4/4/11

Η ζούλα... της ζούλας... Ο ΖΟΥΛΑΣ και τα καθ@#$ια της διαπλοκής

Ένα κατάπτυστο κείμενο με συντάκτη τον Κωνσταντίνο Ζούλα, δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Καθημερινή» κατά των στελεχών των Ε. Δ.  Ένα δημοσίευμα που βγάζει μίσος ανεξήγητο, εφόσον το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, δεν είναι ότι χειρότερο μπορούμε να βρούμε. Αντίθετα θα λέγαμε, πως είναι από τα πλέον καλύτερα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας. 
Βέβαια ενδεχομένως, ο κ. Ζούλαςκρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, να έχει αυτή τη γνώμη, που όμως εμείς πρέπει να υπενθυμίσουμε σε κάθε είδους τρωκτικό, που στη "ζούλα" εξαφανίζει κάθε «τυρί», πως μαζί με το «τυρί», υπάρχει και η «φάκα».   Όσο άσχημα και να πέρασε (!!!) στη θητεία του ο συντάκτης.  Δε μπορεί παρά να μας κάνει να αναρωτηθούμε, τι σκοπό μπορεί εξυπηρετεί.. 

Εμείς λέμε, πως το προσωπικό των Ε. Δ. είναι πολύ χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό, και κατά πολύ φτωχότερο και από τον τελευταίο κλητήρα της ΕΡΤ που κουβαλά βαρύτατο φορτίο μεταφέροντας χαρτιά στον κάθε Ζούλα.
Το προσωπικό των Ε. Δ. σπούδασε και ακολουθώντας μια σκληρή εκπαίδευση βρίσκεται σε κάθε γωνιά της πατρίδος μας. Είναι το παιδί της κάθε Ελληνίδας μάνας, που ενώ ονειρεύτηκε μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες να σπουδάσει έντιμα το παιδί της, βρίσκει τελικά τον κάθε ανάξιο «δημοσιογραφίσκο» να στέκεται απέναντι της.
Και βεβαίως η κάθε εξαίρεση του κανόνα δεν μπορεί να είναι τρόπος ανέλιξης του κάθε καιροσκόπου. Διότι είναι προφανές πως στη περίπτωση μας, ο "καιροσκόπος" μας, «ένοιωσε την ανάγκη να υποβάλλει και τα διαπιστευτήρια του», άμα την πρόσληψη του στην ΕΡΤ.  Τυχαίο;  Ας δούμε  λίγο πιο κάτω.
«...Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προκύψει μία ακόμη ενημερωτική εκπομπή στη ΝΕΤ, η οποία ωστόσο θα είναι... «κοινοπραξία» τριών δημοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες... ...ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Γιάννης Πολίτης και ο Χρήστος Μαχαίρας θα συνεργαστούν για την παρουσίαση ενός εβδομαδιαίου μαγκαζίνο, με θεματολογία προσανατολισμένη κυρίως στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο...»  ( πρόσφατος κατάλογος προσλήψεων της ΕΡΤ, μεταξύ και ο κύριος Ζούλας )
Και έτσι δικαιολογείται, η χωρίς λόγο επίθεση προς τις Ε. Δ.  Είναι προφανές πως εξαργυρώνει τα αργύρια του. Και η «Καθημερινή» απλά ήταν ο τόπος της πιο πάνω  συναλλαγής.   Και ο νοών νοείτω..
HellasOnTheWeb

19 σχόλια:

  1. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν μειοψηφία την πραγματική πλειοψηφία αυτού του τόπου
    και το αντίθετο κατά το δοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα το κείμενο που χαρακτηρίζεις κατάπτυστο κύριε θιγμένε (μάλλον, στρατιωτικέ) και δεν θεωρω ότο απέχει πολύ απο την αλήθεια. Τι ακριβώς δεν ισχύει δηλάδή από όσα γράφει? Δυστυχώς επειδή όλοι (ή σχεδόν όλοι) έχουμε έχουμε υπηρετήσει την θητεία μας, με όσους και αν το έχω συζητήσει την ίδια άποψη έχουν. Τι στο καλό?? όλες οι εξαιρέσεις εδώ μαζεύτηκαν?? Δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά απ' αυτά που λέει το άρθρο είναι αλήθεια. Θυμάμαι μόνιμο υπαξιωματικό, που έφτιαχνε σάντουϊτς όλη νύχτα με την γυναίκα του και τα πούλαγε το πρωΐ στο ΚΨΜ.

