6/5/11

Το Αρμενικό Κοινοβούλιο απευθύνει έκκληση για αναγνώριση των Γενοκτονιών!

Κοινοβουλευτική Διακήρυξη του Αρμενικού Κοινοβουλίου απευθύνει Έκκληση προς τη Διεθνή Κοινότητα να αναγνωρίσει την Αρμενική, Ελληνική και Ασσυριακή Γενοκτονία 
Του Δρ. Βασιλείου Μεϊχανετσίδη
Σε ανακοίνωση τύπου προς τα διεθνή ΜΜΕ, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας (Α.Ε.Ε. Αυστραλίας) αναφέρει ότι το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Αρμενίας απηύθυνε έκκληση προς τα Κοινοβούλια και τα λοιπά Νομοθετικά Σώματα ανά τον κόσμο να αναγνωρίσουν και να καταδικάσουν τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων, οι οποίες διεπράχθησαν από την Οθωμανική Τουρκία από το 1915 έως το 1923, μεταδίδουν ασσυριακά πρακτορεία ειδήσεων.
Στη σχετική ιστορική Κοινοβουλευτική Διακήρυξη επί τη αφορμή της 96ης επετείου μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Χοβίκ Αβραχάμιαν δήλωσε πως η αναγνώριση από μέρους της διεθνούς κοινότητας των Γενοκτονιών που διεπράχθησαν εναντίων των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης και στην πρόληψη άλλων γενοκτονιών στο μέλλον.
Ο Πρόεδρος του Αρμενικού Κοινοβουλίου δήλωσε συγκεκριμμένα: «Προς επίρρωση αυτής της αδικίας, την πρόληψη περαιτέρω γενοκτονιών και την εγκαθίδρυση καλών γειτονικών σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας, η Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας απευθύνει έκκληση προς τα Κοινοβούλια ανά τον κόσμο να αναγνωρίσουν και να καταδικάσουν τις Γενοκτονίες που διεπράχθησαν κατά του Αρμενικού, Ελληνικού και Ασσυριακού Λαού στην Τουρκία στις αρχές του προηγουμένου αιώνα».
Απευθυνόμενος ειδικά προς την Τουρκία, ο Πρόεδρος Αβραχάμιαν δήλωσε τα εξής: «Η Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Αρμενίας καλεί τις νομοθετικές και εκτελεστικές αρχές της Τουρκίας να απομακρύνουν όλα τα νομικά, πολιτικά και άλλα κωλύματα, τα οποία εμποδίζουν την Τουρκική κοινωνία από την ελεύθερη έρευνα και συζήτηση του παρελθόντος, και ιδιαιτέρως των γεγονότων περί την Γενοκτονία, για την οποία η Οθωμανική Τουρκία είναι υπεύθυνη».
Ο εκτελεστικός Διευθυντής της Α.Ε.Επιτροπής Αυστραλίας κ. Βάραντ Μεγκερδιτσιάν καλωσόρισε την Αρμενική Κοινοβουλευτική Διακήρυξη τονίζοντας σχετικά:
«Η στάση της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας αναφορικά με την Τουρκική υπευθυνότητα και άρνηση της Αρμενικής, Ελληνικής και Ασσυριακής Γενοκτονίας είναι σαφής και κατηγορηματική », και συνέχισε, λέγοντας πως: «η Α.Ε. Επιτροπή Αυστραλίας δράττεται της ευκαιρίας να επιβεβαιώσει και πάλι τη δέσμευσή της να εργασθεί με το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο και την Παγκόσμια Ασσυριακή Συμμαχία Παράρτημα Αυστραλίας για να προωθηθεί η αναγνώριση της Αρμενικής, Ελληνικής και Ασσυριακής Γενοκτονίας από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας». 

