5/4/11

Η αληθινή ταυτότητα των αντικανταφικών

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Αϊντινλίκ σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Λιβύη  και την ταυτότητα των αντικανταφικών δυνάμεων που πλέον δέχονται ανοιχτά την βοήθεια της Συμμαχίας των προθύμων.
Επικαλούμενη άρθρο του καθηγητή Peter Dale Scott που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Asia-Pacific (28/3), υποστηρίζει ότι οι επαναστάτες στη Λιβύη είναι μια συμμαχία φανατικών ισλαμικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Αμερική, τη Γαλλία , το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία. Αυτές οι οργανώσεις είναι βασικά δύο, οι  LKUC και  LISO.

1) Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Λιβύης (LKUC)
Ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ το 1981 με στόχο την ανατροπή του Καντάφι.

2) Οργάνωση Ισλαμικού Αγώνα Λιβύης (LISO)
Ιδρύθηκε από άνδρες που πολέμησαν υπέρ του Αφγανιστάν στον πόλεμο εναντίον της Σοβιετική Ένωσης το 1995.

Ο πρώην αρχηγός της CIA Τζορτζ Τένετ  χαρακτήρισε επικίνδυνη την οργάνωση αυτή που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και τις Βρετανικές Μυστικές  Υπηρεσίες ΜΙ6 . Ο Ντέιβιτ Σέιλερ, στέλεχος της υπηρεσίας δήλωσε ότι η Βρετανία πλήρωσε 160.000 δολάρια στην LISO και  ταυτόχρονα εκπαίδευσε μέλη της στα εδάφη της.

Στις 16 του περασμένου Φεβρουαρίου απελευθερώθηκαν 110 μέλη της LISO από τις Φυλακές του Γκουαντάναμο. Η Βρετανία χορήγησε αμέσως πολιτικό άσυλο στα 110 μέλη, ένας εκ των οποίων, ο Μοχαμέντ Καγέτ, είναι αδελφός του Ελ-Λίμπι που είναι υπεύθυνος προπαγάνδας της Αλ-Κάιντα.

Οι δυο αυτές οργανώσεις σχημάτισαν Εθνικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Γκάρντιαν ο κ. Ερντογάν επικοινωνεί τακτικά με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου!

Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα το Εθνικό Συμβούλιο είναι η Γαλλία και η πρώτη αραβική το Κατάρ!

Το Συμβούλιο  Ασφαλείας του ΟΗΕ πάγωσε τις εργασίες και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας Πετρελαίων της Λιβύης στις 19 Μαρτίου. Αμέσως, το Εθνικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την ίδρυση δικής του εταιρείας πετρελαίων. Όρισε επίσης το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης στη Βεγγάζη,  ως δική του Κεντρική Τράπεζα!

Αλλά  τα νέα για τη διπρόσωπη πολιτική της Άγκυρας δεν είναι καλά.  Οι «επαναστάτες» στη Βεγγάζη οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του κ. Ερντογάν, επειδή ζήτησε να μην δίνονται όπλα στους αντικαθεστωτικούς. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «Δεν είμαστε Αλ-Κάιντα», «Ερντογάν πάρε τον αγαπημένο σου Καντάφι και άσε μας να εξοπλιζόμαστε».
http://www.elzoni.gr/

11 σχόλια:

  1. Ε! καλα τωρα .Αυτα τα γραψαμε εδω πολυ πριν "ξεσπασει" η ....επανασταση στην Λιβυη.Τοτε καποιοι μου εκαναν αν θυμαμαι καλα
    και ψιλοεπιθεσουλες οχι για τα γεγονοτα αλλα για το που τα ξερω εγω.Αν μελετουσαν και αυτοι οπως εγω αντι να βριζονται μεταξυ τους θα τα ηξεραν και αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θα πεί ποιοί είναι ;;; Αυτοι που βομβαρδίζουν :Αγγλοι-Γάλλοι.Γιατί;; Επειδη δεν τους ανανέωσε τις αδειες εξώρυξης.Και ξαφνικά ο Καντάφι μου έγινε συμπαθής..... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σκεφτούνε οι "επαναστάτες" να πουλήσουνε πετρέλαιο λιβυκό (που είναι και το καλύτερο), κάποιο μεριδιάκι θα πάρουν και αυτοί από τα υπερκέρδη.
    Κανείς δεν πολεμάει τζάμπα σήμερα. Μόνο εμείς εξυπηρετούμε τους πάντες και τα πάντα και μας λένε ότι τους χρωστάμε και από πάνω!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα ρε Χρύσανθε, 5 Απριλίου 2011 9:42 μ.μ. τζάμπα σε φωνάζουμε αναλυτή ολκής;
    Αφού είσαι.

    Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ρε Χρύσανθε..
    6 Απριλίου 2011 4:06 μ.μ.