    Αλλά διερωτάσαι, 10:55 π.μ., γιατί τα κάνουν αυτά; Έχεις υπ' όψιν σου τι μισθούς παίρνουν κι αν οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να ζήσουν με τέτοιους μισθούς; Οι βουλευτές "εργάζονται" (=> πληρώνονται σαν να εργαζόταν) και από το δημόσιο (βλέπε Καρχιμάκης και όχι μόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διάβημα στραγηγού Μακρυγιάννη στή γαλλική Διοίκηση:"...Ποίον βάρβαρον έθνος έκαμε όσα κάνει τό γαλλικόν έθνος σ'εμάς τούς Έλληνες.Δέν σεβάστη τά αίματά μας εδώ μέσα οπού πατούνε,οπού αχνίζουν ακόμα;Όλους μάς έκαναν άτιμους καί ά ν α ν δ ρ ο υ ς καί μάς ξαρματώνουν μέ τή δύναμή τους καί μάς κάνουν γυναίκες.Καί τίς γυναίκες άντρες καί φρουρά τής κυβέρνησής μας.Τά σπαθία τών μπακάληδων φυλάνε τήν κυβέρνησή μας,τό σπαθί τού Νότη Μπότσαρη,τού Φωτομάρα......τάχετε πεταμένα....
    Σ'ένα κάρτο βλέπω τούς δύο γκενερολαίους κι'όλους τούς αξιωματικούς-καί τό σπαθί μου τό είχαν στή μέση κι'έρχονται εις τό σπίτι μου καί μού λένε τό "παρτόν"καί μού δίνουν τό σπαθί.Δέν τό θέλω τούς λέγω.......
    αν δώσε καί τών άλλων Ελλήνων τά σπαθιά ,πιστόλες τους καί ντουφέκια-καί νά τά φορούμεν ελεύθερα,νά μή μάς πειράζει η βάρδια αλλά νά μά φέρνη κι'όπλα{νά παρουσιάζει}όταν διαβαίνωμεν,ότι είμαστε αξιωματικοί-κι'αφού γένουν αυτά,νά ξαρματώσετε καί τούς μπακάληδες(!) οπού σέρνουν ουρές κοντά τους οι πολιτικοί μας(!)."

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 4 Απριλίου 2011 11:35 π.μ.

    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος δικαιολογία για να κάνει κατάχρηση δημόσιας περιουσίας και εξουσίας. Άλλωστε είναι ίδιον πολλών αν οχι των περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πρόσβαση σε δημόσια αγαθά να απλώνουν χέρι. Όσο για τους πολιτικούς ουδέν σχόλιο. Γνωστοί και μη εξαιρεταίοι για την κατασπατάληση και αρπαγή δημοσίου χρήματος. Αλλά και πάλι είναι μεγέθυνση της γενικότερης νοοτροπίας και διάθεσης του δημοσίου.

    Εν πάσει περιπτώσει,με το σχόλιο πριν μου ήθελα να απαντήσω στον συντάκτη που προσπαθεί να αγιοποιήσει τους ένστολους, μια τάξη που καταφανώς έχει διολισθήσει ως προς την αποστολή της. Το αξιόμαχο του στρατού μας είναι εντελώς αμφίβολο και αντιστρόφως ανάλογο των χρημάτων που δαπανόνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν έπαιρναν οι στρατιωτικοί τα λεφτά που κονομάει ο Ζούλας από πενήντα μεριές θα καθόντουσαν να μαζέυουν κρουασάν και να φτιάχνουν ολονυκτίς σάντουϊτς; Για ηρεμήστε λίγο.

    Και εν πάση περιπτώσει εγώ στη θητεία μου δεν είδα κανέναν να κάνει τίποτε από τα παραπάνω.

    Και επειδή είχα πέσει και τη νύκτα των Ιμίων στα σύνορα σας λέω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν ψύχραιμο και έτοιμο για μάχη. Ορισμένοι έδειξαν να είναι ανεπαρκείς βέβαια αλλά σε όλα τα επαγγέλματα συμβαίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε όλα τα μη μάχιμα στρατόπεδα, οι μόνιμοι στην πλειοψηφία τους, μην έχοντας τίποτα παραγωγικό να κάνουν, ολημερίς χαζεύουν τηλεόραση, κουτσομπολεύουν..."

