19/4/11

Κομισιόν: Νόμιμο το γαλλικό μπλοκάρισμα εισόδου μεταναστών από την Ιταλία

Η Γαλλία ενήργησε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της όταν σταμάτησε τρένα που μετέφεραν Βορειοαφρικανούς μετανάστες, κλείνοντας τα σύνορά της με την Ιταλία, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι επικαλέστηκαν "λόγους δημόσιας τάξης".

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία δεν ήταν υποχρεωμένη να επιτρέψει την είσοδο σε ανθρώπους που έλαβαν προσωρινές άδειες παραμονής από την Ιταλία. Η Ιταλία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κίνηση της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει ευρωπαϊκές αρχές.
Τη Δευτέρα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του Μεντόν της Γαλλίας και του Βεντιμίλια της Ιταλίας, λειτουργούσε κανονικά.
Επεσήμανε ότι είχε δημιουργηθεί ένα "μεμονωμένο πρόβλημα" που προκλήθηκε από εκατοντάδες ακτιβιστές στο τρένο που σχεδίαζαν "αδήλωτη διαμαρτυρία" στη Γαλλία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Πιερ- Ανρί Μπραντέτ εκτίμησε ότι περίπου 10 τρένα επηρεάστηκαν από τη διακοπή.
Η ανακοίνωση έγινε αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, έδωσε οδηγίες στον πρεσβευτή της χώρας στο Παρίσι να εκφράσει "την έντονη διαμαρτυρία της ιταλικής κυβέρνησης στις γαλλικές αρχές", επισημαίνοντας ότι οι μετανάστες είχαν τα κατάλληλα έγγραφα για να εισέλθουν στη Γαλλία.
Η Ιταλία έχει παραχωρήσει προσωρινές βίζες σε πολλούς Τυνήσιους μετανάστες που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Η Γαλλία έχει δηλώσει ότι θα επιτρέψει την είσοδο μόνο στους μετανάστες που μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά.

9 σχόλια:

  1. Όλοι κοιτάζουν τα εθνικά συμφέροντά τους, εκτός από εμάς.

    Το περιστατικό αυτό δείχνει για μιαν ακόμη φορά ότι πρωτεύουν τα εθνικά συμφέροντα και έπεται η (ανύπαρκτη) εταιρική σύμπνοια.

    Η φάρσα που λέγεται ΕΕ βαδίζει ολοταχώς προς διάλυση.

    Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα τα κρατικά κανάλια έχουν γεμίσει από εκπομπές για τους λαθρομετανάστες, λες και δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν. Πώς περνούν οι λαθρό της Αθήνας, τι κάνουν για να βγάλουν το ψωμί τους, τα βάσανά τους, αλλά για τους Έλληνες ανέργους και την απελπισία που τους έχει φτάσει στα όρια της αυτοκτονίας, μιλιά, οι αλήτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στους Ιταλούς!

    Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς, να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους Αφγανούς, Σομαλούς κλπ και να ταξιδεύουν ανενόχλητοι στην Ιταλία και την Δυτική Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 19 Απριλίου 2011 10:41 π.μ.

    Ναί,αλλά αν διάβασες το άρθρο δεν πέτυχαν και τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 10:41 π.μ.

    Διάβασες το άρθρο; Προφανώς όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ορδές των μουσουλμάνων μεταναστών προς στην Ευρώπη, θα παίξουν τον προβλεπόμενο ρόλο τους. Και αυτός δεν είναι άλλος, παρά η συσπείρωση των Ευρωπαίων πολιτών, εναντίων των μουσουλμάνων και υπέρ του Ισραήλ, στον επερχόμενο 3ο (και τελευταίο) Παγκόσμιο πόλεμο, που κάποιοι κύκλοι προετοιμάζουν εδώ και χρόνια (πολλά χρόνια).

    Μόλις η δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων πολιτών, φτάσει στα επιθυμητά υψηλά επίπεδα που προβλέπεται να φτάσοει (και λόγω υπερβολικού αριθμού και λόγω κουλτούρας, μαζί με -προβοκατόρικες ή μη- ακραίες ενέργειες) θα δοθεί το σύνθημα.

    Έως τότε, εμείς θα παρακολουθούμε απλώς τα αυξανόμενα κύματα μουσουλμάνων μεταναστών, να κατακλύζουν και την χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη, ως θεατές.

    Έτσι νομίζω.

