3/4/11

Μες στη Άγια Σοφιά, θα βρεθούμε ξανά


Με αφορμή την ανάρτηση μας «Η τουρκική φασιστόσφαιρα», η αγαπητή μας αναγνώστρια Ρίκα Κ. έγραψε το παρακάτω σχόλιο συνοδευόμενο από εύστοχα βίντεο.
Απολαύστε!

«Πολλαπλασιάζοντας τις αντιδράσεις στα φόρουμ ή σε σχόλια άρθρων, μονοπωλοντας τον λόγο και δυσφημίζοντας αυτού των άλλων, ορισμένοι μαγκοφασίστες δίνουν την εντύπωση ότι αντιπροσωπεύουν τη γνώμη της πλειοψηφίας...»

Έχουν άραγε αναρωτηθεί ποτέ οι μαγκοφασίστες αυτοί, αν οι σκοποί που υπηρετούν παίζοντας αυτόν τον εξευτελιστικό ρόλο, τελικά στρέφονται εναντίον των εαυτών τους ; 

Εντολοδόχοι οι ίδιοι μιας τακτικής προπαγάνδας, άρα τακτικής βασισμένης σε ψέμματα, ως άλλα υπάκουα δουλάκια των υψηλόβαθμων εντολέων τους, χάνουν την αξιοπρέπειά τους καταφεύγοντας σε υβριστικές ασυναρτησίες χαμηλότατου επιπέδου, παραληρηματικό ασύντακτο και ανορθόγραφο πολλές φορές λόγο στερούμενο επιχειρημάτων, και τελικά ρεζιλεύουν τον εαυτό τους προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των υψηλά ιστάμενών τους και των ιδεολογιών του ψεύδους και της βίας, που στρέφονται εναντίον όλων των λαών. Του επεκτατικού ισλαμοφασισμού, του τοκογλυφικού σιωνισμού, του ανθρωποφαγικού καπιταλισμού. 

Αναρωτήθηκαν ποτέ οι τούρκοι εκτελεστές αυτών των εντολών, αν έδινε δεκάρα τσακιστή ο Κεμάλ για τις ορδές των φανατισμένων απεσταλμένων του, για αυτούς που μαύρισαν την ψυχή τους και υποβίβασαν τους εαυτούς τους σε κτήνη προκειμένου ο κάθε Κεμάλ να εξυπηρετεί τα δικά του περίεργα συμφέροντα και να ικανοποιεί την άβυσσο της ψυχοπαθολογίας του ; Απόδειξη της πρόθεσης αυτής τα σημερινά λόγια του θλιβερού Αχμέτ, ο οποίος με περηφάνια είπε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να «θυσιάσει» άλλους 100.000 τούρκους, για τα δικά του παρόμοια συμφέροντα, και αυτός... 

«Δίνουν την εντύπωση ότι αντιπροσωπεύουν τη γνώμη της πλειοψηφίας»... Για λίγο όμως... Γιατί ποια αλήθεια που να συνηγορεί υπέρ τους έχουν να υπερασπίζονται οι τούρκοι στα ιστολόγια του εξωτερικού ; Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ή αυτής των Αρμενίων ; Τις ατελείωτες σφαγές στην Σμύρνη, τους διωγμούς στην Πόλη, τα παιχνίδια τους στην Θράκη, την κατοχή στην Κύπρο, τις απειλές, την αλαζονεία, τις φαντασιώσεις τους σχετικά με το Αιγαίο ; Έχει πήλινα πόδια το ψέμα. Σπάει κάποια στιγμή. Όσο το υπερασπίζονται, δεν θα προχωρήσουν ποτέ στο μέλλον, γιατί αντίθετα με αυτούς, οι υπόλοιποι λαοί ξέρουν, γνωρίζουν, θυμούνται, και μαθαίνουν όλο και περισσότερα καθημερινά. 

Και για ποιους τούρκους το κάνουν αυτό ; Για αυτούς που απομένουν όταν αφαιρεθούν οι πληθυσμοί των Κούρδων, των Αλεβιτών, των Ελλήνων που παραμένουν μεταμφιεσμένοι στην Τουρκία και των λοιπών μειονοτήτων ; Όταν ξυπνήσει το ψυχικό κύτταρο αυτών των ανθρώπων, τι θα απομείνει από το «έθνος» των τούρκων ; Ποιον προσπαθούν να πείσουν στο εξωτερικό της χώρας, όταν δεν μπορούν να είναι πειστικοί στο εσωτερικό της ; 

Το νευρικό σύστημα της ανθρωπότητας, το διαδίκτυο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια ψεύδους, για όποιον θέλει να ψάξει τα πράγματα όλο και περισσότερες αλήθειες αποκαλύπτονται καθημερινά. Οι λαοί είναι σε μια κατάσταση αφύπνισης σήμερα, και επιμένω ότι η κληρονομιά των Ελλήνων, η αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και σκέψη, όπως μοναδικά μπορεί να ορίσει τα πολιτικά συστήματα αλλά και την μεταφυσική σκέψη των ανθρώπων προς όφελος των λαών, δεν είναι κτήμα των Ελλήνων, δικό μας μόνο, αλλά ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, σε όλους τους λαούς, και στους Τούρκους, και στους Εβραίους, σε όλους. 

Αν καταργηθούν οι ιδεολογίες του μίσους, του κέρδους και της βίας, οι λαοί μόνο όφελος θα έχουν, αντίθετα με την θλιβερή μειοψηφία που τους – και μας – κυβερνά σήμερα, η οποία είναι και η μόνη που απειλείται από αυτήν την προοπτική. Γι’ αυτό και οι ίδιοι οι μαγκοφασίστες θύματα της ανατροφής, της ιδεολογίας και των εντολέων τους είναι, και όσο γρηγορότερα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς. 

