23/4/11

Πολιτικό Ισλάμ: Πού οδηγεί την Τουρκία;

 To πολιτικό Ισλάμ χρησιμοποιεί η Τουρκία ως υπερόπλο για να λύσει το Κουρδικό και τα άλλα εθνοτικά και θρησκευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αιχμή του δόρατος η Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων και η σέχτα του Γκιουλέν, ο οποίος φιλοξενείται στις ΗΠΑ. Η φωτογραφία από εκδήλωση ισλαμιστών στο Ντιγιαρμπακίρ, στις 16 Απριλίου 2011.

του Σάββα Καλεντερίδη
Ενώ οι επιχειρήσεις στη Λιβύη δείχνουν να παγιώνουν μια κατάσταση που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει τη χώρα στο διαμελισμό και ενώ η Συρία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο το καθεστώς Άσαντ, η Τουρκία περνά μια σχετικά ήρεμη προεκλογική περίοδο, που σκιάζεται από δυο γεγονότα. Το ένα είναι η προσπάθεια του Ερντογάν να προσεταιριστεί τις ψήφους των Κούρδων, χρησιμοποιώντας το υπερόπλο που λέγεται Ισλάμ, και το άλλο είναι η απόπειρα του ερντογανικού πλέον βαθέως κράτους να ‘κόψει’ το δρόμο σε πρόσωπα-σύμβολα του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, όπως η βραβευμένη με το Βραβείο Ειρήνης Ζαχάρωφ Λεϋλά Ζάνα.

