26/5/11

Τελική συμφωνία Γαλλία-Ρωσία για την πώληση 4 σκαφών Μιστράλ στη Μόσχα


Ντωβίλ – Η Γαλλία και η Ρωσία κατέληξαν σε «οριστική συμφωνία» για την πώληση των τεσσάρων πολεμικών πλοίων τύπου Μιστράλ στη Ρωσία, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας Νικολά Σαρκοζί και Ντμίτρι Μεντβέντεφ από την Ντώβίλ.

«Καταλήξαμε σε  οριστική συμφωνία για δυο ελικοπτεροφόρα  που θα ναυπηγηθούν στη Γαλλία και για δυο που θα κατασκευαστούν στη Ρωσία.
Οι λεπτομέρειες για την υπογραφή της σύμβασης έχουν διευθετηθεί, η υπογραφή θα γίνει εντός δεκαπέντε ημέρες», δήλωσε ο Σαρκοζί στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της G8.

Κανένα ποσό δεν προσδιορίστηκε την Πέμπτη από τους δύο προέδρους. 
Στο παρελθόν, η σύμβαση είχε εκτιμηθεί από τη Μόσχα σε τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ.
«Σήμερα (Πέμπτη), έχομε οριστικοποιήσει τις θέσεις μας σχετικά με τη σύμβαση που θα υπογραφεί σύντομα, η οποία αφορά την παράδοση δύο ελικοπτεροφόρων τύπου Μιστράλ, τα άλλα δύο θα κατασκευαστούν από τη Ρωσία», επιβεβαίωσε ο Μεντβέντεφ.

«Σήμερα, αυτή η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε, είναι πολύ σημαντικό για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας, και θα υπογράψουμε σύντομα το τελικό συμβόλαιο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ρωσικού Κράτους.
Στα τέλη Ιανουαρίου, η Γαλλία και η Ρωσία υπέγραψαν μια πολιτική συμφωνία για την κατασκευή αυτών των τεσσάρων πλοίων για το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό. 

Αλλά από τα μέσα Απριλίου, οι διαπραγματεύσεις είχαν «μπλοκαριστεί», μεταξύ άλλων για το θέμα της μεταφοράς τεχνολογιών που συνδέονται με τα συστήματα επικοινωνιών και διοίκησης των γαλλικών ελικοπτεροφόρων.

Η προμήθεια των εν λόγω πλοίων στη Μόσχα θα είναι μια πρεμιέρα για μια χώρα της Ατλαντικής Συμμαχίας. 
Αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής από την Ουάσιγκτον και τις Βαλτικές χώρες, μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και από την Γεωργία.

«Θα ήθελα να επαναλάβω την πεποίθηση μου και την πεποίθησή της Γαλλίας ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει, το Τείχος του Βερολίνου έπεσε και ότι πρέπει να θεωρήσουμε τη Ρωσία ως μια φιλική χώρα και να σκεφτούμε μαζί της για την οικοδόμηση ενός μεγάλου χώρου ασφάλειας και ευημερίας όλοι μαζί», υπογράμμισε ο κ. Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τα δύο μέρη, το πρώτο πλοίο, παραδοτέο το Δεκέμβριο του 2013, θα κατασκευαστεί κατά 80% στη Γαλλία, το υπόλοιπο 20% στη Ρωσία. 
Για το δεύτερο, παραδοτέο ένα χρόνο αργότερα, η ρωσική συμμετοχή μπορεί να φτάσει έως το 40%, το ποσοστό αυτό θα πρέπει στη συνέχεια να αντιστραφεί για τα τελευταία δύο πλοία.

4 σχόλια:

  1. Απο κυκλους φιλικους στον Στρος Καν
    κυκλοφορησε οτι ο πρωην Δντης του
    ΔΝΤ ητανε εμποδιο στο στρατηγικο πλησιασμα Ρωσσιας-Γαλλιας.Οι κυκλοι
    αυτοι θεωρουν σχεδον βεβαιη την συμμετοχη του Πουτιν στην παγιδευση
    και απομακρυνση του Στρος απο την υποψηφιοτητα του για την Προεδρια της Γαλλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sterg
    Κάπου μπάζει η θεωρία που αναφέρεις.
    1ον δεν υφίσταται παγίδευση απο τη στιγμή που έχει βρεθεί γενετικό υλικό και ακολούθως ομολογία γα ερωτική συνεύρεση
    2ον αν επρόκειτο για παγίδευση απο τους Ρώσους,οι ΗΠΑ γιατί τον μεταχειρίστηκαν σαν άγριο ζώο τσίρκου;
    3ον ο Σαρκοζύ δεν σώζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στόχος δεν ήταν η Προεδρία της Γαλλίας αλλά η διεύθυνση του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλο προσκηνιο και αλλο παρασκηνιο.
    Η και διαφορετικα=της νυχτας τα καμωματα τα βλεπει η μερα και γελαει.Αν σκεφτω και αλλη παρομοιωση θα επανελθω για εμπλουτισμο.
    Και λιγο σοβαρα τωρα.
    τα πραγματα αλλοιως φαινονται σε εμας και αλοιως ειναι.Ειναι απιστευτες οι μυστικες σχεσεις καποιων μεταξυ τους "αντιπαλων" και απιστευτη η συμπαιγνια με στοχο μοναδικο τον ελεγχο των ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.