Σε κάθε περίπτωση εμείς οι Έλληνες δεν προτιθέμεθα να λυγίσουμε εύκολα. Είναι άσχημα τα πράγματα σήμερα για εμάς, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως, ότι κι αν έχουν βάλει στο μάτι οι σκοτεινοί της Γης, τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, την γεωπολιτική της θέση, την Αλήθεια που κρύβεται στον Ελληνισμό - έστω κι αν πέτυχαν με δόλο να την κρύψουν από αρκετούς Έλληνες - δεν θα μας το πάρουν χωρίς μάχη σκληρή, χωρίς αντίσταση, χωρίς ατσάλινη αντίδραση ! 

Όσο μας πολεμούν, μόνο Πόλεμο θα έχουν να περιμένουν. Στο διαδίκτυο, στο Αιγαίο, στο σύμπαν το ίδιο ! Μόνο απώλειες έχουν να περιμένουν, ας το καταλάβουν καλά αυτό. Η Ελληνική Ιστορία το διδάσκει αυτό, και σε εμάς αλλά και σε εκείνους, χωρίς περιστροφές και αμφιβολίες, αυτή που τους απειλεί τόσο πολύ, και προσπαθούν τόσο απελπισμένα να αλλοιώσουν. Χωρίς επιτυχία. 

Και κάποιες υπενθυμίσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς :



(στο 2ο αναρτημένο βίντεο, το 1ο στον χώρο των σχολίων, φαίνεται καθαρά η λογοκρισία της φασιστόσφαιρας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκεί απλά κλείνουν τα μικρόφωνα!)



Και μία τελευταία υπενθύμιση, 


Αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες :


Μες στη Άγια Σοφιά, θα βρεθούμε ξανά



Ευχαριστώ για την φιλοξενία και την διαφωτιστική ανάρτηση.


37 σχόλια:

  1. -Ο ρόλος των προσωπικοτήτων στην Ιστορία είναι σημαντικός αλλά δεν αποτελεί την την βασική και αναγκαία συνθήκη για την ανάλυση μιας ιστορικής περιόδου.

    -..Αν καταργηθούν οι ιδεολογίες του μίσους, του κέρδους και της βίας, οι λαοί μόνο όφελος θα έχουν, αντίθετα με την θλιβερή μειοψηφία που τους – και μας – κυβερνά σήμερα, η οποία είναι και η μόνη που απειλείται από αυτήν την προοπτική...

    Μια απλή αναδρομή στους Ελληνες Αρχαίους φιλοσόφους αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος τους όρους, βία,εξουσία,επανάσταση και πόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι είναι με την ανθρώπινη φύση.Τα περί θλιβερής μειοψηφίας δεν ευσταθούν λόγω συμμετοχής πολλών.

    Τέλος αναφορικά με το θέμα της ανάρτησης του Κριστιάν (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/03/social-media.html-Κατασκοπεία στα social media σχεδιάζουν οι ΗΠΑ)

    Ας συγκεντρωθούμε λοιπόν στην τουρκική προπαγάνδα αλλά και στην προπαγάνδα όλων αυτών που θέλουν να καταστήσουν τον Ελληνικό Λαό σε Αμερικανάκια.

    Πρίν μπούμε ξανά στην Αγιά Σοφιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και πολλούς ακόμα και στον Ελλαδικό χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ή αυτής των Αρμενίων ; Τις ατελείωτες σφαγές στην Σμύρνη, τους διωγμούς στην Πόλη, τα παιχνίδια τους στην Θράκη, την κατοχή στην Κύπρο..."

    Εχεις αναφερθει σε 6 περιοχες.Εσυ αν μου επιτρεπεις με ποια απο αυτες τις περιοχες εχεις δεσμους και αυτο το ρωτω για να κρινω αν χρειαζεται απαντηση η οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Ρίκα Κ.,

    Πολύ όμορφη η -μέσω Κριστιάν- ανάρτησή σου αλλά, αν επικεντρωθούμε στη ρίζα του προβλήματος, δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα αντίστασης αλλά επίθεσης.

    Για παράδειγμα, σχετικά με το ζήτημα των υδρογονανθράκων, δεν σου κάνει εντύπωση ότι βγήκε για δημόσια διαβούλευση αρκετά καθυστερημένα ένα νομοσχέδιο που απλά περιέγραφε τις μαριονέτες που θα εκτελέσουν εντολές;

    Δεν σου έκαναν εντύπωση δηλώσεις όπως αυτή: http://www.youtube.com/watch?v=x6Qq2VgoL0c , ενώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά (π.χ. http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/148667/anoigan-geotriseis-nerou-kai-vrikan-petrelaio/ - για να μην αναφερθώ σε δεκάδες μελέτες);

    Δεν σου έκανε εντύπωση ότι όποιος δεν ήταν μαριονέτα και φάνηκε ότι ξέρει από το αντικείμενο του προς ίδρυση φορέα είτε λιθοβολήθηκε είτε παραγκωνίστηκε είτε του προτάθηκε να πάει μέχρι και στο... Καζακστάν για να μην είναι στα πόδια τους και δημιουργήσει πρόβλημα;

    Δεν σου έκανε εντύπωση ότι ο αντίστοιχος τουρκικός φορέας έβγαλε ήδη προκηρύξεις; Ότι δημιουργούνται τετελεσμένα, ούτως ώστε το παιχνίδι να πάει στο "προλάβαμε και σώσαμε ότι μπορούσαμε επειδή οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα"; [Σημ. Τέτοια διαχείριση γίνεται και στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, όπως έχω αναφέρει και πρόσφατα.]

    Δεν σου κάνει εντύπωση ότι το ζήτημα "κοιμάται" άνευ λόγου και αιτίας - εθνικής εννοώ...

