19/4/11

Πυρά κατά διαδηλωτών στη Συρία

Οι αρχές ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ κατά των συγκεντρωμένων στην πόλη Χομς.
Οι αρχές ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ αργά το βράδυ της Δευτέρας εναντίον του πλήθους των διαδηλωτών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε καθιστική ολονύκτια διαμαρτυρία, στην «πλατεία του Ρολογιού», στην πόλη Χομς, σύμφωνα με καταγγελία ενός ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι συγκεντρωμένοι είχαν αψηφήσει τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, μέσω ανακοίνωσης που είχε εκδοθεί νωρίτερα την ίδια μέρα από το υπουργείο Εσωτερικών, που έκανε λόγο για ένοπλη εξέγερση από την πλευρά των αντιφρονούντων, τους οποίους κατηγορούσε ότι καθοδηγούνται από ένοπλες οργανώσεις φανατικών ισλαμιστών.

Ένας αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας απευθύνθηκε με ένα ισχυρό μεγάφωνο στους συγκεντρωμένους στην «πλατεία του Ρολογιού», καλώντας τους να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια οι κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών, δήλωσε ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα που βρίσκεται σε επαφή με τους συγκεντρωμένους στην πλατεία.
Την καταγγελία του στελέχους της οργάνωσης επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους και δύο κάτοικοι της Χομς, που ανέφεραν ότι ακούστηκαν πυρά προερχόμενα από το κέντρο της πόλης.
Ένοπλη εξέγερση θεωρεί τις λαϊκές διαμαρτυρίες ο υπ. Εσωτερικών
Χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε ένοπλη εξέγερση, θεωρεί ότι έχουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, ο υπουργός Εσωτερικών της Συρίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, μετά την εντυπωσιακή καθιστική διαμαρτυρία περισσότερων από 20.000 διαδηλωτών στην «πλατεία του Ρολογιού», που μετονόμασαν σε «πλατεία Αλ Ταχρίρ», σε ανάμνηση της εξέγερσης του Αιγυπτιακού λαού, στην πόλη Χομς.
«Η πορεία των γεγονότων μέχρι σήμερα και η κλιμάκωσή τους, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ένοπλη εξέγερση από οπλισμένες ομάδες, που ανήκουν στις οργανώσεις των Σαλαφιστών, ειδικά όσα συμβαίνουν στις πόλεις Χομς και Μπανίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Συρίας.
Τα αιτήματα των διαδηλωτών, που ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας καθιστική διαμαρτυρία στην πόλη Χομς, περιλαμβάνουν βήματα εκδημοκρατικοποίησης της χώρας και εκδίωξη του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το οποίο κατηγορούν για καταπίεση, πολιτικές συλλήψεις, αδιαφάνεια και διαφθορά.
«Ελευθερία-ελευθερία», ήταν το σύνθημα που δονούσε τις τάξεις των περισσότερων από 20.000 συγκεντρωμένων στην πλατεία αλ Σάα στην πόλη Χομς, που δηλώνουν ότι θα επιμείνουν στη καθιστική τους διαμαρτυρία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που περιλαμβάνουν και την απελευθέρωση των χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. >Οι αρχές ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ αργά το βράδυ της Δευτέρας εναντίον του πλήθους των διαδηλωτών...<

    Φήμες, φήμες. Πράκτορες της Mossad ήταν.

    Γαλατάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν στην Συρία.
    Οι εβραίοι έσφαζαν σαν αρνιά Παλαιστίνιους πάλι.

    Γιδοβοσκός στα Γουϊκιλικς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.