28/3/11

O Ερντογάν ζητά κοινή δράση με Ιράκ κατά των Κούρδων

Αγριότητες Τούρκων στρατιωτών σε σωρούς Κούρδων Μαχητών του PKK στην πόλη Pervari της Επαρχίας Σίιρτ τον Ιούνιο του 2010
Ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τις ιρακινές αρχές -κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Ιράκ- να συνεργαστούν πιο στενά με τη χώρα του εναντίον των Κούρδων ανταρτών της οργάνωσης PKK.

Στόχος της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στο Ιράκ είναι η ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

«Το σημαντικό εμπόδιο που απαγορεύει την ενίσχυση των σχέσεων είναι η τρομοκρατική οργάνωση που εδρεύει στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. Εύχομαι να μπορέσουμε να πατάξουμε από κοινού αυτή την τρομοκρατική οργάνωση» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στο ιρακινό κοινοβούλιο, ομιλία που μεταδόθηκε απ' ευθείας από την ιρακινή τηλεόραση.

Tο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και σε πολλές άλλες χώρες.

Συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία Τούρκων επιχειρηματιών ο κ. Ερντογάν έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης από τον ιρακινό ομόλογό του Νούρι αλ Μάλικι με τον οποίο στη συνέχεια είχε συνομιλίες στη πράσινη ζώνη, τον τομέα υψηλής φύλαξης στο κέντρο της Βαγδάτης.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αργότερα ο ιρακινός επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Επενδύσεων ανέφερε ότι η χώρα του αναζητά ξένους επενδυτές για τους τομείς του πετρελαίου, του ηλεκτρισμού, της υγείας και της παιδείας. «Όλοι αυτοί οι τομείς έχουν την ανάγκη των τουρκικών επενδύσεων» ανέφερε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Η συνασπισμενη Ιρακινη κυβερνηση βρισκεται σε ενα κρισιμο σταυροδρομι σε σχεση με την χαραξη των συνορων της με το περιφερικο κρατος των Κουρδων.Και ειναι κρισιμη φαση γιατι υπαρχει και η μοιρασια των αποθεματικων σε πετρελαιο περιοχων.Αυτη την φαση παει να εκμεταλευτει η αλεπου τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι αμερικάνοι τι λένε;stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβούνται το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση ή φοβούνται ότι επειδή λειτουργούν ενωμένοι οι Κούρδοι πλησιάζει ο καιρός που όλα τα κράτη θα αντιμετωπίσουν μαζικό κίνημα ,αντίδραση, με ότι συνεπάγεται αυτό για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν.
    Τρέμει τους Κούρδους η Τουρκία , και όχι μόνο.
    Ευτυχώς δλδ που υπάρχουν και αυτοί .Τους σκοτώνουν και συνεχίζουν , η γενοκτονία εναντίων τους συνεχίζεται και αυτοί δεν κάμπτονται, ο αρχηγός τους είναι στην φυλακή και δεν σταματούν δεν αλλάζουν αρχηγό στην ψυχή τους, το είναι διαμελισμένος λαός και όμως δεν πτοούνται ...Έχοντας εμείς σαν Έλληνες αυτά τα παραδείγματα κάνουμε το ίδιο :ρ ψηφίζουμε τους αρχηγούς μας βοηθώντας τους να μας ξεπουλήσουν πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανενας δεν φοβαται κανενα.Και οι αρχηγοι των Κουρδων ειναι ενημεροι αλλα και του Ιρακ.Μη βιαζομαστε,ολα θα γινουν οπως το λενε και οι..."γραφες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νὰ πῶς ὑλοποιεῖται ἡ ὑψηλὴ στρατηγικὴ τῆς Τουρκίας.
    Ρὲ βλᾶκες τὸ ΡΚΚ δρᾶ μέσα ἀπὸ τὰ κουρδικὰ ἐδάφη τοῦ Ἰράκ, ποιὸς θὰ τὸ χαλάσει, οἱ ἴδιοι οἱ κοῦρδοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολα θα γινουν οπως το λενε και οι..."γραφες".

    Άντε πια γίνατε φίλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.