    Δεν σου κάνει εντύπωση ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα σχόλια που γίνονται στο opengov.gr δεν επηρρεάζει τα προς διαβούλευση νομοσχέδια - απλά δίδεται η ψευδαίσθηση της συμμετοχής και το άλλοθι της καθυστέρησης...

    Όλα αυτά έχουν μια κοινή συνισταμένη: αν περιμένουμε να εκτελεστεί το όποιο σχέδιο υπάρχει στο μυαλό μερικών και να αντιδράσουμε, ούτως ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις απώλειές τους, δεν θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη η πατρίδα. Αν αντισταθούμε λυσσαλέα, δεν θα επιφέρουμε ουσιώδη μετατροπή του σχεδίου - άντε, το πολύ, μια καθυστέρηση. Υπηρεσίες στην πατρίδα θα προσφέρουμε μόνο εάν δεν επιτρέψουμε να υλοποιηθεί το σχέδιο. Με πράξεις, όχι με λόγια.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Αγαπητέ Ακρίτα

    Πάντως για το ραντεβού στην Άγια Σοφιά προηγούνται τα "Ελληνοαμερικανάκια" της Διασποράς.

    Τουρκάκια να μη μπούμε, με το κ@@λο προς τον ουρανό!

    Μη με στενοχωρείς, έχω γενέθλια σήμερα, μου φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δεύτε, λάβετε Φώς εκ τού ανεσπέρου φωτός,τού Ελληνικού".
    Ελλάς,Ηλιογή,ΗλιόΠετρα!
    Εάν βάλλουμε μιά ισχυρή φωτεινή δέσμη ,από μιά πηγή,νά ριχθεί πρός τόν Ουρανό,οι αχτίνες της θά ανοιξουν ,καί θά μοιάζουν μέ ένα ανεστραμένο κώνο,χωνί{πυραμίδα}!
    Η κορυφή του κώνου ακουμπάει στόν Παρθενώνα,καί κάπου στήν κυκλική νοητή βάση του ακουμπάει καί η Κωνσταντινούπολη,καί τό Φώς τής Πίστης τών Ορθοδόξων Ελλήνων.
    "Τό τρίς λαμές τής Μιάς Θεότητος..."
    Ιερός Βράχος!
    Γενάρχης τού ανθρώπου ο Προμηθεύς,υπήρξε μόνον Έλλην.
    Καί η πατρίδα μας ΕΛΛΑΣ,γεννήτρα τού Φωτός μέ αποστολή νά τό μεταδώσει σέ ολόκληρο τόν κόσμο.
    "Δεύτε λάβετε φώς εκ τού ανεσπέρου φωτός"καί "πορευθέντες φωτίσατε πάντα τά έθνη".Χριστός.
    Λαμπαδηδρόμος τής Οικουμένης η ελληνική ΨΥΧΉ!
    Καί η γλώσσα μας η μεγάλη κιβωτός τού ελληνικού πνεύματος.
    Θεού Σοφία!
    Πιστεύω στίς δυνάμεις τών συνελλήνων.Άς φυσήξει ζείδωρος η ελπίδα,γιά νά σταθούμε στά δικά μας πόδια.
    Αγών!
    ΟιΟλυμπιακοί αγώνες
    γέννησαν τούς Μαραθώνες
    καί τούς Παρθενώνες"Κωστής Παλαμάς.
    Εάν η πάλη γιά άνοδο τού πολιτισμού,τής ζωής γενικά,θεωρείται από μερικούς "φασιστική",τότε αυτοί γιατί αγωνίζονται μέ όλες τους τίς δυνάμεις,γιά νά στρογγυλοκάθονται στίς ωραίες πολυθρόνες-θώκους;
    Οι Πολίτες είναι πού τάχα έχουν "φαστιστική"συμπεριφορά;
    ή οι μειοψηφίες πού έχουν στήσει ένα αόρατο δύχτι "αραχνοειδές" καί δέν μπορούμε νά ξεφύγουμε;
    Τό Φώς σκορπάει τό σκοτάδι.
    Καί η αλήθεια νικάει τό ψέμμα!
    Προμηθεικός Αγώνας λοιπόν!
    Μέχρι νάρθει ο Ιδαίος Ηρακλής καί τά δεσμά νά σπάσει.
    Τό μόνο όργανο πού αναγεννάται,είναι τό "ΉΠΑΡ"συκώτι.
    "Θεός ο μέγας αεί γεωμετρεί"Αναξαγόρας.

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αγαπημένο μου τραγούδι από μικρότερος. Κάθε πρωί πριν φύγω από το σπίτι αυτό ακούω.
    Ρίκα να σαι καλά.

