31/5/11

Νταβούτογλου: Τα σύνορα της Τουρκίας είναι πλασματικά

Η σημαία του Ηayreddin Βarbarossa

του Χρ. Μηνάγια από το Geostrategy

Μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες Τούρκων αξιωματούχων για τη Θράκη και νησιά του Αιγαίου, η Τουρκία, με μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου, παρουσιάζει τις πραγματικές της προθέσεις, αναφορικά με τα υφιστάμενα σύνορα των χωρών της περιοχής που εντάσσεται στις περιφερειακές επιδιώξεις της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα εξής: «Κανένα από τα σύνορα της Τουρκίας δεν είναι φυσιολογικό. Σχεδόν όλα είναι πλασματικά (δεν χαρακτηρίζονται από φυσικότητα και αληθοφάνεια). Βέβαια πρέπει να τα σεβόμαστε ως κράτη έθνη, ωστόσο ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και οι φυσικές συνέχειες. Έτσι είναι οι εποχές.»....*

Οι δηλώσεις αυτές του Αχµέτ Νταβούτογλου δεν είναι καινοφανείς, απλώς επιβεβαιώνουν για µια φορά ακόµη τις θέσεις του για την ελαστικότητα στην οριοθέτηση των συνόρων µε  τις γειτονικές χώρες. Ενδεικτικά για το Αιγαίο, στο βιβλίο του συντάκτη του παρόντος, µε τίτλο: «Η Γεωπολιτική Στρατηγική και  η  Στρατιωτική  ισχύς  της  Τουρκίας»   (σελ.  57)  παρουσιάζεται  το  εξής απόσπασµα  των  θέσεων  του  Τούρκου  υπουργού  από  το   βιβλίο  του Στρατηγικό Βάθος: «Η συγκέντρωση των νησιών του Αιγαίου στα χέρια της Ελλάδος δηµιουργεί το πιο σηµαντικό αρνητικό στοιχείο στην πολιτική της Τουρκίας για τον εγγύς θαλάσσιο χώρο της. Η βασική πηγή του προβλήµατος στο Αιγαίο είναι η αθεράπευτη αντίφαση µεταξύ του παρόντος καθεστώτος και της  σηµερινής   γεωλογικής-γεωπολιτικής  πραγµατικότητας.»  ιαπιστώνεται δηλαδή ότι οι θέσεις του  Νταβούτογλου παραµένουν σταθερές χωρίς καµία πρόθεση για αλλαγή τους.

Επιπρόσθετα  δε,  για  να  γίνουν  περισσότερο  κατανοητά  τα  λόγια  του Νταβούτογλου, ο Τούρκος ακαδηµαϊκός Yusuf Yerkel της επιτελικής οµάδας του  Ταγίπ  Ερντογάν  δήλωσε  ότι,  τα  τελευταία  100  χρόνια  οι  χώρες  της
περιοχής χωρίσθηκαν µε επιπόλαια πολιτιστικά και θρησκευτικά σύνορα, ενώ θεωρεί ότι η  άρση του καθεστώτος της βίζας, αρχικά µε χώρες της Μέσης Ανατολής, αποτελεί το µέσο για την άρση των εθνικών συνόρων. Η επιδίωξη άρσης της βίζας αποτελεί µια παράµετρο της τουρκικής στρατηγικής η οποία βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, ειδικά και µε τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη, η Τουρκία πέτυχε την κατάργηση της βίζας από το Μαρόκο, τη Λιβύη,  το  Λίβανο,  τη  Συρία,  τη  Τυνησία,  την  Ιορδανία,  την  Υεµένη,  την Κροατία, το Κόσσοβο, τα Σκόπια, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Γεωργία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, το Ιράν και τη Ρωσία.


