28/4/11

"Μακεδονία" τα Σκόπια στην ιστοσελίδα του ΓΓ του ΟΗΕ

Γκάφα ολκής του ΟΗΕ  εναντίον της Ελλάδας.  Στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ,  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων αναφερόταν ως  υπουργός Εξωτερικών της "Μακεδονίας". Το ατόπημα διορθώθηκε όμως η αναφορά προβληματίζει…. 
Το απόγευμα της Πέμπτης επρόκειτο να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη ο ΓΓ του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι.Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αποκαλείτο "υπουργός Εξωτερικών της Μακεδονίας" και όχι της ΠΓΔΜ, όπως είναι και η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ

Έτσι, μέσω μιας τυπικής ανακοίνωσης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ουσιαστικά αναγνώρισε την ονομασία που οι ίδιοι οι Σκοπιανοί θέλουν για τη χώρα τους.
Λίγες ώρες αργότερα και αφού διαπιστώθηκε το σημαντικό αυτό λάθος, έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις. Πλέον στη σελίδα του Μπαν Κι Μουν, ο κ. Μιλοσόσκι αποκαλείται ως "υπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας".


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στη συνάντηση Μουν-Μιλοσόσκι, αναμένεται να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, αλλά και η υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2013-2016
.http://www.sigmalive.com/

3 σχόλια:

  1. ας το παρουμε χαμπάρι επιτέλους οτι τον έχουμε χασει τον αγωνα αυτον της ονομασιας των Σκοπίων. Και τον έχουμε χασει γιατι απλά το χειριστήκαμε τελείως λάθος ολα αυτα τα χρονια. Μου αρέσει ή μη, Μακεδονια θα λεγεται το κράτος που εμεις επιμένουμε να αποκαλουμε FYROM.
    Αν κατά την γνώμη μου θα ήταν περισσότερο δίκαιο να ονομαζεται Βόρεια Μακεδονια, αλλά ουτε αυτό μας άρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..μέχρι στιγμής, καμία αντίδραση από το ελληνικό Υπ.Εξ.."
    Γιατί, βιάζεται κανένας; Σιγά-σιγά...ακόμα πασχαλινές αργίες είναι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προδοτάκια θα ερθει η ωρα σας !!!!Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.