23/3/11

Κατασκοπεία στα social media σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Δημοσίευμα του Guardian κάνει λόγο για ανάπτυξη λογισμικού από τον στρατό των ΗΠΑ που θα χειραγωγεί συζητήσεις στο Internet και τα social media. Στόχος του λογισμικού είναι να βοηθά στην εξάπλωση της προπαγάνδας των ΗΠΑ με τη χρήση ψεύτικων online προσώπων.


Ειδικότερα, μια εταιρεία από την Καλιφόρνια έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Centcom (το στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ που επιβλέπει τις ένοπλες επιχειρήσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία) για να αναπτύξει αυτό που περιγράφεται ως «υπηρεσία διαχείρισης online περσόνας». Με τη μέθοδο αυτή, θα μπορεί να γίνεται έλεγχος σε 10 ξεχωριστές ταυτότητες χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει παρομοιαστεί από ειδικούς με τις προσπάθειες της Κίνας να περιορίσει και να λογοκρίνει κάθε δυνατότητα έκφρασης στο Διαδίκτυο. Οι πολέμιοι από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι μια τέτοια εμπλοκή θα δημιουργήσει ανεπιθύμητες παρενέργειες καθώς θα δημιουργηθεί λανθασμένη αντίληψη, σχόλια και αναφορές για τους στόχους που θέλουν να πετύχουν οι ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι ψευδείς online περσόνες -γνωστές στο χώρο των social media ως sock puppets (μαριονέτες)- θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν και άλλες κυβερνήσεις, ιδιωτικές εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις να κάνουν το ίδιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, το συμβόλαιο που υπέγραψε η Centcom λέει ότι η κάθε περσόνα πρέπει να έχει ένα πειστικό υπόβαθρο, δηλαδή βιογραφικό με λεπτομέρειες, ενώ την ίδια στιγμή θα πρέπει μέχρι 50 χρήστες – διαχειριστές να «λειτουργούν» το account χωρίς το «φόβο αποκάλυψης από εχθρούς με υψηλή τεχνογωνσία».

Ο εκπρόσωπος της Centcom δήλωσε ότι αυτή η τεχνολογία υποστηρίζει απόρρητες δραστηριότητες blogging σε ξενόγλωσσα sites έτσι ώστε η Centcom «να μπορεί να αντιπαρατεθεί με την εξτρεμιστική και εχθρική προπαγάνδα κατά των ΗΠΑ». Σε περαιτέρω διευκρινίσεις η Centcom είπε ότι δεν στοχεύει σε κανένα site που βρίσκεται στις ΗΠΑ, είτε αγγλόγλωσσο είτε ξενόγλωσσο, και κυριότερα δεν στοχεύει στο Facebook ή το Twitter.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το συμβόλαιο ανέρχεται στα 2,76 εκατομμύρια δολάρια και έχει υπογραφεί με την Ntrepid, μια νέα εταιρεία που βρίσκεται στο Λος Άντζελες. Η τελευταία δεν έχει δώσει πληροφορίες για το αν το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι ήδη σε εξέλιξη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Οι σοβαρές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, φαίνονται.

    Οι χώρες-μαριονέτες, με υπηρεσίες-μαριονέτες και στελέχη-μαριονέτες, φτιάχνουν επιτροπές για να μελετήσουν τις επιπτώσεις των προβλημάτων στη χώρα = μπουρδολογίες άνευ πρακτικής σημασίας μόνο και μόνο για να αυξηθούν οι αποδοχές τους.