Στις 2-5-2011 σε άρθρο µας µε τίτλο: «H Σµύρνη Κέντρο της Τουρκικής
ιπλωµατίας» είχαµε επισηµάνει την επιδίωξη της Τουρκίας για επέκταση των βιοµηχανικών,  πολιτιστικών,  ενεργειακών  και  στρατιωτικών  της  γραµµών, τονίζοντας τα εξής:
      Η  Άγκυρα  αποτελεί  το  διοικητικό  κέντρο  και  το  κέντρο  λήψεως αποφάσεων της χώρας.
      Η  Κωνσταντινούπολη  αποτελεί  το  κέντρο  των  οικονοµικών  και επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων της χώρας και θεωρείται ως ένα σηµαντικό  εργαλείο για τις περιφερειακές επιδιώξεις των Τούρκων, τόσο προς τα Βαλκάνια όσο προς τον Καύκασο και τα τουρκόφωνα κράτη της Κεντρικής Ασίας.
      Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για ένταξη της Σµύρνης και της Αττάλειας στις περιοχές ενάσκησης της τουρκικής διπλωµατίας έχει  σχέση  µε   την  επιδιωκόµενη  επέκταση  των  βιοµηχανικών, πολιτιστικών, ενεργειακών και στρατιωτικών γραµµών της περιοχής των δυτικών παραλίων προς το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τις χώρες της Βόρειου Αφρικής.


Για την υποστήριξη της τουρκικής αντίληψης περί νέων θρησκευτικών και πολιτιστικών  συνόρων, σηµαντικός είναι ο ρόλος του Φετούλαχ Γκιουλέν ο οποίος  κατάφερε,  αφενός  να  διεισδύσει στον τουρκικό  κρατικό µηχανισµό (αστυνοµία,  στρατό,  ΜΙΤ,  δικαιοσύνη  κ.λπ.),  θεωρούµενος  επίσης  και  ως
µέντορας του πρωθυπουργού Ερντογάν, αφετέρου µε τις εκπαιδευτικές και επιχειρηµατικές  δραστηριότητες του κινήµατος του επιδιώκει τη δηµιουργία ενός  παγκόσµιου χαλιφάτου. Ο έγκριτος δηµοσιογράφος Μάνος Ηλίαδης σε άρθρο του στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΥΤΗ στις 29-4-2011 αναγράφει τα εξής:
«3νδεικτικό της ύπουλης τακτικής του Γκιουλέν αποτελεί ένα κήρυγµα που
έκανε σε οπαδούς του το 19993..  Πρέπει να κινηθείτε στις αρτηρίες του συστήµατος, χωρίς κανένας να προσέξει την παρουσία σας, µέχρι να φθάσετε σε όλα τα κέντρα. Μέχρι οι συνθήκες να ωριµάσουν, πρέπει να συνεχίσετε κατ αυτόν τον τρόπο. Αν κάνετε κάτι  πρόωρα, ο κόσµος θα πέσει πάνω στα κεφάλια µας3».


Επίσης,  εξίσου  σηµαντικός  είναι  και  ο  ρόλος  του  ΤΙΚΑ  ουρκικός Οργανισµός   Συνεργασίας  και  Ανάπτυξης)  ως  εργαλείο  της  παγκόσµιας εξωτερικής πολιτικής της  Τουρκίας, αναφορικά µε την πολιτική της «ήπιας δύναµης»  στις τουρκόφωνες  χώρες και  στις λοιπές γειτονικές της  χώρες. Συγκεκριµένα,   οι    Τούρκοι,   µε   την   επιδίωξη     για    σύναψη   οικονοµικών, εµπορικών,          τεχνολογικών,      κοινωνικών, πολιτιστικών  και εκπαιδευτικών συµφωνιών,  αποβλέπουν  αφενός  στη  διείσδυσή  τους  στις  χώρες  αυτές, αφετέρου  να  δηµιουργήσουν  ερωτηµατικά   και  προβληµατισµούς  για  την ορθότητα των υφιστάµενων πολιτιστικών και θρησκευτικών συνόρων. Επίσης, ο ΤΙΚΑ δίδει µεγάλη βαρύτητα στον τοµέα της τουρκολογίας µε τη δηµιουργία αντίστοιχων τµηµάτων σε  πανεπιστήµια του Αφγανιστάν, της Αλβανίας, της Λευκορωσίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης,  της Βουλγαρίας, της Εσθονίας, της Παλαιστίνης, της Ινδίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας,  της Λιθουανίας, της Μογγολίας,  της  ΠΓΜ,  του  Οζµπεκιστάν, της  Σλοβακίας,  της  Συρίας,  του Ταταριστάν, του Τουρκµενιστάν, της Ουκρανίας και της Υεµένης. Στα πλαίσια δε,       περιφερειακών          συνεργασιών  υλοποιεί   ένα     διεθνές    πρόγραµµα εκπαίδευσης  αστυνοµικών αφενός µε την αποστολή Τούρκων εκπαιδευτών στις  χώρες  που  το  ζητούν  π.χ.  Αλβανία,  Παλαιστίνη,  αφετέρου  µε  την εκπαίδευση  αλλοδαπών  αστυνοµικών  στις  τουρκικές  αστυνοµικές  σχολές. Τέλος,  χαρακτηριστικό  παράδειγµα   των   εν  λόγω  τουρκικών  επιδιώξεων αποτελεί το γεγονός ότι, η Τουρκία την περίοδο 2006-2009 διέθεσε περίπου 700   εκατ.    δολάρια    για   οικονοµική   βοήθεια   στις   χώρες    της   περιοχής ενδιαφέροντός της µε την ακόλουθη κατανοµή:


Καύκασος και Κεντρική Ασία: 44,44%
Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη: 26,85%
Κεντρική Ασία και Αφρική: 24,68%
Άπω Ανατολή: 3,87%
Λοιπές περιοχές: 0,16%




Όλα τα παραπάνω άρχισαν να δηµιουργούν προβληµατισµούς σε πολλά κράτη, πλην όµως η τουρκική διπλωµατία έχοντας ως σηµαία το «στρατηγικό βάθος» προσπαθεί να τα  παραπλανήσει λέγοντας ότι η στρατηγική της δεν ενέχει        ιµπεριαλιστικές        προθέσεις  αλλά     αποσκοπεί     σ’              έναν     ειρηνικό συνεταιρισµό  µε          την   περιοχή.       Η               πραγµατικότητα        όµως  είναι      εντελώς διαφορετική διότι είναι πασιφανές ότι η Άγκυρα αποσκοπεί να διεισδύσει στις χώρες αυτές, να τις θέσει υπό την επιρροή της και να τις διαµορφώσει όπως αυτή  επιθυµεί.  Παράλληλα  δε,  µε  την  προβολή  της  εθνικής  της  ισχύος προσπαθεί  να  πείσει  τους  γεωπολιτικούς  των  Κέντρων  Αποφάσεων  της ∆ύσης  ότι  αποτελεί  έναν  πολύ  σηµαντικό  παράγοντα  για  την  αρµονική συνύπαρξη του υτικού Πολιτισµού µε το Ισλάµ και τον Τουρκικό Πολιτισµό της Κεντρικής Ασίας.

22 σχόλια:

  1. >η Τουρκία την περίοδο 2006-2009 διέθεσε περίπου 700 εκατ. δολάρια ....<

    Όταν πριν από μερικές ημέρες είχα γράψει ότι, για να επιτύχει ένα κράτος ο,τιδήποτε, χρειάζεται οικονομική ισχύ, μερικοί έπεσαν να με φάνε. Όμως, η Τουρκία φαίνεται να το έχει καταλάβει αυτό, ενώ εμείς, που κοκορευόμαστε ως απόγονοι των αρχείων Ελλήνων, δεν θυμόμαστε το «δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι και άνευ τούτων ουδέν δύναται γενέσθαι των δεόντων» (Δημοσθένης).

    Η οικονομική ισχύς, σε συνδυασμό με το όραμα, τον σχεδιασμό και την πολιτική βούληση, επιτυγχάνει το ποθούμενο αποτέλεσμα, αρκεί αυτό να μην υπερβαίνει τα όρια του εφικτού. Η Ελλάδα, ούτε οικονομική ισχύ έχει, ούτε όραμα, ούτε σχεδιασμό, ούτε πολιτική βούληση. Ουσιαστικά, το μόνο που περιμένει είναι το πιστοποιητικό θανάτου της. Είναι ήδη νεκρή.

    Τα υπόλοιπα, κατά την γνώμη μου, δεν χρειάζονται άλλο σχολιασμό. Έχουν σχολιασθεί υπέρ το δέον, αλλά ουδέν γίνεται των δεόντων. Αν είχαμε τουλάχιστον ακούσει τον East, θα είχαμε θυμίσει σε περισσότερους απ’ αυτούς τους λαούς, των ιδίων των Τούρκων συμπεριλαμβανομένων, ότι είναι Έλληνες, θα τους είχαμε επανελληνοποιήσει και πάρει υπό την προστασία μας. Δεν το κάναμε, όμως, ούτε αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά τα λέει ο Νταβούτογλου,συμφωνώ και χαίρομαι για τις διαπιστώσεις του αυτές,όντως οι εποχές επιβάλουν να μικρύνει η Τουρκία και να περιοριστεί στα φυσιολογικά της σύνορα,στην Άγκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΩΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΟΣ".

    ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.

    ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
    http://isxys.blogspot.com/2010/12/blog-post_2667.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κανένα από τα σύνορα της Τουρκίας δεν είναι φυσιολογικό. Σχεδόν όλα είναι πλασματικά (δεν χαρακτηρίζονται από φυσικότητα και αληθοφάνεια)."

    Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η ανατολική Θράκη. Βάσει λοιπόν αυτής τής λογικής, αφού η ανατολική Θράκη ανήκει στην Ευρώπη ενώ η Τουρκία είναι ασιατικό κράτος, και:
    1)ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και οι φυσικές συνέχειες τής ευρωπαϊκής ηπείρου,
    2)τα όρια Ευρώπης - Ασίας ορίζονται από τη γραμμή Ελλήσποντος - Προποντίδα - Βόσπορος, πράγμα που δημιουργεί αθεράπευτη αντίφαση µεταξύ του παρόντος καθεστώτος και της σηµερινής γεωλογικής-γεωπολιτικής πραγµατικότητας,
    ποιό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα; Οέο;
    Έτσι είναι οι εποχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λάιτ Ισλάμ υπηρετεί ο συνειδητά ο Νταβουτογλου, η βαρύτητα θέσεων και απόψεων του εκτός Τουρκίας είναι ίδια με αυτής στο διάστημα.

    Αλλωστε η πολιτική του έχει ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας και πλέον η Τουρκία άγεται και φέρεται, ο δε σαλτιμπάγκος αναζητά μάταια λίγη δημοσιότητα

    Καλό θα ήταν λοιπόν να ασχοληθούμε με τις εξελίξεις στους τομείς της πολιτικής,της οικονομίας,της κοινωνίας στην Τουρκία παρά να ασχολούμαστε συνεχώς με τον αυτό τον μογγόλο και με ότι κατεβάζει η αρρωστημένη φαντασία του.

    Αν δε προσέξει κανείς τις λεπτομέρειες θα δεί ότι έχει αντιγράψει δύο κορυφαίους Ελληνες
    δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα λογοκλέπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γραφεις Nativist:

    >>...Όταν πριν από μερικές ημέρες είχα γράψει ότι, για να επιτύχει ένα κράτος ο,τιδήποτε, χρειάζεται οικονομική ισχύ, μερικοί έπεσαν να με φάνε. ... 31 Μαΐου 2011 12:02 μ.μ.<<

    Και παλι λαθος καταλαβες.

    Η οικονομικη ισχυ προυποθετει να κουβαλας και τα καταλληλα μυαλα!

    - Φαήλος Κρανιδιώτης, "Τα βόδια και τα λιοντάρια"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/o_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Η οικονομικη ισχυ προυποθετει να κουβαλας και τα καταλληλα μυαλα!<

    Αυτονόητο. Τι κατάλαβα λάθος; Βάζε τόνους και τους υπερσυνδέσμους. Δεν κάνω συνδέσμους επικόλληση αντιγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ακρίτα

    >παρά να ασχολούμαστε συνεχώς με τον αυτό τον μογγόλο και με ότι κατεβάζει η αρρωστημένη φαντασία του<

    α) Λάθος μέγα να υποτιμάς ("Μογγόλος", "αρρωστημένη φαντασία" και άλλα φαιδρά), όπως και να υπερτιμάς τον αντίπαλο.

