12/5/11

«Σπάει» η Δανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους συνοριακούς ελέγχους

Υψώνονται και πάλι τα σύνορα στην Ευρώπη. Η Δανία φαίνεται ότι θα γίνει η πρώτη χώρα της Ζώνης Σένγκεν που επαναφέρει ελέγχους στα σύνορα με τους γείτονές της.
Υψώνονται και πάλι τα σύνορα στην Ευρώπη. Η Δανία φαίνεται ότι θα γίνει η πρώτη χώρα της Ζώνης Σένγκεν που επαναφέρει ελέγχους στα σύνορα με τους γείτονές της. 
Κοπεγχάγη
Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να επαναφέρει «το συντομότερο δυνατό» τους συνοριακούς ελέγχους στους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τη Γερμανία και τη Σουηδία, «παγώνοντας» και επίσημα την εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν.


Οι έλεγχοι θα επανέλθουν στη μεθοριακά περάσματα στα σύνορα με τη Γερμανία, καθώς και στα λιμάνια για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Σουηδία. Το ίδιο ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν τη γιγάντια γέφυρα Όρεσουντ, που ενώνει την Κοπεγχάγη με το Μάλμε της Σουηδίας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας εξήγησε ότι το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η εγκληματικότητα στη μεθόριο. Σε πολιτικό επίπεδο, η απόφαση ελήφθη μετά από συμφωνία του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος Venstre με το ακροδεξιό Kόμμα του Δανέζικου Λαού (DF) της Πία Κιάρσγκαρντ.

Η απόφαση έρχεται ένα μόλις 24ωρο προτού πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η πρόταση της Κομισιόν για άρση της Συνθήκης Σένγκεν, σε «εξαιρετικές περιστάσεις», πρόταση που κατατέθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει το κύμα Τυνήσιων μεταναστών από την Ιταλία.

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

  1. Επιτελους κι ενα καλο νεο. Το Σενγκεν και το ευρω ειναι η καταστροφη της Ευρωπης κι η γεννηση της Ευραβιας. Εννοειται οτι στο Γραικυλισταν κατι τετοιο δεν θα συμβει διοτι εμεις ειμαστε χωρα αριστερων ανθρωπιστων κλπ κλπ αρα δεν χρειαζομαστε συνορα μιας κι οι εργατες δεν εχουν πατριδα κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ κατάσταση στὴν Βόρειο Ἀφρικὴ θὰ φέρη πολλὲς ἐξελίξεις καὶ στὴν Εὐρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατάργηση ελεύθερης μετακίνησης πολιτών στην ΕΕ=Το τέλος της ΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.