Στην πρώτη περίπτωση ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την πανίσχυρη Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet İşleri Başkanlığı), η οποία με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από τα μισά υπουργεία της Ελλάδος ασκεί αφομοιωτική πολιτική σε όλες τις εθνότητες και τις θρησκευτικές ομάδες που κατοικούν στην Τουρκία, με κύριο στόχο τους Κούρδους και τους Αλεβίτες. Η υπηρεσία αυτή, που είναι στελεχωμένη από τα σκληρότερα και πιο επικίνδυνα ισλαμιστικά-εθνικιστικά στελέχη του κρατικού μηχανισμού, μέσα από δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους της που υπηρετούν στα ισλαμικά τεμένη της Τουρκίας και στα εκατοντάδες τεμένη που έχει αναγείρει η ίδια στην Ευρώπη, ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στις λαϊκές μάζες και αποτελεί το ‘μακρύ χέρι’ του τουρκικού κράτους στις κοινωνίες εκείνες που τείνουν να ‘λοξοδρομήσουν’. Ειδικά για τον έλεγχο του Κουρδικού, μόνο τα τελευταία χρόνια αναγείρονται χιλιάδες ισλαμικά τεμένη σε κάθε χωριό και σε κάθε γειτονιά του τουρκικού Κουρδιστάν, με στόχο τον έλεγχο των κουρδικών μαζών δια της θρησκείας και την απομάκρυνσή του από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που δίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Στην προσπάθεια αυτή, που συντονίζεται από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ερντογάν, γέννημα-θρέμμα αυτών των ισλαμο-φασιστικών μηχανισμών, εμπλέκεται με ύπουλο τρόπο και η ισλαμική σέχτα του Γκιουλέν, ο οποίος, όπως διατείνεται, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και απολαμβάνει ειδικής ...θεραπείας στο Οχάιο των ΗΠΑ, από το 1997! Η σέχτα του Γκιουλέν, που διαθέτει χιλιάδες σχολεία και φροντιστήρια στην Τουρκία και το εξωτερικό και μια (ιδρυματική) περιουσία που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός από την ισλαμική πίστη, χρησιμοποιεί ως όπλο και την εκπαίδευση, για να αποκτήσουν οι μαθητές και οι οπαδοί του εκτός από ισλαμική και τουρκική εθνική συνείδηση.
Αυτοί οι δυο οργανισμοί, ο ένας κρατικός και ο άλλος -υποτίθεται- μη κρατικός, σε συνεργασία με τοπικές ισλαμιστικές οργανώσεις-παρακλάδια των ανωτέρω, στις 16 Απριλίου 2011 πραγματοποίησαν εκδήλωση στο στάδιο του Ντιγιαρμπακίρ, στα πλαίσια της «Εβδομάδος Ευλογημένης Γέννας», στην οποία συμμετείχαν περισσότερο από 100 χιλιάδες άτομα. Στη συγκέντρωση δόθηκε το βήμα σε τοπικούς Κούρδους θρησκευτικούς ηγέτες, οι οποίοι είχαν ως κεντρικό σύνθημα «Εμείς δεν είμαστε ούτε Τούρκοι ούτε Κούρδοι εθνικιστές, είμαστε όλοι παιδιά του Προφήτη Μωάμεθ». Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος και ο στόχος του εγχειρήματος, τονίζουμε ότι ενώ τα ίδια τα κόμματα δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στο τουρκικό Κουρδιστάν, όπου οι συμπαθούντες τον αγώνα των Κούρδων αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, το βαθύ ισλαμικό-φασιστικό τουρκικό κράτος, εκμεταλλευόμενο το συντηρητικό χαρακτήρα των κουρδικών κοινωνιών, χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να πετύχει τους στόχους του.
Επειδή εκτός όλων των άλλων, το εγχείρημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη στη ‘γειτονιά’ μας και με δεδομένο ότι ο ένας παρτενέρ αυτού του εγχειρήματος ‘φιλοξενείται’ στις ΗΠΑ τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, κινώντας από αμερικανικό έδαφος τα νήματα του πολύπλοκου δικτύου της τουρκο-ισλαμικής αυτοκρατορίας του, εμείς απλά υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας και σε όποιον ενδιαφερόμενο ότι το προηγούμενο ανάλογο εγχείρημα χρησιμοποίησης του Ισλάμ για πολιτικούς-γεωπολιτικούς λόγους στο Αφγανιστάν γέννησε το κίνημα των Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για την περιφερειακή αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
Το δεύτερο γεγονός που σκιάζει την -κατά τα άλλα ήρεμη- προεκλογική περίοδο στη γείτονα είναι η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής της Τουρκίας να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές σε 12 ανεξάρτητους Κούρδους υποψηφίους, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα σε άλλους να αναπληρώσουν τη θέση τους. Το γεγονός αυτό, που θυμίζει τις χειρότερες στιγμές του κεμαλικού-φασιστικού κράτους, στην ουσία αποστερεί το κουρδικό κίνημα από 12 βουλευτές, τη θέση των οποίων θα λάβουν υποψήφιοι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.
Οι εκλογές του Ιουνίου είναι κοντά και το πιο πιθανό είναι το κόμμα του Ερντογάν να λάβει ποσοστά που θα του επιτρέψουν το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Το θέμα είναι όμως ότι η παραμονή στην εξουσία των ‘μετριοπαθών’ ισλαμιστών, που κατά τα φαινόμενα έχουν καταφέρει να ελέγξουν το κοσμικό κράτος, μετατρέποντάς το σε ‘μετριοπαθές’ ισλαμο-φασιστικό, μετατρέπουν την Τουρκία σε μια ριζοσπαστική ισλαμιστική χώρα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Άραγε η πορεία των πραγμάτων και το ενδεχόμενο αυτό απασχολεί εκείνους που υποβοήθησαν την πολιτική ανέλιξη του Ερντογάν και συνεχίζουν να παρέχουν ‘φιλοξενία’ στον πνευματικό του πατέρα;
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το Σαββατο-Κύριακο 22-23 Απριλίου 2011

13 σχόλια:

  1. Έχει επισημανθεί πολλές φορές ότι οι ΗΠΑ έχουν την κακή συνήθεια να δημιουργούν τους αυριανούς εχθρούς τους.

    Η ΕΕ είναι απασχολημένη με τα δικά της τεράστια προβλήματα.

    Ένα στοιχείο όμως που πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής είναι τα Ρωσσικά συμφέροντα που θίγοντε στην περίπτωση της κυριαρχίας του Ισλάμ στην περιοχή,δυστυχώς δεν έχω παρατηρήσει κανέναν μέχρι στιγμής να αναλύει την παράμετρο αυτή,που κατά τη γνώμη μου θα κρίνει την πορεία των εξελίξεων.

