25/4/11

Αυστρία: Λαϊκή υπερκομματική πρωτοβουλία για την έξοδο από την ΕΕ.


Από τον Helmut Schramm, Überparteiliche Plattform für den Austritt aus der EU.



Λαϊκή υπερκομματική πρωτοβουλία για την έξοδο από την ΕΕ, για να σωθούν τα υπαρξιακά θεμέλια της Αυστρίας

Σε απάντηση της προσπάθειας για μία  βίαιη επιβολή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ομάδα πολιτών δρομολόγησε μια εθνική πρωτοβουλία για να εξασφαλιστεί η έξοδος της Αυστρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Πρόκειται  πρώτα - πρώτα να εξασφαλιστεί η πολιτική ελευθερία των πολιτών και να διασωθεί η υπαρξιακή βάσης της Αυστρίας: (επαν-) ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς προστατευμένη από  εξωτερικές κρίσεις,  σύσταση ενός κράτους πρόνοιας, που είναι δυνατόν μόνο στα πλαίσια ανεξαρτήτων κρατών, ανάκτηση της παραδοσιακής ουδετερότητας αναφορικά με την  εξωτερική πολιτική, ελευθερία αποδοχής ή απόρριψης των ΓΤΤ (Γενετικά Τροποποιημένες Τροφές), επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος και εγκαθίδρυση μιας άμεσης δημοκρατίας, σύμφωνα με το ελβετικό μοντέλο.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα που μεταβιβάστηκαν στους κοινοτικούς οργανισμούς, όπως προβλέπεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας, περιορίζονται και σε συνέπεια αυτού του γεγονότος, δεν είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένα.

Δεδομένου ότι πάνω από το 80% των νόμων επιβάλλονται από την ΕΕ με  υποχρεωτικές απαιτήσεις, οδηγίες, αποφάσεις και άλλα, δεν υπάρχει πλέον κανένας πολιτικός που να φέρει την ευθύνη για αυτούς τους νόμους. 
Ούτε οι βουλευτές, «οι εκπρόσωποι του λαού», ούτε το αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν αντιτίθενται σε αυτή την αντιδημοκρατική ευρωπαϊκή πολιτική. 

Η πλειοψηφία του αυστριακού λαού αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Έτσι δείχνει η έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Απόψεων  της Linz. (Linzer Meinungsforschungsinstitut) IMAS, αποκαλύπτοντας ότι το 54% του πληθυσμού πιστεύει ότι η ΕΕ έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα για τη χώρα («Wiener Zeitung της 14/15 Αυγούστου).

Τι να κάνουμε;
Οι πολίτες καλούνται να πάρουν πίσω τα πολιτικά τους δικαιώματα και αυτό γίνεται μόνο με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρέπει να δοθούν πίσω στον αυστριακό λαό τα πολιτικά του δικαιώματα.

Οικονομία
Οι εγχώριες εταιρίες, έχουν όλο και λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν σε ένα υπερεθνικό σύστημα. 

Η Αυστρία δεν μπορεί να συνάψει εμπορικές συμφωνίες ζωτικής σημασίας για την προστασία της εθνικής της οικονομίας, λόγω της συμμετοχής της στην ΕΕ.
Το διεθνές εμπόριο είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια των κεντρικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ανάμεσα σ αυτές πολλές  εταιρείες που παράγουν εμπορεύματα, προσφέροντας στους νέους θέσεις μαθητείας και εργασίας,  και συμβάλλουν έντονα στην εθνική οικονομία. 
Χωρίς την οικονομική κυριαρχία, ένα κράτος δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή του να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και δεν μπορεί ούτε να την διατηρήσει ούτε να την επεκτείνει.
(…)

Κοινωνικό Κράτος
Η υπέρτατη αρχή της ΕΕ, είναι η  «ελευθερία της αγοράς», με άλλες λέξεις η ελευθερία της απεριόριστης διακίνησης  εμπορευμάτων και  υπηρεσιών, ελευθερία της κυκλοφορίας των εργαζομένων, καθώς και η ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων. 
Το τελευταίο είναι απαραίτητο για τις πολυεθνικές, αφού επιτρέπει μια πολιτική με στόχο το μέγιστο κέρδος, αιτία σημαντικών δυσκολιών για πολλούς ανθρώπους.
Η πολιτική αυτή υποστηρίζεται εδώ και δεκαετίες από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ).
Σε αυτό, η κοινωνική πολιτική απουσιάζει τελείως. 
Η απόδειξη δίνεται με τη σταθερή αύξηση της ανεργίας, με τη μείωση των συντάξεων και με το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών που συνεχώς μεγαλώνει.