    Όσο για τον Αχμέτ που αναφέρθηκε να ναι σίγουρος ότι δεν θα καθαρίσει μόνο με 100.000 απώλειες για να πετύχει τους στόχους του.
    Αν ποτέ ανάψει η φωτιά μαζί με τα νησιά του Αιγαίου θα καεί και όλη η Μικρά Ασία. Δεν θα ναι 100.000 οι απώλειες του να το χωνέψει ο Ισλαμοφασίστας γυαλαμπούκας. Θα τους τα κάνουμε λαμπόγυαλο τα παράλια με αεροπορικές βόμβες, ναυτικό και αμφίβιους καταδρομείς.
    Γι' αυτό λοιπόν ειρήνη να ζουν και να ευημερούν οι λαοί. Έξω οι πολεμοκάπηλοι βάρβαροι.
    Η Ελλάδα περνάει μια από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της αλλά θα θριαμβεύσει ξανά! Αυτό δεν είναι ούτε υπόσχεση ούτε δέσμευση. Θα είναι απλά μια επανάληψη της ιστορίας.
    Αυτός ο τόπος ούτε φτιάχνεται ούτε χαλιέται. Όσο και να πολεμήσουν -με οποιοδήποτε τρόπο- την Ελλάδα αυτή πάντα επιβιώνει.
    Η Ρίκα είπε:
    "Όσο μας πολεμούν, μόνο Πόλεμο θα έχουν να περιμένουν. Στο διαδίκτυο, στο Αιγαίο, στο σύμπαν το ίδιο !"
    Ρίκα, στο διαδίκτυο τον έχουν και χάνουν. Μεγάλες επιτυχίες από Ελληνικής πλευράς. Να σαι σίγουρη.
    Στο Αιγαίο επίσης χάνουν πολλές φορές όταν γίνονται αερομαχίες και όχι απλές αναγνωρίσεις.
    Στο σύμπαν το ίδιο ακόμα δεν έφτασε εκεί η μάχη, δεν αποκλείεται όμως :)
    Όσο για αυτό που είπε ο Ακρίτας:
    "Πρίν μπούμε ξανά στην Αγιά Σοφιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και πολλούς ακόμα και στον Ελλαδικό χώρο" θα συμφωνήσω, σωστότατη παρατήρηση αλλά θα βάλω μια υποσημείωση Ακρίτα:
    Μερικές φορές η ιστορία γυρνάει απότομα από έναν συντελεστή x,y ή ω. Έναν συντελεστή στην όλη εξίσωση που ξαφνικά αποκτά μεγαλύτερη αξία από τους άλλους συντελεστές. Έχει συμβεί ιστορικά.
    Και για να κλείσω το σχόλιο μου θα σας πω μερικούς στίχους που... γουστάρω τρομερά:
    Στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς θα ανέβω για να βγάλώ
    την τούρκικη ημισέληνο και το σταυρό να βάλω!

    Θεόφραστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο κυρία Ρίκα. Μακάρι να διαβάζουμε πιό συχνά τέτοια μηνύματα να παίρνουμε τ'απάνω μας λιγάκι γιατί με όσα συμβαίνουν γύρω μας, έχει πέσει πολύ ψυχοπλάκωμα.

    @Ministre plénipotentiaire

    "...Υπηρεσίες στην πατρίδα θα προσφέρουμε μόνο εάν δεν επιτρέψουμε να υλοποιηθεί το σχέδιο. Με πράξεις, όχι με λόγια."

    Δηλαδή... τι ακριβώς πράξεις έχετε κατά νού;

    Κοινός νούς (ένας ακόμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρίκα σ' ευχαριστούμε.

    Κριστιάν, Χρόνια Πολλά
    να σε χαίρεται η οικογένειά σου και η μεγάλη οικογένεια του Ινφογνώμωνα.
    Να είστε καλά παιδία.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και για να κλείσω το σχόλιο μου θα σας πω μερικούς στίχους που... γουστάρω τρομερά:
    Στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς θα ανέβω για να βγάλώ
    την τούρκικη ημισέληνο και το σταυρό να βάλω!

    Θεόφραστος
    3 Απριλίου 2011 7:30 μ.μ.

    ------------------

    Αμήν!
    Και έλεγα και εγώ ότι είμαι ο μόνος που έχω τέτοια όνειρα....


    ----------------------
    Εχεις αναφερθει σε 6 περιοχες.Εσυ αν μου επιτρεπεις με ποια απο αυτες τις περιοχες εχεις δεσμους και αυτο το ρωτω για να κρινω αν χρειαζεται απαντηση η οχι.

    3 Απριλίου 2011 6:50 μ.μ.

    -------------------

    Γιατί;
    Έχει καμία σημασία αν είναι ή δεν είναι από κάποια από αυτές τις περιοχές;
    Οι σφαγές και οι γενοκτονίες θα ήταν λιγότερο αληθινές, αν η Ρίκα ήταν, ας πούμε, από την Χαλκίδα;
    Σε ποια, από τις δύο περιπτώσεις δεν θα της απαντούσες λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα μάτια μου είναι πάντα εστιασμένα στον στόχο Κριστιάν και ποτέ δεν χάνω την εικόνα του στόχου μου και πίστεψε με αυτό δεν είναι ευχάριστο ούτε κια σέ μένα αλλά μιας και έγραψες ότι είναι η μέρα των γενεθλίων μια ελληνική παροιμία λέγει
    :"Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του".

    Χρόνια Πολλά Αγαπητέ Κριστιάν και οι επιθυμίες σου ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 3 Απριλίου 2011 6:50

    Οι Τούρκοι κρέμασαν το παππού μου και τον μεγάλο αδελφό του πατέρα μου, που περήφανα φέρω το όνομα του, στα παράλια της Μ. Ασίας στο Ελληνοχωριό (Γκιαουρκιοϊ).

    Περιμένω αφού το κρίνεις, να μου δώσεις μια απάντηση.

    Κώστας Σταματάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένα ευχαριστώ προς όλους, ιδιαίτερα τον κ. Skal, μια όαση για εμένα τα καλά λόγια και η ενθάρρυνση όλων σας.

    Κριστιάν, σου εύχομαι να είσαι πολύχρονος και να έχεις πάντα Υγεία και Δύναμη, εσύ και οι αγαπημένοι σου.

    Καλό Βράδυ σε όλους,
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μιας και πιάσαμε την ποίηση να πω και εγώ ένα που λέγαμε το 2007 στην Κύπρο.

    "Η σημαία που αγαπώ έχει ένα λευκό σταυρο
    και θα την υπηρετω μεχρι να με βρουν νεκρό"

    ΚΕΝ ΠΑΦΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ρίκα Κ., Ακρίτα. Σκαλ

    Και του χρόνου με υγεία και κέφι, να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φρονιμο ειναι , αντι να προβαλετε ευσεβεις ποθους,επιστρεψτε στη ρεαλπο-
    λιτικ,γιατι ο πολεμος σημερα γινεται με
    ακμαια οικονομιακα μεσα (ολοι αυτοι εχουν επενδυσει τα εντερα τους στην Τουρκια!) και " η ισχυς εν τοι ενωσει"!
    Τι απο ολα διαθετουμε;
    Αν μας προκαλεσουνε,τοτε με οτι μεσα
    διαθετουμε!Πανω απο ολα ομως η λογικη
    και οχι η επαρση!

