19/5/11

Μανιάτης: Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε πόσο πετρέλαιο έχουμε

Σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα γνωρίζει με λεπτομέρειες εάν υπάρχει πετρέλαιο στο υπέδαφος της και πόσο, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο συνέδριο του Εκόνομιστ.


"Ό, τι έχει λεχθεί τα τελευταία 15 χρόνια για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα θα κριθεί από την πραγματικότητα σε ελάχιστους μήνες", ανέφερε ο Γ. Μανιάτης για να προσθέσει πως "θα ξέρουμε αν έχουμε, πού και πόσο με ακρίβεια και αξιοπιστία. Δεν θέλω να θεωρήσει κανείς ότι η Ελλάδα θα λύσει το πρόβλημα του χρέους της βρίσκοντας πετρέλαιο. Δεν θα πάμε τον πήχυ εκεί που δεν το επιτρέπει ούτε το πιο αισιόδοξο σενάριο".

Παράλληλα ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.
http://www.enet.gr/

3 σχόλια:

  1. ΝΑΙ , ΕΝΩ ΤΩΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ , ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοει θα ξερουν οι εκποιητές της Ελλαδος ποσο, ωστε να σβησουν εικονικο χρεος και να μη χασουμε συνταξεις και μισθούς. Grosso colpo

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Ελλάς γνωρίζει από τη δεκαετία του '70 ότι υπάρχει πετρέλαιο και είναι εκμεταλλεύσιμο. Πηγή -που ελέγχεται πάντως- σε συζήτηση, είχε αποκαλύψει πως ο τότε Δικτάτορας Παπαδόπουλος σε σύσκεψη στο ΑΤΑ στη Λάρισα απεκάλυψε σε επιτελείς του το γεγονός.
    Υπάρχουν διακεκριμένοι καθηγητές (πχ Παπαγεωργίου των Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ)που έχουν επιχειρηματολογήσει αρκετά σοβαρά για το πετρέλαιο στο Αιγαίο με την -ακραία αλλά άκρως εξοργιστική αν είναι αλήθεια- δήλωση κάποιου εξ αυτών ότι τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Λιβύης αλλά ακόμη και της Ρουμανίας ενδέχεται να είναι ΑΠΟΡΡΕΟΝΤΑ της λεκάνης του Αιγαίου.
    Σε τούτο εδώ το ιστολόγιο -πρόσφατα μάλιστα- αναδημοσιεύτηκε έρευνα με τον πλούτο του Ελληνικού υπεδάφους.
    Βέβαια οι ανθρωπίσκοι της πολιτικής σε κάθε ερώτηση (ακόμη και του γράφοντος) για το πότε θα αφήσουμε τα φοβικά σύνδρομα ως χώρα έναντι των γειτόνων και θα εκμεταλλευτούμε επιτέλους αυτά που ανήκουν στον Ελληνικό λαό, ψέλλιζαν δικαιολογίες ότι πετρέλαιο δεν υπάρχει, αν υπάρχει δε συμφέρει να το βγάλουμε κλπ κλπ.
    Τώρα που ξεπουλάτε τη χώρα "κύριοι" θυμηθήκατε ότι υπάρχει; Να είστε σίγουροι ότι η Chevron, η BP, η Exxon Mobil, η Shell κλπ θα το βρουν και εκμεταλλεύσιμο.
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.