Ουδετερότητα
Ουδέτερη ορίζεται μια χώρα που διεξάγει τη δική της εξωτερική πολιτική (όπως η Ελβετία), παραμένοντας αυστηρά μακριά από κάθε στρατιωτικό σύμφωνο και συνεπώς υπηρετώντας την ειρήνη. 
Λόγω του στρατού της, που συμβάλει και η Αυστρία, η ΕΕ είναι η ίδια ένα στρατιωτικό σύμφωνο. 
Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε τη στενή σχέση της με το ΝΑΤΟ, του οποίου η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ είναι μέλη. 
Στο τελευταίο έγγραφο σχετικά με την πολιτική ασφαλείας της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, γίνεται λόγος να εμπλακεί η χώρα σε διεθνείς δομές ασφαλείας, το ΝΑΤΟ προσλαμβάνει μεγαλύτερη σημασία, καθώς ενισχύονται οι υποχρεώσεις παροχής βοήθειας και συμμετοχής σε στρατιωτικές αποστολές.
Η Συνθήκη της Λισαβόνας μας υποχρεώνει να βελτιώνουμε συνεχώς τις στρατιωτικές δυνατότητες μας (υποχρέωση στρατικοποίησης) και να συμμετέχουμε, ενδεχομένως, σε πολεμοχαρείς παρεμβάσεις, που συνήθως αναφέρονται ως «αποστολές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Τέτοιες αποστολές καταλήγουν μερικές φορές σε επιθετικούς πολέμους σε όλο τον κόσμο.

Μόνο με την έξοδο από την ΕΕ, θα είναι δυνατόν να ανακτηθεί η ουδετερότητα ως βάση για την αυστριακή εξωτερική πολιτική.

Ελευθερία αποδοχής η απόρριψης των ΓΤΤ

Λόγω της υποχρεωτικής «απεριόριστης ελευθερίας της αγοράς», δεν είναι δυνατόν για ένα κράτος μέλος της ΕΕ να αποτραπεί η εισαγωγή ΓΤΤ ζωοτροφών, όπως οι πατάτες που καλλιεργούνται βιομηχανικά (Amflora) ή τελειωμένων προϊόντων με βιολογικά μεταλλαγμένα συστατικά ΓΤΟ. 
Είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει σεβαστή η βούληση των 1,2 εκατομμυρίων Αυστριακών οι οποίοι απορρίπτουν τη γενετική τεχνολογία είτε στη γεωργία είτε σε προϊόντα διατροφής. Οι διεκδικήσεις της λαϊκής πρωτοβουλίας του 1997 για το θέμα αυτό εξακολουθούν να ισχύουν:
1. Καμία τροφή που παράγεται από τα εργαστήρια της γεννητικής μηχανικής στην Αυστρία,
2. Καμία άδεια για την κυκλοφορία ζωντανών ων γεννητικά τροποποιημένα,
3. Κανένα  δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με σχέση τη ζωή.

Η πολιτική της ΕΕ μάς απαγορεύει την προστασία αυτή, οπότε οφείλουμε να αποχωρήσουμε.

