19/5/11

«Πράσινο» για 5 κέντρα υποδοχής μεταναστών

Την κατασκευή πέντε κέντρων υποδοχής μεταναστών αλλά και την υλοποίηση του φράχτη στον Εβρο, με σκοπό να ανακοπεί το κύμα εισόδου χιλιάδων ξένων από τα σύνορα, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Χρ. Παπουτσής παραδέχθηκε χθες ότι τα κρατητήρια έχουν γεμίσει και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν χώροι να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται. Οπως είπε «οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. μου έχουν πει ότι θα μπορούσαμε να συλλάβουμε όλους τους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να καθαρίσουμε την περιοχή από έξι ώρες μέχρι τρεις ημέρες. Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι πού θα τους πάμε».


Υποδοχή
Αν και δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για το πού θα γίνουν τα κέντρα υποδοχής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για στρατόπεδα που θα παραχωρηθούν στην Αστυνομία και τα οποία βρίσκονται τρία στην περιοχή του Εβρου και δύο στα νησιά, πιθανότατα σε Λέσβο και Σάμο. Αφού εξοπλιστούν κατάλληλα, θα είναι σε θέση να υποδεχθούν τους χιλιάδες μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές όπου θα κατασκευασθούν τα κέντρα υποδοχής, να μην προχωρήσουν σε αντιδράσεις, ζητώντας τους «να αναλογισθούν το εθνικό συμφέρον». Ο κ. Παπουτσής έδωσε στη δημοσιότητα και το σχέδιο του φράχτη στον Εβρο, ο οποίος θα είναι διπλός και θα τοποθετηθεί μικρό χαράκωμα κατά μήκος των συνόρων. Θα είναι μεταλλικός με βάση από μπετόν και θα έχει ύψος 2,5 μέτρα. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα υπάρχουν συρματοπλέγματα.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για το κέντρο ο υπουργός επανέλαβε τις ανακοινώσεις για συχνές, καθημερινές περιπολίες από άνδρες των ομάδων ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και Ζ, καθώς και συνεχείς επιχειρήσεις στις περιοχές του Βοτανικού και του Ασπρόπυργου για τον έλεγχο της παραβατικής δράσης Ρομά, οι οποίοι ζουν εκεί και ελέγχουν τη δράση στο κέντρο της πόλης κυκλωμάτων επαιτείας, παράνομου εμπορίου και ναρκωτικών.

Για την αστυνομία
Ο κ. Παπουτσής προσπάθησε χθες να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί ελλείμματος δημοκρατίας στην ΕΛ.ΑΣ. και περί διάλυσης τμημάτων της αστυνομίας. «Δεν υπήρχε καμία υπηρεσία στην οποία αναφέρθηκα εγώ συγκεκριμένα, γιατί στην ομιλία μου, αν την είχατε διαβάσει, θα είχατε διαπιστώσει ότι δεν αναφερόμουν σε καμία απολύτως υπηρεσία.

Ήταν μία γενική αναφορά η οποία αφορά σε όλα τα Σώματα και το Λιμενικό Σώμα και στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως... Υπάρχει μία γενική παρατήρηση όπου λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, σε περιπτώσεις που υπάρχει αυθαιρεσία, που υπάρχουν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που υπάρχει απειθαρχία, σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει, είναι προτιμότερο να φτιάξεις μια υπηρεσία από την αρχή παρά να διατηρείς θύλακες απειθαρχίας». Οπως είπε μάλιστα «αν η Αστυνομία χρειαστεί, ω μη γένοιτο, να ασκήσει νόμιμη βία, δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν υπάρχει πλήρης ενότητα, πλήρης ταύτιση, επιχειρησιακά σχέδια και κανόνες εμπλοκής».http://www.imerisia.gr/

14 σχόλια:

  1. Aυτός ο γελοίος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, με την σφαγή του 44χρονου Αθηναίου το περασμένο Σάββατο. Θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για την κοροϊδία με τον φράχτη του Έβρου (θυμίζει εκτροπή της κήτης του Αχελώου τού αλήστου μνήμης Παπανδρέου), λες κι επρόκειτο να κτίσει τον Σινικό Τείχος, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από την παραδεδεγμένη ανεπάρκειά του, αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο και την αθρωπιά του για να την βρει αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ειμαι ειλικρινής να τους στέλνουν πισω στην θαλασσα με ενα σαπιο καραβι. Εδω φτασαμε η ζωη μου ή ο θανατος σου.
    Ρατσιστης του κεντρου των Αθηνων και φυσικα οχι αριστεροπροδοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Ακρίτα, κε Καλεντερίδη