    Επείσης,μου κάνει εντύπωση που οι ΗΠΑ στηρίζουν το κίνημα Γκιουλέν τη στιγμή που το Ισραήλ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την πολιτική της Τουρκίας,πιθανώς θα πρόκειτε για αυτό που λέμε ''πολλές Αμερικές''.

    Ήρθε η ώρα πιστεύω που οι μεγάλες δυνάμεις θα ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και θα προχωρήσουν σε μεγάλα βήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολόκληρο το άρθρο, βασίζεται στο προηγούμενο της Αλ-κάϊντα ως ένα "κακό" προηγούμενο για τις ΗΠΑ και ως εκ τούτου, θεωρεί πως η ανάλογη ενδυνάμωση ισλαμιστικών δομών στην Τουρκία, (Γκιουλέν κλπ) θα έχει (πιθανόν) τις ίδιες "αρνητικές" συνέπειες μακροπρόθεσμα για την Δύση.

    Διαγωνώ ΠΛΗΡΩΣ με αυτήν την θεώρηση ως προς το γεγονός πως η Αλ-Κάϊντα ήταν ένα "κακό" προηγούμενο, παράδειγμα προς αποφυγή.

    Κατά την γνώμη μου, ολόκληρη η ιστορία με την Αλ-Κάϊντα, ήταν απ΄την αρχή μέχρι τώρα, δημιούργημα και παιδί ΑΜΕΣΑ εξαρτώμενο απ' τους δημιουργούς της, όπου η ύπαρξή της ωφελεί ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ τους αρχικούς προκαθορισμένους της σκοπούς δημιουργίας της και λειτουργίας της.

    Ήταν, είναι και θα είναι, το τέλειο άλλοθι για την Δύση, προκειμένου να δικαιολογεί ηθικά στους πολίτες της, τους παρεμβατικούς/κατακτητικούς πολέμους και στο Ιρακ και στο Αφγανιστάν-Πακιστάν και όπου αλλού χρειάζεται (πρόσφατα ΚΑΙ στην Λιβύη όπου η Αλ-Κάϊντα πήρε μέρος εναντίων του Καντάφι άρα ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ !!! )

    Επίσεις μην ξεχνάμε πως, με το πρόσχημα της οργανωμένης τρομοκρατίας (όπως η Αλ-Κάϊντα), στάθηκε δυνατόν να περάσουν στην εσωτερική νομοθεσία πολλών (αν όχι όλων) των δυτικών χωρών, νόμους για την εσωτερική ασφάλεια, που δίνουν υπερεξουσίες στα κράτη, εις βάρος των πολιτικών ελευθεριών των πολιτών τους.

    Υπάρχει δε, πληθώρα στοιχείων που δείχνουν προς μιά τέτοια θεώρηση των πραγμάτων. Ότι δηλαδή η Αλ-Κάϊντα, ήταν και εξακολουθεί να είναι ΠΛΗΡΩΣ ελεγχόμενη απ΄τους αρχικούς δημιουργούς της.

    Επομένως, εάν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα (όπως πιστεύω ακράδαντα πως έτσι είναι), ουδόλως απασχολεί τους "φίλους" και "σύμμαχους", το ενδεχόμενο κάποια στιγμή, η οργανωμένη και υποστηριζόμενη απ' τους ίδιους (ΗΠΑ) ισλαμοφασιστική οργάνωση του Γκιουλέν αλλά καί όλες οι επίσημες κρατικές δομές υποστήριξης του Ισλάμ εντός της Τουρκίας, να βγεί εκτός ελέγχου.

    Ούτε μία στο δισεκατομμύριο.

