9/4/11

Mετανάστες στο εξωτερικό φεύγουν οι νέοι επιστημονες



Ουρά έξω από το κτίριο της Πολυτεχνικής σχολής στη Θεσσαλονίκη, όπου μιλούσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΟΑΕΔ, έκαναν εκατοντάδες φοιτητές και επαγγελματίες γιατροί και μηχανικοί για μια πιθανή θέση εργασίας στη Γερμανία. Η δήλωση του... 
γερμανού υφυπουργού Εργασίας Ράλφ Μπραουκσιέπε ότι η χώρα του χρειάζεται 100.000 μηχανικούς κινητοποίησε δεκάδες φοιτητές και απόφοιτους που έσπευσαν χθες στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου πραγματοποιήθηκε η "Ημέρα ενημέρωσης για σπουδές και έρευνα στη Γερμανία".
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΟΑΕΔ (Bundesagentur fur Arbeit) Ραλφ Κτσάτσεκ δεν προλάβαινε να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, όχι μόνο μηχανικούς αλλά και γιατρούς, που επίσης έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρουν δουλειά στη Γερμανία.

Ειδικότητες με ζήτηση

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς η γερμανική βιομηχανία ανακάμπτει από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για (γερμανόφωνους) μηχανολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανικούς αυτοκινήτων, μηχανικούς αεροναυπηγικής, ειδικούς στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.


Σε πολλά νοσοκομεία της επαρχίας υπάρχει έλλειψη σε γιατρούς -ακτινολόγοι, χειρουργοί, παθολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί και οδοντίατροι έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση- αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη οι Έλληνες είναι η δεύτερη σε μέγεθος ομάδα ξένων γιατρών στα γερμανικά νοσοκομεία, μετά τους Αυστριακούς.
Με την όξυνση των συνεπειών της κρίσης, αλλά και την πολυετή αναμονή για ειδικότητα, που φτάνει μέχρι και τα δέκα έτη, ο αριθμός των γιατρών που θα πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς αναμένεται να αυξηθεί.


Πριν για σπουδές, τώρα για δουλειά


Στα έξι χρόνια που ζει στην Ελλάδα η διευθύντρια της γερμανικής υπηρεσίας ακαδημαϊκών ανταλλαγών Κάτια Γιάεκελ είδε μια κρίσιμη μεταστροφή: “Στην αρχή όσοι απευθυνόταν σε μας ενδιαφέρονταν για σπουδές ή μεταπτυχιακό με την προοπτική αργότερα να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα.
Τον τελευταίο χρόνο υπάρχει η τάση μετανάστευσης με σκοπό την εργασία”. Όπως διευκρινίζει η ίδια, ενδιαφέρον υπάρχει από απόφοιτους με βασικό πτυχίο ιατρικής, νομικής ή πολυτεχνείου, ενώ στη Γερμανία υπάρχει ζήτηση για επιστήμονες με ειδίκευση και εμπειρία.
Για την αναζήτηση εργασίας στη Γερμανία δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που υποδέχεται αιτήσεις των ενδιαφερομένων, οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν αναζήτηση σε εξειδικευμένα για κάθε επάγγελμα πόρταλ εύρεσης εργασίας. Μια καλή αρχή, πάντως, είναι η διεύθυνση www.arbeitsagentur.de



Θα μπορούσαν να προσλάβουν όλους τους έλληνες μηχανικούς!


“Αυτή τη στιγμή, η γερμανική οικονομία υπολογίζεται ότι έχει ανάγκη από 100.000 μηχανικούς κάθε ειδικότητας", ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Ραλφ Μπράουκσιεπε, ενώ τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής διευθυντής της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων (BDA) Ματίας Θορνς. Το μέγεθος της ζήτησης που παρουσιάζει η Γερμανία σε μηχανικούς καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το σύνολο των ελλήνων μηχανικών, μελών του ΤΕΕ, είναι περίπου 110.000.