Εθνικό νόμισμα
Το εθνικό νόμισμα είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό ενός κράτους. 
Η Αυστρία δεν είναι πλέον σε θέση να κατευθύνει την οικονομία της μέσω μιας νομισματικής και πιστωτικής πολιτικής, για αυτό το λόγο πρέπει να ξαναβρεί το δικό της νόμισμα (το πρώην Σελίνι), για να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της.
 Πρόσφατα, η Αυστρία υποχρεώθηκε να καταβάλει 2,3 δισ. ευρώ για τη λεγόμενη «βοήθεια προς την Ελλάδα» και 12,6 δισ. ευρώ για τη «διάσωση» του ευρώ. 
Η διαδικασία αυτή είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει τις Συμφωνίες - σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.
Το αποτέλεσμα αυτής της εσφαλμένης πολιτικής είναι ο πληθωρισμός και ο κίνδυνος της συναλλαγματικής μετατροπής στις πλάτες των φορολογουμένων.
(…)

Γεωργία
Η γεωργία πρέπει να προστατευτεί με την επαναφορά των δασμών και των εμπορικών περιορισμών. 
Αυτό θα διασφαλίσει τον εφοδιασμό της χώρας με τοπικά προϊόντα. 

Χρειαζόμαστε μια γεωργική πολιτική που στοχεύει στον εφοδιασμό του πληθυσμού με ασφαλή προϊόντα, τη διαφύλαξη της καλλιεργήσιμης γης και την οικολογική εκμετάλλευση της. 

Πρέπει να εφαρμοστούν στους παραγωγούς τιμές σύμφωνες με το παραγόμενο έργο τους και, στο μέτρο του δυνατού, να γίνει εφικτή η προώθηση της άμεσης πώλησης των βασικών προϊόντων, είτε από τον ίδιο τον γεωργό είτε μέσω των γεωργικών συνεταιρισμών. 

Η ΕΕ μας επιβάλλει μια βιομηχανική παραγωγή των τροφίμων από τεράστια αγροκτήματα και καταστρέφει με αυτόν τον τρόπο τις  οικογενειακές δομές που είναι προσαρμοσμένες στις περιφερειακές ανάγκες της φύσης, του ανθρώπου και των ζώων. 
Οι αγρότες εξαρτώνται από την παγκόσμια αγορά, τις τιμές και τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Μόνο με την έξοδο από την ΕΕ θα επιβιώσει η γεωργία.

Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς πάλης, οι ισχυροί δεν άφησαν ποτέ ηθελημένα την εξουσία.

Πώς θα υποστηρίξετε αυτή τη λαϊκή πρωτοβουλία;
Όλοι οι Αυστριακοί πολίτες, ηλικίας 16 ετών και άνω, δικαιούνται να υπογράψουν τις λαϊκές πρωτοβουλίες. 
Μόλις συγκεντρωθούν 8.032 υπογραφές (1 τοις χιλίοις του πληθυσμού), το Υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει δημοσίως σε πια εβδομάδα θα συλλεχτούν υπογραφές για το σύνολο της χώρας.

Le Post.fr    25/04/2011 

19 σχόλια:

  1. Η αρχη του τελους της Ευρωπαικης Ενωσης.Λογικα θα ακολουθησει και η Γερμανια που θα κανει οικονομικη και οχι μονο συμμαχια με Ρωσσια και θα αφησουν πισω την Γαλλια με τα προβληματα των αλλων και δεν βαριεσαι απο εδω και περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που επεξεργάζονται το σχέδιο εξόδου από τη ΕΕ κάνουν μερικά λάθη :
    1. Η ελεύθερη διακίνηση, προϊόντων, ανθρώπων και κεφαλαίων στηρίζεται στις Συμφωνίες με τον ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου) η πολιτική του οποίου καθοδηγείται από το γνωστό μας ΔΝΤ και πιο συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ.

    2. Η Ελβετία, καθόλου ουδέτερη δεν είναι, απλώς την έχουν εκτός παιγνιδιού για να εξασφαλίζονται οι τράπεζες από κάθε λογής κρίσεις.

