6/4/11

Πρώτο βήμα από το Ευρωκοινοβούλιο για την αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ»

Σημαντικό ψήφισμα στην Ολομέλεια

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 314 ψήφους υπέρ 306 κατά και 48 αποχές
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 314 ψήφους υπέρ 306 κατά και 48 αποχές   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Στρασβούργο, Γαλλία
Τις βάσεις για την αλλαγή του «Δουβλίνο ΙΙ», που προβλέπει την επαναπροώθηση των αιτούτων άσυλο στην πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ, έβαλε με το ψήφισμά της η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Εγκρίνοντας, με 314 ψήφους υπέρ 306 κατά και 48 αποχές την έκθεση της Γαλλίδας ευρωβουλευτού Σιλβί Γκιγιόμ, η Ολομέλεια τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης της υφιστάμενης Κοινοτικής Οδηγίας στον τομέα της παροχής ασύλου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καθιερωθεί μία ενιαία πανευρωπαϊκή διαδικασία χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος του πρόσφυγα, συμπεριλαμβανομένων των κοινών διασφαλίσεων για τους αιτούντες άσυλο. Η εισηγήτρια της έκθεσης υπεραμύνθηκε της άποψης ότι η ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία για το άσυλο δεν προστατεύει αφενός τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη ενώ προκαλεί, αφετέρου, πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά την μεταχείριση των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων.
«Θα υπάρξουν πολλά οφέλη εάν επενδύσουμε σε πρωτοβάθμιες διαδικασίες οι οποίες θα είναι ορθές και αποτελεσματικές» συμπλήρωσε.
Στο Ψήφισμα συνιστάται στα κράτη-μέλη να μην εφαρμόζουν την αρχή της επαναπροώθησης των αιτούντων άσυλο στην πρώτη χώρα εισόδου τους στην Ευρώπη και να παρέχουν στους πρόσφυγες κάθε δυνατότητα εκκίνησης διαδικασίας ασύλου για κάθε πρόσωπο που επιθυμεί να ζητήσει άσυλο και ευρίσκεται στη δικαιοδοσία τους.
Υπογραμμίζεται ακόμη ότι πρέπει να γίνεται εντός έξι μηνών η λήψη των πρωτοβάθμιων αποφάσεων, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των διαδικαστικών εγγυήσεων για έγκυες πρόσφυγες, ασυνόδευτους ανήλικους και άτομα που έχουν υποστεί βασανιστήρια ή άλλες σοβαρές πράξεις βίας.
Στο Ψήφισμα αποσαφηνίζεται η έννοια των «ασφαλών τρίτων χωρών» και προτείνεται το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο να εγκρίνουν σύντομα έναν κοινό κατάλογο τρίτων χωρών οι οποίες θεωρούνται ως ασφαλείς χώρες καταγωγής.

Τροπολογία που αφορά την Ελλάδα
Μέσω τροπολογιών που προστέθηκαν στο τελικό Ψήφισμα αναγνωρίζεται ότι στα κράτη-μέλη που δέχονται «δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου» σε σχέση με τον πληθυσμό τους, θα πρέπει να αξιοποιείται άμεσα η παροχή οικονομικής υποστήριξης αλλά και διοικητικής/τεχνικής υποστήριξης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, για τους Πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο αντίστοιχα, προκειμένου να μπορέσουν να συμμορφωθούν με τις προβλέψεις της παρούσης οδηγίας.
Η αρμόδια Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρεμ χαρακτήρισε ως «καλή αρχή» το σημερινό Ψήφισμα και ανακοίνωσε ότι, τους επόμενους μήνες, η Κομισιόν θα παρουσιάσει μια αναθεωρημένη έκδοση της παρούσας πρότασης.
«Το αδιέξοδο είναι τέτοιο που θα χρειαστεί να κάνουμε συμβιβασμούς έτσι ώστε να μπορέσουν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο να συμφωνήσουν» δήλωσε η κυρία Μάλστρεμ.
Newsroom ΔΟΛ

