26/4/11

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ξέχασε άκρως απόρρητα έγγραφα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, τον Μάρτιο ξέχασε έγγραφα "άκρως απόρρητα" μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Λονδίνου Park Plaza de Westminster, όπου είχε καταλύσει, μετέδωσε την Τρίτη το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο "Δεύτερο" του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός υπουργός της Αμυνας είχε σταθμεύσει τον Μάρτιο στο Λονδίνο καθ'οδόν προς τη Νέα Υόρκη, πρόσθεσε το ίδιο δίκτυο, που ανέφερε ότι "λησμονήθηκαν επίσης και έγγραφα με προσωπικές σημειώσεις" του Μπάρακ.

Όλα τα ανωτέρω έγγραφα εντοπίστηκαν απ έναν ισραηλινό επιχειρηματία, που αμέσως μετά τον υπουργό κατέλυσε στο ίδιο δωμάτιο, μετέδωσε επίσης το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ. Πρόσθεσε ότι ο επιχειρηματίας ενημέρωσε τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, που παρέλαβαν αμέσως τα εν λόγω έγγραφα.

Το περιεχόμενο του ρεπορτάζ εν μέρει επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από το υπουργείο της Αμυνας. Ομως αυτό "διέψευσε ότι επρόκειτο γιά άκρως απόρρητα έγγραφα". Αφησε να εννοηθεί ότι τα έγγραφα αυτά θα περνούσαν στην κατοχή εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου της κυβέρνησης του Ισραήλ, αμέσως μετά την αναχώρηση του Μπάρακ από το πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, κάτι όμως που δεν συνέβη.

Πηγή: ΑΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Και μετά σου λένε ότι στο Ισραήλ δεν υπάρχει ελευθερία λόγου. Άντε να μεταδώσει ιδιωτικό κανάλι κάτι τέτοιο στη Δαμασκό, ή την Τεχεράνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.