    Κοινός νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Koινός νους
    εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.
    Οι ΗΠΑ μιλούν για ισλαμική τρομοκρατία και μεις στο άρθρο μας λέμε ότι στην περίπτωση της Τουρκίας, ο συντονιστής βρίσκεται σε αμερικανικό έδαφος.
    Ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μοργκεντάου,αναφέρει στά γραφόμενά του,ότι ο Χριστιανισμός είναι αδύνατον νά αντιμετωπίσει τόν φανατισμό τών Ισλαμιστών,μάλλον γι'αυτό καμουφλαρισμένα υποστηρίζουν τό Ισλάμ,δήθεν τών ανθρωπιστών!καί τάχα μου καί δήθνε μου . . .γιά τό δικό τους συμφέρον!
    Τά τρία σέ Ένα!
    Κράτος!Θρησκεία!(Ισλάμ),Πολιτική!
    Οι δικοίμας Πολιτικοί,καί Θρησκευτικοί Ηγέτες,αναπαύονται στούς ωραίους "θώκους",πού τούς έχουμε βάλλει εμείς οι νεοέλληνες, κοντοπόδαροι,χαμουτζήδες(πού κοιτάμε κάτω,χάμου!)κοντόφθαλμοι,ψέλνουμε αμέριμνοι:
    Αναστάσεως ημέρα καί λαμπρηνθώμεν τή πανηγύρι . . .καί αλλήλους περιπτυξόμεθα!Καί είπωμεν αδελφοί,ότι Χριστός Ανέστη! . . .
    Καλή η Αγάπη!
    Ποιά Αγάπη όμως!
    Η Άδολη Αγάπη!Μήμως;
    Γιά νά αγαπήσεις,πρέπει νάσαι όλος Αγάπη!
    Νά σ'αγαπάνε καί οι άλλοι όμως!
    Η μονόπλευρη Αγάπη,είναι καταστροφική!Αυτοκαταστροφή!
    Πιστεύω μέ πρόθεση οδηγούν τούς απονήρευτους Έλληνες σιγά-σιγά στά σχεδιασμένα,-εδώ καί χρόνια-,δηλαδή,στούς κατατρεγμούς,τά κυνηγητά,τίς "γενοκτονίες",τίς προδοσίες,τίς κακοδιοικήσεις από ανίκανους αντί-Έλληνες!Τίς παγκόσμιες Συκοφαντίες,εναντίον τών Ελλήνων!
    Γι'αυτό θέλουν τά τεμένη* καί στήν Ελλάδα,νά μάς υποτάξουν νά γονατίσουμε!
    Άραγε γιατί η "δεσποτοκρατία"δέν αντιδρά;
    Λένε έχουμε πολλούς στρατηγούς,καί ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων,αμοίβεται λιγότερο από έναν Δεσπότη!
    Γιατί λένε στούς Έλληνες νά είναι: αγνοί,ειλικρινής,φιλότιμοι,
    φιλόξενοι;
    Θέλω τόν δικό μου Χριστό νά αναστηθεί καί μέ ένα φραγγέλλιο στό χέρι νά τούς φωνάξει:
    "Κάματε τόν οίκον μου,σπίτι εμπορίου!"
    Αλλοίμονό σας "Γραμματείς καί Φαρισαίοι Υποκριτές!"
    Καί αμέσως νά μάς περιλάβει στίς φραγγελλιές,στίς καμουτσιές καί πάρε πάρε . . .μόνον έτσι θά ησυχάζουμε καί θά νοιώσουμε τήν δική μας Ανάσταση!
    Νά σηκωθούμε όθριοι!
    Συνέλληνες!Ξυπνήστε!
    Γιά τά παιδιά μας,τά άνεργα!
    Νά κόνουν Οικογένειες μέ πολλά Ελληνόπουλα!
    Νάρθει η Άνοιξη καί τά Χελιδόνια!
    Νανθίσουν ξανά τά λουλούδια!
    Νά βρούμε τόν βηματισμό μας καί τό χαμένο μας Χαμόγελο!
    Είθε!

    {*Τέμενος,ελληνική λέξη.
    "Δήμητρος τέμενος (Ιλιάδα,Β 696)
    τέμενος αιθέρος" . . .τέμενος αιθέρος λάβη"Αισχύλος.
    Γιά τούς προγόνους μας,ένα τεμάχιο γής,πού εδίδετο π.χ ιερόν άλσος μετά ναού καί βωμού.
    Τώρα είναι "ευκτήριος οίκος τών Μουσουλμάνων,τζαμί!".
    Κατά τάλλα ο Ελληνικός Πολιτισμός δέν διδάσκεται στά σχολεία!
    Ξενολάτρες!}

    Δίαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ αρέσει που το κόμμα λέγεται "Δικαιοσύνης..."