    Όσοι έχουν μάτια ας διαβάσουν! "τα μη μάχιμα στρατόπεδα" λέει. Ο στρατός μας δεν αποτελείται από Ράμπο κύριοι! Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν περιπολίες στον Έβρο, σκάφη του ΠΝ που περιπολούν στο αν. Αιγαίο, υπάρχουν ιπτάμενοι που κάθε μέρα ρισκάρουν τη ζωή τους και υπάρχουν και μερικές ΧΙΛΙΑΔΕΣ καραβανάδες αραχτοί σε διάφορες μονάδες του κ@λου που το παίζουν στρατιώτες.
    Τώρα αν οι 10 μάχιμοι αποτελούν τον κανόνα και οι χίλιοι τεμπελχανάδες την εξαίρεση....τι να πω. Ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερική γιατί το 'πε ο Ζούλας και θιχτήκαμε κιόλας! Εμ, πήγαμε και φαντάροι κύριοι. Τα είδαμε με τα μάτια μας. Γενιές και γενιές φαντάρων τα είδαν και τα βλέπουν με τα μάτια τους. Ας μην σοκαριζόμαστε λοιπόν με τις "αποκαλύψεις" Ζούλα, ούτε να ρίχνουμε όλα στην "εμπάθεια" των δημοσιογράφων για τις...ένδοξες σταρτιωτικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που συνδέουμε την αμοιβή με την τιμιότητα πολύ μου αρέσει! Δηλ αν είμαι διεφθαρμένος θα γίνω ξαφνικά τίμιος γιατί θα μου κάνουν αύξηση στον μισθό; Αχαχούχα! Και πόσα ακριβώς είναι αρκετά; 2000 ευρώ; 4000 ευρώ; Με πόσα αγοράζεται η τιμιότητα; Γιατί τελευταία φορά που τσέκαρα το ανθρώπινο είδος δεν είχε μεγάλη ευκολία στο να αρκείται σε αυτά που έχει. Όσα και να είναι αυτά. Πάντα θέλουμε περισσότερα. Αν πληρώνεσαι 600 ευρώ θα κλέψεις άλλα 400 να κάνεις το χιλιάρικο. Αν πληρώνεσαι 600 χιλιάδες ευρώ θα κλέψεις άλλα 400 χιλιάρικα για να κάνεις το εκατομμύριο. Έτσι λειτουργεί η διαφθορά!
    Ο τίμιος που γίνεται άτιμος ισχύει μόνο όταν δεν έχεις να φας. Το να πληρώνεσαι 1200 αντί για 1400 δεν είναι δικαιολογία διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσοι προπσαθούν να δικαιολογήσουν τον Ζούλα, νομίζω ότι αδικούν τον εαυτό τους.
    Όσον καιρό υπηρετούσα στο στρατό, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούσαν τη θητεία τους, όσοι δεν κυκλοφορούσαν στα γραφεία υπουργών, ήταν ό,τι χειρότερο από πλευράς ποιότητας ανθρώπων και μιλώ για την συντριπτική πλειοψηφία τους.
    Κακομαθημενοι, ξερόλες, εκβιαστές του κερατά και φυσικά κοπανατζήδες.
    Ό,τι χειρότερο κυκλοφορούσε στο στρατό από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού.
    Όσον αφορά τις εμπειρίες μου για την τάξη αυτή, από τότε που παραιτήθηκα από το στρατό, είναι ακόμα χειρότερες.
    Κανονικοί εγκληματίες, χωρίς κανεναν ηθικό φραγμό, πάντα για την ισχυρή πλειοψηφία.
    Το άρθρο του ξερόλα Ζούλα, είναι απαράδεκτο, αφού δεν ξέρει το θέμα.
    Την εποχή μας, αν ποτέ χρειαστεί, ίσως τον πόλεμο να τον κερδίσουν τα μετόπισθεν, αυτές οι μονάδες που δεν κάνουν τίποτα, κατά τον ξερόλα και μισθοδοτούμενο και με τις εισφορές των αξιωματικών, κ. Ζούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eνα θέμα, μπορείς να το προσεγγίσεις απο πολλές πλευρές.Κάποιοι το βλέπουν απο τη πλευρά του ρουφιάνου!Αλλωστε είπαμε, σ΄αυτή τη χώρα αμα πετάξεις πέτρα ή σκυλί θα πετύχεις ή ροφιάνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι γίνεται ρε skal; Ούτε ο Μίδας να ήσουν! Με το που βάζεις μια ανάρτηση ειδικού ενδιαφέροντος, αυτόματα δημιουργείς και σχολές σκέψης. Μ' αυτή εδώ λόγου χάρη δημιουργήθηκε ολόκληρη σχολή Ζουλικών, ουάου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά!!