    Μονο ανωνυμε οτι δεν ειμαι ο "χρυσανθος" και αν σε ενδιαφερει,
    να τον ψαξεις αλλου.Ευχαριστω για τα ...υπολοιπα.
    Αρχελαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ρε Χρύσανθε, 5 Απριλίου 2011 9:42 μ.μ. τζάμπα σε φωνάζουμε αναλυτή ολκής;
    Αφού είσαι.Εγώ είμαι απλώς τούβλο ολκής!
    Πρώην Γιαουτράς που λόγω καταραμένης ανεργείας έγινε άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7 Απριλίου 2011 1:41 π.μ.

    Αγορακι μου
    Επαναλαμβανω για να μη χανεις τον καιρο σου.Αν ημουνα ο...Χρυσανθος θα σου το ελεγα με καποιο εστω εμμεσο τροπο.Δεν ειμαι ομως και πιστευω οτι δεν χανω και τιποτα που δεν ειμαι ο...χρυσανθος.Συνεχισε να το ψαχνεις το θεμα αν και δεν ξερω και τι εγραψε αυτος ο...Χρυσανθος το τοσο...ενδιαφερον και σε τρελλανε και βαριεμαι και να τον ψαξω.Μη μου πισμωνεις τοσο Τζιμακο
    ...κομμαντος που το γυρισες στον ...ανορθοδοξο πολεμο ενω ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ.Θα ξαναπεσεις σε τρυπα και θα σπασεις ποδαρια αν ασχοληθω μαζι σου.Φυσικα δεν θα το κανω αν πρωτα δεν γραψεις κατι στον ινφογνωμονα που να διαβαζεται και οχι παιδιαρισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η κυρια οργανωση αντικαθεστωτικων στην Λιβυη που μετραει δεν ειναι οι παραπανω οργανωσεις-μαιμουδες αλλα το Libyan Fighting Group(LIFG)
    που ιδρυθηκε με συνεργασια Λιβυων της Αλ καιντα με την CIA και MI6 το 1995 στο Αφγανισταν κατα την διαρκεια της εισβολης σε αυτο των Ρωσσικων Δυναμεων.Απο τοτε καθοδηγηθηκε στο μελλοντικο προγραμμα δημιουργιας ελεγχομενου απο την Δυση Ισλαμικου Λιβυκου κρατους με καταργηση του εθνικιστικου Κανταφικου κρατους.Το LIFG απο τοτε συνεργαζεται με την αλ καιντα που κατασκευασε η Δυση και απο το 2007 αποτελει παραρτημα της αλ καιντα και επισημα. Επισημα η Αγγλια το 2005 "απαγορευσε" στον χωρο της την λειτουργια της LIFG και το 2009 οι CIA-MI6 την "αδρανοποιησαν" φτιαχνοντας στην Λιβυη παραλληλο και πληρως ελεγχομενο απο αυτους δικτυο και μαλιστα με την συνεργασια του Κανταφι και του τοτε αρχηγου των Μυστικων Υπηρεσιων Moussa Koussa(αυτου που πριν λιγες ημερες την κοπανησε στο UK).παρ ολα αυτα και η
    LIEF τον Φεβρουαριο 1996 ειχε επιχειρησει την δολοφονια του Κανταφι εισπραττοντας 160.000 $ και καθε θυμα της στην επιχειρηση αυτη κοστολογηθηκε και δοθηκαν στους συγγενεις του καθε νεκρου50.000 $.Στην επιχειρηση αυτη των LIFG-CIA-MI6 υπηρξαν και πολλοι σωματοφυλακες του Κανταφι νεκροι.
    Η ιστορια αυτη στην Λιβυη προετοιμαστηκε για χρονια και το 2009 ο Κανταφι πειστηκε να απελευθερωσει και πολλους μαχητες της που στο τελος τους βρηκε απεναντι του με Σαουδαραβικα αντιαρματικα και ρουκετες εδαφους-αερος.
    Η σταση της Δυσης που και βοηθα τους "αντικαθεστωτικους"ισλαμιστες και τους αφηνει να σκοτωνονται απο τα πυρα του Κανταφι ειναι μια λεπτοτατη ισορροπια που κραταει η Δυση μεταξυ 2 αντιπαλων που δεν ενδιαφερεται για την ζωη και τυχη τους αλλα μονο για να καρπωθει ενα αποτελεσμα η ιδια οπως το θελει με τους τελικους αντιπαλους εξ ισου αδυναμους και ελεγχομενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου ρε μεγάλε Αρχέλα.

    Χρήστος εκ Λονδίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα παρακαλέσω του ανωνύμους κυρίους να κάνουν τα σχόλιά τους, χωρίς αναφορές στο όνομά μου. Αν θέλουν να πουν κάτι συγκεκριμένο, μπορούν να το κάνουν επωνύμως και θα τους απαντήσω.

    Θα παρακαλούσα να σταματήσει αυτό το κακόγουστο "αστείο".

    Χρύσανθος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.