    Οπως στον κομμουνισμό,υπαρκτό σοσιαλισμό που τα κόμματα λέγονταν λαικά και δημοκρατικά.

    όση σχέση είχαν αυτή με τη δημοκρατία και το λαό,τόση σχέση έχει και ο Ερντογάν με τη δικαιοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη, φίλες και φίλοι του ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, Χρόνια Πολλά!

    Όπως πάντα, η βαθειά εμπεριστατωμένη ανάλυση του κ. Καλεντερίδη μου έλυσε αρκετές απορίες. Ιδιαίτερα, έλαβα απάντηση στο ερώτημα που εδώ και καιρό με απασχολεί έντονα αφού παρακολουθώ τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως φαντάζομαι κάνετε οι περισσότεροι. Το ερώτημα; Απλό και επίκαιρο, αυτές τις Άγιες Ημέρες: "Quo Vadis?" - "Που βαδίζουμε;". Με άλλα λόγια, ποια θα είναι η κατάσταση των πραγμάτων; Προσωπικά, καταλήγω σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα που σας παραθέτω προς σχολιασμό και κριτική: ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ! Αυτό είναι το συμπέρασμά μου. Ακόμα και εκείνες οι "παραδοσιακές" υπερ-δυνάμεις, που στηρίχθηκαν και γιγαντώθηκαν μέσα απο την εδραίωση ενός παγκόσμιου συστήματος ελέγχου, έχουν πλέον "ξεφουσκώσει" σε τέτοιο βαθμό που η οποιαδήποτε μεταβολή, αλλαγή οπουδήποτε στον κόσμο να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί. Για να μην παρερμηνεύσετε (δικαιολογημένα ίσως) όσα γράφω, σας ξεκαθαρίζω οτι δεν είμαι (ούτε ήμουν ποτέ) υποστηρικτής της άποψης οτι οι "μεγάλες δυνάμεις" πρέπει να υπάρχουν για να κρατούν τον κόσμο σε ισορροπία. Αυτή η λογική μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Τελικά η παγκοσμιοποίηση έφερε την αυτοδιάλυση. Ο κόσμος μας, αυτός ο "σύγχρονος πύργος της Βαβέλ", είναι πιο σαθρός απο ποτέ. Έχει απολέσει κάθε έννοια δικαίου, Νόμου, ηθικής και φυσικά επικοινωνίας. Αν κοιτάξετε γύρω σας, αν δείτε τις σχέσεις σας, θεωρείτε οτι επικοινωνείτε άψογα; Μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα, οι "δυνάμεις της αστάθειας" βρίσκουν τον τρόπο τους να εμφανιστούν. Ξεπηδούν μέσα απο τις σχισμές, τις τρύπες του χιτώνα της Ιστορίας. Μια τέτοια δύναμη είναι το Ισλάμ. Προσέξτε τι θα γράψω: Περισσότερο κοσμοθεωρία, παρά θρησκεία, το Ισλάμ αναδύεται στο προσκήνιο ως η σεμνότυφη φανταστική αδελφή της Αφροδίτης. Το γυμνό και λαμπερό σώμα, η Αλήθεια και το Φως σύντομα θα αντικατατασταθούν απο ένα Νέο Μεσαίωνα. Αυτό είναι για εμένα το Ισλάμ: ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΝΕΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Πριν καιρό, ο Αλ. Παπαχελάς είχε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον πρώην υπουργό Αλ. Παπαδόπουλο. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Παπαδόπουλος τόνιζε: "χρειάζονται να αναδυθούν νέες, υγιείς, πολιτικές δυνάμεις που και οι ίδιες δεν έχουν καταλάβει οτι υπάρχουν...". Εννοούσε προφανώς μια "επανάσταση των μετριοπαθών πολιτών", κάτι που είχε προτείνει πρόσφατα και ο Μίκης Θεοδωράκης φτάνοντας βέβαια στο άλλο άκρο: "με τη συμμετοχή του του Λαου και του Στρατού...". Ίσως ένα τέτοιο "ξύπνημα", βίαιο, ωμό και απόλυτα ξεκάθαρο να μας έβγαζε απο αυτό το τέλμα. Η πολυδιαφημισμένη επανίδρυση του Κράτους, απέτυχε. Η Ελληνική Δημοκρατία όχι μόνο δεν έχει εξέλθει από τον γύψο του 1967, αλλά σήμερα, 23 Απριλίου 2011, Μεγάλο Σάββατο βρίσκεται ακόμα στο χειρουργικό τραπέζι με τους "εθνοπατέρες", "Τρόικα" και λοιπούς τεθλιμένους συγγενείς να της κάνουν-τί άλλο;-ηλεκτροσόκ για να ανανήψει. Ας την αφήσουν να πεθάνει και να φύγει ήσυχα. Γιατί ένας νεκρός δεν μπορεί να πολεμήσει το Αύριο που έχει-για εμένα-όνομα. Λέγεται "Νέο Ισλάμ". Αυτά ήθελα να καταθέσω Έλληνες. Στα αυτιά μου αντηχούν τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου, εκείνη η φορτισμένη του ομιλία... "Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ...". Η βραχνάδα στη φωνή και ένας ανεπαίσθητος λυγμός (;) στο τέλος: "...Καλή Ανάσταση!". Αυτή η "Καλή Ανάσταση" του Τάσσου Παπαδόπουλου με συγκλονίζει ακόμα και σήμερα. Σφίξτε τις καρδιές. Ο Θεός μαζί μας.

