7/4/11

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος


Την πρεμιέρα του στο διαδίκτυο έκανε την Τετάρτη το βράδυ το Debtocracy, το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς στη χρήση και αναμετάδοση.

Οι συντελεστές του Debtocracy Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη αναζητούν τα αίτια της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και συνομιλούν με προσωπικότητες οι οποίες προτείνουν λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. 
 
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.  
 
Πέραν των 50-90 λεπτών του τελικού μονταρισμένου ντοκιμαντέρ η ομάδα του DEBTOCRACY θέλει να μοιραστεί με τους φίλους της μεγάλο μέρος του υλικού που περιλαμβάνει ώρες συνεντεύξεων με διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, αποτελέσματα έρευνας για την λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου στον Ισημερινό, στοιχεία για το ελληνικό χρέος κ.τ.λ. 
 
Το κόστος παραγωγής του ντοκιμαντέρ καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από προσφορές πολιτών καθώς οι δημιουργοί του είχαν απευθύνει, μέσω του διαδικτύου, πρόσκληση προς όσους θα ήθελαν να γίνουν συμπαραγωγοί του έργου. 
 
O Αρης Χατζηστεφάνου είναι δημιουργός της εκπομπής Infowar στο Ρ/Σ Σκάι, από τον οποίο απολύθηκε πριν λίγες ημέρες, και αρχισυντάκτης του Thepressproject.gr H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar.
 
Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.
 
Το Debtocracy είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις διευθύνσεις xreokratia.gr και debtocracy.gr.

10 σχόλια:

  1. Η απελευθερωση απο την ευρωπαικη τραπεζα σημαινει εξοδος απο την ζωνη του Ευρω...
    Σημαινει Δραχμη=Ελευθερια!
    Και ισως πολεμος με την τουρκια του Federdogan...

    Υ.Γ.
    Δεστε τον αλητη τον Παπακωνσταντινου πως χαρακτηριζει στο αλτζαζιρα τον ελληνικο λαο...
    Αυτα λενε μονιμως αυτοι οι αλητες -παρθενες στους ξενους για τον ελληνικο λαο...
    Αυτοι δεν φταινε σε τιποτα...
    Μονο ο λαος φταιει...
    Οποτε σου λενε,ε,παρε ξενους...
    Εμπρος ανταλλαξε τον πλυθησμο σου με αλλο πληθυσμο...
    Κιαυτοι οι αλητες το κανουν χωρις αναστολες.
    Εξου και το χυμα των λαθρομεταναστων...
    Οι γερμανοτσολιαδες του ΄40 υπερασπιστες των λαθρομεταναστων σημερα...
    Κιαν δεν κανω λαθος γερμανοτσολιαδες δεν ηταν μονο ο τσολακογλου,ηταν και μερος του λαου...δυστυχως...οπως κιοι μαυραγοριτες...
    Πραγματι,η ιστορια επαναλαμβανεται.
    Το παρον δειχνει το παρελθον.

    Αντε καλη λευτερια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΠΟΡΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΣΤΟ 29.00 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ (ΠΑΝΤΑ) ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ.
    ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΕΣΤΩ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ "ΚΟΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ επιπεδου κυρ Νικου (ΟΧΙ ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑΟΥ)

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ"

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΕΚΤΡΟΦΗ ΓΚΡΙΦΦΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΕΛΕΟΣ, ΟΚ ΤΟΝ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΛΎΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ. ΗΡΩΑΣ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ; ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΙΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΜΗΠΩΣ;
    ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ; ΤΗΝ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΛΙΑΝΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΛΟΓΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΔΟΑΡΙΟΣΤΕΡΩΝ ΔΙΕΝΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ;

    ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣΚΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝ-ΒΡΩΜΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΕΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΆΠΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΧΩΡΟ" ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΕΚΤΡΟΦΗ ΓΚΡΙΦΦΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ."

    +1 LIKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα λίγοι κάνουν,ότι οι πολλοί δέν μπορούν.

