16/5/11

Εντείνονται οι δράσεις της Τουρκίας στη Θράκη


Κατά το τελευταίο μόνο δεκαπενθήμερο, η τουρκική κινητικότητα είναι εντυπωσιακή και κάποιες φορές άκρως προκλητικήΟι κάποτε περιστασιακές δράσεις της Τουρκίας στη Θράκη, απέκτησαν πλέον μόνιμο χαρακτήρα. Δεν αυξήθηκαν μόνο σε αριθμό, αλλά έχουν και ποιοτική αναβάθμιση, καθώς εργάζονται όχι μόνον χωρίς αντίδραση, αλλά και με υποβοήθηση, ιδιαίτερα από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, με αφορμή τον ψευδή ισχυρισμό ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ -ισχυρισμό τον οποίο απερίσκεπτα αποδέχθηκαν Έλληνες πολιτικοί- τείνουν να καταστήσουν την πόλη «λίκνο του Τουρκισμού», όπως αναγράφεται σε μερίδα του τουρκικού Τύπου.

Κατά το τελευταίο μόνο δεκαπενθήμερο, η τουρκική κινητικότητα είναι εντυπωσιακή και κάποιες φορές άκρως προκλητική. Δημοσιεύσαμε προχθές την ανακοίνωση του Συλλόγου Κλασικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης (İKOD), ότι θα επισκεφτούν στις 19 Μαΐου το «σπίτι του Κεμάλ» στη Θεσσαλονίκη, με 20 αυτοκίνητα του τύπου που χρησιμοποιούσε ο Κεμάλ. Την ίδια μέρα στην πόλη θα γίνονται εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Εκφράσαμε την ελπίδα ότι κάποιος θα τους αποτρέψει, διότι είναι προφανές πως δεν θα αποφευχθούν οδυνηρά επεισόδια.

Δεν θα αρκεστούν όμως την ίδια μέρα, 19 Μαΐου, σ’ αυτήν την εκδήλωση. Με τη βοήθεια τουρκοφρόνων, που εμποδίζουν την τέλεση εκδηλώσεων πανηγυρικού χαρακτήρα στη Θράκη, το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT διοργανώνει διαγωνισμό στην Κομοτηνή, με τίτλο «Είσαι το αστέρι μας». Προσέξτε την ανακοίνωση: «Η εκπομπή «Είσαι το αστέρι μας» ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσους πιστεύουν πως μπορούν να τραγουδήσουν και έχουν χιούμορ, σε όλους όσους εμπιστεύονται την φωνή τους και την υποκριτική τους ικανότητα. Στο τέλος του προγράμματος και με ψηφοφορία από το κοινό, θα βγει το νέο αστέρι της Τουρκίας. Άιντε νέοι της Δυτικής Θράκης αν εμπιστεύεστε την φωνή σας, ελάτε στο ξενοδοχείο Φιλία στις 19 Μαΐου. Μπορεί να είστε εσείς το νέο αστέρι της Τουρκίας»! Την 19η Μαΐου διάλεξαν.

Το «νέο αστέρι της Τουρκίας» θα επιλεγεί μεταξύ πολιτών της Ελλάδος και άλλων χωρών όπου υπάρχει μουσουλμανικό στοιχείο, το οποίο οι γείτονες θεωρούν τουρκικό, και θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις.

Τρεις μέρες αργότερα, 22 Μαΐου, το τουρκόφωνο περιοδικό «Αzinlikca» δημοσιεύει ότι πρόκειται να
βρεθεί στη Θράκη η κ. Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του Τούρκου Πρωθυπουργού. Η επίσκεψή της θα είναι ιδιωτική, αλλά θα συνοδεύεται από τον υπουργό διαπραγματευτή της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. κ. Μπαγίς. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, θα παραβρεθούν σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε τελετές περιτομής που θα διοργανώσει η μειονότητα. Η «φάμπρικα» με τις περιτομές των Αθίγγανων, στους οποίους δίνονται 150 ευρώ και διάφορα δώρα, με αποτέλεσμα να προσελκύουν και… 50ρηδες, προχωρεί καλά.

Αυξημένη είναι και η δραστηριότητα των εδώ παραγόντων. Με χρήματα της ψευτομουφτείας (από πού;) άρχισαν να επιδιορθώνονται οι μιναρέδες της Θράκης, αρχής γενομένης από την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται ήδη συνεργείο από την Τουρκία με ειδικευμένους τεχνίτες. Όπως γράφει η εφημερίδα «Χρόνος», οι μιναρετζήδες καταφέρνουν μέσα σε λίγες μέρες να συντηρήσουν ή να αντικαταστήσουν τα μεταλλικά μέρη του μιναρέ, τον κώνο που συνήθως είναι από μπρούντζο. Κάτι ανάλογο γίνεται στο Εσκή Τζαμί της Κομοτηνής, στο τέμενος της μουφτείας, ενώ αμέσως μετά θα συντηρήσουν τον μπρούτζινο θόλο του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνεργείο αυτό θα παραμείνει για να συντηρήσει και τους μιναρέδες και άλλων τεμενών και ιδιαίτερα του Γενή Τζαμί, που ήδη έχει ανακαινιστεί και μένει μόνο το σημείο του κώνου στον μιναρέ του που απαιτούσε ειδικούς τεχνίτες.

Παράλληλα με όλα αυτά, οι τουρκόφρονες βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου διαμαρτύρονται συνεχώς, για κάθε τι που προσφέρεται, χωρίς να τους επαναφέρει το κόμμα τους στην τάξη (αν ήσαν ποτέ). Στην δε Τουρκία, διοργανώθηκε ένα ακόμη Συνέδριο με θέμα «Ο Τουρκισμός της Δυτικής Θράκης», προς τιμήν του Αχμέτ Σαδίκ Αχμέτ, τον οποίο όμως οι Τούρκοι καθύβριζαν όταν βρισκόταν στη ζωή, διότι έδειχνε τάσεις ανεξαρτητοποίησης.

Φυσικά, σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, κάπου βρίσκεται άλλοτε αναρτημένη άλλοτε ολίγον καλυμμένη, η σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης». Μη πει κάποιος, ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, διότι άρχισαν με τα χορευτικά προς τέρψη του Τζεμ και συνεχίστηκαν με τις κουμπαριές με την οικογένεια του Ερντογάν.
Ο Μακεδών
http://voria.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.