11/4/11

Χρηματοδότης της προπαγάνδας των Σκοπίων ο Τζ. Σόρος

Ο ουγγροεβραίος κερδοσκόπος και αριστερών φρονημάτων δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος, τον οποίο κάλεσε στην Αθήνα, είδε και συνομίλησε μαζί του στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο μεγάλος χρηματοδότης της προπαγάνδας των Σκοπιανών σε βάρος της πατρίδος μας.
Είναι αυτός που βρισκόταν πίσω από την Καναδέζικη εταιρία ΤVX Gold (καθότι υπ’ αριθ. 1 μέτοχός της) στην οποία είχαμε δώσει το δικαίωμα εξόρυξης και εκμετάλλευσης των πλουσίων κοιτασμάτων χρυσού της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής πού τόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει από τους κατοίκους της Μακεδονίας με τα γνωστά επεισόδια.

Είναι τοις πάσι γνωστό οτι, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και ξεπήδησαν από το πολύκροκο αυγό της τα διάφορα κρατίδια, μεταξύ των οποίων και τα Σκόπια, ο πρώτος που έσπευσε αρωγός του Γκλιγκόροφ, ήταν ο δισεκατομμυριούχος από την Αμερική Τζώρτζ Σόρος (Σβάρτζ Γκιόργκι -Schwartz György -το κανονικό όνομα). Τότε που ο Ελληνισμός σύσσωμος αγωνιζόταν να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, αντίπαλός μας δεν ήταν ο Γκλιγκόροφ, αλλά ο Σόρος.
Τόσο στον Καναδά όσο και στην Νέα Υόρκη, στις μεγάλες εκείνες διαδηλώσεις, η πρόκληση από την άλλη πλευρά έφερε την υπογραφή Τζώρτζ Σόρος. Οπως έλεγαν τότε οι ομογενείς μας, άνθρωποί του ναύλωσαν αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από τις συγκεντρώσεις των Ελλήνων και έσερναν στην ουρά τους διαφημιστικά πανό με το προκλητικό σύνθημα των Σκοπιανών: «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες».
Από τότε που αναγνωρίστηκαν τα Σκόπια από τον ΟΗΕ -με πάντα σε εκκρεμότητα το θέμα της ονομασίας τους- ο Τζώρτζ Σόρος ήταν ο καλός θείος από την Αμερική που απλόχερα έδινε ηθική και υλική βοήθεια στους «γιαλαντζί Μακεδόνες» όπως ευστόχως τους είχε χαρακτηρίσει ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας. Στην αρχή τους έδωσε βοήθεια 25 εκ. δολαρίων και κατόπιν αλλα τόσα σε δάνειο. Την χειρονομία αυτή την εκτίμησαν δεόντως και οι Σλαβομακεδόνες της διασποράς, και κυρίως στον Καναδά και τις ΗΠΑ.
Ο Σόρος που έχει Ίδρυμα στο όνομα του στην Αμερική, ίδρυσε παράρτημα του και στα Σκόπια -όμοιο με εκείνο της Ουγγαρίας- το οποίο εμφανίζεται ως Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο και με δραστηριότητες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων κ.λ.π. Αυτό, λοιπόν, το Ίδρυμα συνεργάζεται αλλά και χρηματοδοτεί διάφορες οργανώσεις που δρουν μέσα στην Ελλάδα σε βάρος της Ελλάδος, ψάχνοντας και κατασκευάζοντας δήθεν μειονότητες που καταπιέζονται.
Μία απο τις οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σόρος είναι και το «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», το οποίο εκπροσωπείται από τον γιό πρώην υπουργού της Δικτατορίας, τον Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος πριν βρει αυτήν την ενασχόληση, βρισκόταν στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» και ασχολείτο με τις μετρήσεις ακροαματικότητας του σταθμού επι διευθύνσεως Γιάννη Τζαννετάκου και δημαρχίας Μιλτιάδη Έβερτ.
Την αποκάλυψη της χρηματοδοτήσεως από τον Σόρος έκανε παλιά και ο πρώην εκπρόσωπος της οργανώσεως Αμντουλάχ Ντεντέ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρατηρητής» της Κομοτηνής.