ΠΛΑΙΣΙΟ
Ως γνωστόν, κατά την τελευταία ιστορική περίοδο της οθωμανικής τουρκικής αυτοκρατορίας, δηλαδή μεταξύ των ετών 1913 και 1923, η σουλτανική κυβέρνηση, υπό την τριανδρία των Νεοτούρκων πασάδων Εμβέρ, Τζεμάλ και Ταλάατ - κατόπιν γερμανικής κυβερνητικής προτροπής και ανοχής, αλλά και τεχνοκρατικής αρωγής Γερμανών στρατιωτικών - αφορμώμενη από τα πολεμικά γεγονότα περί τον Α΄ Παγκοσμίο Πόλεμο και υπό το πρόσχημα αυτών, εφήρμοσε προηγούμενο σχέδιο γενοκτονίας επί του συνόλου των Χριστιανικών πληθυσμών της ανά την Τουρκική επικράτεια, δηλαδή των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων/Αραμέων. Το σχέδιο αυτό συνέχισε και ολοκλήρωσε η υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά (“Ατατούρκ”) μετά-οθωμανική Εθνικιστική Κυβέρνηση της Τουρκίας με αποτέλεσμα τον συνολικό εξανδραποδισμό, την καταστροφή και το Ολοκαύτωμα των προαναφερθέντων γηγενών Χριστιανικών ιστορικών λαών της Εγγύς Ανατολίας.
Τα γεγονότα κατά των Αρμενίων και των Ασσυρίων/Αραμέων της λεγομένης μείζονος Αρμενίας, αλλά και κατά των Ελλήνων του Πόντου και της Σμύρνης και της Ιωνίας εν γένει, αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στη διαδικασία αυτή εξολόθρευσης και εξανδραποδισμού, ενώ η απαρχή τους εντοπίζεται στις γενοκτονικές διώξεις των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης το 1913-1914 με πρώτο αποκορύφωμα τα γενοκτονικά γενονότα κατά των Αρμενίων και των Ασσυρίων/Αραμέων κατά το 1915.
Υπολογίζεται πως ως αποτέλεσμα του τουρκικού αυτού σχεδίου άνω του 1.5 εκατομμυρίων Αρμενίων, 1 εκατομμυρίου Ελλήνων και 750.000 Ασσυρίων/Αραμέων, ανδρών και γυναικοπαίδων, απώλεσαν τη ζωή τους και περίπου ίσος αριθμός από επιζήσαντες εξαναγκάσθηκε σε βίαια εξορία από τις από χιλιετιών ιστορικές τους κοιτίδες και εγκατάσταση στην Ελλάδα και αλλού στη Δυτική Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.
Η Γενοκτονία και Ολοκαύτωμα αυτό των μη-μουσουλμανικών – δηλαδή των Χριστιανικών - λαών της Τουρκίας, αποτελεί την πρώτη - αυτού του μεγέθους - γενοκτονία του 20ου αιώνα, η οποία προϋπήρξε, κατά γενική παραδοχή, πρόδρομος και εμπνευστής του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στις 9 Ιουλίου 2010 η Ε.Α. Επιτροπή Αυστραλίας, το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο (Α.Ε.Σ.) και η Παγκόσμια Ασσυριακή Συμμαχία (Π.Α.Σ.) εξέδωσαν Κοινή Δήλωση, ανακοινώνοντας συμφωνία από κοινού προώθησης της αναγνώρισης των διαπραχθέντων υπό της Τουρκίας Γενοκτονιών. Η Κοινή Δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Επειδή, η Αυστραλία τυγχάνει συμβαλλόμενο μέρος στην Συνθήκη του Ο.Η.Ε. περί Πρόληψης και Τιμωρίας του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, έχοντας επιδείξει ηγετικό ρόλο σε διεθνή ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή ο Λαός της Αυστραλίας προσέφερε τροφή, ένδυση και καταφύγιο σε θύματα και επιζήσαντες (victims and survivors) της Αρμενικής Γενοκτονίας, της Ελληνικής Γενοκτονίας και της Ασσυριακής Γενοκτονίας ως μέρος της διεθνούς προσπάθειας ανθρωπιστικής περίθαλψης, γνωστής ως Περίθαλψη Εγγύς Ανατολής (Near East Relief) και επειδή, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Αυστραλοί στρατιώτες υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του συστηματικού εκμηδενισμού (annihiliation) του Αρμενικού, Ελληνικού και Ασσυριακού Λαού στην οθωμανική αυτοκρατορία από το 1915 έως το 1923 η Α.Ε. Επιτροπή Αυστραλίας, το Α.Ε. Συμβούλιο και η Π.Α. Συμμαχία Αυστραλίας αναλαμβάνουν την ηθική ευθύνη τους να επιδιώξουν την αναγνώριση από μέρους της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας της Αρμενικής Γενοκτονίας, της Ελληνικής Γενοκτονίας και της Ασσυριακής Γενοκτονίας ως μέτρου, το οποίο έχει ως σκοπό την πρόληψη παρομοίων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας από επανάληψη». 
epontos.blogspot

2 σχόλια:

  1. Μαλιστα...
    Να το θεσουμε στο κοινοβουλιο για αμεση ψηφιση...
    Οι αμερικανοι και το ΝΑΤΟ τι αποψη εχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ θετική, επιτέλους, η αναφορά στις 3 γενοκτονίες από το αρμενικό κοινοβούλιο και τους Αυστραλούς.
    φαίνεται ότι οι αποφάσεις για κοινή δράση του συνεδρίου της Αθήνας «Τρεις γενοκτονίες, μια Στρατηγική» του Σεπτεμβρίου 2010 υλοποιούνται. Μακάρι να συνεχιστεί η προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.