    Κοινός νους

    ΥΓ. Η πρόσφατη δήθεν διαφωνία μεταξύ Πούτιν και Μεντβέντεφ, και ειδικότερα ο τρόπος που αντέδρασε ο Πρόεδρας, (κίνδυνος να υπάρξει πολιτισμικός πόλεμος) μου θυμίζουν την τακτική ενός ψυχολόγου, στον οποίο κατέφυγε για βοήθεια, ένας ασθενής με "έμμονες ιδέες".

    -Γιατρέ μου, όλη μέρα, σκέφτομαι γυμνές γυναίκες. Ακόμα και στον ύπνο μου, μόνο αυτές υπάρχουν στα όνειρά μου. Τι να κάνω για να λυτρωθώ;

    -Α... μα είναι πολύ απλό !
    Προσπάθησε απλώς να ΜΗΝ σκέφτεσαι πιθήκους. Μην σε νοιάζει για τις γυναίκες. Αρκεί να ΜΗΝ σκεφτείς καθόλου πιθήκους.

    Περιτό νομίζω να αναφέρω την συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω παλι νομιζω οτι οι ανθρωποι επειδη εχουν φθασει ενα -κατα ορισμενους -"ζηλευτο" επιπεδο τιθασευσης της φυσης νομιζουν οτι μπορει να καταφερουν τα παντα.
    Ως αποτελεσμα αυτου ειναι να εμπλεκονται και να παγιδευονται απο τους ιδιους φυσικους νομους που οι ιδιοι νομιζουν οτι εχουν τιθασευσει.
    Ετσι λοιπον κινουμενοι κιαπο την ταση του εξορθολογισμου(να εξηγουν τα παντα με την λογικη) απτην οποια διακατεχονται δημιουργουν διαφορα μοντελα περι γεωστρατηγικων,γεωπολιτικων,διεθνων συνομωσιων κ.ο.κ αγνοωντας μια απλη και βαθυστοχαστη παραμετρο:
    Aγνωσται αι βουλαι του Κυριου(του τελευταιου εκλαμβανομενου ως οντως διεθνιστικου)
    ή κοινως τρεχα γυρευε...
    τουρλουμπουκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς έχει καταντήσει "νέο" το αυτονόητο, μπορεί κανείς να μου πει;;; Ισχύει το:
    "Η αλήθεια περνάει από 3 στάδια:
    1ον. Γελοιοποιείται,
    2ον. Πολεμάται, και
    3ον. (τελικά) γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη! " ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφαρμογή του νόμου των 62 ευρώ

    Στην εφαρμογή του νόμου που προβλέπει άμεση απέλαση των μεταναστών αν δεν έχουν επάνω τους τουλάχιστον 62 ευρώ προχώρησε για πρώτη φορά η Γαλλία, προκειμένου να αποτρέψει το κύμα προσφύγων από την Λιβύη και γενικότερα τις χώρες του Μαγκρέμπ, αλλά και να υποχρεώσει τους μετανάστες που δεν βρίσκουν εργασία να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους.


    Ο νόμος εφαρμόζεται αφορά εκείνους που έχουν προσωρινή άδεια διαμονής – οι λαθρομετανάστες απελαύνονται ούτως ή άλλως - και αποδεικτικά στοιχεία ότι έφθασαν στη χώρα δια της νομίμου οδού, αλλά και σπίτι όπου κατοικούν


    Με τον τρόπο αυτό η Γαλλία προσπαθεί να καταπολεμήσει και την εγκληματικότητα, καθώς θεωρείται βέβαιο πως όποιος δεν έχει τα αναγκαία για να επιβιώσει θα επιδοθεί σε κλοπές και διαρρήξεις.


    Πρόσφατα, Γάλλοι αστυνομικοί σταμάτησαν στη Νίκαια πέντε μετανάστες από την Τυνησία που μόλις είχαν κατέβει από το τρένο. Διαπιστώθηκε πως όλοι μαζί δεν είχαν πάνω τους ούτε 20 ευρώ και απελάθηκαν αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 19 Απριλίου 2011 10:41 π.μ.

    γράφεις:

    "Έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς, να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους Αφγανούς, Σομαλούς κλπ και να ταξιδεύουν ανενόχλητοι στην Ιταλία και την Δυτική Ευρώπη."

    Αν τους δώσουμε Ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα, ΤΟΤΕ στα ΣΙΓΟΥΡΑ θα ΜΑΣ τους επιστρέφουν ΚΑΙ θα πληρώνουμε και τα κερατιάτικα. ΓΙΑΤΙ δεν τους εφοδιάζουμε με Τούρκικα ταξιδιωτικά έγγραφα και 1000 Τουρκικές Λίρες νέας κοπής, ώστε - οι κουτόφραγκοι! - να τους επιστρέφουν ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ απρόσκλητοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.