    β) Περίπου τα ίδια έλεγαν και οι "σοβαροί" Ευρωπαίοι για τον Χίτλερ, όμως, όπως ο Τσώρτσιλ παραδέχτηκε μετά τον πόλεμο (νομίζω ότι το αναφέρει στην Ιστορία του), ότι αν είχανε μελετήσει και πάρει στα σοβαρά το "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ", ίσως θα είχαμε αποφύγει τα δεινά του Β'ΠΠ. Ο Χίτλερ έκανε ακριβώς αυτά που λέει στο βιβλίο του. Είχε *εντίμως* προειδοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν συστηματικά επί τρία χρόνια με τις μικρές και λίγες μου δυνάμεις, εγω ο μικρός, ο απλός, ο ασήμαντος έδειξα και κατέδειξα -μεταφέροντας απόψεις, άρθρα , ειδήσεις- την ρηχότητα του μογγόλου αυτού δεν χρειάζεται παρά να του αποδώσω την τιμή που πάντα απέδιδα -όταν κοιτούσα το λασπωμένο χώμα- στα σκουλήκια

    Την ίδια τιμή αποδίδω σε δικτάτορες, διεστραμμένους σφαγείς,κατακτητές σε κάθε εξουσία που επιβιώνει βασιζόμενη στην βία κα ιτην καταστολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ουσιαστικά δεν απαντάς σ' αυτό που γράφω. Απλώς εκθέτεις τις προσωπικές σου απόψεις για τον Νταούτογλου, οι οποίες μπορεί μεν να είναι σωστές, πλην άνευ σημασίας, αφού δεν αλλάζουν τίποτε στο ότι αυτός υπάρχει και μπορεί να γίνει επικίνδυνος, ακριβώς όπως ο Χίτλερ.

    Τέλος πάντων, ο καθένας έχει τις απόψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δεν βλέπεις την απάντηση δεν ευθυνομαι εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγαλο σφαλμα να υποτιμαμε εναν αντιπαλο,οποιονδηποτε.Θα τον βρουμε αιφνιδια εμπρος μας και θα ειμαστε απροετοιμαστοι.Αυτο δεν σημαινει ουτε οτι τον εκτιμαμε ουτε οτι τον φοβομαστε.Απλα.Δεν τον αγνοουμε υποτιμωντας τον.Και με την μη υποτιμηση εχουμε ισχυρο ερεθισμα να τον ψαχνωμε συνεχεια και να βρισκωμε τις αδυναμιες του.
    Και αυτο ειναι βασικοτατο για την αντιμετωπιση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aν εσύ δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφουν, τότε δεν φταίνε οι άλλοι.

    Η διείσδυση της Τουρκίας, τουλάχιστον στα Βαλκάνια, είναι γεγονός. Η (συγ)κυριαρχία της στην Δ. Θράκη, είναι επίσης γεγονός. Αν, εκτός του ότι δεν καταλαβαίνεις, δεν βλέπεις κιόλα, είναι δικό σου πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. sterg,

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, διότι λες το αυτονόητο. Αν ο Ακρίτας νομίζει ότι με τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες γίνεται δουλειά, αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση.

    Είναι άποψή του, η οποία με αφήνει παγερά αδιάφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό που πολύ απλά λέει ο Ακρίτας και συμφωνώ είναι ότι ο Νταβούτογλου και η πολιτική του στερούντε σοβαρού υπόβαθρου,επομένως το μόνο που είναι ικανός να πετύχει είναι λεονταρισμούς και τίποτα άλλο.

    Όσο για τον Χίτλερ,νομίζω ότι είναι ατυχής οποιαδήποτε σύγκριση,η Τουρκία βρίσκετε στο κέντρο της επερχόμενης σύγκρουσης και αυτό της προκαλεί εκνευρισμό,και ο εκνευρισμός την παρασύρει σε σπασμοδικές κινήσεις οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για ευκολότερο διαμελισμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γραφεις Nativist:

    ">Η οικονομικη ισχυ προυποθετει να κουβαλας και τα καταλληλα μυαλα!<

    Αυτονόητο. Τι κατάλαβα λάθος;"


    Η συζηταμε, η παριστανουμε πως δεν καταλαβαινουμε !

    "Βάζε τόνους και τους υπερσυνδέσμους. Δεν κάνω συνδέσμους επικόλληση αντιγραφή."
    (1 Ιουνίου 2011 9:16 π.μ.)