    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιστ.Είπε:

    Νηφάλια,ρεαλιστική,στέρεα πεισθανάτια απαισιοδοξία του κ. Κων/νου Ν. εκ Πάτρας.
    Πράγματι η παρηκμασμένη μέχρι σήψεως Δύση φαίνεται να έχει παραδοθεί στο πάθος της κανιβαλικής βουλιμίας μέχρι αυτοκαταστροφικής παράκρουσης.
    Εδώ και εκεί βλέπουμε το ένστιγκτο της αυτοσυντήρησης να εκρήγνυται με ακραίες εκδηλώσεις "συντηρητισμού",οπως το νέο Σύνταγμα της Ουγγαρίας ( σημερινή είδηση) ή η εκλογική νίκη των "Αληθινών Φινλανδών".
    Απέναντι στην επαπειλούμενη ισλαμική "θεραπεία" θα αναπηδήσουν αντίδοτα. όχι λιγώτερο δραστικά και επώδυνα.
    Σίγουρο είναι ότι εισήλθαμε σε νέο Μεσαίωνα.
    ΄Αν δεν μας προκύψει πυρηνικός ή οικολογικός Αρμαγεδώνας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του ΣΚΑΛ αλλά ωφείλω να υπενθυμίσω κάποιες πρόσφατες αλλαγές προτεραιοτήτων των ΗΠΑ προς Αν. Μεσόγειο με την NOBLE ENERGY τους Υδρογονάνθρακες στη λεκάνη Λεβαντίνης, τους υδρίτες Μεθανίου πλησίον του Καστελορίζου ,την Κύπρο-Ισραήλ,ΤΟ Κουρδιστάν κλπ.
    Άλλωστε μετά την συμπεριφορά τους στο Ιράκ, τη σχέση τους με το Ιραν και τις ηγεμονικές τους φιλοδοξίες θα τους προσγειώσουν οσονούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολα αυτα σωστα αλλα θα μου επιτρεψετε να αμφιβαλλω για το πολιτικως ορθον της αμερικανικης σκεψης.
    Επιμενω οτι πισω απο την φαινομενικα πολυδιαστατη πολιτικη της κρυβεται ενας και μονον στοχος:
    H πληρης αποσταθεροποιηση της μεσης ανατολης με απωτερο σκοπο την συγκρουση των δυο μεγαλων ομαδων του ισλαμισμου.
    Των σουνιτων και των σιιτων.
    Συμπλοκες τυπου λιβυης ειναι δευτερευοντες στοχοι αλλα εξισου σημαντικοι.
    Το προβλημα ειναι οτι φαινεται να ξεκιναει ενας πολυχρονος εθνωτικος-θρησκευτικος πολεμος στην Μ.Ανατολη που ενδεχομενως να εμπλεξει και ολη την ευρωπη η οποια επισης αποσταθεροποιειται απτην πολυδιαφημισθεισα πολυπολιτισμικη παγκοσμιοποιηση και την λογικη του ολο και φθηνοτερου προιοντος προς οφελος του πλουσιωτερου σε μια ατερμωνα καθοδο των μισθων και της αξιοπρεπειας προς το σημειο μηδεν.
    Και οντως φαινεται οτι θα ειναι το σημειο μηδεν.
    Εν ολιγοις εμπλεξαν και θα μπλεξουν ολο και περισσοτερο την ευρωπη, την ρωσια και οπως φαινεται και την ινδια σε μια χαοτικη συγκρουση με τον ισλαμισμο.
    Ολα τα αλλα τα περι αποτυχημενου νεο-καπιταλισμου κ.ο.κ. νομιζω οτι
    ειναι αληθη μεν αλλα απλα και μονο η παγιδα.
    Σε αυτην δε την παγιδα η ελλαδα εχει ηδη πεσει απο το '90.
    Δεν θα προχωρησω αλλο για τα βαθυτερα αιτια γιατι θα με χαρακτηρισουν καποιοι ως ρατσιστη ή γραφικο κιαλλα τετοια φαιδρα...
    Απλα και μονο θαθελα να σας τονισω οτι οποια κιαν ειναι η επομενη πραξη του δραματος:Πολυ προσοχη στους σχεδιαστες του συνολικου δραματος και στους γνωστους συμβουλους...
    Και κυριως καλο θαταν να μην τους συμβουλευεστε...ή αν τους συμβουλευεστε επιλεξτε ποια συμβουλη θα ακολουθησετε μετα απο δικη σας προσωπικη επεξεργασια ή μην ακολουθησετε καμμια τους συμβουλη...
    Και μην ξεχνατε δεν φταινε ολοι στην ελληνικη κοινωνια,μονο οι κεφαλες κιοι ειδικοί τους συμβουλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο γέροντας Παΐσιος για την σχέση Βατικανού, Ισλάμ και Σιωνισμού :