Χαρακτηριστικός ήταν επίσης ο τρόπος με τον οποίο σχολίασε τη δήλωση του γερμανού υπουργού ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κονακλίδης: "Εάν οι Γερμανοί ζητούν 100.000 μηχανικούς, εμείς να τους στείλουμε αύριο τους 50.000!”.

fimotro

32 σχόλια:

  1. Okay na ksekavalisoume ligo. Den einai oloi oi ptyxiouxoi epistimones. Oi imimatheis dimosiografoi tis kakias wras exoun megalo meridio efthinis jia tin katantia tou ellinismou me tis anoisies pou grafoun. Oi apaitiseis allaksan kai oi germanoi zitoun idikeumenous ergates. Edo sti germania den peroun pleon opoiondipote jia douleia. Akoma k oi 50.000 mixanikoi na ekanan aitiseis tha epernan mono osous pliroun ta kritiria twn ekastote etairiwn ta opoia sinithws einai kapoia xronia analogis ergasiakis empirias toulaxiston kai gnwsi tis germanikis tis perissoteres fores. Episis ta xrimata den einai pantote ta analoga. Ki edw vrikan eukseria k kovoun misthous. Kali tyxi se opoion dokimasi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπως παλιό είναι αυτό. Το ξέρουμε και είναι λυπηρό.

    Πριν μερικούς μήνες, είχα δει μία ιστοσελίδα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι για δουλειά στο εξωτερικό, μπορούν να δώσουν τα στοιχεία και τα προσόντα τους και τους ειδοποιούν, αν βρεθεί κάτι. Δεν ήταν ιστοσελίδα της πλάκας, αλλά από την ΕΕ, αν θυμάμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας χρεωκοπούν για να μειώσουν τον Ελληνισμό.

    Μόνο οι Έλληνες που έφυγαν για σπουδές -και δεν ξαναγύρισαν- από την μεταπολίτευση είναι 1,5εκ. Αν δεν είχαν φύγει θα είχαμε 3εκ περισσότερο πληθυσμό, δηλαδή 14εκ, και μάλιστα 3εκ περισσότερους νέους και παιδιά!

    Για να μην αναφέρουμε τι έγινε όταν κυβερνούσαν οι εθνικόφρωνες, όπου εξοντώθηκε ο μισός πληθυσμός και μετανάστευσε όλο το εργατικό δυναμικό.

    Το κράτος πρέπει να καλέσει να επανέλθουν στην Ελλάδα οι Έλληνες μετανάστες, και να πάρει μέτρα:

    -Το κράτος να δώσει οικόπεδο 1 στρέμμα σε κάθε Ελληνική οικογένεια της διασποράς που θα γυρίσει.

    -Οι πτυχιούχοι δεν βρίσκουν δουλειά διότι δεν παράγουμε τίποτα. Για να αλλάξει αυτό χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ, κρατικοποιήσεις, δραστική αύξηση παραγωγής, μείωση γραφειοκρατίας και φορολογίας για τους πολίτες, δραστική αύξηση των αυτοαπασχολούμενων, εισαγωγή μεταναστών που θα χρησιμοποιηθούν ως φθηνό χειρονακτικό εργατικό δυναμικό, κτλ.

    -Εισαγωγή αλλοδαπών γυναικών που θα παντρευτούν Έλληνες και θα κάνουν Ορθόδοξες οικογένειες. Πρωταρχικές αιτίες της μετανάστευσης είναι όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να κάνει οικογένεια. Το πρόβλημα είναι εντονότατο ειδικά στην επαρχία και στους "700ευρώ". Έτσι λοιπόν και ο Ελληνισμός θα επεκταθεί, και η σιωπηλή γενοκτονία κατά του Ελληνισμού θα σταματήσει αφού θα γίνονται οικογένειες και παιδιά, και θα λυθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

    -Κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, δημιουργία 100% επαγγελματικού στρατού από εθελοντές-επιλεγμένους και χρησιμοποίηση επιλεγμένων εθελοντών αλλοδαπών. Ο στρατός είναι η βασική αιτία μετανάστευσης των νέων ανδρών.

    -Άνοιγμα των πανεπιστημίων και θέσπιση διδάκτρων. Ο καθένας -Έλληνας ή αλλοδαπός- σπουδάζει ότι θέλει, όποτε θέλει, όσο θέλει. Το κράτος κερδίζει αντί να πληρώνει, διαδίδουμε τον πολιτισμό μας σε αλλοδαπούς, σταματά η μετανάστευση των Ελλήνων για τις σπουδές, εισάγουμε συνάλλαγμα αντί να εξάγουμε, σταματά το μαρτύριο των μαθητών και των γονιών με τα φροντηστήρια.