    Με το συμπαθιο - εχουμε ξαναδιασκεδασει το θεμα και με καποιον Ανωνυμο ακα "Pre-Nativist",
    οπως βλεπεις απο τους "υπερσυνδεσμους" περι "ετεροφωτους" και "τονους" ... ;)

    Καλη συνεχεια ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    Καίτοι ο Ακρίτας δεν θα έπρεπε να χρειάζεται δικηγόρο, εντούτοις και αφού συμφωνείς μαζί του, απαντώ σε σένα: Ό,τι και να είναι ο Νταούτογλου και η πολιτική του, εκείνος την έχει θέσει σε εφαρμογή και ασφαλώς εις βάρος μας. Είδες ότι επεσήμανα την διάθεση 700 εκατ. δολαρίων, την διείσδυσή του στα Βαλκάνια (Βοσνία, Αλβανία, Κόσοβο, πΓΔΜ και Βουλγαρία στον νότο) και την Δ. Θράκη. Όταν περνά "βόλτα" από την Ραφήνα και πετά καθημερινά σε όλο το Αιγαίο, τι άλλο πρέπει να δεις για να τον πάρεις στα σοβαρά υπ' όψιν; Να πίνει καφέ στην Ακρόπολη κι εσύ να τον λες Μογγόλο;
    Και βέβαια έχει σχέση με τον Χίτλερ, κατά το ότι ακριβώς έτσι δεν έπαιρναν κι εκείνου τους λεονταρισμούς στα σοβαρά, διότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ, ίσως, να τους πάρουν. Δεν τους βόλευε ο Τσώρτσιλ που φώναζε ότι αυτόν μόνο με στρατιωτική βία θα τον σταματήσουμε. Και είδαμε τα αποτελέσματα.

    Δεν μπορώ να εξηγήσω περισσότερα.

    @ Δημόκριτο

    Λυπάμαι που ασχολήθηκα καθόλου μαζί σου. Όμως, αν κι άλλος σου έκανε τις ίδιες υποδείξεις, αντί να κάνεις το παγόνι, κοίταξε μήπως κάνεις κάτι λάθος. Ο Ανώνυμος ίσως ήταν -άκας, ίσως να είχε και δίκιο. Εσύ που δεν είσαι καθόλου ... -άκας, συνέχισε το χαβά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. >>@ Δημόκριτο
    Λυπάμαι που ασχολήθηκα καθόλου μαζί σου. Όμως, αν κι άλλος σου έκανε τις ίδιες υποδείξεις, αντί να κάνεις το παγόνι, κοίταξε μήπως κάνεις κάτι λάθος. Ο Ανώνυμος ίσως ήταν -άκας, ίσως να είχε και δίκιο. Εσύ που δεν είσαι καθόλου ... -άκας, συνέχισε το χαβά σου.
    Nativist, 1 Ιουνίου 2011 9:08 μ.μ.<<

    Καταλαβαινω πως δεν εχεις να πεις τιποτα επι της ουσιας !

    Η θα συζηταμε σοβαρα, η θα κοροιδευουμε τον εαυτο μας - διαλεγεις και παιρνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημόκριτε η ιστορική μνήμη αποτελεί πυξίδα. Κάποιοι- απο άγνοια ή βιασύνη- προσπαθούν να περιορίσουν χρονικά τον επεκτατισμό της Τουρκίας. Τον Φαζίλ Κιουτσούκ δεν τον υποκίνησε ο Νταβουτογλου, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών που δήλωσε σε έλληνα διπλωμάτη ότι τα το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων λανθασμένα παραχωρήθηκε στην Ελλάδα και αυτό το 1965 δεν τον υποκίνησε ο Νταβουτογλου, την μετατροπή της μουσουλμανικής μειονότητας σε τουρκικη μειονότητα με την μορφωτική συμφωνίας το 1954 δεν την υποκίνησε ο Νταβουτογλου

    Τον νέο-οθωμανισμό της Τουρκίας δεν τον ανακάλυψε ο Νταβουτογλου, μην εκπλαγείς οι σύμμαχοι της Τουρκίας τον εξέθρεψαν και όταν λέμε σύμμαχοι ενοούμε ξεκάθαρα Αγγλία-ΗΠΑ-Ισραήλ

    Στην ανάρτηση με το άρθρο του Κου Ευρυβιάδη κάποιοι «πιάστηκαν» με το Ιράν η ουσία της ήταν ο Μεσογειακός χώρος και μέσα σε αυτόν και η Κύπρος, όσα συνέβησαν λοιπόν από το 1945 και μετά μόνο τυχαία δεν ήταν για τον Ελληνισμό και ω του θαύματος όλα υπερ της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και όλα εις βάρος της Ελλάδας.