Αλλά πέραν τούτου, λέγεται ότι ο Atyeh Neier πρώην επικεφαλής της οργανώσεως του « Helsinki Watch», δηλαδή του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, είχε ορισθεί πριν από δέκα χρόνια -ίσως είναι και σήμερα- πρόεδρος του Ιδρύματος Τζώρτζ Σόρος. Και αυτό μαρτυρεί πολλά.
Η δραστηριότητα του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» στον ελληνικό χώρο είναι γνωστή. Η Οργάνωση αυτή έσπευδε και σπεύδει σε κάθε περίπτωση στην Φλώρινα σε εκδηλώσεις της οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» Σκοπιανών συμφερόντων και προπαγάνδας στις οποίες παίρνουν μέρος σκοπιανές οργανώσεις και η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Τούρκων της Θράκης». Εκεί αναπτύσσουν τις αλυτρωτικές βλέψεις τους με την ανθελληνική τους προπαγάνδα περί «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Παρά το γεγονός οτι η «Ενδιάμεση Συμφωνία» που υπέγραψε η Ελληνική και η Σκοπιανή κυβέρνηση στις 13-9-1995 στην Νέα Υόρκη και σε ένα από τα 23 άρθρα της, το άρθρο 7 αναφέρεται ρητώς οτι «κάθε μέρος θα λάβει σύντομα αποτελεσματικά μέτρα για να απαγορεύσει εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνει ενέργειες από ιδιωτικές οντότητες που θα είχαν ως πιθανό αποτέλεσμα να υποδαυλίσουν βία, μίσος, ή εχθρότητα αμοιβαίως», η Σκοπιανή κυβέρνηση τον τομέα αυτό τον... ανέθεσε να τον διαχειριστεί -κατά παράβαση της συμφωνίας- το Ίδρυμα Σόρος. Πέραν των διαφόρων προπαγανδιστικών φυλλαδίων στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, στα Σκόπια εκδίδεται από το Ίδρυμα Σόρος το αγγλόφωνο περιοδικό «Macodonian Times». Ένα καθαρά προπαγανδιστικό και ανθελληνικό μηνιαίο περιοδικό.
Πέραν των ανθελληνικού περιεχομένου άρθρων του, το περιοδικό εμφανίζει τον γνωστό χάρτη των Σκοπιανών με τα... αλύτρωτα εδάφη που φτάνουν ως τον Όλυμπο και τα οποία -άκουσον, άκουσον- «κατακρατούν οι Έλληνες και καταπιέζουν τους Μακεδόνες κατοίκους»!
Αλλά και μέσα από τα άρθρα του περιοδικού το σκοπιανό κράτος ψάχνει στα θολά γεγονότα της περιόδου της Τουρκοκρατίας και των δύο παγκοσμίων πολέμων να δημιουργήσει ιστορία του «μακεδονικού κράτους», επαναστάσεις και αγώνες. Και σημειώνει οτι κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα από αίμα και διαπραγματεύσεις και σε μια στιγμή ευρωπαϊκής φιλανθρωπίας, οι Έλληνες άρπαξαν περισσότερο από τη μισή έκταση της μακεδονικής γής των προγόνων τους, οδηγώντας μακριά εκατοντάδες χιλιάδες Μακεδόνες!
Τέτοια ευτράπελα θα βρει κανείς πολλά στο εν λόγω περιοδικό που σε κάποιο σημείο του, δίνει και τo στίγμα του Σόρος: « The Macedonian Times. e-mail : mtimes@soros.org.mk» . Και φυσικά διεύθυνση και για το Internet. Δεν παραλείπει να αναφέρεται και στον υπουργό Εξωτερικών, Θόδωρο Πάγκαλο που προσπαθεί, όπως γράφει, «να τους διδάξει, αφού η γιαγιά του ακόμα μιλάει αλβανικά στο σπίτι και δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά, αυτή που είναι μια αληθινή ελληνίδα!».
Την απάντηση στον ανεκδιήγητο ακαδημαϊκό Ristovski που τα γράφει, μάλλον έπρεπε να τη δώσει με τον τρόπο που ήξερε, ο στρατηγός και δικτάτορας Πάγκαλος…
Πηγή: www.real.gr

11 σχόλια:

  1. Μήπως είναι κρυφοέλληνας ο κύριος;
    Όσοι αλλάζουν ονόματα κάτι θέλουν νά πούνε ως "ποιητές"!!!
    Μήπως είναι από κείνα τά μικρά ελληνόπουλα τού "παιδομαζώματος"-30.000 περίπου-στόν ανταρτοπόλεμο 1946-1949;
    Λέω μήπως!Γι'αυτό χύνει τόσο δηλητήριο;
    Καί οι περισσότεροι είχαν δισύλλαβα επώνυμα π.χ.Στάλιν,Λένιν,Χότζα,...αλλά είχαν διαφορετικα πραγματικά ονόματα....!!!τζουγκασβιλικοί...
    καί μή χειρότερα εάν αληθεύουν.

    Σατιρικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

    Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναιΕλληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

    http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

    Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
    Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.


    Nikos-Berolino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "αριστερών φρονημάτων δισεκατομμυριούχος "....Η βλακεία και το κόμπλεξ ορισμένων δεν έχει όρια.Τι σχέση μπορεί να έχει ο παγκόσμιος τοκογλύφος με την αριστερά ? Ακόμη κι αν θέλει κάποιος να διαβάσει με αντικειμενικότητα το άρθρο, σταματάει το διάβασμα μετά τις 2-3 σειρές.'Ελεος πια.....Συνομωσιολογία, inside information, και αστήριχτη μπουρδολογία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο ουγγροεβραίος κερδοσκόπος και αριστερών φρονημάτων δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος"

    Αριστερών φρονημάτων? Ότι κι αν λέει το κείμενο έχασε την αξιοπιστία του από την πρώτη γραμμή! Ρίχνετε το επίπεδο του blog με αυτές τις μπούρδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον 6:56 μ.μ.

    @ Nikos-Berolino

    Αυτές είναι αμερικανιές, που δεν βοηθούν σε τίποτε απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χωρίς να αμφισβητώ τον ρόλο του Σόρος στο Σκοπιανό θα έκρινα ορθό τα σχετικά άρθρα να μην αγνοούν την γεωπολιτική ΤΡΟΠΗ που λαμβάνει χώρα στις μέρες μας.
    Έως τώρα ο Σόρος πηγαίνει μόνο εκεί που υποστηρίζει.
    Μήπως λέω ΜΗΠΩΣ ρίχνει τώρα το "εδικό του βάρος" στην Ελλάδα;
    Τις "επενδύσεις" σε καθεστώς χρεωκοπίας και παγκοσμιοποίησης δεν τις γλυτώνουμε.
    Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά ώστε οι συμφωνίες που θα προκύψουν να είναι προς το συμφέρον της χώρας μας -επαναλαμβάνω- δεδομένης της γεωπολιτικής τροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11 Απριλίου 2011 6:56 μ.μ.
    11 Απριλίου 2011 6:51 μ.μ.

    Ότι πεις εσύ Αρχέλα.


    Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    12 Απριλίου 2011 3:38 π.μ.

    Δεν εχω συμμετασχει σε αυτην την αναρτηση και βγαινω μονον τωρα για να σε ρωτησω αρκετα ευγενικα για τις εμμονες σου και τι προβλημα εχεις.Αν θελεις μου δινεις μια απαντηση μηπως μπορω να σε βοηθησω σε κατι.Γιατι ψελιζοντας "αρχελα" "αρχελα" συνεχως εκτος απο χαμογελο προκαλεις και τον οικτο των γυρω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ποιον δικτατορα Παγκαλο μιλαει ο
    αρθρογραφος; Μήπως για τον παπού του
    σημερινού;Αυτον που ιδρυσε τα ταγματα
    ασφαλείας επι κατοχής;Που ήταν συνεργατης των Γερμανων;Και κατ'επέκταση συνεργατης του ΒΜΡ δηλαδη των σημερινων γυφτοσκοπιανων;
    Αυτον των δοσιλογο ενοει;Αν ναι δεν
    καταλαβαινω τι θα τους εκανε,μηπως
    ενοει θα τους τ'εδινε ολα οπως λεει
    σημερα ο εγγονος του;Οτι μπορουν να λεγονται οπως θελουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12 Απριλίου 2011 9:27 μ.μ.

    Κοίταξε.
    Ιδεολογικά όλοι Αρχέλες είστε!
    Σχολιάζετε δε σχολιάζετε!
    Πως να το κάνουμε δηλαδή!
    Δεν έχεις ακούσει που λένε,
    καλύτερα να σου βγει το μάτι....


    Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλύτερα να σου βγει το μάτι....
    Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας
    14 Απριλίου 2011 11:10 π.μ.

    Ειναι ομως τραγικο να σου βγουνε και τα δυο ματια αλλα και τα αυτια σου και να μη καταλαβαινεις πλεον τι σου γινεται.Φυτο καταντησες δισμοιρε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.