29/5/11

Άνοιξε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα

Η Αίγυπτος άνοιξε το Σάββατο, σε μόνιμη βάση, το συνοριακό πέρασμα της Ράφα που οδηγεί στη Λωρίδα της Γάζας, τερματίζοντας τον τετραετή αποκλεισμό της περιοχής.

Οι αιγυπτιακές αρχές άνοιξαν τη διάβαση και ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 15 άτομα πέρασε από τη Λωρίδα της Γάζας με προορισμό την Αίγυπτο. Ακολούθησαν δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν ασθενείς σε αιγυπτιακά νοσοκομεία.

Στα τέλη Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Νάμπιλ αλ-Αράμπι, είχε ανακοινώσει το άνοιγμα των συνόρων υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο αυτό θα ελάφρυνε τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.http://www.ant1online.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι Παλαιστίνιοι είναι Κρήτες, η Αίγυπτος είναι η Νότια Ελλάδα, και όλες οι Αραβόφωνες περιοχές ήταν κέντρα Ελληνισμού-Χριστιανισμού-Ρωμιοσύνης, οι κάτοικοι των οποίων εξισλαμίστηκαν από τους Άραβες κατακτητές, και που έως και σήμερα υπάρχουν σημαντικές μειονότητες Ρωμιών-Ορθόδοξων-Χριστιανών.

    Η Ελλάδα ως ηγέτης των Ορθοδόξων και διάδοχος του Βυζαντίου-Ρωμανίας, δεν πρέπει να χαρίσει την περιοχή στους Άραβες κατακτητές και τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές.

    Η Ελλάδα έχει χρέος να προστατεύσει την Χριστιανική μειονότητα, να κάνει οικονομική συνεργασία και να ανοίξει Ελληνικά σχολεία και Εκκλησίες στην περιοχή, να υπενθυμίσει σε όλους τους κατοίκους την Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή τους, και να τους επανελληνοποιήσει, χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον είναι ή γίνει Ορθόδοξος και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.