    «Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι «ευλογίες» του Πάπα, του «μεγάλου χριστιανού». Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός. Το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει. Οι Σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, τα προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στη συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν κι αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας.

    Οι ελπίδες μας είναι μόνο στο Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα - και θα το δείτε - ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχίσει. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στη γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιός θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οχι μονο αυτο 8υμισου τι ειπε ο γεροντας παϊσος "εχουν ηδη δρομολογηθει οι κουρδοι να διαμελισουν στην τουρκια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι 12 Κούρδοι ανεξάρτητοι που τους αποκλείουν την υποψηφιότητα (όπως διαβάσαμε και τις προάλλες στη σχετική ανάρτηση), δεν είναι "παιδιά του Προφήτη";. Τι είναι, ...αποπαίδια;
    Αντε πάλι η αιώνια τακτική της Τουρκίας "δύο μέτρα και δύο σταθμά". Αλλά και τόσο απροκάλυπτα πιά;
    Οσο για τον Γκιουλέν αν ...κάνει θεραπεία από το 97 (δηλ. 14 ολόκληρα χρόνια), πρόκειται για φαινόμενο caso clinico. Τι πίνει και δεν μας δίνει; Να τον βάλουν και για διαφήμιση των αμερικανικών ιατρικών υπηρεσιών, θα κάνει γκέλες! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και το άλλο είναι η απόπειρα του ερντογανικού πλέον βαθέως κράτους να ‘κόψει’ το δρόμο σε πρόσωπα-σύμβολα του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, όπως η βραβευμένη με το Βραβείο Ειρήνης Ζαχάρωφ Λεϋλά Ζάνα.

    ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12 ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ. ΑΡΑ, ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ `ΠΕΡΙΠΑΤΟ` ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.