    Πρέπει να έρθουν όλοι οι Έλληνες, και οι νέοι, και οι συνταξιούχοι, και οι εργαζόμενοι, και όσοι έκαναν οικογενειες, να φέρουν και τις Γερμανίδες-Καναδέζες κτλ συζύγους τους και παιδιά τους ώστε να Ελληνοποιηθούν και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζεται ότι εδώ στη γερμάνια είναι ο Παράδεισος. Εδώ δεν υπάρχει απεργία 4 συνεχόμενων ημερών ούτε κλείσιμο των δρομων κάθε τρεις και μια. και οι συνταξιούχοι με 500- 800 ευρό των μηνά ζούνε και δεν μιλάνε για κατώτερο όριο των 1000 ευρό.
    και τα νοίκια με 600 και βάλε των μήνα.
    Στο τέλος του μήνα εάν μένουν κανένα 500 ευρό τυχαιρώ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Αριστοτέλειο είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ξέρουν οι Γερμανοί που ψωνίζουν δυναμικό.
    Να πάτε παιδιά και να αποκτήσετε τεχνογνωσία. Θα την φέρετε πίσω σε λίγο που θα επενδύουμε τα 160δισ που μας χρωστάνε οι Γερμαναράδες από τις κατοχικές αποζημιώσεις-Δεν θα ξεχαστεί αυτό -ούτε θα τη γλιτώσει η Μίζενς. Δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας.
    Εν τω μεταξύ ο East είναι σε παραλήρημα! Αν έχουμε λεφτά να κάνουμε παιδιά θα εισάγουμε αλλοδαπές; Αν έχουμε λεφτά να πληρώνουμε επαγγελματίες Στρατιωτικούς θα να προσλάβουμε την Πέμπτη Φάλαγγα;
    Θα μας τρελάνεις; έχεις κόψει τα φάρμακα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιστήμονες ή όχι, φεύγουν και για κάθε έναν μπαίνουν 40-50 λαθρό ισλαμοί. Όοοολοι επιστήμονες αυτοί...
    Προχτές ο Πάγκαλος στην εκπομπή του Καπόπουλου "Πολιτική Επικαιρότητα" (ετέρα άμαξα μετά γεωμήλων κι αυτός) έπλεκε το εγκώμιο των Ινδών που μπήκαν στην Ελλάδα και έχουν κουρεία μπακάλικα κλπ, ότι είναι πολύ προχωρημένοι στην πληροφορική και άλλα φαιδρά. Να φτιάξουμε βιομηχανία κομπιούτερ μ΄αυτούς Πάγκαλε. Τέτοια κελεπούρια πού θα τα ξαναβρούμε!! Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι, αλλά τα κακό είναι ότι πιο πολύ μώρανε εμάς και έχουμε γεμίσει στο κατά κεφαλήν βλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://dikatsadoatap.blogspot.com/

    Έτσι για να αντιληφθούν μερικοί γιατί όσοι φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό δεν ξαναγυρνάνε ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ''Ο/Η East είπε...
    Εισαγωγή αλλοδαπών γυναικών που θα παντρευτούν Έλληνες και θα κάνουν Ορθόδοξες οικογένειες.''

    μουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ :-) ηδη γεματη ορθοδοξες ρωσοπορνες η Ελλαδα, α ρε East τι λαμακιες γραφεις καθε φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. East (5:05μμ): "-Εισαγωγή αλλοδαπών γυναικών που θα παντρευτούν..."

    Αυτό γίνεται ήδη.
    (αλλά γιατί θα πρέπει και να τις παντρευόμαστε μετά;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    9 Απριλίου 2011 5:05 μ.μ.

    "-Το κράτος να δώσει οικόπεδο 1 στρέμμα σε κάθε Ελληνική οικογένεια της διασποράς που θα γυρίσει."

    Να σε καλά για τη μεγαλοσύνη της σκέψης σου!