    1792 ο Καπετάν Ζαχαρίας Παντελαίος,κλέφτης καί ορεσίβιος Αρκάς,μέ τήν προσωνυμία "Μπαρμπιτσιώης",δάσκαλος τού Κολοκοτρώνη καί τού Νικηταρά,λέει στό πατέρα τού Ανδρούτσου:"Εγώ θά αρχίσω νά ακούγομαι μέ τήν Φραγκιά,ίσως ελευθερώσωμεν τήν πατρίδα μας,απο τούς μ ο υ ρ τ ά τ ε ς.Θά σέ πάγω ως τήν Βοστίτσα(Αίγιο)νά περάσης πέρα στήν Ρούμελην καί από κεί τραβάς διά Όλυμπον καί νά μού γράφης πάντα.Εσύ στή Ρούμελη κι'εμείς στόν Μωριά ν'ακουγόμαστε(συνεννοούμεθα),καί νά β α σ τ ά ς
    τά δ ι κ ά μου σ χ έ δ ι α,νά ακούεσαι μέ όλα τά Καπετανάτα τής Ρούμελης,καθώς καί εγώ ακούομαι στόν Μωριά...."Τότε ο Ρήγας καί ο Κοραής εναποθέτουν τίς ελπίδες τους στούς Γάλλους πολίτες πού ξεσηκώθηκαν εναντίον τού άθλιου Ηγεμονισμού.
    Ο Ζαχαριάς όταν χόρευε τραγουδούσε καί μπροστά στούς μουρτάτες τού Ανατολικού Δεσποτισμού(Αγάδες,Πασάδες,Κοτσαμπασί..."καί νά τό τραγούδι:
    "Ό ρ κ ο έχω στό σ π α θ ί μου
    καί σταυρό στο χαιμαλί μου
    Μουρτάτες νάβρω νά σκοτώσω
    καί Ρωμιό νά ξεσκλαβώσω"!
    Είχαν βγάλει τό συμπέρασμα ότι πρέπει νά στηριχθούν μάλλον μόνον στίς ελληνικές μόνο δ υ ν ά μ ε ι ς
    διότι η Ρωσία τούς είχε εγκαταλήψει γιά δεύτερη φορά.
    Τό 1770 με τά Ορλωφικά καί
    μέ τήν εγκατάλειψη τού Λάμπρου Κατσώνη.Καί τό τρίτο ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία δέν ήταν τόσο άτρωτη όσο παρουσιαζόταν.
    Ιδεολογικά ,συναισθηματικά ταιριάζαμε με τούς Γάλλους Πολίτες!
    Καί η μεγάλη διδαχή τού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:
    "Ό,τι κάμομε,θά τό κ ά μ ω μ ε οι
    Έ λ λ η ν ε ς μονάχοι!"
    καί πρός τούς Ρώσους:
    "Δέν εμβαίνω στήν δούλευσή σας!"

    ¨"Κάλιο γιά τήν πατρίδα
    κανένας νά χαθή,
    ή νά κ ρ ε μ ά σ η φούντα
    γιά ξένον στό σπαθί!"

    Η αναταραχή τών νεοναπολεοντείων πολέμων ευκαιρία γιά μιά νεολληνική αντίδραση-αντίσταση, στούς νεοΗγεμόνες τής Δύσης καί τούς νεοΔεσπότες τής Ανατολής.
    Οι Έλληνες Πολίτες βάσει τού Συντάγματος,έχουμε υποχρέωση νά προστατέψουμε τό παρόν καί τό μέλλον καί τήν ε λ ε υ θ ε ρ ί α ν
    μας!Συνταγματικόν Χρέος!
    Όχι στήν "ΩΜΉ ΚΑΊ ΑΠΡΟΚΆΛΥΠΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΕΚΤΡΟΠΉ",τίτλος ενός κειμένου στά Αρχαιοελληνικά γραμμένο,πού δημοσιεύτηκε τόν Ιούλιο τού 2009 στό περιοδικά "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ",τού αείμνηστου καθηγητή Πανεπιστημίου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ.

    Αγών,θεός τής πεμπτουσίας τών Ελλήνων!

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eίναι πλέον φανερό γιατί απολύθηκε ο Χατζηστεφάνου.

    Επίσης γίνεται φανερό γιατί από την πρώτη στιγμή δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον ΣΚΑΙ, καίτοι χρειάζονταν χρηματοδότη.