    Συμφωνώ απολύτως στα υπόλοιπα, περί δασμών και προστασίας των ντόπιων παραγωγών, αλλά αυτό θα καταστεί δυνατόν μόνο σε ένα πλαίσιο συμμαχιών των λαών της Ε.Ε.
    Χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να ξεσκεπαστεί ο προδοτικός ρόλος των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο (μάλλον ευρωκυνοβούλιο).
    Και ωστόσο αυτές οι απόψεις και αυτά τα κινήματα καθόλου μα καθόλου δεν βλάπτουν! Είναι καιρός να γίνουν σπίθες που θα κάψει το σύστημα πριν αυτό κάψει τον πλανήτη ολάκερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ξεχνάτε ότι η Αυστρία έχει άσχημη εμπειρία των «δημοκρατικών» αντιλήψεων του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Όταν το 2000, το εκλεγμένο από τον λαό της Αυστρίας FPÖ συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό, το περί ου ο λόγος Διευθυντήριο παρενέβη ωμά και απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας και με εκβιασμούς και άλλες αθλιότητες, παραβίασε την λαϊκή θέληση και εξανάγκασε τον τότε αρχηγό του FPÖ, Jörg Haider, να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

    Έχουν δίκιο οι Αυστριακοί που είναι ευρωσκεπτικιστές, πώς να το κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς είχαμε την ατυχία να μπούμε στην ΕΕ συγχρόνως με την οικογένεια Παπανδρέου να παίρνει τα ηνία στην Ελλάδα και που ξέσκισε τον τόπο ηθικά πολιτιστικά οικονομικά. Ο Θεός της Ελλάδος δυστυχώς δεν έδρασε τότε. Η ζημιά που έχει υποστεί ο τόπος είναι τεράστια, μη αναστρέψιμη. Ο χαζοζαρούμενος τώρα θα βάλει και την ταφόπλακα που θα λέει "Ω ξειν αγγέλειν παγκοσμίως ότι τείδε κείνται οι μαλάκες τοις τους παραλυμένου πατρός μου ρήμασι πειθόμενοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. " Λαϊκή υπερκομματική πρωτοβουλία για την έξοδο από την ΕΕ. "


    Και εδώ,κάποιοι ακόμα λιβανίζουν τον "εθνάρχη" για την ΕΙΣΟΔΟ μας στην ΕΕ....
    Και όσους ακολούθησαν την παραπάνω πολιτική νοοτροπία

    Στον "λακκο των λεόντων" όπως σωστά την χαρακτήρησε και ο Θύμιος Παπανικολάου στο Ρεσάλτο
    Αλλά αρχίζουμε να ξυπνάμε σιγά σιγά


    Ενας Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «... επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος και εγκαθίδρυση μιας άμεσης δημοκρατίας, σύμφωνα με το ελβετικό μοντέλο».

    Ίσα μάγκες. Ποιός σχεδίασε το ελβετικό μοντέλο άμεσης δημοκρατίας ψαγμένα μου παληκάρια;

    Εμείς τον φάγαμε τον κακούργο. Άκου δημοκρατία... Τι σχεση έχει η Ελλάδα με την δημοκρατία;

    Ψηφίστε Jeffrey! Ψηφίστε Σαμαρά! Αυτοί οι δύο λεβέντες κρατούν την ΕΕ. Αμέ!

    Χαρά το ΚΚΕ! Ψηφίστε και ΚΚΕ!

    Ζήτω η βίαιη επιβολή της Συνθήκης της Λισαβόνας! Ζήτω τα σοβαροφανή κομματόσκυλα!

