μόνο στον τουρκόφωνο μειονοτικό Τύπο.

Η πρώτη ανακοίνωση στην ελληνική γλώσσα στάλθηκε χθες στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας και δεν θα περνούσε απαρατήρητη.

Αναφέρει τα εξής: «Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την ανακοίνωση της αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με την υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, η οποία εντάσσεται στους σημαντικότερους δικαστικούς αγώνες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Πριν από τρία χρόνια, αυτές τις ημέρες, στις 27 Μαρτίου 2008 μετά από 25 έτη αγώνα δρόμου ενώπιον της δικαιοσύνης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε τις αποφάσεις του που αφορούν την υπόθεση της διάλυσης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και της απαγόρευσης ίδρυσης του πολιτιστικού συλλόγου Τούρκων γυναικών νομού Ροδόπης. Υπενθυμίζουμε ότι οι υποθέσεις αυτές κατά τις οποίες η ΤΕΞ και ο πολιτιστικός σύλλογος Τούρκων γυναικών νομού Ροδόπης που είχαν την έκβαση τους ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων η μεν Τουρκική Ένωση Ξάνθης να διαλυθεί ο δε σύλλογος Τούρκων γυναικών νομού Ροδόπης να μην επιτραπεί η ίδρυσή του για τον λόγο ότι εις την επωνυμία τους εμπεριείχαν την φράση «τούρκική/κός», ενώπιον του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχαν δικαιωθεί και η Ελλάδα κατά ομοφωνία είχε καταδικαστεί από το σύνολο των δικαστών.

Θεωρούμε ωφέλιμο να θυμίσουμε το εξής σημείο. Η κατάλυση της νομιμότητας των ιστορικών αυτών συλλόγων της μειονότητας, ήτοι του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που στην επωνυμία τους φέρουν την φράση «τουρκική/κος» συνιστά ντροπιαστική ενέργεια για την δημοκρατία. Η εν λόγω πρακτική που εφαρμόζεται σύμφωνα με την πολιτική του δόγματος «στην Δυτική Θράκη δεν υπάρχει Τούρκος» αποτέλεσε το μεγαλύτερο πλήγμα κατά της ταυτότητας, της κουλτούρας και της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι της τουρκομουσουλμανικής κοινωνίας η οποία χαρακτηρίζεται παγκοσμίως ως μια κοινωνία υπόδειγμα.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης η οποία μετά από δικαστικό αγώνα που έδωσε στο εσωτερικό της χώρας από το έτος 1983 έως το έτος 2005, προσέφυγε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε αυτόν τον αγώνα δικαίου και δημοκρατίας στέφτηκε με επιτυχία. Στις 27 Μαρτίου 2008 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά από την ολοφάνερη διαπίστωση του δικαίου της προσφυγής τους στις υποθέσεις της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τούρκων Γυναικών νομού Ροδόπης, οι εν λόγω σύλλογοι επανήλθαν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων προσφεύγοντας «με αίτημα την ανάκληση της αποφάσεως περί της διάλυσης και της απόδοσης της νομιμότητας δηλαδή της αναγνώρισης». Όμως το εν λόγω δημοκρατικό αίτημα των συλλόγων μας περί της εφαρμογής της αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ακόμη δεν έτυχε εφαρμογής.

Η χώρα μας η Ελλάδα η οποία έχει υπογράψει την ευρωπαϊκή σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όταν πρόκειται περί της ταυτότητας, της κουλτούρας και της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, επιδεικνύει την μέγιστη απροθυμία να παραδεχθεί το αποτέλεσμα ακόμη και των πιο σημαντικών αποφάσεων. Παρότι παραήλθαν τρία χρόνια από την εν λόγω απόφαση, δεν υπάρχει συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι αλήθεια ότι έχουμε την απορία να μάθουμε τι αναμένεται ώστε να υπάρξει συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του Διεθνούς δικαστηρίου.

Ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας απευθυνόμενοι προς τους κυβερνώντες την χώρα μας την Ελλάδα, της οποίας είμαστε πολίτες και υπακούμε στους νόμους της, κάνουμε έκκληση όπως εφαρμοστούν ανελλιπώς οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Να μην ξεχνάμε ότι ο σεβασμός στο δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εκ των ων ουκ άνευ της δημοκρατίας. Ελλείψει αυτών δεν υφίσταται δημοκρατία. Αυτό, είναι ο πρώτος όρος της Δημοκρατίας της οποίας «εκ των ων ουκ άνευ» είναι ο σεβασμός στο δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Βεβαίως σε όλα αυτά υπάρχει αντίλογος που θα διατυπωθεί άμεσα. Καταχωρούμε το κείμενο όπως ακριβώς διατυπώνεται για να έχουν πρόσβαση στις αιτιάσεις και την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται δημοσίως όλοι οι ενδιαφερόμενοι και κυρίως για να φανεί ότι μαθήματα δημοκρατικότητας δεν μπορεί να δίνει το κόμμα και οι περί αυτού που μια ζωή έμαθαν να λειτουργούν στο σκοτάδι και την καμαρίλα.

Μ.Μ. http://www.xronos.gr

6 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ,ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ "ΕΦΙΑΛΤΩΝ" ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ .Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ,ΚΑΙ Η ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ . ΑΔΕΡΦΙΑ ΙΣΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΤΑΛΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ.
    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ .
    ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ,ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ "ΕΦΙΑΛΤΩΝ" ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ .Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ,ΚΑΙ Η ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ . ΑΔΕΡΦΙΑ ΙΣΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΤΑΛΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ .
    ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ big

    >ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ<

    ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ! Έλεος πια με την γλώσσα ρε παιδιά.

    >ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ<

    Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα εθνικά των θέματα. Ειδικά τώρα, με την οικονομική κρίση, καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Ισότητα, Ειρήνη και Φιλία συμπεριλαμβάνει και τους Κούρδους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μας πουν πρώτα τι απέγινε η δικιά μας μειονότητα!!!

    Να μας πουν πρώτα πόσες Ελληνικές Ενώσεις ιδρύσαμε εμείς!!!

    Να μας πουν πρώτα πόσους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ελληνίδων Γυναικών ιδρύσαμε εμείς!!!

    Να μας πουν πρώτα πόσες Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες ή πόσες Συμβουλευτικές Επιτροπές Ελληνικής Μειονότητας Αν. Θράκης ιδρύσαμε εμείς!!!

    Να μας πουν πρώτα πόσους βουλευτές και πόσους δημάρχους εκλέξαμε εμείς!!!

    Να μας πουν πρώτα πόσες ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ σχεδιάσαμε εμείς!!!

    Να μας πουν πρώτα για τη Συνθήκη της Λωζάνης και πόσο τη σεβάστηκε η Τουρκία!!!

    Τι να μας πουν πρώτα άραγε???

    ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!

    ΕΞΩ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ!!!

    ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!!!
    (ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ)

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.