    Ο "Μπάμπης" ακόμα θα τραβάει τις τρίχες απ΄τις μασχάλες του!


    Προσωπικά. και παρότι δεν συμφωνώ με τις απόψεις του Χατζηστεφανου, υπερασπίζομαι το δικαίωμα του να τις εκθέτει ελεύθερα.

    Το ερώτημα είναι, ο Χατζηστεφανου, θα υπερασπίζονταν ποτέ το δικαίωμα μου να έχω διαφορετική άποψη;

    Τον παρακολουθώ χρόνια. Κάποτε μου άρεσε πολύ ο λόγος του, η δομή των επιχειρημάτων του, και το μουσικό τους ντύσιμο. Τον τελευταίο χρόνο όμως φαίνεται σαν να έχασε το μέτρο., το ζύγι.
    Ίσως να ήταν η συμμετοχή του, στην τουρκική αποστολή στην Γάζα και η "παρωπιδική" εμμονή του να δει το τυρί και όχι την φάκα.



    Σε κάθε περίπτωση, η απόλυση του είναι απαράδεκτη, εάν η αληθινή αιτία είναι η συγκεκριμένη παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού ξερόγλυφαν το σύστημα οι συριζαίοι χρόνια τώρα με τα γνωστά αποτελέσματα της χρεωκοπίας, τώρα μας καλούν να γίνουμε ευθέως πλην σαφώς ...Ισημερινός.

    Τι σχέση έχει ο Ισημερινός γεωπολιτικά, πολιτικά και οικονομικά με την Ελλάδα ωρε παλληκάρια;

    Θέλετε πραγματικά να γίνουμε Ισημερινός; 'Εχετε ζησει στον Ισημερινό για να καταλαβαίνετε τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό δεν είναι ντοκυμαντέρ αλλά προπαγάνδα. Με συγκλονίζει το γεγονός ότι αναρτήσατε αυτό το Συριζαίο-ΚΚΕ έκτρωμα. Το είδατε πριν το αναρτήσετε ή απλώς το βάλατε;

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

    Η αριστερά έκανε την χώρα μη-ανταγωνιστική!

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;!

    Το τραγικό είναι ότι μέχρι τα πρώτα λεπτά το έκτρωμα το λέει ξεκάθαρα ότι στην πρώτη φάση της ιστορίας του καπιταλισμού οι δυνατές εργατικές οργανώσεις οδήγησαν το σύστημα στην κατάρρευση. Αυτό είναι που έγινε στην Ελλάδα.

    Επιπλέον στην Γερμανία οι συντεχνίες είναι ΠΟΛΥ δυνατές αλλά αναγνωρίζουν το γεγονός ότι για να διατηρηθούν οι δουλειές τους η παραγωγικότητα πρέπει να συνδεθεί με τις μισθολογικές αυξήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εἶναι πολὺ καλὸ καὶ διαφωτιστικὸ αὐτὸ τὸ ντοκιμαντέρ. Μοῦ ἄρεσαν ἰδιαιτέρως ὅσα εἶπε περὶ ἀπεχθοῦς χρέους.

    Τὸ μόνο ποὺ δὲν μᾶς εἶπε, εἶναι τί πραγματικὰ παράγει αὐτὴ ἡ χώρα.
    Χωρὶς θετικὸ ἐμπορικὸ ἰσοζύγιο, θὰ ψοφήσουμε στὴν πεῖνα.
    Μὲ θετικὸ ἐμπορικὸ ἰσοζύγιο αὐτὸ γίνεται καὶ αὕριο, μὲ ἀρνητικὸ γίνεται ὅταν κάποτε γίνει θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΟ ΟΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΟΤΙ ΑΝ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ "ΟΠΛΟ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΑΘ' ΗΜΑΣ(ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΙΣΧΥΣ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ή ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΠΟ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ (ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ) ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ;;;

    Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ (ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ) ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ.

    Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ.

    http://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάς χώσανε στήν Ευρωπαική Ένωση,χωρίς νά μάς ρωτήσουν εμάς τούς Έλληνες ψηφοφόρους!
    Ένα είναι γεγονός,ότι εμείς ψηφίσαμε Νέα Δημοκρατία καί Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα-ΠΑΣΟΚ-καί μάς Κυβέρνησαν σχεδόν γιά 36 χρόνια άνευ διακοπών καί συνεχίζουν!. . . .
    Δέν δώσαμε καμιά εντολή,ούτε σέ αριστερούς,ούτε σέ κουμουνιστές,ούτε σε Συνδικαλιστές,ούτε σέ δημόσιους Υπαλλήλους,γιά νά μάς Κυβερνήσουν!
    Τήν αποκλειστική ευθύνη έχουν αυτοί οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί!
    Όπως τούς άρεσε όταν τούς ψηφίσαμε,τώρα θά δεχθούν καί τά δικά μας "ραπίσματα τής κριτικής"!
    Είμαστε Έλληνες Πολίτες καί ούτε ένα Δημοψήφισμα δέν απαίτησαν απο τούς Ευρωπαίους(δέν τό ήθελαν οι ίδιοι;),γιά νά κάμουμε!
    Καταστρατηγούν τόν Υπέρτατο Νόμο τού Κράτους-τό Σύνταγμα-ανάλογα μέ τά κέφια καί τίς επιθυμίες τους καί τών τραπεζιτών τής Ε.Ε,καί άλλων απίθανων τύπων.!!!!Τών Αγορών!τάχα
    Δέν μάς δίνουν αναλυτικόν Πίνακα γιά τό "Χρέος"!
    Τά Δάνεια ήταν νόμιμα;
    Η συνταγματικότητα των νόμων;
    Απαγορεύεται η θέσπιση νόμου αντίθετου πρός τούς κειμένους(συνταγματικούς)νόμους!
    Τό "Μνημόνιο" ψηφίστηκε μέ Συνταγματική διαδικασία;
    Οι "τροικανοί"εκτελούν τά καθήκοντά τους στήν Ελληνική Πολιτεία(Ελλάδα) μέ νόμιμες διαδικασίες;
    Βάσει τού Συντάγματος τών Ελλήνων ;δηλαδή
    Μάς θεωρούν επαρχία τής ΒαυαροΟθωνίας;
    "Εάν τίς μή επιτήδειον θή νόμον,τάς γραφάς είναι κατ'αυτού."
    {"Όποιος προτείνει νόμον εναντίον πρός τό κοινό(δημόσιο)συμφέρον,θά καταγγέλλεται γιά κακουργηματική πράξη"}.(Τό Σύνταγμα τής τών Αθηναίων Πολιτείας).
    Αποσπάσματα από τόν"Εκκλησιαστικό Όρκο"τής Εκκλησίας τού Δήμου.
    "Κτενώ τή εμαυτού χειρί,άν δυνατός ώ,ός άν καταλύση τήν δημοκρατίαν τήν Αθήνησι καί εάν τις άρξη τινά αρχήν,καταλελυμένης τή δημοκρατίας τό λοιπόν,καί εάν τις τυραννείν επαναστή ή τόν τ ύ ρ α ν ν ο ν συγκατηκήση. . . . . . . . .
    Τάυτά δέ ομοσάντων Αθηναίων . . .
    επεύχεσθαι ευορκούντα μέν είναι καλά πολλά καί αγαθά,επιορκούντα δέ ε ξ ώ λ η αυτόν είναι καί τό
    γ έ ν ο ς αυτού".
    {"Θά φονεύσω μέ λόγο,μέ έργο,μέ τήν ψήφο μου καί μέ τό ίδιο μου τό χέρι,άν είμαι σέ θέση νά τό κάνω,όποιον καταλύσει τή δημοκρατία στήν Αθήνα.Επίσης καί όποιον αναδεχθή κάποιο αξίωμα,μέ καταλυμένη τή δημοκρατία,ή προσπαθήσει νά εγκαταστήση τυραννία ή βοηθήσει τόν τύραννο να καταλάβη τήν εξουσία. . . . . . .
    Τόν όρκο αυτόν νά δώσουν όλοι οι Αθηναίοι . . . . .καί όποιος τόν τηρεί νά έχη όλα τά καλά καί αγαθά,
    ό π ο ι ο ς δέ τόν π α ρ α β α ίνει
    νά είναι κ α τ α ρ α μ έ ν ο ς
    αυτός καί όλη η γενιά του"}.

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.