    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

    Πάει αυτό δε γίνεται τα έχουν βάλει χέρι τα ντόπια σπερματοζωάρια των κατζαμπάσηδων από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κι είναι τόσο δικτυωμένοι

    σε Βουλή ..
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    στη δικαιοσύνη ..
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    και δημόσιες υπηρεσίες..
    http://www.panoramio.com/photo/34049461

    που το ανεξέλεγκτο των ΠΕΛΕΚΕΩΝ των συμβολαιογράφων ..
    http://www.panoramio.com/photo/34049480

    και των διαπλεκόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ..
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    είναι τόσο διαβρωμένη στο δημόσιο βίο, σε σημείο που κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι αρχηγοί των κομμάτων προτρέπουν τους Έλληνες μετανάστες να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής τους, ως πρεσβευτές της δύσης του Ελληνισμού, και ταυτόχρονα οι διαχειριστές της διαφθοράς προσμετρούν πως θα οικειοποιηθούν τα εναπομείναντα των χωραφιών τους,

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ κι αν κάποιος θέλει να επιστρέψει και να κάνει ένα κονάκι σε κομμάτι γης που αγόρασε για τα τελευταία της ζωής του, ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΩΝΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ των ΠΡΟΑΓΑΓΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εθελοτυφλόντας.
    στη λεία των καταπατητών
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/11-11-2006.html

    για την νομιμοποίηση των ανομιών των ψηφοφόρων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, δημιουργία 100% επαγγελματικού στρατού από εθελοντές-επιλεγμένους και χρησιμοποίηση επιλεγμένων εθελοντών αλλοδαπών. Ο στρατός είναι η βασική αιτία μετανάστευσης των νέων ανδρών.

    Αγαπητέ Εαστ, έχεις διδαχθεί κάπως από την ιστορία της "Βυζαντινής" Αυτοκρατορίας ή δεν την έχεις διαβάσει επαρκώς;


    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κείμενο καλό μεν, αλλά του λείεπει εάν ακόμα στοιχείο. Γράφω αντιπροσωπέυοντας" αλλους 5 ακόμα ελληνες καθηγητές σε πανεπιστήμια εξωτερικού. Αυτό το οποόι εμείς έχουμε δει είναι άλλο!
    παρακαλείς έλληνες να έρθουν και η απάντηση είναι περίπου η ίδια
    - η ζωή στο εξωτερικό είναι ΄δυσκολη, πολύ δουλεύτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεχρι πριν δυο χρονια, οι Ελληνες αρεσκονταν στο να μιλουν περιφρονητικα για τον τροπο ζωης στην Αμερικη και αλλες χωρες: "Πολυ δουλευετε, εισαστε σκλαβοι, εμεις ξερουμε και ζουμε στην Ελλαδα!..."

    Και αυτα τα λεγανε απο τις καρεκλες στις καφετεριες, χωρις να παραγουν τιποτα, ζωντας απο δανεικα, κρατικοδιαιτα η ακομα χειροτερα απο αρπαχτα. Ετσι την καταντησανε την χωρα μπορντελο.

    Ευτυχως που υπαρχουν αυτοι που καταλαβαινουν. Ελπιζω να επικρατησουν και να αλλαξουν τα πραγματα. Γιατι η Ελλαδα εχει καταντησει συνωνυμο της γελειοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. East
    Εισαγωγή αλλοδαπών γυναικών που θα παντρευτούν Έλληνες και θα κάνουν Ορθόδοξες οικογένειες
    9 Απριλίου 2011 5:05 μ.μ.

    Τι θεωρεις οτι ειναι οι Ελληνες του εξωτερικου για να ερθουν και να βρουν αλλοδαπη.Μηπως τους εχεις μπερδεψει με κατι κοπανους απο τα χωρια μας εδω στην ελλαδα που ψαχνουν νυφες-εργατριες για τα χωραφια τους και ειναι για κλαμματα στις εκπομπες της TV.Ειναι αυτα τα παιδια του εξωτερικου οι εγκεφαλοι της ελλαδας και περιζητητοι στο εξωτερικο με υψηλα στανταρντς και δεν προκειται να πατησουν ξανα εδω αν δεν αλλαξει αυτη η χωρα και για να γινει αυτο με ομαλες συνθηκες θελει αλλα 20 χρονια,ποσο μαλλον που οι συνθηκες στην ελλαδα ειναι ανωμαλες γιαυτο υπολογησε αλλα 50 χρονια και πονταρε στα μορφωμμενα παιδια η ....εγγονια τους και αφου εξαφανιστει η λαμογια απο την ελλαδα.Για τους ιδιους ΞΕΧΝΑΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως ηλίου φαεινότερον, ότι οι ιμάμηδες του ιστολογίου δεν πατάνε σε τέτοια θέματα. Μόνο κανα ισραήλ να βρίσουνε και όλα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαροη επιστημονικου δυναμικου στο εξωτερικο= "εγγυηση" τοι η Ελλαδα θα μεινει υποβαθμισμενη.Βεβαια απο την αλλη γιατι να μεινουν εδω αν δεν μπορυν να βρουν δουλεια ενω στο εηωτερικο τους την δινουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Χρήστος Βούλγαρης είπε...
    Διαροη επιστημονικου δυναμικου στο εξωτερικο= "εγγυηση" τοι η Ελλαδα θα μεινει υποβαθμισμενη
    11 Απριλίου 2011 2:42 π.μ.

