7/4/11

Ραντεβού με την... Εφορία θα έχουν λιποτάκτες και ανυπότακτοι

Πρόστιμα 6.000 ευρώ για ανυπότακτους και λιποτάκτες προβλέπει κοινή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Άμυνας, κ. Ευ.Βενιζέλου και Οικονομικών, κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, η οποία φέρνει και αλλαγές και για τους αντιρρησίες συνείδησης.


Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 517/2011), οι ανυπότακτοι καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο 6.000 ευρώ, οι έφεδροι ανυπότακτοι - δηλαδή όσοι κληθούν σε άσκηση και δεν μεταβούν- 1.000 ευρώ, ενώ οι λιποτάκτες θα πληρώνουν 1.000 ευρώ για κάθε μήνα λιποταξίας, έως το ποσό των 6.000 ευρώ.

Επίσης, με άλλη απόφαση ορίζεται πρόστιμο 90 ευρώ για εφέδρους που δεν τηρούν ελάσσονες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τρίτη απόφαση των δύο υπουργών, οι αντιρρησίες συνείδησης που κάνουν εναλλακτική θητεία και έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους, για να εξαγοράσουν το υπόλοιπο του χρόνου τους, θα καταβάλλουν 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις εξαγοράζονται εφάπαξ πριν ή ταυτόχρονα με την καταβολή της πρώτης δόσης (εάν πρόκειται για τμηματική εξαγορά του υπόλοιπου χρόνου) ή με την καταβολή ολόκληρου του ποσού, εάν πρόκειται για εφάπαξ εξαγορά.

Όσοι θα απολύονται οριστικά, μετά την εκπλήρωση εναλλακτικής θητείας πέντε μηνών, εξαγοράζουν εφάπαξ το υπόλοιπο της εναλλακτικής υπηρεσίες που απομένει. Αυτοί που επιθυμούν τμηματική καταβολή του ποσού, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο, με την οποία καθορίζουν τον επιθυμητό αριθμό δόσεων

Τα στρατολογικά γραφεία, στη συνέχεια, προσδιορίζουν την διάρκεια του εξαγοράσιμου υπολοίπου και το ποσό που αναλογεί για την εξαγορά, αλλά και των αριθμό των δόσεων και την προθεσμία καταβολής τους. Για όσους θα ήταν υπόχρεοι πλήρους θητείας, εάν υπηρετούσαν ενόπλως, η τμηματική καταβολή ορίζεται σε τέσσερις δόσεις, ενώ για τους μειωμένης θητείας στρατεύσιμους, οι δόσεις θα είναι τρεις (υπόχρεοι υπηρεσίας εννέα μηνών) ή δύο (υπόχρεοι υπηρεσίας έξι μηνών).

Οι αντιρρησίες συνείδησης που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους και έχουν εκπληρώσει τρεις μήνες εναλλακτικής θητείας, μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της υπηρεσίας ως εξής:

- Όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, οποτεδήποτε μετά τη συμπλήρωση δύο μηνών και 15 ημερών χρόνου υπηρεσίας

- Όσοι έχουν απολυθεί προσωρινά και έχουν εκπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο εναλλακτικής υπηρεσίας, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της νόμιμης παραμονής εκτός του φορέα

Πηγή: news.in.gr
http://www.philenews.com

12 σχόλια:

  1. ωραια, οι εχοντες χρηματα θα πετανε 6000 χιλιαρικα και θα απαλλασονται απο τον στρατο, τα παιδια της φτωχολογιας θα υπηρετουν κανονικα λογω ελλειψης χρηματων για να την σκαπουλαρουν,ενω θα επρεπε η θητεια να ειναι υποχρεωτικη στα 18 να μην υπαρχει αναβολη θητειας και να πηγαινουν στον στρατο απαντες απο παιδια εφοπλιστων μεχρι και ενος απλου αγροτη, και ποτε ο στρατιωτης να μην υπηρετει σε γραφεια, σε ΚΨΜ ,σε αποσπασεις, δηλαδη στην λουφα αλλα στην σκληρη εκπαιδευση σε μαχιμες μοναδες,εσεις βρηκατε τροπο να την γλιτωνουν τα παιδια των πλουσιων και των επωνυμων μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Καλεντεριδη παρακαλω ενα email να επικοινωνησω μαζι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν φτιάχνουν ένα πλήρη τιμοκατάλογο και γι'αυτούς που υπηρετούν, πχ, τόσα ευρώ μιά καλή μετάθεση, τόσα για να πάρεις άδεια,τόσα για να κάνεις λιγότερες υπηρεσίες κλπ!

    Πυροβολητή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πυροβολητή στείλε την ιδέα σου στον Παπακωνσταντίνου...
    Προβλέπω τεράστια μείωση του χρέους σε σύντομο χρονικό διάστημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πυροβολητή

    7 Απριλίου 2011 12:30 μ.μ.

    εισαι φοβερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πληρωσουν κιοσοι βουλευταδες δεν εχουν παει στρατο;
    Y.Γ.
    Ο γιωργακης εχει παει,απαλλασσεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά, η τιμή έπρεπε να ορίζεται ανάλογα με το εισόδημα του καθενός. Δηλαδή, να ξεκινά μεν από τις 6.000 και αν έχει κανείς εισόδημα - ή αυτός ή ο κηδεμόνας του, πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο να ανεβαίνει. Για 80.000 ετήσιο εισόδημα - 8.000 ευρώ. Για 200.000 - 20.000 και πάει λέγοντας. Δηλαδή το 10% του ετήσιου εισοδήματος. Α! και από αυτά τα χρήματα να αυξηθεί και ο μισθός του έφεδρου οπλίτη, ο οποίος κάνει κανονικά την θητεία του.

    Ηλεκτρο - λόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στρατιωτική ισχύς θα επιτευχθεί μόνο με στρατό 100% επαγγελματικό, από εθελοντές-επαγγελματίες-ιδεολόγους-επιλεγμένους-εξειδικευμένους στρατιώτες, και επιλεγμένους αλλοδαπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. East είπε...
    Στρατιωτική ισχύς θα επιτευχθεί μόνο με στρατό 100% επαγγελματικό, από εθελοντές-επαγγελματίες-ιδεολόγους-επιλεγμένους-εξειδικευμένους στρατιώτες, και επιλεγμένους αλλοδαπούς.

    7 Απριλίου 2011 4:50 μ.μ.

    Γνωριζεις East οτι περιεγραψες τον Ισραηλινο στρατο πληρεστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @2:32 : Ναι, ιδού το ερώτημα ...θα πληρώσουν και οι μη στρατευμένοι βολευτές ;;; και ο άκης που καθάρισε με 6 χιλ δραχμές ;;;; ειναι και άδικο βέβαια... αλλά αν περιμένουμε δικαιοσύνη ... μάλλον στραβά αρμενίζουμε .Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του Β.Α Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οποιος δεν έχει υπηρετήσει(πέραν των προστίμων)να μην έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ούτε σε Δ/Σ βρεφονηπιακού σταθμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @8:40 :Απόλυτα σωστό.Εξ άλλου αυτό γινόταν και στην ΑθηναΙκή Δημοκρατί !!! Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ( με μετακίνηση σε νησί του Β.Α Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.