    Κάτω η Ελλάδα! Ζήτω η ΕΕ και το κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...συνεργασια και ανταλλαγη προιοντων με παρομοια ανεξαρτητα ΚΡΑΤΗ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Να τα τα πρώτα κάλαντα λέει εύστοχα ο Ηλίας. Ωστόσο ας μην βιάζομαστε, θα τρέξει ακόμα νερό στο ποτάμι για να έχουμε τέτοιες εξελίξεις-να διαλυθεί η ΕΕ. Εκτός αν καταρρεύσουν απότομα και απροσδόκητα οι δυτικές Οικονομίες. Τίποτε δεν αποκλείεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Αυστρία μας δείχνει τον δρόμο!
    Η Ε.Ε απέτυχε στους κύριους στόχους της και έγινε εργαλείο στα χέρια των ισχυρών, ώστε να καταδυναστεύονται οι αδύναμοι!
    Χωρίς την Ε.Ε-μαντρί των Εθνών-πολλοί αντεθνικοί, περιοριστικοί και αντισυνταγματικοί νόμοι θα πάψουν να έχουν ισχύ!
    Στο διάβολο και η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, οι φοροκάρτες και οι Κάρτες του πολίτη, οι ΜΚΟ και οι κάθε λογής παρδαλές μειοψηφίες που συνδιοικούν στα δημόσια πράγματα.
    Η Ελλάδα να γυρίσει στους Έλληνες! Οι μόνοι που θα λυπηθούν είναι τα λαμόγια που έχουν δημιουργήσει την νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία. Εμείς, ο υπόλοιπος πτωχός, μικρομεσαίος-μεσαίος ελληνικός λαός, τι είχαμε. τι χάσαμε!
    Περάσαμε σχετικά καλά για 20 χρόνια και θα μας πίνουν το αίμα για τα επόμενα 200!
    Να κρατήσουμε ο,τιδήποτε καλό από την Ε.Ε,(έχει και μερικά καλά), όμως πέραν αυτού ουδέν!
    Τέρμα οι πιθηκισμοί, οι "εξευρωπαϊσμοί", οι "εισαγωγές" προϊόντων και αντεθνικών ιδεών, η αυτομαστίγωση και η ηθική αποχαύνωση!!
    Επιστροφή....στο ΜΕΛΛΟΝ, δια του ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
    ΠΑΡΑΔΟΣΗ με σύγχρονους όρους!
    ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ με αντίληψη συνέχειας και διάρκειας.
    ΣΤΟΧΟΙ!!!!!!

    Δεν υπάρχουν στόχοι ρε παιδιά, δεν υπάρχει τίποτα!!
    Πού θέλουμε να πάμε, τι θέλουμε να γίνουμε, ποια θέλουμε να είναι η χώρα μας στον τρέχοντα αιώνα;;;!!!!

    ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!

    Εδώ δεν ξέρει η ίδια η Ε.Ε τι θέλει να γίνει και αν θα υφίσταται σε 10 χρόνια.
    Μπορεί πλέον να προσδένεται ο τυφλός (Ελλάδα) στον αόμματο (Ε.Ε)και να οδηγείται από αυτόν;
    Εκτός και αν μας αρέσει το 4ο Ράϊχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Επανέρχομαιμε ένα δεύτερο σχόλιο. Το να φύγουμε από το ευρώ (ή ακόμα περισσότερο) από την ΕΕ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να το ξεπερνάμε με αφορισμούς και με τη γνωστή λεβεντιά. Κανεις δεν είναι σε θέση να μας πει δυο σοβαρά λόγια για τις επιπτώσεις. Και κυριως ποια κυβέρνηση θα το κάνει ώστε να υπαρξει, μακροπρόθεσμα ε΄στω, όφελος και όχι μόνιμη ζημία.
    Ενα να ξέρουμε: διαφθορά και άλλα νοσηρά φαινόμενα υπήρχαν και πριν μπουμε στην (ΕΟΚ)ΕΕ και πριν ενταχθούμε στο Ευρω. Δεν οφείλονται στην ένταξή μας ούτε θα εξαφανιστούν επειδή θα αποχωρήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ange-ta

    "2. Η Ελβετία, καθόλου ουδέτερη δεν είναι"

    Είναι ουδέτερη, εφ' όσον δεν ανήκει σε καμμία στρατιωτική ή πολιτική συμμαχία.
    Το γιατί είναι άλλη ιστορία και δεν αναιρεί το παραπάνω (την ουδετερότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ανώνυμε, 26 Απριλίου 2011 4:51 μ.μ.

    Η Ελβετία είναι με τις τράπεζες και οι τράπεζες με τον πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ange-ta

    Σωστωταη η παρατηρηση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ange-ta 26 Απριλίου 2011 7:32 μ.μ.

    O 26 Απριλίου 2011 4:51 μ.μ. έχει δίκιο. Εφ' όσον η Ελβετία σαν κράτος δεν λαμβάνει μέρος σε πολέμους και δεν ανήκει σε κανέναν στρτιωτικοπολιτκό συνασπισμό, είναι κράτος ουδέτερο.

