25/4/11

ΓΥΜΝΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γυμνή παραμένει η χώρα στον κρίσιμο εθνικά τομέα της έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, την ώρα που η Τουρκία έχει φοβερή σύγχρονη υποδομή και προβάλλοντας αυτό ως πλεονέκτημα διεκδικεί να πάρει την ευθύνη της διάσωσης και έρευνας, που έτσι και το καταφέρει, θα έχει κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα στα σχέδιά της για συνδιοίκηση στο Αιγαίο.


Και η ευθύνη βέβαια θα ανήκει σ’ εμάς, αφού η αναβάθμιση της έρευνας και διάσωσης, ενώ ξεκίνησε πριν από το 2004, έχει έκτοτε και μέχρι σήμερα κολλήσει.

Ο διαγωνισμός που έγινε για την προμήθεια νέων πομπών εντοπισμού πιλότων, που έχουν τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και ενεργοποιούνται αμέσως εκπέμποντας κωδικοποιημένο σήμα που δεν μπορεί να το «δει» ο αντίπαλος, κατακυρώθηκε εδώ και πολλά χρόνια στην εταιρεία ΤΕΟΤΕΚ του Ομίλου Θεοχαράκη, αλλά το υπουργείο Άμυνας, άγνωστο για ποιον λόγο, αρνείται να παραλάβει τους πομπούς. Τη στιγμή μάλιστα που η εταιρεία, που προσέφυγε στα Διαιτητικά Δικαστήρια, δικαιώθηκε.

Και ενώ το υπουργείο κινδυνεύει να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις, ξαναπροκηρύσσει διαγωνισμό για τους ίδιους πομπούς (ήδη σχέδιο προκήρυξης υπογράφηκε εσπευσμένα από τον υπαρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας) και γύρευε έπειτα από πόσα χρόνια και καιρούς θα τελειοποιήσουμε το σύστημα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Κι αυτό φυσικά είναι βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας.

Αν βέβαια υπάρχει πρόβλημα στους πομπούς που έχει προσφέρει η εταιρεία, καλά κάνει το υπουργείο Άμυνας και πάει σε νέο διαγωνισμό.

Όμως γιατί η επιτροπή κατακύρωσε τον διαγωνισμό σ’ αυτήν; Στο Διαιτητικό Δικαστήριο δεν προβλήθηκαν οι ενστάσεις από το υπουργείο Άμυνας, αν και η εταιρεία δικαιώθηκε.

Και εν πάση περιπτώσει, σημασία δεν έχει η πλευρά της εταιρείας, αλλά, κύριε υπουργέ Άμυνας, το ότι εξακολουθούμε να παραμένουμε γυμνοί στον τομέα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την εθνική μας κυριαρχία...
http://paron.gr

3 σχόλια:

 1. Πρέπει, μήπως, να αναφέρουμε ένα-ένα, όλους τους τομείς που είμαστε "γυμνοί";;;
  ΜΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΓΥΜΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ !!!
  ΤΟ ΨΑΡΙ - ΠΑΝΤΑ !!! - ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΡΩΜΑΕΙ!!!
  Δημοσθένης ο Μακεδών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με συγχωρείτε αλλά αν πάρουμε αυτους τους πομπούς λύνουμε το πρόβλημα μας? Αυτό είναι όλο το θέμα?

  Μήπως ο τίτλος του άρθρου είναι εξαιρετικά παρατραβηγμένος για το πραγματικό περιεχόμενο του άρθρου?

  Ελπίζω να μην πιστεύετε ότι αν βάλουμε καλύτερους πομπούς στα καθήσματα των πιλότων θα έχουμε και καλύτερη έρευνα και διάσωση.

  Ελπίζω επίσης να καταλαβαίνετε πως όταν λέμε έρευνα και διάσωση εννοούμε κυρίως έρευνα και διάσωση για τους πολίτες!!!! Όχι για Π.Α, Π.Ν κτλ. Κυριώς επιβατηγά καράβια, εμπορικά καράβια, ψαράδες και αεροπλάνα (μετά από πτώση σε θάλασσα) καλείσαι να αντιμετωπίσεις σε έρευνα και διάσωση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μαλλον το αρθρο θελει να πει οτι παιζονται διαφορα κρυφα παιχνιδια και μιση μυστηρια μεταξυ τους , με τα λεφτα των κοροιδων (ημων) οπως με την ΓΕΝΟΠ της δεη που τρωγανε σε προεδρικες σουιτες και κανανε λογαριασμο 7 χιλιαρικα ημιδιαμονη και παν να βγουν απο πανω μετα οτι ταχα μου εκπαιδευτικα ταξιδια ( στο σεξ , γιατι δεν εχουν φαει γλυκο μεχρι τα 50 τιποτα )

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.