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αέραα Αέραα! πολύ αέρας.

    Σώστε πρώτα την Ελλάδα και η Αγιά Σοφιά ας περιμένει λίγο ακόμα κυρίες και κύριοι λεξιθήρες ορθογράφοι.
    "...προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των υψηλά ιστάμενών τους" εδώ η γνώση στηρίζεται στην άμεση αντίληψη των πραγμάτων.

    P.J.Proudhon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Κριστιάν

    Χρόνια πολλά, έστω και καθυστερημένα (τώρα το είδα)


    @ Κοινός νούς (ένας ακόμα)

    Το ψευδώνυμό σας είναι, κυριολεκτικά, ο ορισμός του "δεν υπάρχει"...

    Θα σας ζητήσω συγγνώμη επειδή δεν δύναμαι να μοιραστώ περισσότερες λεπτομέρειες.

    Επί της οθόνης...

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάντως για το ραντεβού στην Άγια Σοφιά προηγούνται τα "Ελληνοαμερικανάκια" της Διασποράς.
    Κριστιαν

    Για ανελυσε το καλυτερα και δεν εγινες εντελως κατανοητος.Και σε αφησα μια ημερα πισω γιατι χθες ειχες...γενεθλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μετά τήν άλωση τής Κωνσταντινούπολεως τό 1453,η ζωή συνεχίζεται κάτω από τήν απειλή τού χατζαριού τού Τούρκου καί τήν αθλιότητα τής φτώχειας.Όσο καί νά προσπαθούσαν οι Τιούρκοι Οθωμανοί νά αλλοιώσουν τήν σκέψη τών Ελλήνων καί τόν ελληνικό τρόπο ζωής,δέν τό κατάφεραν παρά τόν βαρύ φόρο υποταγής πού πληρώνουν.
    Οι Έλληνες είναι περήφανοι καί σκεπτόμενοι άνθρωποι,θαρραλέοι καί αγωνιζόμενοι.Όσα μέσα καί άν διαθέτει η γενναία προσπάθει τών Ελλήνων θά συνεχισθεί αδιάκοπα κάτω από τόν ζυγό τής σκλαβιάς.Η βία,ως γνωστόν,γεννά τήν αντίδραση τών αδικημένων.Οι ελληνικοί θεσμοί εξάλλου είχαν σαρωθεί σχεδόν από τήν Ρωμαική ως τήν Βυζαντινή αυτοκρατορία.Ο δεσποτισμός τάχε όλα εξαφανίσει από τούς Έλληνες.
    Έτσι στίς παραμονές τής επανάστασης βλέπουμε δύο κόσμους Ελλήνων:ο ένας συνεργαζόμενος πού ευημερεί κάτω από τήν Οθωμανική κυριαρχία καί ο άλλος,η μεγάλη μάζα τών Ελλήνων,βυθισμένη στήν εξαθλίωση καί υποφέρει.
    Εδώ θά αναφέρουμε εν συντομία λίγους άξιους πνευματικούς Έλληνες.
    Η παιδεία γιά τούς Έλληνες σχεδόν απογυμνώθηκε,στήν διάρκεια τής Οθωμανικής κυριαρχίας.Λίγοι "γραμματιζούμενοι"σκορπίζονται δώθε καί κείθε.Η γνώση τής Αρετής,σέ τέτοιες συνθήκες,είναι μεγάλος ηρωισμός.Η ελληνική διανόηση,όση δέν προσφέρει της υπηρεσίες της στόν κατακτητή καταφεύγει στή Δύση καί τή Ρωσία.Είναι ολιγάριθμοι:
    Ιωάννης Αργυρόπουλος(1423-1511),μέ τόν Δημήτριο Χαλκονδύλη στήν Ρώμη.
    Ο λόγιος Ιωάννης Λάσκαρης στό Παρίσι.Ανδρόνικος Κάλλιστος από τήν Θεσσαλονίκη,καθώς καί ο Σπαρτιάτης Γεώργιος Ερμώνυμος.Ο Ιωάννης Σαρβόπουλος (1489),Μιχαήλ Μαρουλος Ταρχάνης ποιητής στή Γαλλία.Τό 1555 Ιωάννης Ζυγομαλάς,τό 1570-1646 ο Θεόφιλος Κοριδαλλεύς,φιλόσοφος σχολιαστής τής Αριστοτέλειας επιστήμης,διαδίδει τά ελληνικά γράμματα στά Βαλκάνια.Τό 1716 ο Ευγένιος Βούλγαρης,ο στοχαστής Αθανάσιος Ψαλίδας.
    Ι ώ σ η π ο ς Μ ο ι σ ι ό δ α κ α ς
    πού ζητάει νά κτιστούν σχολεία.
    1775 Βουκουρέστι ο Λάμπρος Φωτιάδης,τό 1624 ο Νικόδημος Μεταξάς φέρνει τυπογραφείο στήν Πόλη,τόν πρόδωσαν στό σουλτάνο καί τό έκανε καλοκαιρινό...
    Τό 17ο καί 18ο αιώνα σπουδάζουν στά Πανεπιστήμια τής Δύσης καί τής Ρωσίας Έλληνες,πού ξυπνάνε σέ όλα τά ελληνικά εδάφη,τήν συνείδηση τών Ελλήνων!
    Τιμή σέ αυτούς τούς άγνωστους σε μάς τούς πολλούς Ελληνες,γιατί τούς αγώνες τού Ρήγα,τού Κοραή κ.α.,λίγο πολύ τούς ξέρουμε...
    Αιωνία η Μνήμη!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Τουρκία και η κάθε χώρα με την ίδια πολιτική είναι απλά πιόνια στον ίδιο παιχνίδι που λέγεται τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου .
    Το χρήμα δεν έχει θεό, θρησκεία και πόσο μάλλον πατρίδα. Δυστυχώς ο απλός λαός κάθε κράτους δεν μπορεί , ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι λειτουργεί ως μέσον για την μεγιστοποίηση των κερδών σε ελάχιστους.
    Ο πόλεμος έχει πάψει πια να είναι ηθικός, αν ποτέ ήταν, σωματικός ή έστω πνευματικός. Είναι στα πλαίσια του κέρδους , εξ ου και οι πόλεμοι, η κατάλυση συνόρων , το ‘’κλέψιμο’’ εθνικών περιουσιών και η μετακίνηση ή και κατάργηση συνόρων.
    Τρεις τράπεζες πλέον κυβερνούν τον κόσμο δυο εκ των οποίων είναι Μerrill Lynch και Goldman Sachs οι οποίες λειτουργούν σαν ακρίδες ενδιαφερόμενες μόνο για το κέρδος το δικό τους και των επενδυτών τους.
    Ποιοι κρύβονται από πίσω είναι γνωστό σε όλους μας, άρα εάν νομίζουμε ότι θα κερδίσουμε με πόλεμο έχω την αίσθηση ότι μάλλον οι άλλοι ξεκίνησαν χωρίς εμάς πριν από εμάς και εμείς χτυπάμε λάθος στόχο.
    Ας αναρωτηθούμε ποιων συμφερόντων πετρελαϊκή εταιρεία είχε συνεργαστεί με την Τουρκία για άντληση πετρελαίων .
    Ας σκεφτούμε για πιο λόγο τον Απρίλιο θα πάει στην βουλή προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο που αφορά την απαγόρευση οικιακής καλλιέργειας υβριδίων και γενικώς της καλλιέργειας υβριδίων τα οποία δεν έχουν κάποια standards . Ποιος τα ορίζει αυτά τα standards ¨όπως λένε και οι ‘’φίλοι μας’’;
    Ας θυμηθούμε τα περί ΔΝΤ από τον Σημίτη στην Βουλή το 2008 όπου από τότε είχε λεχθεί η προσφυγή μας σε περίπτωση που δεν μπορούσαμε να δανειστούμε.
    Η αντίδραση στα Ίμια , ο λόγος , όχι αυτός που φάνηκε και αναφέρθηκε ο υπόγειος αυτός που ήξεραν αλλά δεν έλεγαν .
    Κανένας μογγόλος , Τούρκος, τουρκόσπορος, δεν μπορεί να περάσει καμία μα καμία εντολή σε κανέναν Έλληνα αν αυτός δεν του το επιτρέψει αν δεν του δώσει βήμα να δεν μπει σε διάλογο…. Όμως συνεχίζω να λέω και θα συνεχίζω μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα ο εχθρός μας είναι εντός των πυλών μας κυβερνάει μας ξεπουλάει και δίνει σε όλα αυτά τα τρωκτικά την δύναμη να μας χτυπούν.
    Αν ο κάθε ένας από εμάς θυμηθεί και αναβιώσει την Αγ. Σοφία που έχει μέσα του τότε πιθανόν να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και την ίδια .
    Μέχρι όμως να γίνει αυτό οι αρουραίοι και τα ποντίκια , οι κατσαρίδες και οι ακρίδες θα τρώνε ότι έχει απομείνει υλικό ή ηθικό σε αυτό τον αιματοβαμμένο τόπο.
    Το να μη ξεχνάμε την ιστορία μας είναι το πρώτο βήμα το οποίο δεν έχει κανένα νόημα αν δεν ακολουθείται από το επόμενο που αφορά την μεθόδευση της αντίδρασης και της αντίστασης

