18/5/11

Η Αγκυρα ζητά ευθέως την ηγεσία του ΔΝΤ

Η Τουρκία εμφανίζεται αποφασισμένη να διεκδικήσει την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στηριζόμενη στην ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία της και στην επιθυμία της να διαδραματίσει αυξημένο ρόλο στη διεθνή σκηνή. Ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ παρενέβη λοιπόν ευθέως χθες στην κούρσα που τώρα ανοίγει για την αναμενόμενη διαδοχή του Ντομινίκ Στρος - Καν.
Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς (και κατά πολλούς αυτός που έβαλε τα θεμέλια του τουρκικού «οικονομικού θαύματος») είναι μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για την ηγεσία του ΔΝΤ, ο κ. Σιμσέκ δήλωσε στο πρακτορεία Anadolu ότι «το δικαίωμα και η ποσόστωση ψήφων της Τουρκίας έχει αυξηθεί στο ΔΝΤ, καθώς η Τουρκία έχει καταστεί παγκόσμιος οικονομικός και πολιτικός "παίκτης". Θα ήταν καλό και φυσικό να αναλάβει ένας Τούρκος ως επικεφαλής του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με τον κ. Σιμσέκ, «ήρθε ο καιρός για αλλαγή. Το οικονομικό κέντρο βάρους έχει μετατοπιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ευρώπη προς τα ανατολικά. Οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν σήμερα μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας οικονομίας και πρέπει να προωθηθεί η εκπροσώπησή τους στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα».

Και στη συνέχεια επανέλαβε ότι η Τουρκία «είναι η έκτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και η 16η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Στόχος μας είναι να καταστούμε ως το 2023 μία από τις 10 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου και μία από τις τρεις ισχυρότερες της Ευρώπης». Υπενθυμίζεται ότι το ορόσημο του 2023 συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι η τουρκική οικονομία ανταπεξήλθε σε δύσκολους καιρούς τα προβλήματά της χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ - που ωστόσο της είχε προσφερθεί απλόχερα. «Αποδείξαμε ότι η Τουρκία μπορεί να σημειώσει επιτυχίες με το δικό της πρόγραμμα. Πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν το κατόρθωσαν. Η Τουρκία», κατέληξε, «είναι μία από τις χώρες που κατάφεραν να πετύχουν ραγδαία μείωση της ανεργίας».http://www.tovima.gr/

7 σχόλια:

  1. Επειδη εγω γνωριζω οτι επικεφαλης στην Παγκοσμια Τραπεζα τιθεται παντοτε Αμερικανος και επικεφαλης του ΔΝΤ παντοτε Ευρωπαιος και συνηθως Γαλλος (για να μη πατουν αερα οι Γερμανοι)δεν καταλαβαινω πως την βλεπουν οι Τουρκοι την υποψηφιοτητα τους για το ΔΝΤ.Μηπως περνιουνται για ...Ευρωπαιοι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντο έν’ τη καμελί ορθόν να έν’ κι η γούλα ’θε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβοκατωρ!!!!!
    Ολοι "Αμερικανοι" και "Γαλλοι" ειναι!!!! Οπω εσυ, ο "Ελλην".


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για ΤΟΥΣ εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστίνα, μας κάνεις μια μετάφραση;
    Φαντάζομαι βέβαια τι θα λές, αλλά...ας το δούμε επακριβώς...
    Μάλλον η Τουρκία το πάει να γίνει ο επόμενος πλανητάρχης-προφανώς έτσι της την έχει δώσει!.
    Αν η Δύση θέλει να αυτοκτονήσει, ας δώσει την ηγεσία του ΔΝΤ στον Τούρκο! (αυτό το λέω εγώ...).
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβής μετάφραση Ελίνα μου είναι:
    Τί είναι ίσιο της καμήλας για να είναι και ο λαιμός της.

    Που σημαίνει όταν στο σύνολο τους οι πράξεις κάποιου είναι κακές, υποχθόνιες, με υστεροβουλία, κάθε επιμέρους πράξη είναι το ίδιο κακή κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσο για το πλανητάρχης που είπες θεωρώ πως το τρίδημο ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ είναι αδιαίρετο.
    Αν της την έχει δώσει όπως πολύ σωστά λες . Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα της το επιτρέψουν για πολύ .
    Αλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι όπως Στρος Καν τακτοποιήθηκε κάπως έτσι μπορούν να τακτοποιηθούν και κάποιων άλλων τα πάθη ..Βλέπεις Ελίνα μου είναι γνωστό ότι τα πάθη σε έχουν δέσμιο και ενίοτε σε καταστρέφουν...και αρκετοί Τούρκοι πολιτικοί και όχι μόνο κατα καιρούς έχουν απασχολήσει τό κοινό με παθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ορθός ο συλλογισμός σου "περί παθών" (και διαφόρων κουσουριών...) Χριστίνα μου. Ομως να ξέρουμε ότι στην εποχή αυτή, πολλά φαινόμενα δεν μοιάζουν λογικά. Αλλωστε νομίζω ότι όλοι τους με την Τουρκία ήταν πάντα ελαστικότεροι, ή μήπως όχι; Οι παππούδες μου που έζησαν την Μικρασιατική καταστροφή, θυμούνται που ο κόσμος τότε έλεγε "η Τουρκία ήταν και είναι το κακομαθημένο παιδάκι της Ευρώπης και της Αμερικής..." κι΄ας κάνουν πως το μαλώνουν καμιά φορά. Γιατί άραγε όμως; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.