    Γιατι δεν επιστρεφει η αφεντια σου για ...αλληλοαναβαθμιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Χρήστος Βούλγαρης είπε...
    Διαροη επιστημονικου δυναμικου στο εξωτερικο= "εγγυηση" τοι η Ελλαδα θα μεινει υποβαθμισμενη
    11 Απριλίου 2011 2:42 π.μ.

    Γιατι δεν επιστρεφει η αφεντια σου για ...αλληλοαναβαθμιση?

    Δεν εχω πει ποτε οτι σκοπευω να περασω την υπολοιπη ζωη μου στο Ηνωμενο Βασιλειο αρα σιγουρα θα επιστρεψω οταν θα ελθει η ωρα(Παρεπιντοντως ειμαι ο χρηστος(αρσενικο γενος και οχι η (θυληκο), το γεγονοςε οτι εχω μεινει καποια χρονια με τους βαρβαρους δεν σημαινει οτι εχω υιοθετησει τα χουγια τους)."Καποιος" θα μπορουσε να πει που βρισκεται ετσι απο απλη περιεργεια γιατι λεγονται πολλλα για αυτον και δεν θελω να τα πιστευσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 11 Απριλίου 2011 10:58 π.μ.

    Οι ανθρωποι που συμβαλλουν στην μορφωση και επιμορφωση σου δεν ειναι σωστο να αποκαλουνται απο εσενα "βαρβαροι".
    Δηλαδη εσυ τι εισαι?Ο πιο πολιτισμενος απο τον μεσο πολιτη του UK?
    Οσον αφορα την επιστροφη σου αυτη ειναι δικαιωμα σου αλλα πρεπει να το σκεφτεις πολλες μα παρα πολλες φορες.
    Την τελευται σου φραση ανελυσε την διοτι δεν την κατανοησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "De Briticulis" (Περι "μικρων" Βρετανων, ορος ο οποιος χρησιμοποιυνταν κατα την περιοδο της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας)Α! μερος
    Προς 11 Απριλιου 1.36 Ειναι πραγματικα μεγαλη ειρωνια οτι ορισμενοι "ελαφρομυλαοι" εδω περα πιστευουν οτι εγω και αυτος ειμαστε το ιδιο προσωπο!Ενας πολιτισμος δεν ειναι μονο η τεχνολογια του η η στατιωτικη και η οικονιμικη του δυναμη αλλα και οι ηθκιη του βαση και οι πνευματικες αξεις οι οποιοες τον νοημαδοτουν.Με βαση αυτα τα κριτηρια παραφραζωντας το βιβλιο του Προφητη Δανιηλ, οι βρετανοι εχουν "ζυγισθει, ελεχγθει και κριθει ανεπαρκεις" (μανη, φεκελ, φαρες)Και αν εχει ενσταση για τον ορο βαρβαροι τον οποιο δεν τον χρησιμποοιω μονο εγω αλλα και οι οι Γαλλοι περιγραφωντας τους βρετανους, τον ποκαλω-προσκαλω να επισκευθη το λονδινο, μπριστολ, ενδιβουργο γλασκωβη,σουονση κτλ, οποιαδηποτε Παρασκευη βραδυ η τον Καβο της Κερκυρας τον Αυγουστο και να βγαλη τα δικα του συμπερασματα!π.χ. δεν θυμαμαι ΠΟΤΕ να εχω δει Ελληνιδες να περιφερονται αγεληδον "σκνιπες" στο μεθυσι ¨"ντυμενες" "καπως" αλλα για βρετανιδες...Προς επιρρωση των λεγομενων μου μπορει να βιαβαση ενα αρθρο των TIMES του Λονδινου (Νοεμβριος 2009 αν ενθυμαμαι καλα)Επιλεον οχι ως Χρηστος Βουλγαρης αλλα ως ΕΛΛΗΝΑΣ θεωρω οτι η πολιτισμικη-εθνοτικη ομαδα στην οποια ανηκω θα κριθει ¨στης Ιστοριας το Μεγαλο Δικαστηριο" στο οποιο αναφερεται ο Σολων οτι δεν εχει προκαλεσει τοση δυστηχια και αιματοκυλισμα οσοι οι Αγγλοι οι οποιοι παραφρζωντας τα "Χρονικα" του Τακιτου "δημιουργησαν ερημο και την ονομασαν ειρηνη" η παραφραζωντας και τον Αποστολο Παυλο στην προς Ρωμαιους Επιστολη" "επερπατησαν εις οδους αιματος, διοτι δεν γνωρισαν την ειρηνη Υπο αυτην την εννοια ναι¨, σιγουρα πιστευω οτι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ειμαστε σαφως πιο πολιτισμενοι απο τους κατοικους του λεγομενου ¨"Ηνωμενου Βασιλειου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 11 Απριλίου 2011 5:45 μ.μ.