    Ένα ωραιότατο νησάκι στο οποίο μπορούν να γίνουν όλες οι υποδομές που απαιτούνται για την διαβίωση των λαθρομεταναστών και είναι στο κέντρο του κρητικού πελάγους ακούει στο όνομα Φαλκονέρα(γνωστό από το παρελθόν). Με κατάλληλη συγχρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ η υποδομή γίνεται με πολύ ελάχιστες απαιτήσεις φύλαξης και χωρίς καμμία μα καμμία ανησυχία.

    Με εκτίμηση

    Απόστολος Μασαλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις τεχνικές προδιαγραφές τού φράχτη ποιός μπετατζής να τού τις έδωσε άραγε τού Παπουτσή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως είπε «οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. μου έχουν πει ότι θα μπορούσαμε να συλλάβουμε όλους τους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να καθαρίσουμε την περιοχή από έξι ώρες μέχρι τρεις ημέρες. Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι πού θα τους πάμε». -

    Να τους στείλετε πίσω κύριε Παπουτσή ή να τους πάρετε στο σπίτι σας.
    Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθραίους .Αντί να φτιάχνετε κέντρα να φυλακίσετε όσους Έλληνες συμπράττουν με τους γείτονες μας για να μπορούν να περνάνε όλοι όσοι θέλουν από το ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα

    Υποδοχή
    Αν και δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για το πού θα γίνουν τα κέντρα υποδοχής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για στρατόπεδα που θα παραχωρηθούν στην Αστυνομία και τα οποία βρίσκονται τρία στην περιοχή του Εβρου και δύο στα νησιά, πιθανότατα σε Λέσβο και Σάμο. Αφού εξοπλιστούν κατάλληλα, θα είναι σε θέση να υποδεχθούν τους χιλιάδες μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας.
    Δεν μας έχει εξηγήσει όμως όλοι αυτοί :
    1. Από ποια κονδύλια θα τρέφονται
    2. Ποιος θα πληρώνει τα έξοδα των κέντρων
    3. Ποιος θα πληρώνει για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ποιος θα παρακολουθεί τις διάφορες ασθένειες που φέρνουν ;
    4. Για πόσο καιρό θα μένουν στα κέντρα και μετά τι θα γίνεται ;
    5. Αν επιστρέφουν πίσω ,που ακριβώς θα πηγαίνουν; αφού οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως των περισσοτέρων τα χαρτιά καταστρέφονται πριν περάσουν τα Ελληνικά
    6. Από ποιους θα φυλάσσονται τα κέντρα υποδοχής ώστε να μη γίνουν Ξενοδοχεία καλής ψυχής και ο καθένας μπαινοβγαίνει όποτε θέλει;

    Και επειδή ξέρω καλά πως όσοι έλθουν – παράνομα - στην Ελλάδα δεν θα ξαναβγούν διότι η ιστορία αυτό δείχνει μέχρι σήμερα. Θα έλεγα ότι το να περιφρονείτε τόσο η αγανάκτηση ενός λαού ο οποίος δεν αντέχει άλλο , πέρα από τα οικονομικά, να μη μπορεί να ζήσει σαν ελεύθερος άνθρωπος στην πατρίδα του μάλλον σαν μια ωρολογιακή βόμβα μοιάζει παρά σαν μέτρο επίλυσης του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ(COMMON FUNDS) ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΛΗ ΥΠΟΔΟΜΗ (EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΛΠ-ΜΕΣΩ COMMON FUNDS ΦΥΣΙΚΑ) ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΠΛΟΙΟ (ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΠΑΛΙ ΑΠΟ COMMON FUNDS ΤΗΣ ΕU) ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ 2-3 ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ .... ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ 2-3 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ FRONTEX. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ(ΠΑΛΙ ΜΕ COMMON FUNDS THΣ ΕΕ) ΚΑΙ ΜΕ PANEL ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ.

    ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Na τους βαλλουν σε cargo ships ή cargo planes και πισω στην πατριδουλα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλλα αφου κυβερνιομαστε απο μαφιες σε επαλληλα στρωματα... ψαχνετε για λυσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ gogos

    Κι αν δεν έχουν χαρτιά, πού θα τους στείλεις; Δεν είναι καθόλου απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άσχετο, αλλά θα ενδιαφέρει πολλούς:

    Ομολόγησαν οι δύο Αφγανοί τη δολοφονία του Καντάρη

    Παπουτσή, το κρίμα στο λαιμό σου, αλήτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κ. ΜΑΣΑΛΗ

    Ευχαριστώ για την ενημέρωση πλην όμως στην θεωρία που δεν αμφισβητώ όλα είναι καλά και θετικά όμως στην πράξη συνήθως πάντα κάτι αλλάζει.

    Μιλήσατε για common funds και αναρωτιέμαι ,αντί να τα δώσουν σε μας γιατί δεν φτιάχνουν μερικά κέντρα για τους μετανάστες ο καθένας στην χώρα του εφόσον είμαστε μια Ενωμένη Ευρώπη και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν οικονομικά.
    Τα λεφτά όπως λέτε, θα λειτουργήσουν όπως και οι επιδοτήσεις;
    οι οποίες πέρασαν από τις τσέπες κάποιων;
    Αν όχι ποιοι θα τα ελέγχουν οι εταίροι μας ; Εδώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για την αντιβίωση στην αρρώστια της Ελλάδας που υποτίθεται ότι μπορεί να γίνει κατάσταση ντόμινο.

    Θα πάνε στο καλό αναφέρατε . Σε πιο καλό όταν δεν έχουν χαρτιά και όταν δεν ξέρουμε (θεωρητικά) την χώρα από την οποία προέρχονται και σαφώς οι Τουρκία η οποία τους προωθεί σε εμάς δεν θα τους πάρει πίσω .

    Υπάρχει η παροιμία στην Ελλάδα ‘’ουδέν μονιμότερο παρά του προσωρινού’’. Θεωρείται πως όταν φτιαχτούν όλα εκείνα τα κέντρα, τα οποία δεν θα τους κάνουν την ζωή τους παραδεισένια μεν, αλλά σαφώς θα είναι πολύ καλύτερα από αυτήν που άφησαν πίσω για να έρθουν εδώ , θα δεχτούν να γυρίσουν πίσω; Ή τα γνωστά Ελληνικά κέντρα θα αρχίσουν πάλι τα περί ρατσιστών και εθνικιστών των Ελλήνων οι οποίοι δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ;

    Η φύλαξη θα γίνετε μέσω frontex ( πως αλλιώς άλλωστε ) .Όμως αν δεν με απατά η μνήμη μου κάποιες χώρες τις ΕΟΚ όταν τέθηκε το θέμα Σένγκεν εμμέσως πλην σαφώς σκιαγράφησαν και την Ελλάδα πως δεν είναι ασφαλής , λόγω της ανικανότητας να ελέγξουν τα σύνορα με αποτέλεσμα να ζητήσουν βοήθεια .
    Βεβαίως άδικη κατηγορία την στιγμή που τα σύνορα (υποτίθεται) της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδος Ανατολικά, αλλά τέθηκε..
    Μήπως τελικά η βοήθεια γυρίσει boomerang ;

    Προσωπικά θεωρώ πως αν δεν αποφασίσουν, με βάση την ποσόστωση να μείνουν στην Ελλάδα τόσοι όσοι αντέχει η χώρα (πάντα με δεδομένο ότι έχουν έρθει νόμιμα) ,και όλοι οι υπόλοιποι με όποιο τρόπο και όποιο κόστος να επιστρέψουν στις πατρίδες τους , η λύση αυτή και μόνιμη θα γίνει και θα λειτουργήσει σαν μέσω πίεσης αλλά και γάγγραινας για εμάς.

    Πιστεύω πως τέτοιου είδους καταστάσεις λύνονται μια και διαπαντός και όχι με ημίμετρα τα οποία θεωρώ ότι επί της παρούσης προσπαθούμε να πάρουμε.

    Οι Ευρωπαίοι σαφώς και θα βοηθήσουν γιατί θα τους έχουν εγκλωβισμένους μακριά από τα δικά τους σπίτια και θα είμαστε εμείς πάντα σε εγρήγορση αν γίνει (που θα γίνει) κάτι , άρα λογικό είναι να βοηθούν ώστε να συνεχίσουν να είναι μακριά τους .
    Δεν θα ήταν καλύτερο για να μη πω το σωστό (στην Ελλάδα έχουμε λάθος αίσθηση περί σωστού και λάθους) αν μη τι άλλω να ρωτηθούμε έστω γι αυτό για να μη τους πάρει και τους σηκώσει στο τέλος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.