26/4/11

Ειρωνικά σχόλια Πούτιν για Λιβύη

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν ειρωνεύτηκε τη Τρίτη την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, διερωτώμενος σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη αν θα πρέπει έτσι να βομβαρδίσουμε όλα τα "στρεβλά καθεστώτα" στον κόσμο και καταγγέλλοντας το ανθρωποκυνηγητό που έχει ως στόχο τον συνταγματάρχη Καντάφι.


"Ο Καντάφι εφηύρε μια νέα μοναρχία. Όπως ο Ναπολέων που ανήλθε στην εξουσία μετά από μια επανάσταση και ανακήρυξε τον εαυτό του αυτοκράτορα (...) Ναι, είναι μια μοναρχία κατά βάθος, στρεβλή, ζοφερή, ανώμαλη, ό,τι θέλετε, αλλά έτσι είναι", δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Δανία.

"Οι εσωτερικές αντιφάσεις μετατράπηκαν σε ένοπλη σύγκρουση. Γιατί έπρεπε να επέμβουμε σε αυτή τη σύγκρουση; Δεν έχουμε άλλα στρεβλά καθεστώτα στον κόσμο; Θα επέμβουμε παντού στις εσωτερικές συγκρούσεις; θα βομβαρδίσουμε αυτές τις χώρες;", διερωτήθη.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης κατήγγειλε το ανθρωποκυνηγητό που έχει στόχο τον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

"Λένε ότι δεν θέλουν να εξολοθρεύσουν τον Καντάφι, αλλά τότε γιατί βομβάρδισαν τα παλάτια του; Ήταν μια επιχείρηση για να διώξουν τα ποντίκια;" διερωτήθη επισημαίνοντας ότι το μόνο αποτέλεσμα των πληγμάτων αυτών ήταν να σκοτώσουν αμάχους διότι "ο Καντάφι δεν ήταν πια εκεί, έχει φύγει εδώ και καιρό".

"Τώρα, ορισμένοι αξιωματούχοι λένε ναι, προσπαθούμε να σκοτώσουμε τον Καντάφι. Ποιος το επέτρεψε να γίνει αυτό; Έγινε καμιά δίκη; Ποιος έχει το δικαίωμα να εκτελέσει έναν άνθρωπο;" είπε τονίζοντας ότι σε αυτά τα θέματα, "όλος ο κόσμος παραμένει σιωπηλός."

Ωστόσο, για τον κ. Πούτιν, η διεθνής κοινότητα πρέπει να παραμείνει εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και να φροντίζει για τους πολίτες.

"Όταν ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος επιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις σε μια μικρή χώρα, καταστρέφει τις υποδομές της που δημιουργήθηκαν επί πολλές γενιές, δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι καλό. Δεν μου αρέσει αυτό", κατέληξε.

Η Μόσχα έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες εβδομάδες την κριτική της κατά της διεθνούς συμμαχίας, θεωρώντας ότι η επέμβαση της ξεπέρασε την εντολή των Ηνωμένων Εθνών που δεν προβλέπει χερσαία στρατιωτική επιχείρηση.

Σήμερα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε και αυτός ότι η Ρωσία δεν θα στηρίξει καμία νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη που θα ζητεί αυξημένη "ξένη επέμβαση".

Πηγή: www.athina984.gr


1 σχόλιο:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Από όσα δημοσίως λέγονται προκύπτει ότι υπήρξε μια (σύντομη, ως φαινεται)διαπάλη εξουσίας στη Ρωσία με νικητή τον Πουτιν και ηττημένο τον Μεντβέντεφ. Αυτό φαίνεται αυτή τη στιγμή. Ενδειξη είναι η όλο και σαφέστερη αλλαγή στάσης της Ρωσίας στο θέμα της Λιβύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.