5 σχόλια:

  1. Αντε να δουμε τι θα γινει! Αν και καλυτερο θα ηταν να ερχοτανε η ιδια η Ε.Ε να επιβλεπει εργα που θα εκανε η ιδια και οχι να στελνει "Ξερα" εμβασματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρέπει να δίνουμε άσυλο στους μετανάστες, ούτε υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου, αλλά πρέπει να δίνουμε άδεια εργασίας, να πληρώνουν κάθε χρόνο για να την ανανεώνουν, και να χρησιμοπιιούνται ως εργατικό δυναμικό.

    Η Ελλάδα παράγει ελάχιστα, είμαστε η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης, έχουμε τεράστιο χρέος-ανάγκες-δυνατότητες, και χρειαζόμαστε πολλκαπλασιασμπό του εργατικού δυναμικού.

    Ας συνειδητοποιήσουμε ότι ΤΕΡΜΑ τα δανεικά. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να αυξήσουμε δραστικά την παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι το μόνο θετικό για εμάς, είναι η σύσταση προς τα κράτη μέλη να μην εφαρμόζουν την αρχή της επαναπροώθησης των αιτούντων άσυλο,στην πρώτη χώρα εισόδου τους.
    Από εκεί και πέρα τα κονδύλια και η οικονομική υποστήριξη για τις χώρες (δηλ. εμάς)που δέχονται "δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αιτήσεων ασύλου",ακούγεται καλή αλλά μάλλον δημιουργεί το πρόβλημα και δεν το λύνει, από την ώρα και την στιγμή που όλοι οι λαθρομετανάστες γνωρίζουμε καλά ότι ζητούν πολιτικό άσυλο έστω και αν δεν το δικαιούνται .Κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει τις διακαιολογίες που θα προβάλλουν και οι ΜΚΟ θα φροντίζουν φαντάζομαι να τους δείχνουν πως θα αποφεύγουν τυχόν κακοτοπιές του νομικού συστήματος.
    Συνεπώς με αυτόν τον τρόπο θα νομιμοποιείται ο οποιοσδήποτε μετανάστης επιθυμεί να παραμείνει στη χώρα μας ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, ουσιαστικά χωρίς να ρωτάει κανένα.
    Ειλικρινά εγώ θα προτιμούσα να έβαζαν ένα πλαφόν για το μέγιστο αριθμό μεταναστών που θα μπορεί να δεχθεί η κάθε χώρα, βάσει του πληθυσμού της και κάτω απ' όλες τις συνθήκες να μην δέχεται περισσότερους .Επίσης να υπολογίσουν και τις χώρες με δημογραφικό πρόβλημα γιατί υπάρχουν και ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αρνητικό δείκτη γεννητικότητος.
    Κοινός κατάλογος ασφαλών τρίτων χωρών? Ποιές είναι αυτές αλήθεια ?
    Οι περισσότερες κυβερνήσεις κάτι μου λέει σύμφωνα με τα οικονομικά τους συμφέροντα θα τις θεωρήσουν όλες ασφαλείς ,αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει έστω και μία τρίτη χώρα που να είναι πραγματικά ασφαλής?Εγώ νομίζω ότι όλες οι ισλαμικές χώρες είναι ίδιες και όλοι οι μουσουλμάνοι μετανάστες που ήδη ευρισκονται ή θα έρθουν στην Ευρώπη έχουν το ίδιο μένος και εναντίον του Δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού και εναντίον της χριστιανοσύνης.Ποτέ δεν πρόκειται να αφομοιωθούν!Ούτε επιθυμούν να αφομοιωθούν.Θέλουν να κατακτήσουν!