    Οι προδότες θα έχουν κακό τέλος.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι Έλληνες διαχειριστές δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
    Ο πατριωτικός χώρος μπορεί να ανεβάσει λίγο το ποσοστό της καθαρεύουσας στις δημοσιεύσεις και θα φανούν αμέσως οι περσόνες και οι ινστρούκτορες.
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη κατι παρεμφερες με την πιο κατω (εδω και χρονια) αποκαλυψη.
    δε ξερουν οι Αμερικανοι οτι
    Με στραβο αν κοιμηθεις το πρωϊ θ' αλλοιθωριζης!
    --------------
    Εβραίοι χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν καί να υποστηρίζουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!
    Από τον Jonathan Cook.
    Η παθιασμένη υποστήριξη του Ισραήλ εκφραζόμενη στην αρχή' «αντιμίλησε τους» (Talkback) και τμήματα από σχόλια ιστοσελίδων, στο ίντερνετ σε blogs, σε συζητήσεις στο Facebook και αλλού μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα όπως θέλουν (οι Εβραίοι) να φαίνεται. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ φέρεται να στρατολογεί ειδικές μυστικές ομάδες των οποίων το έργο θα είναι να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα και να διαδίδουν θετικά νέα για το Ισραήλ. Νεαροί Εβραίοι με γνώσεις στους υπολογιστές και στο ίντερνετ, κυρίως νέο-αποφοιτήσαντες από πανεπιστήμια, αλλά και νέο-αποστρατευθέντες από το στρατό του Ισραήλ και έχοντες γνώσεις ξένων γλωσσών, προσλαμβάνονται από την κυβέρνηση του Ισραήλ, να πλασάρουν εαυτούς σαν απλούς surfers ενώ στην ουσία υιοθετούν απόλυτα την γραμμή της κυβέρνησης του Ισραήλ, σχετικά με τη γενοκτονία που εξελίσσεται μπρος στα μάτια μας, στη Μέση Ανατολή.
    Η ύπαρξη μιας «διαδυκτιακής ομάδας πολέμου στο internet" ήρθε στο φως όταν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του υπουργείου εξωτερικών του Ισραηλ του τρέχοντος έτους. Περίπου 150.000 δολάρια έχουν προβλεφθεί, για το πρώτο στάδιο της ανάπτυξης (της ιδέας αυτής), με αναμενόμενη αυξημένη χρηματοδότηση για το επόμενο έτος.
    Ο Shturman, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προπαγάνδας, (hasbara στα εβραίικα), του υπουργείου, παραδέχθηκε η ομάδα του θα εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα.
    "Οι δικοί μας δεν θα λενε: "Γεια σας, είμαι από το τμήμα προπαγάνδας/ hasbara του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και θέλω να σας πω το εξής".... «Ούτε θα παρουσιάζουν εαυτούς σαν ισραηλινούς ή Εβραίους», είπε. -"Θα μιλάνε σαν ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ιστολογίων και ως απλοί πολίτες, και θα σχολιάζουν με σχόλια που θα φαίνονται προσωπικά, αλλά θα πρέπει (τα σχόλια τους) να βασίζονται σε μια έτοιμη λίστα με τα μηνύματα που θα έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εξωτερικών".
    Περίπου 50.000 ακτιβιστές αναφέρθηκε να έχουν κατεβάσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται 'Μεγάφωνο' που στέλνει ένα σήμα στους μεταξύ των υπολογιστές, όταν ένα άρθρο δημοσιεύεται κάνοντας κριτική στο Ισραήλ. - (Όταν συμβεί κάτι τέτοιο) Οι Εβραίοι πρέπει να βομβαρδίζουν το 'ύποπτο χώρο' του Ίντερνετ με παρατηρήσεις τους και σχόλια, που υποστηρίζουν το Ισραήλ...

    Όλο το άρθρο εδώ:

    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html

    Ελληνες!!!!!
    Τα λεω και τα φωναζω για χρονια τωρα!
    Αυτοι ειναι πισω απ' τα περισσοτερα που γινονται στον Κοσμο!
    Η ριζα του κακου.
    Παρτε το χαμπαρι!


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη

    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για εγκληματιες.
    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέσποινα, οι μαριονέτες δεν γράφουν σε blog: πουλάνε την πατρίδα, τσεπώνουν τα 30 μαύρα αργύρια και γράφουν τους πατριώτες σε αυτά που δεν έχουν.

    Αλλά μην ανησυχείς: οι προδότες θα έχουν κακό τέλος.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Όμαδεον

    Αν όντως ισχύουν αυτά που λες για τη λειτουργία αυτού του τμήματος προπαγάνδας, απλά επιβεβαιώνεις το επιχείρημα ότι το Ισραήλ είναι σοβαρή χώρα (λειτουργεί βάσει του -δικού της προφανώς- εθνικού συμφέροντος) σε αντίθεση με άλλες χώρες που, αντί να δημιουργούν παρόμοια ή άλλης υφής τμήματα στις αντίστοιχες υπηρεσίες τους, φτιάχνουν -αμοιβόμενες βεβαίως-επιτροπές μηδενικής εθνικής προστιθέμενης αξίας και πλήρως ανίκανες να πρστατέψουν το εθνικό συμφέρον, μόνο και μόνο για να βολέψουν κολλητούς και φίλους και να μη χάσουν τα προνόμια θέσης και χρήματος.

    Όσο για τη φράση "η ρίζα του κακού", σου προτείνω να σκεφτείς με πιο δημιουργικό τρόπο: ο καθένας κάνεις αυτό που νομίζει καλύτερο για την πάρτη του. Σημασία έχει, δεδομένης αυτής της κατάστασης, εμείς τί κάνουμε.

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Φρουρέ" είναι υποχρεωτικό να δούμε το βιογραφικό σου.


    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέτρο, σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά δεν έχει νόημα: η αρμόδια υπηρεσία έκρινε ότι είμαι επικίνδυνος για το σύστημα των 30 αργυρίων, συνεπώς δεν είναι αξιοποιήσιμο.

    Αν ζήσω, όπως είχε πει και κάποιος άλλος πατριώτης, θα τους...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.