5/5/11

«Συνδέονται οι δύο υποθέσεις»-Σε μία δίκη συγχωνεύονται οι απειλές κατά Βαρθολομαίου και η Εργκενεκόν

Κωνσταντινούπολη: Οι καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί για σχεδιαζόμενη απόπειρα δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα ενταχθούν στην εξελισσόμενη δίκη για την υπόθεση Εργκενεκόν, όπως αποφάσισε την Πέμπτη το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.


Την συγχώνευση ζήτησε ο εισαγγελέας του 13ου τμήματος του ποινικού δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι νομικοί, αλλά και πραγματικοί λόγοι συνδέουν τις δύο υποθέσεις.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι ο Ισμέτ Ρετσμπέρ, ξυλουργός στο επάγγελμα, που κατηγορείται ότι ανέλαβε εκ μέρους του Γκιουρμπούζ Τσαπάν -υπόπτου ως μέλους της συνωμοσίας Εργκενεκόν- να δολοφονήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο γενικότερου σχεδίου δημιουργίας κοινωνικής αναταραχής.

Το σχέδιο που επεξεργάστηκαν αξιωματικοί του Ναυτικού, προέβλεπε επιθέσεις σε τζαμιά, αλλά και δολοφονίες χριστιανών με στόχο να δημιουργήσουν αναστάτωση για να προκαλέσουν έτσι επέμβαση του στρατού που θα καλείτο πλέον να αποκαταστήσει την τάξη.

Το σχέδιο περιελάμβανε την δολοφονία του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, τη δολοφονία του καθολικού ιερέα Ανδρέα Σαντόρο στον Πόντο, και τη δολοφονία δύο χριστιανών στην Μαλάτεια. Όλα αυτά τα δολοφονικά σχέδια εκτελέστηκαν, πλην της απόπειρας εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πηγή: news.in.gr
http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.