    Ολως τυχαίως αποκαλύπτεται πως ο Γκιουλέν είναι πράκτορας της CIA

    Κοιτάτε λοιπόν το δέντρο και αφήστε το Δάσος και μια ωραία βραδυά θα σας πούν μην ανησυχείτε παιδιά πάτε για ύπνο. Συγκεντρωθείτε λοιπόν στις δηλώσεις Νταβουτογλου και στις αναλύσεις αυτού του Μογγόλου είναι η ουσία της τουρκικής πολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Δημόκριτο

    Τι σχέση είχαν αυτά μα το υπό συζήτηση θέμα συμφωνιών για τον τουρισμό; Ίξεις, αφίξεις, τελικά δεν λες τίποτε.

    >Μεγα λαθος.

    Ο εθελοδουλος ζητιανος .... ουτω καθεξης.»< (παράθεση συνδέσμου).

    Είναι απαντήσεις αυτές; Παραδέξου, ρε «φίλε», ότι και εκτός θέματος ήσουν και ότι με γενικολογίες και μισόλογα δε γίνεται συζήτηση. Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείς ένα σου λάθος. Το αντίθετο δείχνει ανωριμότητα, την οποία επιβεβαιώνουν οι πολλοί σύνδεσμοι (βλέπε παρακάτω). Δηλαδή, εγώ και οι άλλοι που καθόμαστε και γράφουμε αναλυτικά την γνώμη μας και ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, προσπαθώντας να παρουσιάσουμε ένα κατά το δυνατόν επιμελημένο και κατανοητό κείμενο, είμαστε βλάκες ή, κατά το προσφιλές σου, μαλάκες; Όποιοι μας διαβάζουν, αν μας διαβάζουν, βγάζουν τα συμπεράσματά τους ποιος είναι τι.


    Ο Σωκράτης έλεγε ότι, αν κάποιος σου πει ότι κάνεις ένα λάθος, ίσως έχει δίκιο, ίσως όχι. Αν σου το πουν δύο, φρόντισε να το διορθώσεις. Χαρακτηρίζεις μαλάκα κάποιον που σου ζήτησε, όπως κι εγώ, να βάζεις τόνους. Γιατί; Σου είπε κάτι κακό, όπως σου το είπα κι εγώ; Ή είσαι κομπλεξικός, «στη τελική», όπως λένε οι πιτσιρικάδες; Τι πιθανότερο.

    Το ίδιο με την συνεχή παράθεση συνδέσμων, αντί να αναφέρεις, όπως ένας ώριμος συζητητής, ότι π.χ. «όπως λέει και ο Ήφαιστος...». Η παράθεση συνδέσμων νομίζεις ότι ωφελεί, ότι θα διαβάσει κανείς ένα ολόκληρο άρθρο, για να δει τι λέει κάποιος άλλος και όχι εσύ, ο οποίος απλώς μιλά δια στόματός του; Έχει νομίζεις ο κάθε συζητητή τόσο χρόνο στην διάθεσή του να διαβάζει κατεβατά; Αν δεν το καταλαβαίνεις, θα πει ότι μάλλον δεν έχεις συναίσθηση του ότι κάποιοι εργάζονται και δεν μπορούν όλη μέρα να ασχολούνται ούτε με τον Ινφογνώμονα, ούτε καν με τα ιστολόγια. Για τσέκαρε πόσοι διαβάζουν τους συνδέσμους σου. Αυτή την εντελώς ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ μέθοδο χρησιμοποιούν σε μερικά fora, ακριβώς αυτοί που έχουν την αδυναμία να γράφουν αυτόνομα. Εάν δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω, πρόβλημά σου.

    Ήδη δαπάνησα αρκετό χρόνο μαζί σου και δεν θα επανέλθω.

    Σωστή η ερώτηση από πάνω: «Η θα συζηταμε σοβαρα, η θα κοροιδευουμε τον εαυτο μας - διαλεγεις και παιρνεις!» ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευγε Ακριτα, ευχαριστω για σχολιο σου!

    Μακαρι να ειχαμε αξιους ηγετες που κοιτανε το συμφερον της χωρας και δεν πιανονται κοροιδο καθε τοσο απο οποιονδηποτε!