    Πολύς ντόρος για το τίποτα!

    Ένας κερατάς δημοσιοκάφρος έγραψε για τους αντίστοιχους στρατιωτικούς του είδους του!!
    Η γενίκευση, από κάθε πλευρά, είναι επιζήμια και ακροβατεί στα όρια του παράλογου.
    Υπάρχουν αξιωματικοί λεβέντες υπάρχουν όμως και ρεμάλια!
    Υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουν την δουλειά τους (συνήθως φτωχαδάκια) από αυτούς που κατατάσσονται στην Β΄και Γ΄κατηγορία, υπάρχουν όμως και οι σταρ της Α΄κατηγορίας που εγκληματούν κατά του λαού για την μη αποκάλυψη της αλήθειας που είναι (θα έπρεπε να είναι) το αντικείμενο του λειτουργήματος τους.
    Προσωπικά, από την δική μου θητεία στο ΠΝ, θυμάμαι και παλικάρια και κόμπλες και παλιόσκυλα!
    Τι ψάχνουμε να βρούμε;
    Ο Στρατός είναι μια ολόκληρη κοινωνία και αυτός!
    Είναι μάλιστα και μια γνήσια αντανάκλαση της εθνικής μας κοινωνίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μας ενημερώσετε για το πιστοποιητικο Τυπου Α ή και Β του ζούλα ;;;; Και, αν και δεν διάβασα το πόνημά του σκέφτομαι και το γράφω "Ωρε δεν τον χέζετε το ζουλα και κάθε ζούλα ,κάθε καλόπαιδο παιδί του μπαμπάκα του..αϊσιχτιρ" ΑΣπό την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 4 Απριλίου 2011 2:08 μ.μ.

    To αξιόμαχο του στρατού εξαρτάται και από άλλα πράγματα, όπως η επαναφορά αποστράτων με κομματικά κριτήρια.

    Νόμιζα ότι η φάμπρικα αυτή είχε σταματήσει, διότι έκριναν ότι και άδικο είναι γι αυτούς που υπηρετούν και ανήθικο, βρε αδελφέ. Αλλά φαίνεται ότι συνεχίζεται, ή δεν είχε σταματήσει ποτέ. Δεν είμαι ειδήμων στα στρατιωτικά, έχουμε τον Σάββα εδώ, ο οποίος μπορεί να μας διαφωτίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν δεν κανω λαθος ο κος αυτος δεν ειναι στην ομαδα των αργοσχολων δημοσιογραφων που πληρωνονταν απο το δημοτικο ραδιοφωνο αδρα με μια ωρα εγασιας την εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ του στειλα μεηλ και του τάπα και βασικά κόβω και την Καθημερινή που φιλοξενεί τέτοιους λακαμάδες!
    Αφού συνέβαλαν και διαλευκάνθηκαν οι υποκλοπές, η Ziemens, τα δομημένα, τα αδόμητα, το Χρηματηστήριο, η αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων, η ΑΟΖ, τα Zubr, τα Υ/Β, ΤΩΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ 3 ΚΡΟΥΑΣΑΝ
    ΣΩΘΗΚΑΜΕ
    ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΣΤΟ ΖΟΥΛΑ τον Κρουασανοφάντη
    ΟΥΣΤΤΤΤ
    Φθάνει πιά βρωμόσκυλα
    Φωτιά σ'Εκάλη Κωλο-νάκι
    Υπηρετείτε 4 μέρες στα κωλο επιτελεία και τα μάθατε όλα
    άκου το χειρότερο είδος δημοσίου
    Ντροπή ρε
    όλα στη Ζούλα
    Μας τα ζουλήξατε όσο δεν παίρνει
    Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει μαζί με τους σαπιοκοιλιάδες!
    ΙΚΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γιατι θα πρεπει να δινουμε σημασια σε καθε λιβελλο -ρυπαροραγραφημα του καθε συμπλεγμαστικου ημιαγραματου δημοσιογραφισκου.Τελικα ενας πρωην βουλευτης Κερκυρας ειχε δικιο σε οτι αφορα τους "δημοσιογραφους" τετιου ειδους η παραφραζωντας τον Δαντη Αλλιγκερι (3ο "καντο" της Θειας Κομωδιας) περιφρονηστε τους και προχωρηστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΟΧΙΑ ..."
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.