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. >Όσο μας πολεμούν, μόνο Πόλεμο θα έχουν να περιμένουν. Στο διαδίκτυο, στο Αιγαίο, στο σύμπαν το ίδιο ! Μόνο απώλειες έχουν να περιμένουν, ας το καταλάβουν καλά αυτό.<

    Καλές οι πατριωτικές κορώνες, αλλά δεν φθάνουν. Από το 1922 και μετά, μόνον ήττες γνωρίζει η Ελλάδα από την Τουρκία. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Κανένας μογγόλος , Τούρκος, τουρκόσπορος, δεν μπορεί να περάσει καμία μα καμία εντολή σε κανέναν Έλληνα αν αυτός δεν του το επιτρέψει"

    Σοφή φράση Χριστίνα...

    Αυτά για μερικούς-μερικούς που προφασίζονται γενικότητες περί ευθυνών της προϊσταμένης πολιτικής ηγεσίας για να αποφύγουν τις ευθύνες τους - έτσι Χρύσανθε;

    Από εδώ και πέρα λέω να σταματήσω να σε πρήζω (αν είχες ψίγμα πατριωτισμού, θα είχες πεταχτεί στον αέρα από την καρέκλα σου τόσο καιρό, αλλά άδικα ψάχνω κάτι που αν υπήρχε δεν θα συμπεριφερόσουν εξ'αρχής έτσι) και να αρχίσω να ρωτάω τον συνάδελφό μου τον Ντίνο.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. -Στον πόλεμο δεν ρωτάς αν νικήσεις ή αν χάσεις,απλά πολεμάς.