    Αυτό που γράφεις δεν είναι επιχείρημα, αλλά αριστερίστικη παρλαπίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Nemo,

    Ποιός λέει παρλαπίπες και ποιός όχι, αστο καλύτερα, γιατι δεν είναι επιχείρημα!

    Θα σε ρωτούσα ωστόσο, αν ξέρεις να μου πεις ποιός κατασκευασε στον β πόλεμο το αέριο που σκότωνε τους Εβραίους στα Κατσετ της Γερμανίας.
    Πού ασπρισε όλον τον χρυσό που έκλεψαν οι Νάτσι στον β πόλεμο.

    Πού άσπριζαν και πού ασπρίζουν γενικώς τα λεφτά τους οι δικτάτορες όλων των κρατών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με άλλο κράτος, ακόμα και σύμμαχο.

    Διάβασε να δεις τι λέει ενας Ελβετός:

    «Όταν αγοράζει κάποιος από την παγκόσμια αγορά πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους που ισχύουν σ αυτήν. Ο Χίτλερ δεν μπορούσε να πληρώσει εκδίδοντας μάρκα. Έπρεπε να πληρώσει σε συνάλλαγμα και πάνω απ όλα σε χρυσό.
    Ο Φύρερ για να κάνει πόλεμο χρειαζόταν έναν τραπεζίτη. Έναν τραπεζίτη υπεράνω πάσης υποψίας, αξιόπιστο, ουδέτερο. Όταν ρίχτηκε στην Πολωνία δεν διέθετε πλέον συνάλλαγμα και δεν είχε παρά λίγο χρυσό. Στην συνέχεια ο μεγάλος γκάνγκστερ βρήκε χρήματα .Κυριεύοντας το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, την Νορβηγία, το Λουξεμβούργο και άλλα ειρηνικά και οικονομικώς ακμάζοντα κράτη, άρπαξε μία διόλου αμελητέα λεία. Έπρεπε όμως αυτή η λεία να ξεπλυθεί μέσω ενός συνενόχου, υπεράνω πάσης υποψίας, επιφορτισμένου να την ξαναβάλει στην παγκόσμια αγορά με ουδέτερη ονομασία. Αυτό ισχύει εξίσου για τα χρυσά δόντια που ξερίζωσαν από τα θύματα των στρατοπέδων συγκεντρώσεως οι μπράβοι των Ες – Ες, για τις βέρες και τα κοσμήματα που έκλεψαν από τους εκτοπισμένους και από όλα τα αγαθά που άρπαξαν από όλη της Ευρώπη οι υποτιθέμενες «ομάδες προστασίας συναλλάγματος». Η ελβετική χρηματαγορά ανέλαβε όλα αυτά τα ευγενή καθήκοντα.
    Οι οικονομικοί καρχαρίες στην Ζυρίχη, στην Βασιλεία και στην Βέρνη έγιναν οι κλεπταποδόχοι και «ξέπλεναν» τα αποθέματα χρυσού που είχαν κλαπεί από τις κεντρικές τράπεζες της Πολωνίας της Τσεχοσλοβακίας, των Κάτω Χωρών, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Λεττονίας, της Λιθουανίας, της Αλβανίας, της Νορβηγίας….Αυτοί είναι που χρηματοδότησαν τους κατακτητικούς πολέμους του Χίτλερ.
    Χωρίς την ελβετική χρηματαγορά χωρίς τους εξυπηρετικούς κλεπταποδόχους της Βέρνης ο Χίτλερ δεν θα είχε κατορθώσει να διεξαγάγει τους κατακτητικούς και ληστρικούς πολέμους».


    Τέτοια ουδετερότητα, χαρήκαμε πολύ!

    Αλλά ανεξάρτητα απο αυτό, εσύ τι θέλεις να αποδείξεις; μπορείς να μου πείς. ΕΛβετός ακόλουθος είσαι ή ελβετός φρουρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ange-ta

    >Αλλά ανεξάρτητα απο αυτό, εσύ τι θέλεις να αποδείξεις; μπορείς να μου πείς. ΕΛβετός ακόλουθος είσαι ή ελβετός φρουρός;<

    Kαί μόνον αυτό θα ήταν αρκετό να δώσω ένα τέλος σε μία ανούσια συζήτηση, που δεν βγάζει πουθενά.