    Παρά το γεγονός ότι έχουμε εκατομμύρια αλλοδαπών πλέον ,την οικονομική ανάπτυξη δεν την πετύχαμε και τα μόνα καινούρια φαινόμενα που αντικρύσαμε ήταν η αυξημένη ανεργία των ελλήνων ,η αυξημένη εγκληματικότητα εκ μέρους των αλλοδαπών ,ο εξευτελισμός των αποδοχών των εργαζομένων η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας η υπονόμευση κάθε δυνατότητας για αποτελεσματική άμυνα και άλλοι πολλοί κίνδυνοι.
    Οι υποδείξεις τύπου όχι υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο.Και υπηκοότητα θα πάρουν και δικαίωμα ψήφου επειδή έτσι το έχουν σχεδιάσει οι ισχυροί και επειδή έτσι συμφέρει και τα πολιτικά κόμματα.Και επειδή απ'ότι φαίνεται(από αριθμό γεννήσεων το προηγούμενο έτος στη χώρα μας (αναλογία ελλήνων/αλλοδαπών) ,πολύ σύντομα και πλειοψηφία θα γίνουν, στο τέλος θα πάρουν και όλη την χώρα και θα καταλήξουμε σκλάβοι και εμείς και οι Ευρωπαίοι.Μην ξεχνάμε την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2020 θα έχουμε πλήρη ισλαμοποίηση των Βαλκανίων με προοπτική μέχρι το 3000(αν θα υφίσταται μέχρι τότε ανθρωπότητα και πλανήτης )τον πλήρη εξισλαμισμό όλης της Ευρώπης.Άραγε γι' αυτό να φώναζε ο Εμμανουήλ Μπαρόζο ,ότι πρέπει να φέρουμε περισσότερους μουσουλμάνους μετανάστες στην Ευρώπη ?(κάτι κακές γλώσσες τον θέλουν λέσχη Bilderberg) .Και να φανταστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη λέσχη κύριο μέλημα έχει την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.Πως ?εξισλαμίζοντας την Ευρώπη και δημιουργώντας νέα πληθυσμιακή έκρηξη??? Μήν ξεχνάμε πάντα τον κίνδυνο οι Ευρωπαίοι απελπισμένοι από τις κυβερνήσεις τους, που σαφώς φέρουν ακέραια την ευθύνη γι'αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη ,στραφούν σε λύσεις ολοκληρωτικού τύπου και δούμε να αναβιώνουν πολιτικά συστήματα ,φαντάσματα του παρελθόντος.Επίσης εύχομαι να μην δούμε και εμφύλιους πολέμους ευρωπαίων / μεταναστών όταν γίνουν ακόμα περισσότεροι οι μετανάστες και αρχίσουν να διεκδικούν δυναμικά την διακυβέρνηση των κρατών της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κατ' ανάγκην κάποιο κεντρικό σημείο ελέγχου που επιβλέπει την αυτορύθμιση, καθώς ο έλεγχος αυτός μπορεί να είναι κατανεμημένος σε όλο το σύστημα (π.χ. οι πληθυσμοί θηρευτών και θηραμάτων σε κλειστά οικοσυστήματα ρυθμίζονται με αρνητική ανάδραση χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου κέντρου ελέγχου). Σχετικώς με τα βιολογικά συστήματα έχει ειπωθεί το εξής: «Χωρίς μηχανισμούς αρνητικής ανάδρασης, ένας οργανισμός δεν μπορεί να διατηρήσει την υπόστασή του μέσα στο φυσικό του περιβάλλον. Χωρίς μηχανισμούς θετικής ανάδρασης, δεν έχει πιθανότητα να επιβιώσει ως είδος εν όψει περιβαλλοντολογικών αλλαγών, στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστεί θέτοντας νέους στόχους» Συστημικη θεωρια . Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή οι ΜΚΟ θα πάρουν κι άλλα λεφτά -είπαμε- για να φάνε, εεε να δώσουν ήθελα να πω, μιάς και εμείς είμαστε Ευρωπέοι!!! Πολιτισμένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.