    -Αυτός που παίρνει αψήφιστα τους αντιπάλους του, είναι βέβαιο ότι θα γίνει λεία τους πολύ σύντομα

    - και τέλος κάποιες χαμένες μάχες ίσως σημάνουν νίκη στο πόλεμο, αρκεί να ξέρεις να στέκεσαι στην Ηττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εχεις αναφερθει σε 6 περιοχες.Εσυ αν μου επιτρεπεις με ποια απο αυτες τις περιοχες εχεις δεσμους και αυτο το ρωτω για να κρινω αν χρειαζεται απαντηση η οχι.
    3 Απριλίου 2011 6:50 μ.μ.
    -------------------
    Γιατί;
    Έχει καμία σημασία αν είναι ή δεν είναι από κάποια από αυτές τις περιοχές;
    Οι σφαγές και οι γενοκτονίες θα ήταν λιγότερο αληθινές, αν η Ρίκα ήταν, ας πούμε, από την Χαλκίδα;
    Σε ποια, από τις δύο περιπτώσεις δεν θα της απαντούσες λοιπόν;
    3 Απριλίου 2011 9:17 μ.μ.

    Εχει και μεγαλη σχεση γιατι αλλο κραυγη και αλλο πορδη.Απο λογια εχωμε χορτασει και δεν μας ενδιαφερουν τα φιλολογικα προσοντα κανενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτά για μερικούς-μερικούς που προφασίζονται γενικότητες περί ευθυνών της προϊσταμένης πολιτικής ηγεσίας για να αποφύγουν τις ευθύνες τους - Ministre plénipotentiaire

    Η νυν και η τέως και όλες οι τέως κυβερνήσεις , φταίνε στο βαθμό που θεώρησαν τσιφλίκι τους την Ελλάδα, εμάς ηλίθιους, και την εθνική περιουσία οικόπεδα του πατέρα τους τα οποία είναι κληρονομικό τους δικαίωμα . Επίσης δημιούργησαν το status εκείνο για να πιστέψει ο λαός το λανθασμένο βιοτικό, και εθνικό επίπεδο .Τέλος έφαγαν σε μίζες και πριμ και λαμογιές τα πάντα ,τα κλέψανε κοινώς και δεν άφησαν τίποτα...
    Απαγορεύω όμως σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε κόστος να παίζει με την Εθνική μου συνείδηση στο βαθμό που κάνουν αυτοί.
    Απαγορεύω να μου μιλάνε αυτοί για δημοκρατία όταν είναι οι χειρότεροι φασίστες, τρομοκράτες, και δικτάτορες που πέρασαν από την ιστορία της Ελλάδος . Οχι μόνο δεν σεβάστηκαν την ιστορία μας, δεν σεβάστηκαν το αίμα που χύθηκε για αυτό το Σύνταγμα που φτιάξαμε, για όλα όσα με πόνο κέρδισε αυτός ο λαός, αλλά νοούν ότι πρέπει να είμαστε και χαρούμενοι που μας τα επιβάλλουν χωρίς να μας ρωτήσουν σε άλλη περίπτωση είμαστε λαμόγια και μαζί τα φάγαμε.
    Τους ψηφίσαμε ,όσοι το έκαναν ,για να υπηρετήσουν την χώρα και όχι να υπηρετηθούν από τη χώρα .
    Για μένα όλοι είναι καταδικαστέοι πολλάκις εις θάνατον και η ώρα τους δεν είναι μακριά.
    Δεν θα με χαροποιούσε καθόλου να τους φύτευε κάποιος μα σφαίρα στο δόξα πατρί διότι δεν έχουν πατρί ούτε δόξα αφενός , αφετέρου θα τους έκανε το θάνατο πολύ μα πάρα πολύ εύκολο.
    Θέλω να τους δω να διασύρονται όπως διέσυραν την έννοια της δημοκρατίας στο όνομα της τσέπης τους
    Θέλω να τους δω να ζητιανεύουν όπως ζητιανεύει ένας ολόκληρος λαός την αξιοπρέπεια του χωρίς να έχει ερωτηθεί αν το ήθελε .
    Θέλω να τους δω να παρακαλάνε για έλεος όπως τους παρακαλάνε όλοι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν να ζήσουν και όχι μόνο.
    Θέλω να πεθάνουν από το ίδιο το Κοράνι που μιλάει για εχθρούς του Ισλάμ όσοι δεν αλλαξοπιστήσουν και την ίδια ώρα εγώ να μη γυρίσω να του ρίξω ούτε ένα βλέμμα συμπόνιας
    Θέλω το τέλος τους να διαρκέσει 10.000.000 ώρες .Τόσες όσες ήμασταν αριθμητικά σαν λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χριστίνα, το θέμα είναι τί κάνει ο καθένας μας για να ΛΥΣΕΙ το πρόβλημα, έστω και μέρος του: και εγώ προσεύχομαι (και με τόση νηστεία -περνάω έξω από σουβλατζίδικο και ζαλίζομαι από τη μυρωδιά- ήλπιζα να έχω αποτέλεσμα) αλλά μάλλον δεν αρκεί.

    Επειδή έχω ζήσει τη λειτουργία του δημοσίου από μέσα, σε πληροφορώ ότι, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, οι άχρηστοι γλύφτες πάντοτε προοδεύουν - και προφανώς δεν το εξισώνω με τη σιχαμερή λογική "μαζί τα φάγαμε".

    Για να αφήσουμε τις γενικότητες, επέτρεψέ με να σου αναφέρω ένα παράδειγμα: έγκριτος νομικός, Καθηγητής Παν/μίου, είπε στον αέρα ότι ντρέπεται για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση χωρίς να πάρει μια έγγραφη γνώμη κάποιου συνταγματολόγου - αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να διαπιστώσει ότι είναι αντισυνταγματική χωρίς 180 βουλευτές.