    Αλλά έστω ότι είμαι Ελβετός, ή ακόλουθος. Τι αλλάζει μ' αυτό στην πραγματικότητα ότι η Ελβετία είναι κράτος ουδέτερο; Και ακριβώς επειδή είναι ουδέτερο, κάνουν όλοι τις συναλλαγές τους μέσω των τραπεζών του.

    Αλλάζει το γεγονός ότι είναι ουδέτερο, από το "ποιός κατασκευασε στον β πόλεμο το αέριο που σκότωνε τους Εβραίους στα Κατσετ της Γερμανίας"; Αδυνατώ να καταλάβω αυτή την "λογική".

    Είδες την Ελβετία να πάρει μέρος σε κανέναν πόλεμο; Ανήκει σε κανέναν συνασπισμό, πολιτικό ή στρατιωτικό; Όχι. Έχει διακηρύξει στον ΟΗΕ την ουδετερότητά της; Ναι. Ε, είναι χώρα ουδέτερη. Αυτά λέει το Διεθνές Δίκαιο. Αν εσύ εννοείς την ουδετερότητα διαφορετικά ( το έγραψα ξανά, νομίζω), είναι θέμα δικό σου.

    "Έπρεπε όμως αυτή η λεία να ξεπλυθεί μέσω ενός συνενόχου, υπεράνω πάσης υποψίας, επιφορτισμένου να την ξαναβάλει στην παγκόσμια αγορά με ουδέτερη ονομασία".

    Αν δεν ήταν χώρα ΟΥΔΕΤΕΡΗ, πώς θα την ξαναέβαζε στην αγορά ΜΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ; Διαβάζεις αυτά που κάνεις copy/paste;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ nemo,
    Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια να εξηγηθώ:
    Είμαι Ουδέτερη χώρα ή ουδέτερο άτομο σημαίνει δεν είμαι με το μέρος κανενός! Ναι ή όχι;
    Αποφάσισε λοιπόν, καταρχήν τι σημαίνει ουδέτερος!
    και συνεχίζω:
    Διότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελβετία έπαιξε το παιγνίδι του Χίτλερ, άρα δεν ήταν ουδέτερη. Αυτήν την «ουδετερότητα» εννοεί και ο Ziegler που σου παρέθεσα.
    Επίσης να σου εξηγήσω, ότι η Ελβετία ήταν τόσο ουδέτερη που κάποιοι θέλησαν να την σύρουν στα δικαστήρια, μετά το πέρας του πολέμου, αλλά σταμάτησαν, γιατί τότε είχαν ζόρια με τον Στάλιν και δεν είχαν όρεξη να ανοίξουν και μεταξύ τους μέτωπα.
    Ουδέτερη ήταν και η Τουρκία μέχρι που μπήκε στο πόλεμο όταν τέλειωσε για να βουτήξει τα Δωδεκάνησα, που ευτυχώς μας τα ‘δωσε ο Στάλιν.
    Αυτά περί ουδετερότητας! Παρεμπιπτόντως θα σου πώ, ότι δεν υπάρχει ουδετερότητα, αλλά απλώς λέμε για να λέμε κάτι και μείς οι πικραμένοι! Ουδετερότητα σημαίνει: «Βγαίνω εκτός αφήνω τους άλλους να μαλλιοτραβηχτούν, περιμένοντας να χιμήξω στα πτώματα.
    Τώρα, επειδή δεν μιλάμε εδώ για την Ελβετία αλλά για την Αυστρία, τέτοια ουδετερότητα θέλει η Αυστρία. Ε, όχι και να πληρώνει αυτή τα χρέη της Ελλάδας και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και της Ισπανίας οσονούπω! Αλλά, όταν μπήκε στην Ενωμένη Ευρώπη, όπου μπόρεσε και αυτή να γλύψει κανένα κόκαλο από το μεγάλο φαγοπότι, δεν διαμαρτυρήθηκε. Τώρα που ήρθε ο λογαριασμός θέλει και αυτή χωριστό λογαριασμό! Δηλαδή θέλει ουδετερότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.