    1) Ειναι πραγματικα μεγαλη ειρωνια οτι ορισμενοι "ελαφρομυλαοι" εδω περα πιστευουν οτι εγω και αυτος ειμαστε το ιδιο προσωπο

    Στον κοσμο σου εισαι κρυμμενος πισω απο τα βιβλια σου...τα μεσαιωνικα..στην αγγλικη γλωσσα και νομιζεις ακομα οτο ζεις το ονειρο.Δεν εχεις επαφη με το περιβαλλον για να συζητησωμε και απλως θα σεβαστω την νεαρη σου ηληκια αλλα μαζεψε λιγο το γλωσσι σου γιατι κρεμεται και θα στο πατησουν ηθελημμενα η ...κατα λαθος γιατι και αυτο μπορει να γινει και η ...αμαρτια καταδικη σου.Και δεν θα φταιει αλλος απο εσενα διοτι ενα θρασυμι (δεν εννοω ακομα εσενα) πρεπει να το επαναφερεις σε ταξη διαφορετικα κακο του κανεις και θα την πληρωσουν αλλοι.
    2)ποκαλω-προσκαλω να επισκευθη το λονδινο, μπριστολ, ενδιβουργο γλασκωβη,σουονση κτλ, οποιαδηποτε Παρασκευη βραδυ η τον Καβο της Κερκυρας τον Αυγουστο