    Ε και; Θα το επαναλάβω για χιλιοστή φορά: όταν ΦΩΝΑΖΕΙ η εφαρμογή του Άρθρου 120 Παρ. 4 και δεν κάνεις κάποιος κάτι, πώς ονομάζεται;

    Ντίνο, εσύ μήπως ξέρεις;

    Ministre plénipotentiaire

    ΥΓ. Αν κάποιος θα ήθελε να χαρακτηρίσει την ποιότητα της αίτησης ακύρωσης που υπέβαλε ο ΔΣΑ, ελεύθερα... Α, άσχετο: μήπως αποσύρθηκε το 15% της προκαταβολής των δικηγόρων; Τυχαίο; Δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εχει και μεγαλη σχεση γιατι αλλο κραυγη και αλλο πορδη.Απο λογια εχωμε χορτασει και δεν μας ενδιαφερουν τα φιλολογικα προσοντα κανενος.

    4 Απριλίου 2011 12:26 μ.μ.

    -----------------------

    Σύμφωνα με το σκεπτικό σου μόνο οι παθόντες την γενοκτονία έχουν δικαίωμα να γράφουν, ούτε καν οι απόγονοι τους που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την χώρα.

    Για αυτό σου λέω Αρχέλαε, τράβα μπροστά εσύ που είσαι των "έργων" και σε ακολουθούμε από πίσω όλοι οι άλλοι.
    Αν και οι πορδές σου στο μέτωπο μπορεί να ακουστούν από εμάς στα μετώπισθεν, σαν βολές πυροβολικού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 4 Απριλίου 2011 9:04 π.μ.

    Αναφερόμουνα στη πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας των ΗΠΑ τον Σεπτεμβρίου του 2010:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_2295.html

    Οι Τούρκοι δεν το πέρασαν ντούκου:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_4527.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απελλή 4 Απριλίου 2011 2:35 μ.μ. μην τον καταξευτιλίζεις έτσι το φουκαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα κρατήσω το τραγούδι να τον αναρτήσω στις 29 Μαϊου!

    Μπράβο για την ανάρτηση. Ο Αυστριακός, αφρίζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε τελικηαναλυση κανεις δεν μας χρωστα να μας βοηθησει σε οτιδηποτε ποσω μαλλον στην διεκδικηση των Δικαιβματων μας.Απο τη αλλη ομως η μονη πιθανοτητα να χασουμε τον αγωνα για την Αγια του Θεου Σοφια ειναι αν "πειστουμε" (η αν αφησουμε καποιους καλοθελητες να μας "πεισουν" οτι ειναι χαμενη υποθεση).Στα πρασκτικα ζητηματα τωρα δεν πρεπει να χαλαρωσουμε "παντι τροπω" στην τουρκια μεχρι να μας επιστρεωει οτι μας ανηκει εστω και αν χρειαστει να αγωνιζομαστε για 50 χρονια.Ετσι και αλλιως οποιοδηποτε αγωνας εναντιον των τουρκων εξ ορισμου θα ειναι μακροχρονιος...
    (Οποιος μπορει να μου παοδειξει οτι κανω λαθος ειναι ευπροδεκτος να μου το αποδειξει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό που έχουμε μέσα μας βαθειά, είναι μια πανάρχαιη κληρονομιά που ούτε αντιγράφεται, ούτε διαπραγματεύεται, ούτε μπορούν να μας το πάρουν.
    Οχι, δεν μπορούν. Το μόνο που τους μένει είναι να παραδεχτούν τη μοναδικότητά του.
    Ρίκα μας συγκίνησες. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο πατέρας τής Εκκλησιαστικής Ιστορίας Ευσέβιος Καισαρείας 265 μ.χ. γνωστός καί ως "Ευσέβιος ο Παμφύλου"γράφει:
    "Ήσαν δέ τινες Έλληνες έκ τών αναβαινόντων. . .
    Ο δε Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς λέγων.
    Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός τού ανθρώπου".(ιβ' 20-23 Ευαγγελιστού ,τού Ιωάννου.

    Καί νά η περικοπή πού διαγράφηκε,κατά τόν Ευσέβιο:
    "Ελλάς (έστι)μόνη ανθρωπογονή,φυτόν ουράνιον καί βλάστημα θείον ηκριβωμένον,λογισμόν αποτίκτουσα αικειούμενον επιστήμην".
    {Η Ελλάς είναι η μόνη ανθρωπογενέτειρα,φυτό ουράνιο καί βλάστημα θεικό,πού γεννάει τόν στοχασμό και τήν αληθινή γνώση}.

    "Χρωστουμε σ'όσους πέρασαν,
    θα'ρθούνε,θά περάσουν,
    κριτές θά μάς δικάσουν,
    οι α γ έ ν ν η τ ο ι οι νεκροί."
    ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρίκα μας συγκίνησες. Ελίνα
    4 Απριλίου 2011 10:07 μ.μ.

    Και εμενα να δεις ποσο συγκινησε
    Απελλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Ελίνα Γαληνού

    Ευχαριστώ για το όμορφο μήνυμα. Είναι η εσωτερική κληρονομιά μας που πρέπει να προστατεύσουμε σήμερα, φυλάγοντας σαν κόρη οφθαλμού το ηθικό μας και την πίστη μας. Δεν έχουμε περιθώρια για λιποψυχία και ηττοπάθεια. Αν μη τι άλλο, είναι στις δύσκολες στιγμές που οφείλουμε να στηρίζουμε και να προσέχουμε περισσότερο τον εαυτό μας, να αντιδρούμε.

    Έχουμε μια πατρίδα που μας δίνει αυτήν την δύναμη και περηφάνεια, την Ελλάδα της Ιστορίας, του Πολιτισμού, του Αγώνα. Την δύναμη να έχουμε το βλέμμα μας ψηλά, χωρίς φόβο, ότι κι αν συμβαίνει δίπλα μας : «Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη υπερηφάνεια το άξιζε» Θάνατος και Ανάστασις του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Οδυσσέας Ελύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 5 Απριλίου 2011 10:40 μ.μ.

    Βαθμολογια 2ης Λυκειου στην Εκθεση
    8/10.Αντε και καλυτερη βαθμολογια στο μελλον προσπαθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.