3/5/11

Περί το ένα εκατ. Έλληνες πρέπει να αλλάξουμε επάγγελμα...


Όλοι ξέρουμε πως το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου του ελληνικού προβλήματος. Το παγόβουνο το ίδιο είναι το γεγονός πως παράγουμε ελάχιστα και αυτά κακής ποιότητας και ακριβά. Για να μετασχηματιστεί η βάση της ελληνικής οικονομίας υπολογίζεται πως θα χρειαστεί να αλλάξουν επάγγελμα περί τις 500.000 -  1.000.000 άτομα. Η διάλεξη του κ. Αρίστου Δοξιάδη στο TEDxAcademy  αποτελεί μια πρωτότυπη και ουσιαστική προσέγγιση.

1 σχόλιο:

  1. Δείτε το βίντεο!

    Η κρίση οφείλεται στο ότι καταναλώνουμε χωρίς να παράγουμε. Πρέπει να γίνει δραστική αύξηση παραγωγής-αυτοαπασχολούμενων-εργατικού δυναμικού, μείωση γραφειοκρατίας-φορολογίας για τους πολίτες, κατάργηση βίζας για αύξηση τουρισμού, κρατικοποίησεις.

    Και αλλαγή χωροταξίας! Στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών δεν παράγουμε! Το κράτος πρέπει να δώσει 1 στρέμμα οικόπεδο σε κάθε συνταξιούχο-άνεργο-Έλληνα της διασποράς που θέλει να επιστρέψει-κάθε Έλληνα της πόλης που θέλει να πάει στην ύπαιθρο, και να διευκολύνει την μονοκατοικία και την αγροικία. Πχ ο μηχανικός να εκδίδει άδεια για απλή μονοκατοικία(όπως ο συμβολαιογράφος κάνει συμβόλαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.