    Δεν σου αρεσει? τοτε μαζευεις τα βιβλια σου και πηγαινεις για συνεχιση σπουδων στην....κερκυρα.
    Μαλλον δεν επεκοινωνησες σωστα με τους γυρω σου και νιωθεις ισως μη αποδεκτος απο αυτη την κοινωνια.
    τελειωσε και επεστρεψε να βρεις την ηρεμια σου.Δεν ειναι ολα τα κρατη για ολους και δεν φταις.Το μονο σου φταιξιμο ειναι την δικη σου δυσκολια προσαρμογης σε ενα αλλο τοπο να την αντιστρεφεις κατηγορωντας αυτον τον τοπο με οτι χειροτερο,εναν τοπο που οι πολιτες του UK πληρωνουν με την φορολογια τους τις δικες σου σπουδες ητα εχεις υποτροφια ητα οχι.Ρωτησε καποιον ποσο στοιχιζεις στον βρεττανο υπηκοο ετησιως για να σπουδασεις.Δεν δειχνει υψηλο φρονημα να κατηγορεις εκει που σε βοηθησαν και δεν ειναι και "Ελληνικο" αυτο αλλα "ανατολιτικο".Δεν θα ηθελα να σου πω αλλα,απλα σκεψου μονο και ξαναδιαβασε με προσοχη τι σου γραφω και θα σε βοηθησει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. De Briticuli Μερος Β!
    Προς 11 Απριλιου 2011 θα επρεπε να νιωθω ευγνομοσυνη για τις σπουδες μου στην Βρετανια;Μα οι ανθρωποι δεν μου προσεφεραν μια θεση στο πανεπιστημιο για λογους φιλανθρωπιας, εχω πληρωσει κανονικα δικακτρα οπως ακριβως και οι βρετανοι και λοιποι ευρωπαιοι συμφοιτητες μου.Σε τελικη αναλυση δυστηχως το πανεσπιστημιο στην βρετανια ειναι απλως μια επιχειρηση με ισολογισμους, κερδη και ζημιες (αναρωτιεμαι τι θα ελεγε ο μεγαλος Σταγειρητης Φιλοσοσφος για αυτο οπως επσισης και τι θα ελεγε για την περιπτωση του γιου του κανταφι η οποια ειναι αποτοκος αυτης της νοοτροπιας και η οποια δεν θα συνεβαινε ΠΟΤΕ σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙ0)Αυτη ακριβως η "επιχειρηματικη" προσεγγιση, μαζι με μια αξιοθρηνητη εμμονη στο "πολυυποτισλισμο" (οποιος εδιαφερεται ας κοιταξει το "ποιος σκοτωσε τον Ομηορ" του Νταιβιντ Χανσον για μια λεπτομερη αναλυση του προβληματος) αντιπροσωπευει το "σαπιο στο βαιλειο της Δανιμαρκιας" οπως εγραψε και ο Σαικσπηρ στον Αμλετ και ειναι επισης ακριβως οτι απειλει την επιστημη την οποια εχω ταχθει να υπηρετσω με απαξιωση,Ελπιζω παντως να μην πρεσβευει την αποψη οτι το Πανεπιστημιο ειναι μονο "δια τους προνομιουχους"Ανιθετα οπως εδειξαν οι αντιδρασεις στην Ελλαδα στο βιβλιο της 6ης Δημοτικου η στο "1821" η "μαχη για την ψυχη της Ιστοριας¨" δεν εχει χαθει κατι που με μεγαλη θλιψη δεν μπορω να ισχυριστω για την βρεττανια για τους λογους που ανεφερα παρα πανω, με μια λεξη εμπορευματοποιηση. Ευγνωμοσυνη νοιωθω κσι θα νοιωθω ¨εφ' ορου ζωης" για τους Γονεις μου και για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ αλλα αν μου επιτραπει να πιστευω οτι αν ενοιωθα ευγνομοσυνη για τα βρετανικα πανεπιστημια θα επρεπε να νιωθω ευγνωμοσυνη για ενα σουπερμαρκετ στο οποιο ετυχε να βρω καλα προιοντα.Μπορει καποιοι κατα καιρους να αρεσκονται να ¨δαιμονοποιουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΣΙΤΗΜΙΟ αλλα παρα τα αναμφιβολα προβληματα του εγω ΔΕΝ ανηκω σε αυτην την κατηγορια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. De Briticulis Μερος Γ!
    ¨Μια που εγινε λογος για το υφος (και καθως ολοι ειμαστε λιγο πολυ ισοτιμοι σε αυτη εδω την στογγυλη τραπεζα ανταλλαγης αποψεων, τον ινοφογνωμονα δεν μου χρειαζεται "ελαφρυντικα λογω νεαρου της ηλικιας") ο 11 Απριλιου 2011 7,33 ας μου επιτρεψει να του υπενθυμισω οτι αυτος ηταν που "ηρξατο χειρων αδικων"" χωρις εγω προηγγουμενως να τον προσβαλει η να τπου εχω επιτεθει η γενικοτερα ασχοληθει με την περιπτωση του (και αν κανω λαθος ειναι ευπουπροδεκτος να μου το αποδειξει, εξαλλου ποτε δεν θεωρουσα οτι κατεχω το αλαθητο)Αρα καθως "το δορυ του Αχιλεα θεραπευει τις πληγες που προοκαλει"
    αν σταματησει και για μενα το θεμα θεωρειται ληξαν ωστε να μην φτασουμε στην κατασταση που περιγραφεται στον Πολυβιο (τον Ιστορικο οχι τον σχολιαστη) πιο συγκεκριμενα στον διαλογο μεταξυ του Ρωμαιου Λεγατου και της Καρχηδονιακης Γερουσιας το 219 π.Χ."Απλω τω λογω" ευελπιστω οτι θα πρυτανευσει η λογικη και θα αποκλιμακωθει η ενταση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 12 Απριλίου 2011 3:31 π.μ.

    Αν θεωρεις τις συμβουλες σαν επιθεσεις σταματαμε εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αρχέλαος vs Χρήστου Βούλγαρη!!!!


    Χαχαχαχαχαχα!!


    Που πήγαν άραγε οι φιλοφρονήσεις πριν λίγο καιρό του Αρχέλαου προς τπν Βούλγαρη όταν του έλεγε " Να είσαι καλά ελληνόπουλο εκεί στο Λονδίνο, να πάρεις το πτυχίο σου κλπ!"