    - Π. Ηφαιστος 27.5.2011, "Η νεοοθωμανική ισλαμική δικτύωση: ισλαμοφασιστικά σχολεία και για μεγάλους" ("What is Islam’s Gulen movement?", BBC)
    http://www.ifestos.edu.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. >>@ Δημόκριτο
    Τι σχέση είχαν αυτά μα το υπό συζήτηση θέμα συμφωνιών για τον τουρισμό; Ίξεις, αφίξεις, τελικά δεν λες τίποτε.
    >Μεγα λαθος.
    Ο εθελοδουλος ζητιανος .... ουτω καθεξης.»< (παράθεση συνδέσμου).
    Είναι απαντήσεις αυτές; Παραδέξου, ρε «φίλε», ότι και εκτός θέματος ήσουν και ότι με γενικολογίες και μισόλογα δε γίνεται συζήτηση. Δεν είναι ντροπή να παραδεχτείς ένα σου λάθος. Το αντίθετο δείχνει ανωριμότητα, την οποία επιβεβαιώνουν οι πολλοί σύνδεσμοι (βλέπε παρακάτω).<<

    Την μη κουτσουρεμενη απαντηση μου που προβαλεις, βρισκεις και εδω.

    Εχεις καθε δικαιωμα να αποδειξεις το "λαθος" - μεχρι τοτε, ψευδεσαι!

    >>Δηλαδή, εγώ και οι άλλοι που καθόμαστε και γράφουμε αναλυτικά την γνώμη μας και ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, προσπαθώντας να παρουσιάσουμε ένα κατά το δυνατόν επιμελημένο και κατανοητό κείμενο, είμαστε βλάκες ή, κατά το προσφιλές σου, μαλάκες; Όποιοι μας διαβάζουν, αν μας διαβάζουν, βγάζουν τα συμπεράσματά τους ποιος είναι τι.
    Ο Σωκράτης έλεγε ότι, αν κάποιος σου πει ότι κάνεις ένα λάθος, ίσως έχει δίκιο, ίσως όχι. Αν σου το πουν δύο, φρόντισε να το διορθώσεις. Χαρακτηρίζεις μαλάκα κάποιον που σου ζήτησε, όπως κι εγώ, να βάζεις τόνους. Γιατί; Σου είπε κάτι κακό, όπως σου το είπα κι εγώ; Ή είσαι κομπλεξικός, «στη τελική», όπως λένε οι πιτσιρικάδες; Τι πιθανότερο.<<

    "Μαλακες", "μαλακα" ... ;

    Μαλλον δεν ξερεις τι σου γινεται!

    >>Το ίδιο με την συνεχή παράθεση συνδέσμων, αντί να αναφέρεις, όπως ένας ώριμος συζητητής, ότι π.χ. «όπως λέει και ο Ήφαιστος...». Η παράθεση συνδέσμων νομίζεις ότι ωφελεί, ότι θα διαβάσει κανείς ένα ολόκληρο άρθρο, για να δει τι λέει κάποιος άλλος και όχι εσύ, ο οποίος απλώς μιλά δια στόματός του; Έχει νομίζεις ο κάθε συζητητή τόσο χρόνο στην διάθεσή του να διαβάζει κατεβατά; Αν δεν το καταλαβαίνεις, θα πει ότι μάλλον δεν έχεις συναίσθηση του ότι κάποιοι εργάζονται και δεν μπορούν όλη μέρα να ασχολούνται ούτε με τον Ινφογνώμονα, ούτε καν με τα ιστολόγια. Για τσέκαρε πόσοι διαβάζουν τους συνδέσμους σου. Αυτή την εντελώς ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ μέθοδο χρησιμοποιούν σε μερικά fora, ακριβώς αυτοί που έχουν την αδυναμία να γράφουν αυτόνομα. Εάν δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω, πρόβλημά σου.<<

    Αρλουμπες !

    >>Ήδη δαπάνησα αρκετό χρόνο μαζί σου και δεν θα επανέλθω.
    Σωστή η ερώτηση από πάνω: «Η θα συζηταμε σοβαρα, η θα κοροιδευουμε τον εαυτο μας - διαλεγεις και παιρνεις!» ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
    2 Ιουνίου 2011 9:57 π.μ.<<

    Αντι να λυπασαι τον εαυτο σου, τραβα παρακατω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.