    Κάτι έγινε φαίνεται και σας την "έσπασε" ο Βούλγαρης και να τώρα οι "φιλοφρονήσεις"!!!

    "Δεν εχεις επαφη με το περιβαλλον για να συζητησωμε και απλως θα σεβαστω την νεαρη σου ηληκια αλλα μαζεψε λιγο το γλωσσι σου γιατι κρεμεται και θα στο πατησουν ηθελημμενα η ...κατα λαθος γιατι και αυτο μπορει να γινει και η ...αμαρτια καταδικη σου."


    Τελικά δικαιώνομαι για όταν έλεγα ότι ο Βούλγαρης δεν ανήκει στην εβραιοσπείρα και κάποιοι μου έλεγαν "ποτέ μην λες ποτέ" ή άφηναν να υπονοηθεί ότι ο Βούλγαρης ήταν ένα "κατασκευασμένο" όνομα, ένας κλώνος του Αρχέλαου!


    Για αυτό και ο Βούλγαρης είπε το παρακάτω:

    "Ειναι πραγματικα μεγαλη ειρωνια οτι ορισμενοι "ελαφρομυλαοι" εδω περα πιστευουν οτι εγω και αυτος ειμαστε το ιδιο προσωπο"

    Ιδού λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 13 Απριλίου 2011 11:36 π.μ.
    Η ΑΠΕΛΛΗΣ

    Μηπως βιαζομαστε.Εισαι βεβαιος οτι κατι αλλαξε και το ενα εμφανιζεται σαν δυο.Μη την ξαναπατησεις/ξαναπατησωμε.Και μεινωμε με την ψω.ι στο χερι και εσυ ιδιως με τα καλα σου λογια .
    "ποτέ μην λες ποτέ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 13 Απριλίου 2011 12:17 μ.μ.

    --------------------

    Τότε, θα πρόκειται περί βαριάς και πειστικής σχιζοφρένειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΠΕΛΛΗΣ

    Χαιρετουμε ολοι το καμαρι της Ιατρικης εσενα δηλαδη.
    Αυτο το "πειστικής" που κολλαει ομως ..."γιατρε" μου.Μηπως εννοεις κατι σαν την "καλπαζουσα" που ελεγε και η γιαγια σου για την φυματιωση.Και την ψυχιατρικη την σπουδασες ενθεν η ενθεν των καγκελων.Γιατι θα σου ζητησω και εξιτηριο με διαγνωση διοτι κατι απο μανια μου θυμιζεις με λιγο πιπερακι απο παρανοια.Για ψαξτο λιγο.
    Ψυχιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χαιρετουμε ολοι το καμαρι της Ιατρικης εσενα δηλαδη.

    13 Απριλίου 2011 8:19 μ.μ.

    -------------

    Ναι γιατρός!
    Αλλά όχι Γυναικολόγος, ούτε κτηνίατρος!

    Ψιτ! Που είσαι;

    Πέρασε παρεμπιπτόντως και για μια κωλονοσκόπηση για εκείνη την αιμορραγία που μου έλεγες τις προάλλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 13 Απριλίου 2011 10:00 μ.μ.
    Απελλη
    Με την "φωτια" παιζεις και δεν το καταλαβες.Δεν μπορω να σου πω αλλα.
    Τουλαχιστον ψαξε στο μπαουλο σου για εκεινο το εξιτηριο μηπως παρεις
    την αναστολη σου.
    Ψυχιατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με την "φωτια" παιζεις και δεν το καταλαβες.Δεν μπορω να σου πω αλλα.

    14 Απριλίου 2011 12:30 π.μ.
    --------------------

    Μην μου λες!
    Κάτσε μόνο να φέρω τον πυροσβεστήρα, γιατί ένα κοριτσάκι εδώ μέσα παίζει με τα σπίρτα!
    Πυρομανής δεν λέγεται;
    Τι λες και εσύ "ψυχίατρε" μου;

    Πέρασε αν θες, θα΄χουμε πατσά και ποδαράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιατι θα σου ζητησω και εξιτηριο με διαγνωση διοτι κατι απο μανια μου θυμιζεις με λιγο πιπερακι απο παρανοια.Για ψαξτο λιγο.
    Ψυχιατρος
    13 Απριλίου 2011 8:19 μ.μ.


    Απελλη
    Αυτη την φωτια εννοουσα.μη το παρεξηγεις το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.